Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Creationismul - ipoteza nestiintifica

Creat de Electron, Mai 14, 2012, 11:30:50 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

Dl Virgil
Sa stii ca sieu sunt materialist in mare masura. Dar am si momente in care cred ca exista un spirit eteric, un duh, care manipuleaza mintea oamenilor si ii indeamna la diferite actiuni.

Virgil

"Incurcate sunt caile Domnului", de aceia ma rezum la echivalenta dintre divinitate si suma legilor nescrise ale naturii, care desi se maniifesta in tot ce exista  de la infinitul mic  la infinitul mare, totusi nu au nevoie de un suport anume pentru a exista. Noi nu vedem legea ci doar constatam existenta si respectarea ei de catre tot ce exista. Cea mai minuscula celula vie este o uzina intreaga nascuta prin forta naturii din insumarea proprietatilor naturii in concordanta totala cu legile nescrise ale naturii. Aceste legi il reprezinta pe D-zeu in cea mai simplista forma. Fizica se ocupa cu studiul legilor naturii, si nu realizeaza ca il descopera putin cate putin pe D-zeu fara sa-l recunoasca, deoarece fizica este stiinta care se ocupa de legile materiei nevii. Cand insa treci la studiul anatoniei omului, si nu numai, cand incerci sa patrunzi in propria-ti minte problemele se complica atat de mult incat  aluneci fara sa vrei spre divinitate, spre purificarea sufletului in care iti gasesti linistea. Aici nu este vorba de religie care a fost acaparata de stat devenind o institutie , o forma de inrobire psihica a societatii, exploatand nestiinta, si slabiciunile oamenilor. Cunoasterea legilor naturii te apropie de divinitate  si te face sa te bucuri ca esti o fiinta umana capabila sa intelegi macar o parte din tainele existentei universului.