Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ce cred eu despre big bang

Creat de Teodor Sarbu, Aprilie 29, 2011, 08:09:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Teodor Sarbu

Evident, deci universul se extinde in nimic, deci creaza spatiu si timp. Dar si asta este relativ. Parca ne invirtim in jurul cozii.

A.Mot-old

Citat din: Teodor Sarbu din Mai 18, 2011, 04:09:32 PM
Evident, deci universul se extinde in nimic, deci creaza spatiu si timp. Dar si asta este relativ. Parca ne invirtim in jurul cozii.
Daca universul se extinde in nimic cum poate acesta sa creeze spatiu si timp?Ce este nimicul ala despre care vorbesti?Nu inteleg!Spun unii ca universul este nemarginit dar finit pai si daca este asa atunci cum de se mai extinde?Nu-nteleeeeeeeeeeeeeeeg!  ::) ::) ::)
Adevărul Absolut Este Etern!

AlexandruLazar

CitatDaca universul se extinde in nimic cum poate acesta sa creeze spatiu si timp?

Eh :) cine o să îți poată răspunde la asta va câștiga cu siguranță și un premiu Nobel.

CitatSpun unii ca universul este nemarginit dar finit pai si daca este asa atunci cum de se mai extinde?

Ce contradicție vezi în asta?

cris

Daca consideram universul un balon in jurul caruia nu e nimic,atunci avem:
- Suprafata balonului nu are margine.
- In afara lui nu e nimic.
- Se poate umfla (extinde).

cris

A aparut o ipoteza interesanta ca numarul dimensiunilor spatiale ar creste odata cu extinderea universului.Daca se confirma ne putem inchipui BB-ul pornind de la un punct devenind o dreapta si apoi un plan care s-a spart ca o oglinda intr-o infinitate de cioburi (particule) care au format universul nostru 3d.Din aceasta cauza fizica cuantica ar avea legile ei diferite.

Teodor Sarbu

Se pot presupune foarte multe. Totul e sa avem un minim de argumente. Nu stiu daca eu le am, dar am scris ceea ce gindesc. Despre spatiul cu mai multe dimensiuni. De abea ne descurcam cu spatiul tridimensional, fara a considera si timpul. Cred ca intii ar trebui sa ne descurcam cu acesta si apoi sa trecem mai departe. Nu cred in eoria relativitatii generalizate a lui Einstein, in special cind sustine ca spatiul se curbeaza in preajma maselor mari.Suna foarte frumos, dar fara nici-o baza stiintifica. Parerea mea. Dar daca tot am adus vorba despre Einstein, nu te mira ca a luat premiul Nobel o singura data si anume pentru explicarea efectului fotoelectric? Poate intri pe internet si scrii Einstein plagiarist. Asta daca nu ai facut-o deja. Poate ajungi sa-mii intelegi retinerile in ceea ce il priveste pe el si teoriile lui.

Anatol

 Numarul dimensiunelor spatiale mie mi se pare ca de la inceput a fost acelasi, dimensiunele probabil cresc odata cu dezvoltarea nivelului stiintei!?
Sunt medii stiintifice unde nu se accepta BB-ul, teoriile aparitii universului probabil nu sunt importante, mai important e de studiat ce este de acum. :-\

Electron

Citat din: Teodor Sarbu din Mai 22, 2011, 06:58:51 PM
Nu cred in eoria relativitatii generalizate a lui Einstein, in special cind sustine ca spatiul se curbeaza in preajma maselor mari.Suna foarte frumos, dar fara nici-o baza stiintifica. Parerea mea.
Sa inteleg ca tu contesti confirmarile experimentale ale teoriei relativitatii generalizate? Fizica in special are ca baza stiintifica empiricaun singur lucru: experimentul. Daca teoriile fizice nu sunt confrimate experimental, ele nu sunt bune de nimic (raman doar ipoteze). Daca sunt infirmate experimental, sunt aruncate la cosul de gunoi. Daca sunt insa confirmate experimental, atunci au o baza stiintifica exact asa cum trebuie sa aiba. Consider ca te cam hazardezi in parile tale in acest sens in citatul de mai sus.

CitatDar daca tot am adus vorba despre Einstein, nu te mira ca a luat premiul Nobel o singura data si anume pentru explicarea efectului fotoelectric?
Ce legatura are asta cu baza stiintifica a teoriilor sale?

CitatPoate intri pe internet si scrii Einstein plagiarist. Asta daca nu ai facut-o deja. Poate ajungi sa-mii intelegi retinerile in ceea ce il priveste pe el si teoriile lui.
Acesta este un atac la persoana lui Einstein cat se poate de ilogic. Corectitudinea teoriilor fizice se testeaza si confirma sau infirma, dupa caz, experimental. Faptul ca unii il acuza pe Einstein de plagiat nu schimba cu nimic valoarea teoriilor respective.

e-
Don't believe everything you think.

Eugen7

Citat din: cris din Mai 22, 2011, 06:10:34 PM
Daca consideram universul un balon in jurul caruia nu e nimic,atunci avem:
- Suprafata balonului nu are margine.
- In afara lui nu e nimic.
- Se poate umfla (extinde).
In sprijinul acestei afirmatii vine si ipoteza lui Poincare care demonstreaza ca cea mai simpla forma in orice numar de dimensiuni este sfera (multidimensionala evident).
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

Teodor Sarbu

Pentru Electron. Sper ca nu te superi daca intirzii putin cu raspunsul. Trebuie doar sa vin cu multe argumente, ceea ce necesita un timp, dar nu pre mult. 

Electron

Nu ma supar, stai linistit. Doresc sa precizez ceva, ca sa nu fie dubii si sa nu-ti pierzi cumva vremea cu argumente inutile: nu ma intereseaza sa pornim o dezbatere despre ce ar fi plagiat si ce nu de catre Einstein. Ce ma intereseaza pe mine este sa stiu ce argumente ai pentru a afirma ca teoria relativitatii generalizate nu ar avea baze stiintifice.

e-

Don't believe everything you think.

Teodor Sarbu


A.Mot-old

Citat din: Teodor Sarbu din Mai 23, 2011, 03:23:30 PM
Pentru Electron. Sper ca nu te superi daca intirzii putin cu raspunsul. Trebuie doar sa vin cu multe argumente, ceea ce necesita un timp, dar nu pre mult. 
Astept cu interes argumentele tale.......
Adevărul Absolut Este Etern!

Teodor Sarbu

Domnule A.Mot. Raspunsul l-am trimis separat, dar adm. scientia l-a trimis la "Critica teoriei relativiratii generalitivitatii generalizate". Probabil ca acolo ii era locul. Poate ca ar fi fost bine pt. dvs. si altii sa ramina separat. Acum stii unde sa-l gasesti.