Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Aici se poate critica paradigma stiintifica actuala

Creat de admin, Martie 12, 2008, 01:08:01 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

admin

Astazi (11 martie 2008) cineva a postat deodata vreo 5 mesaje in care critica notiunile fundamentale ale stiintei noastre, precum teoria relativitatii, teoria cuantica, descoperirea neutronului. Foarte bine, ii ascultam vocea, caci asa este democratic. Dar articolele trebuie scrise in aceasta sectiune, iar nu la istoria Universului. In plus, articolele trebuie sa respecte anumite reguli, care daca nu vor fi respectate, vor duce la retragerea dreptului de a scrie pe acest forum pentru acea persoana. Astfel, iata cerintele pentru a scrie un articol aici:

0. Cel ce critica trebuie sa convinga ca intelege ce zice stiinta actuala, inainte de a o critica. In plus, cel care critica trebuie sa ne spuna ce varsta are si ce studii de fizica are (liceul, facultatea, doctoratul, etc). In cazul interlocutorului nostru, estimez ca sigur nu are doctorat in fizica. Dar sunt curios, are facultate de fizica?

1. Trebuie prezentate argumente clare

2. Trebuie scris doar in romana, fara citate lungi in engleza din alte surse, ci doar citate scurte, relevante si cu ghilimele.

3. Ce solutii alternative propune cel ce critica la modul in care vedem lumea? Daca relativitatea reastrans nu este corecta, atunci cum de merg acceleratoarele de particule in fiecare zi? Daca mecanica cuantica nu este corecta, cum de merg calculatoarele noastre pe baza de tranzistori, care este un efect cuantic? Daca neutronul nu exista, atunci din ce sunt formati atomii? Acestea trebuie specificate clar in articolele celui ce critica stiinta actuala.

Deocamdata acestea sunt regulile. Vedeti regula numarul zero. Stiinta este in continua crestere, nu ofera adevaruri absolute, ci cele bazate pe informatiile actuale. In general ne apropiem tot mai mult de adevar. Cateodata vedem ca o presupunere a noastra e fost gresita si o schimbam. Deocamdata stiinta actuala functionaza foarte bine pentru a explica lumea atomilor, lumea particulelor elementare ...

HarapAlb

 Gasiti mai multe detalii aici despre studiile noului utilizator.

sandokhan

Mey Pahar Alb, credeam ca ne cunoastem deja...mai sunt si celelalte siruri unde am postat, inainte sa fiu intrerupt de catre profesorul Radu Mucles si cohorta lui de aplaudaci de pe acolo...daca eram lasat sa postez mai departe, ai fi aflat si celelalte lacune grave din bagajul de cunostinte ale lui Radu M, ca sa nu mai vb de D. Dragan.

Va invartiti cu toti in jurul acelorasi concepte false; daca ai fi avut un gram de sclipire de geniu, mey HabarN-am Alb, ai fi cercetat subiectul dark matter/dark energy din alt punct de vedere, capisci? Adica, o investigare la greu, cu zeci de carti si sute de linkuri sa intelegi si matale ca nu exista nici un fel de special/general theory of relativity, si deci atunci, nici un fel de dark energy/dark matter.

Cerceteaza cu grija cum a fost eliminata notiunea de aether/ether din fizica de catre membrii London Royal Society, adica A. Michelson, E. Morley, N. Bohr, E. Rutherford, J. Chadwick, A. Einstein, J. Maxwell (am sa revin cu adevaratele ecuatii din e/m, cele din 1861, care includeau si vortex-urile de ether) si ceilalti...

Iata si celelalte siruri de discutii de pe acolo:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=475&postdays=0&postorder=asc&start=15 (mesajele semnate vidocq)
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=475&postdays=0&postorder=asc&start=30

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1839 (sistemul planetar vegacentric, voi relua mesajul si aici, a se observa cum atunci cand sunt contrazisi cu argumente de valoare, moderatorii de acolo fac spume la gura, si incep sa jigneasca, fara nici un fel de argument credibil)

"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

HarapAlb

 Eu astept sa vad cum se detecteaza campul "tau" :-D

Dar de fapt puteai sa ne dai direct link-urile, fara sa te mai obosesti sa faci copy/paste.


Nu ma deranjeaza sa discut idei noi, insa a veni pe forum cu ideea preconceputa ca esti atotstiutor si ca ceilalti sunt prosti nu pot accepta. Din postarile tale se vede clar ca de fapt tu nu dialoghezi. Cand cineva iti face niste observatii legate de ideile citate de tine, tu incepi sa torni link-uri si alte citate. Faptul ca ai citit niste chestii nu inseamna ca le si stapanesti.

Totusi, inainte de a face afirmatii de genul "Einstein la copiat pe Brown", "Einstein l-a copiat pe Poincaré", "teoria relativitatii a lui Einstein nu e buna" nu crezi ca ar trebui sa te documentezi riguros, in loc sa folosesti informatii la mana a treia ?
De exemplu, poti incepe in a compara articolele lui Einstein si studiile lui Brown pentru a vedea ce copiaza si ce nu Einstein.

stai linistit ca nu voi posta la topicurile deschise tine.

sandokhan

#4
Mey Harap, eu tocmai ca imi place sa respect toata lumea; nu m-am dat atotstiutor, TU esti cel care a dat tonul la corul jignirilor, remember? Eu nu m-as fi gandit o clipa sa te fac prost sau sa jignesc pe cineva pe astronomy; ai vazut cum au decurs lucrurile...ca sa "torni" acele linkuri, TREBUIE sa stapanesti extrem de bine subiectul discutat, intelegi?

Informatii mele nu sunt de mana a treia, poate ale tale...citeste cu atentie ce am postat, numai cele mai senzationale linkuri/surse, despre sarlatanul de mana a paispea A. Einstein. Nu cunosteai nimic din ce am postat eu, inainte sa citesti mesajele mele.

Pune mana si studiaza dintr-un punct de vedere initiatic fizica...deocamdata te invarti in jurul unor teorii absolut false.

Tot materialul legat de Einstein, postat aici, iti demonstreza la greu si la modul cel mai sigur, falsitatea absoluta a teoriei relativitatii.
"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

Adi

HarapAlb, mersi pt link, inteleg ca interlocutorul nostru a studiat matematica. Ma bucur ca scrie doar in sectiunea rezevarata Criticilor paradigmei actuale in stiinta. Vad ca si-a gasit un interlocutor in Electron. Electron e foarte critic, dar si constructiv, e foarte bine. Pai la discutii cat mai interesante. Mi se pare tare interesant cum zice el ca pamantul e plat, ca Universul e plat, etc. Mi-ar placea sa ofere in o singura pagina, fara nici un argument, cum vede el Universul, sistemul solar, Pamantul, aparitia vietii, etc. Ca sa incercam si noi sa vedem cum priveste el. Apoi ne-am gandi si la argumente. Dar pana nu avem "the big picture" ne pierdem in bucati si nu uitam de unde am inceput. Ideea a fost ceruta si de Electron, asadar o asteptam de la interlocutorul nostru.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Da, vad ca domnul S a raspuns pe alt forum ca este de acord cu cerintele mele, dar nu este de acord cu faptul de a nu scrie si in engleza. Fie, accept. Poate am fost putin dur pentru ca exagera cu citatul si nu spune ce e al lui si ce e din sursa. Dar da, se pot da citate si in engleza. Electron, vad ca tu ai rabdare sa ii ceri iar si iar aceleasi lucruri si nu iti raspunde clar la ele. Ehe, tu stii cum stai cu timpul, eu acum nu mai am timp sa raspund la mesaje. Cu bine si distractie mare pe categoria asta ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

sandokhan

Adi, citeste tot materialul prezentat...Universul nu este plat, doar forma Pamantului...uita-te pe poze...informeaza-te...cat despre ADN, am postat ieri informatiile relevante, pe care nu le vei mai gasi atat de usor in alta parte, despre aparitia vietii...

Dovezile postate si prezentate sunt clare...ceea ce vad eu aici este ca voi credeti prea usor in povestile Nasa...

Cerceteaza sa vezi cum sunt falsificate zborurile/misiunile Space Shuttle...cum Gagarin nu a ajuns niciodata in spatiu...si multe altele...daca ai intrebari...
"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

sandokhan

#8
Uite ce am sa fac pentru tine Adi (si pentru ceilalti care citesc)...o noua sectiune cu material A-Z despre falsificarea misiunilor Nasa...cea mai completa si formidabila documentatie la ora actuala...

Si inca ceva...vad ca sunteti aici la nivel de vickypedia pe subiectul tachyons...citeste mesajele mele ca sa descoperi care au fost experimentele care au dovedit existenta aetherului (tachionii sunt "particulele" care compun acest aether, polarizati yang si yin)...aveti tot felul de intrebari dar nici un fel de raspunsuri, altele decat speculatiile pe care le gasim si pe astronomy.ro, adica nothing at all...renuntati la teoria complet falsa a relativitatii gandita de Einstein...este complet falsa (vezi documentatia prezentata aici)...cercetati ca sa vedeti cum ecuatiile originale ale lui J. Maxwell au fost modificate intre 1861 si 1864, fiind eliminate ecuatiile care descriau vortex-urile de ether...poate revin aici pe aceasta tema...
"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

sandokhan

#9
Deci Adi are nevoie de nivel de doctorat...estimeaza "sigur" cu privire la studiile mele...Tesla a construit acceleratorul de particule inca din 1893 fara nici un fel de teorie a relativitatii, citeste materialul prezentat dincolo...

Cel mai bun matematician al tuturor timpurilor nu terminase nici macar liceul; si nu a trecut nici macar examenul de intrare la facultatea de matematica. Fiind nascut intr-o familie extrem de saraca, a fost nevoie sa-si gaseasca de lucru la Oficiul Postal, pe un salariu anual de 20 de lire sterline. Fiindca nu avea bani pentru caiete, isi scria rezultatele pe hartia de impachetat colete...

Fiind incurajat de profesorii din India, a alcatuit un singur caiet cu cateva mii din formulele sale, pe care l-a trimis la Cambridge...

Dupa ce au citit formulele, timp de cateva ore, G.H. Hardy si J. Littlewood, si-au dat seama ca Ramanujan (Srinivasa Ramanujan) era cel mai mare matematician care a existat vreodata; nu au inteles multe din formule, fiind nevoiti sa exclame ceva de genul, "Aceste formule trebuie sa fie adevarate pentru ca nimeni altcineva nu ar fi putut sa le inventeze"...

Fiind chemat sa vina la Cambridge, in 1914, a ramas acolo timp de cinci ani...moartea sa misterioasa survenind la intoarcerea in India in 1920...

Daca aveti ocazia, faceti rost de Collected Papers of Ramanujan sau de cele 4 volume Ramanujan's Notebooks...

Ramanujan ar fi ramas neclintit pe pozitia de cel mai formidabil matematician din toate timpurile, daca nu ar fi existat un pretendent, si asta in urma eforturilor extraordinare ale lui C. Siegel, in anii 20, care a recuperat cea mai complicata formula inventata vreodata din notitele lui G. Riemann...cu privire la Riemann Zeta function, dezvoltarea asimptotica...(toate povestea in Riemann's Zeta Function, de H. Edwards)...

Deci, Adi, daca ar fi vorba sa ne bazam doar pe studiile facute de noi aici, ar trebui sa credeti cu toata convingerea in teoria pamantului plat, fiindca eu am studiat matematica (ecuatiile diferentiale neliniare, desi, mey profesore Radu M, daca esti pe fir, se zice si nonliniare, da un search sa vezi) mai mult decat oricare dintre voi aici, sau decat oricine de pe astronomy.ro...

Nu mi-as fi inchipuit vreodata ca argumentele sa degenereze in ceva de genul cine a studiat mai mult, sau cat...

Tesla nu a inclus niciodata in articolele sale nici un fel de ecuatie diferentiala sau vreo integrala...folosind doar numere naturale si rationale...desi era expert in analiza matematica, el fiind cel care a depistat omiterea factorilor esentiali din ecuatiile lui Maxwell...

Materialul prezentat de mine include cele mai recente cercetari pe baza sun neutrino paradox si multe altele...

In timp ce voi va complicati cu intrebari de wikipedia re: tachyons, eu stiu deja ecuatiile pe baza phi care explica vortexurile care apar din aether si care formeaza materia vizibila...eu stiu cum functioneaza un UFO pe baza imploziei atomului (mercur aetherizat, tachionii yang si yin formand doua campuri la exteriorul navei, care se rotesc automat)...stiu care este cauza efectului Compton, si ce este de fapt un neutrino...

Mai cercetati si voi subiectul DP, (displacement factor - factorul de deplasament), al Marii Piramide, - 286,1 -, si care ar fi numarul natural care genereaza atat PHI cat si DP...si care are totul de a face cu descifrarea lui 666 (generat de 36)...
"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

Adi

Nu consider ca te jignesc daca te intreb ce nivel de pregatire ai. Trebuie sa stim cu cine avem de-a face. Stii cum functioneaza un UFO, zici. Ei bine, eu nu stiu ca exista un UFO, nu am nici o dovada. Stii ce sunt tahionii, zici. Eu nu stiu ca exista tahioni, stiu ca sunt niste particule ipotetice si ca in cazul teoriei relativitatii restranse, daca au viteze mai mari decat viteza luminii nu pot cobori niciodata sub o viteza mai mica decat viteza luminii. Vad ca te bazezi pe Tesla. Tesla era un om istet, a construit multe aparate electronice, dar asta nu il face guru in teoria universului. Einstein ofera asa explicatii logice, frumoase, simetrice, care apoi sunt si testate experimental asa de precis ...

Tu crezi ca exista acceleratoare de particule care zi de zi ciocnesc particule ce zboara aproape de viteza luminii si ciocninduse dipsar si emit noi particule ce sunt detectate apoi experimental? Daca da, cum explici aceasta. Mecanica cuantica si teoria relativitatii restranse explica insa perfect aceste fenomene.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

sandokhan

"An important scientific innovation
rarely makes its way by gradually
winning over and converting its
opponents: What does happen is that
the opponents gradually die out."
M. Planck

Adi

Citat din: sandokhan din Martie 12, 2008, 07:17:15 PM
Va invartiti cu toti in jurul acelorasi concepte false; daca ai fi avut un gram de sclipire de geniu, mey HabarN-am Alb, ai fi cercetat subiectul dark matter/dark energy din alt punct de vedere, capisci? Adica, o investigare la greu, cu zeci de carti si sute de linkuri sa intelegi si matale ca nu exista nici un fel de special/general theory of relativity, si deci atunci, nici un fel de dark energy/dark matter.

Te inseli, Sandokhan. Tot ce trebuie sa faca este sa urmareasca ultimele articole stiintifice publicate pe aceasta tema si va stii care este ultima parere a oamenilor de stiinta. Iar daca citeste ultimele "review" (articole de sinteza) din domeniu, chiar ca rezolvat problema. Problema ta e ca ai studiat prea multa matematica incat nu intelegi fizica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

neon knight

Ultimele articole stiintifice la care te referi sunt scrise de oameni care au tot interesul sa pastreze status-quo al establishmentului stiintific. Citeste cu atentie materialul prezentat de sandokhan la Einstein Fallacies, tot acolo vei descoperi ce se intampla cu orice student/cercetator care indrazneste sa afirme ca teoria relativitatii este falsa.

Electron

Citat din: neon knight din Aprilie 16, 2008, 08:53:51 PM
[...] orice student/cercetator care indrazneste sa afirme ca teoria relativitatii este falsa.
A afirma e una, a demonstra e cu totul altceva. Cel putin pentru "oamenii de stiinta". ;)

e-
Don't believe everything you think.