Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Urme ale Universului de dinaintea Big Bang - AF mode !

Creat de cripus, Aprilie 01, 2014, 08:36:55 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cripus

Cu ajutorul TRICEP si a modului AF, se pare ca s-au gasit urmele universului anterior Big Bang !
Mai mult, se pare ca exista si antiparticula inflatonului, deflatonul.
Oricum, trebuie sa asteptam si alte confirmari, eventual de la QUADRICEP.

Multe altele interesante la:
http://news.sciencemag.org/physics/2014/04/scientists-find-imprint-universe-existed-big-bang#.UzrGoyilt_E.facebook

;D :o ;)

Sieglind


mircea_p

Ultimul cuvant il va avea desigur celebrul grup de la PECTORAL3-L.  ;)
Pana atunci sant doar ipoteze neconfirmate. ;D
ion adrian

De fapt nu inainte de Big Bang ci din timpul (daca are sens sa ma exprim asa) infinitezimal al post momentului ZERO (singularitatea) in care s-a produs "inflatia".

mircea_p


cripus

Bine, fie.
Dar numai daca data specificata este din universul anterior.  ;D

ion adrian

Ca sa iesim din glumite sa incerc sa rezum ceva:
a) Imediat cand apare materia din singularitatea initiala(Cum?... Tacere) ea materia era informa . Cred ca Aristotel a spus ca existentele sunt in materie si forma. Sa ne aducem aminte de ce credea Aristotel(ce geniu Doamne, ce geniu):
Substratul tuturor schimbarilor din lume il constituie materia. Fara materie nu poate exista nimic : exceptie face numai Divinitatea. In aceasta materie actioneaza factorul creator, principiul formarii ce structureaza si formeaza materia haotica. Fiecare obiect este de aceea un produs al materiei si al formei. Si forma, ca o putere creatoare a tipului gen, nu se afla deasupra sau dincolo de materie, ci in materie, fara sa fie insa la randul ei un produs al materiei, sau determinata de materie. Este in fiinta, in substanta materiei ca ea sa fie proprie, ca in ea sa actioneze forma, sa aiba asadar plasticitate. Asa se poate explica ca forma este puterea imanenta ce misca si formeaza fiecare lucru si-i da acestuia o configuratie conforma cu ideea lui(Ideea luiPlaton devine Forma la Aristot). Din acest motiv forma este in acelasi timp si cauza lucrurilor. Ba ceva si mai mult, ca o cauza interioara a lucrurilor, forma este totodata si scopul lucrului. Acest fapt inseamna ca, ca forma externa a lucrului, cu aceasta este data si menirea si scopul acestuia. Scopul unui lucru constituie esenta interioara a acestuia, asa ca la Aristotel notiunea de forma este sinonima cu aceea de scop.


b)Si este evident ca forma  are la baza informatia si asta evident ca o stia foarte bine Shannon cand a creat informatica cu unitatea sa fundamentala bitul de informatie.

Si cred eu, ca formatarea o incepe  energia prin cuanta de energie care este fotonul si nu degeaba se spune ca: La Inceput a fost Cuvantul primul bit de informatie si apoi Lumina si asa mai departe....

Asadar materia informa a inceputului formatata informational(forma este deci  legea de structurare a substantei).

c) Si ce sa facem trebuie sa ajungem tot la Aristotel si sa constatam cat de mult adevar aveau spusele sale:

Materia, nu poate exista fara forma, dar exista un principiu al formarii independent de materie. Uneori insa Aristotel lasa impresia ca ar exista totusi un fel de materie originara, nedeterminata,"prima", ultima ce poate fi gandita. Aristotel face astfel deosebirea intre o materie"perceptibila"(nota mea : care nu poate fi fara forma)  si alta ce este numai gandita(nota mea: acea materie din si din vecinatatea singularitatii(element transcedental)  din big bang care avea totul in ea si de fapt nu era doar materie caci in ea exista in potenta orice forma asa cum in blocul de marmura exista orice statuie)atanasu

Frumos si exact si de aceea nu a mai spus nimeni nimic dupa aceea!
Voi infiinta  un topic care ar putea fi unul legat de acesta dar acesta are totusi un titlu prea particular asa ca eu cred ca un topic cu denumirea "TIMPUL SI SPATIUL IN UNIVERS" este un generic caruia i se poat subsuma orice tema particulara.

Virgil

#8
Citat din: atanasu din Decembrie 16, 2023, 10:10:21 AM
Frumos si exact si de aceea nu a mai spus nimeni nimic dupa aceea!
Voi infiinta  un topic care ar putea fi unul legat de acesta dar acesta are totusi un titlu prea particular asa ca eu cred ca un topic cu denumirea "TIMPUL SI SPATIUL IN UNIVERS" este un generic caruia i se poat subsuma orice tema particulara.

atanasu

#9
ok