Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Români în finala ediţiei nr. 9 a concursului european Innovact Campus Awards

Creat de Scientia, Martie 05, 2011, 10:40:18 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

30 proiecte inovante europene au fost selecționate pentru finala de la Reims (Franța)


Paris, 3 martie 2011. Doi studenți români au intrat în finala concursului european Innovact Campus Awards 2011. Proiectul lor inovant a fost selecționat dintre 170 de candidaturi provenind din 27 țări europene. Studenții, tinerii cercetători și antreprenorii finaliști ai acestei competiții sunt invitați să participe la cea de a 15-a ediție a Forumului european al start-up-urilor INNOVACT, care va avea loc la Reims (Franța), pe 29 și 30 martie. În cadrul acestui evenniment, organizat de către Camera de Comerț și Industrie Reims-Epernay cu susținerea Comisiei Europene, ei vor avea ocazia să-și prezinte proiectul în fața publicului, a profesioniștilor și a juriului. Viitorii laureați ai Innovact Campus Awards 2011 vor primi contribuții financiare, vor beneficia de recomandările experților prezenți la forum și de o vizibilitate importantă, cu scopul de a-i ajuta să-și pună în aplicare proiectul.

Un proiect inovant românesc în finala europeană din Franța

Proiectul românesc selecționat pentru finala concursului european Innovact Campus Awards 2011 propune o tehnologie nouă și un aparat pentru perforarea materialelor metalice, care se bazează pe o compoziție pirotehnică : thermita.

Inițiatorii proiectului, Andrei Alexandru Petre și Andrei Mihalache, sunt studenți în ultimul an la Universitatea ,,Transilvania" din Brașov: primul la Facultatea de Inginerie Tehnologică, specializarea Tehnologia construcțiilor de mașini în limba franceză  (T.C.M.fr.), iar cel de al doilea la Facultatea de Design de produs și mediu. Coordonatorul proiectului, Andrei Alexandru, care tocmai a împlinit 23 de ani, mărturisește : ,,Am înscris proiectul la Innovact Campus Awards ca să promovăm performanțele acestei tehnologii inedite la nivel internațional. Particip la finală cu speranța că vom reuși să obținem susținerea necesară pentru ca acest proiect să se materializeze." 

Innovact Campus Awards 2011 – o mare diversitate de țări participante

La această a 9-a ediție, dimensiunea europeană a concursului este pe deplin ilustrată : 27* de țări europene sunt reprezentate în această competiție, cu 10 mai multe ca în anii trecuți. Aceasta și datorită schimbării numelui din ,,Tinerele speranțe europene ale inovării" în ,,Innovact Campus Awards".

Proiectele prezentate anul acesta acoperă domenii foarte diverse (dezvoltare durabilă, servicii, antreprenoriat, biologie, sănătate etc.) și multe dintre ele propun aplicații pentru smartphone : geolocalizare, instrumente de gestionare sau de măsurare etc. În urma unei prime selecții, 30 dosare de candidatură au reținut atenția organizatorilor. În finala de la Reims, studenții români se vor confrunta cu colegii lor din Franța, Spania, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia, Croația și Suedia.

Innovact Campus Awards oferă inovatorilor ocazia să adopte un demers antrepreneurial și să-și prezinte ideile în fața unui juriu compus din manageri, jurnaliști și oameni de știință din diferite țări europene. Juriul este prezidat de Philippe Vanrie, CEO al European Business & Innovation Centre Network. Indiferent de produsul sau de domeniul de activitate pe care îl propun, cele mai îndrăznețe, novatoare și profesioniste 3 proiecte vor fi premiate la Reims pe 30 martie, în cea de a doua zi a Forumului european al start-up-ului - Innovact. 


*Albania, Germania, Austria, Belgia, Bielorusia, Bulgaria, Croația, Spania, Finlanda, Franța, Georgia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Norvegia, Portugalia, Republica Cehă, România, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina.

Informaţia ne-a fost furnizată de Mihaela Fiordean, International Consultant, Noir Sur Blanc