Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Concursul Famelab. Se caută cei mai talentati comunicatori ai stiintei!

Creat de Scientia, Martie 23, 2011, 10:17:42 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

CE ESTE FAMELAB?
FameLab este cel mai important concurs international de comunicare a stiintei in fata publicului. Competitia FameLab a demarat in Marea Britanie, in 2005. Incepand cu anul 2007, British Council a organizat FameLab International in 9 tari din Europa. In prezent, British Council in asociere cu Cheltenham Festivals organizeaza acest concurs in 21 de tari din Europa, Africa, Asia si America de Sud. Castigatorii din fiecare tara se intalnesc in cadrul finalei FameLab International, care are loc in Marea Britanie, in cadrul The Times Cheltenham Science Festival.
In acest an se desfasoara a patra editie a FameLab International in Romania. Ne propunem sa descoperim tineri capabili sa comunice pasiunea lor pentru stiinta si tehnologie publicului dintr-o sala sau prin intermediul televiziunii!
CUM SE DESFASOARA COMPETITIA?
Fiecare concurent prezinta un subiect din domeniul stiinţelor naturii, matematicii sau tehnologiei, pe care si-l alege singur. Prezentarile trebuie sustinute in limba romana si dureaza cel mult 3 minute. Este de dorit ca aceste prezentari sa fie nu doar corecte si interesante din punct de vedere stiintific, dar si pe intelesul celor fara o pregatire de specialitate.
Cei care reusesc sa prezinte subiectul ales intr-un mod cat mai atractiv pentru public au cele mai mari sanse sa castige!
Finala FameLab 2011 va avea loc pe data de 25 mai in Aula Magna a Facultati de Drept a Universitatii Bucuresti si va fi transmisa de TVR.
CUM POT SA MA INSCRIU?
Dupa ce parcurgi Ghidul Concurentului, completeaza formularul de inscriere si trimite-l la adresa de e-mail famelab@britishcouncil.ro ca sa te inscrii la una din cele trei selectii regionale organizate la:
Iasi
joi 31 martie, de la ora 13:00, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", sala Media EC Bulevardul Carol I nr.11 (corpul A). Ultima zi de inscriere este 30 martie.
Bucuresti
luni 4 aprilie, de la ora 10:00, British Council, Calea Dorobantilor 14. Ultima zi de inscriere este 1 aprilie.
Cluj-Napoca
sambata 9 aprilie, de la ora 10:00, Universitatea ,,Babes Bolyai", Facultatea de Matematica si Informatica, Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1. Ultima zi de inscriere este 8 aprilie.
Cei mai buni concurenti de la calificarile regionale, vor beneficia de un curs gratuit de formare sustinut de experti britanici si romani in domeniul comunicarii stiintei, care se va desfasura in zilele de 16 si 17 aprilie, la Sinaia.
CARE SUNT PREMIILE?
Marele premiu pentru castigatorul finalei nationale va fi participarea la finala FameLab International, la inceputul lunii iunie, din Marea Britanie, in cadrul The Times Cheltenham Science Festival.
Cei mai buni din finala de la Bucuresti vor primi premii de la British Council si de la parteneri.
Vezi cum s-au desfasurat editiile anterioare FameLab din 2007, 2008 si 2009.
Pentru detalii suplimentare te rugam sa-l contactezi pe Gabriel Ivan, Education & Science Projects Manager, British Council Romania la gabriel.ivan@britishcouncil.ro sau sa te abonezi la InBrief, e-newsletter-ul nostru, sectiunea Stiinta, si vei primi cele mai noi informatii!
FameLab 2011 este un concurs de comunicare a stiintei produs impreuna cu Televiziunea Romana. Partenerii nostri nationali sunt: Intel, Fundatia ,,Dinu Patriciu" si MECTS - UEFISCDI. Parteneri media: Ziarul Stiintelor Cu sprijinul: Ad-Astra, National Geographic Romania, Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes Bolyai" Cluj, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi.