Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Participaţi la concursul "THE WORLD FACTBOOK ÎN LIMBA ROMÂNĂ"! 14.01-19.06.2011

Creat de Scientia, Martie 04, 2011, 07:24:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

În perioada 14 februarie - 19 iunie 2011 se desfăşoară noul concurs Scientia. Oferim premii în bani şi tricouri cu logo-ul Scientia pentru aceia dintre dumneavoastră care furnizează cele mai bune şi mai numeroase traduceri din CIA - The World Factbook!

ÎN CE CONSTAU PREMIILE?

»» Premiul 1 - 500 RON
»» Premiul 2 - 200 RON
»» Premiul 3 - 100 RON
»» Premiul 4 - un tricou cu logo-ul Scientia.ro
»» Premiul 5 - un tricou cu logo-ul Scientia.ro
»» Premiul 6 - un tricou cu logo-ul Scientia.ro
»» Premiul 7 - un tricou cu logo-ul Scientia.ro
»» Premiul 8 - un tricou cu logo-ul Scientia.ro
»» Premiul 9 - un tricou cu logo-ul Scientia.ro
»» Premiul 10-un tricou cu logo-ul Scientia.ro

Numele, prenumele, detalii biografice minimale şi fotografia câştigătorilor, în măsura în care aceştia sunt de acord (eventual site-ul ori blogul deţinut) vor fi incluse în pagina dedicată câştigătorilor concursului.

PENTRU CE SE ACORDĂ PREMIILE?

Concursul constă în traducerea de articole despre ţările lumii de pe site-ul CIA The World Factbook şi transmiterea acestora spre verificare şi publicare administratorilor Scientia.

De exemplu, alegeţi Albania, traduceţi integral textul furnizat de The World Factbook şi-l trimiteţi pe adresa noastră de email, urmând regulile de scriere enunţate mai jos.

Câştigătorii se vor alege pe baza numărului de articole şi a calităţii acestora. Nu orice material tradus va fi publicat pe site, ci doar cele care au calitatea necesară publicării.

Pentru menţinerea unui standard privind structura şi termenii folosiţi, vă rugăm să folosiţi articolul-model pentru fiecare articol. Abaterea de la termenii folosiţi pentru subtitlurile articolelor poate duce la nepublicarea articolului.


REGULILE DE PUBLICARE A MATERIALELOR

Pentru ca articolele dumneavoastră să fie luate în calcul pentru publicare, trebuie să îndeplinească următoarele reguli:

» Să fie scrise într-o limbă română corectă.
» Să folosească terminologia corectă (nume de ţări, oraşe etc.).
» Să folosească articolul-model furnizat de noi, (http://www.scientia.ro/scientia-geographica/109-cia-the-world-factbook-in-limba-romana/1348-cia-the-world-factbook-in-limba-romana-model-articol.html)
» Să fie scrise cu diacritice.
» Să reprezinte traducerea integrală şi cât mai fidelă cu putinţă a textului în limba engleză.
» Să fie scrise în Microsoft Word (ori editoare similare), cu Times New Roman, 12, iar fişierele să fie salvate cu extensia .doc.

În momentul în care vă decideţi să traduceţi un articol, vă rugăm să anunţaţi intenţia prin trimiterea unui e-mail către administratorii Scientia, astfel încât să nu vă apucaţi să traduceţi un articol deja finalizat de altcineva ori aflat în lucru la un alt participant la concurs.

Notă: Articolele trimise de participanţii la concurs nu vor putea fi publicate pe un alt blog/site, iar autorii acestora nu vor putea cere vreodată eliminarea articolelor de pe site-ul Scientia.ro. Autorii articolelor vor fi menţionaţi la finalul articolului.

Articolele ni le puteţi trimite la adresa de email admin[at]scientia.ro ori scientia.ro[at]gmail.com


»» CÂND SE ANUNŢĂ CÂŞTIGĂTORII?

Câştigătorii concursului "CIA - The World Factbook în limba română" vor fi anunţaţi pe data de 26.06.2011.
Câştigătorii vor fi afişaţi pe site, împreună cu un link către articolele scrise de aceştia.  De asemenea, câştigătorii vor fi notificaţi prin email ori/şi sms, în cazul în care ne vor furniza aceste date.
Modalitatea de livrare a premiilor va fi discutată cu fiecare câştigător, în funcţie de localitatea de domiciliu şi dorinţa acestora.

The World Factbook în limba română vă oferă informaţii despre istorie, oameni, guverne, economie, geografie, comunicaţii, transport, apărare naţională şi diverse aspecte transnaţionale pentru 267 de entităţi statale ori non-statale de pe tot cuprinsul planetei . De asemenea, veţi putea găsi aici: hărţi ale regiunilor importante ale lumii, drapelele statelor lumii, harta fizică a lumii, harta politică a lumii etc.

dj_mugu

1) Nu m-am prins care e e-mailul la care trebuie trimise.
2) Ce punem:
  ~ IMAGINE LOCALIZARE ŢARĂ/ŢINUT = continentul?

  ~ IMAGINE HARTĂ ŢARĂ/ŢINUT = granitele?

Scientia

Citat din: dj_mugu din Martie 04, 2011, 08:38:41 PM
1) Nu m-am prins care e e-mailul la care trebuie trimise.
2) Ce punem:
  ~ IMAGINE LOCALIZARE ŢARĂ/ŢINUT = continentul?

  ~ IMAGINE HARTĂ ŢARĂ/ŢINUT = granitele?

1. Te poţi uita pe prima pagină a Scientia, în partea dreaptă sus pentru email, dacă nu-l înţelegi de aici.

2. Nu trebuie pus text, ci doar imaginea de pe site-ul enciclopediei. Dacă o să te uiţi pe site-ul CIA The World Factbook la articolul unei ţări, oricare, o să înţelegi mai bine. Deocamdată site-ul CIA pare a fi atacat şi nu prea funcţionează. Dar îşi va reveni.

dj_mugu


Scientia

Citat din: dj_mugu din Martie 04, 2011, 09:11:40 PM
Ok mersi, am vazut acum, scuze. Spor la treaba tuturor.

Nicio problemă. Dacă vrei să "adopţi" o ţară, te rog nu uita să ne anunţi înainte, pentru că sunt deja vreo 10 ţări în lucru. E bine de ştiut că nu este deja în lucru la altcineva.

Dacă se vor găsi suficient de mulţi voluntari pentru a traduce enciclopedia, va ieşi ceva deosebit. Nu cred că mai există online ceva de asemenea amploare făcut de utilizatorii Internetului.

Ne va reveni nouă sarcina de a actualiza articolele din când în când. Deşi nu e o idee rea ca însuşi voluntarul care a tradus o anumită ţară să o adopte pe o perioadă nedefinită şi, din când în când, să anunţe modificările intervenite.

Scientia

La acestă dată, în cadrul concursului de traducere a enciclopediei CIA The World Factbook sunt 14 ţări traduse şi alte 12 în lucru. E un început bun, dar mai e mult până departe...