Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

un mic zâmbet de 1 Aprilie

Creat de princehansolo, Aprilie 01, 2024, 09:30:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

Nu-i asa! teoriile sau ma degraba orice sustineri in fizica sau in orice domeniu stiintific, corecte sau nu, nu sunt poluante dat stilul dtale este. .

calahan

#61
Atanasu
Imi cer scuze daca nu iti place stilul meu de scriere a mesajelor. Eu nu am pregatire universitara si nu cunosc jargoanele si stilurile academice. De aceea am perceput mesajele dumitale ca fiind pline de ostilitate, fara o argumentare temeinica a ideilor. Asa mi se pare ca respingi orice idee postata de mine, fara sa argumentezi de ce. Si tot am sperat sa dai raspunsuri clare la chestiunile din postari. Asa am crezut ca pentru un savant ca dumneata ar fi floare la ureche sa iti spui pozitia. Dar daca nu raspunzi niciodata la chestiuni, eu nu stiu ce sa mai cred. Poate este doar un snobism care nu te lasa sa lamuresti lucrurile. Am vazut ca pe dl Virgil l-ai convins sa nu mai raspunda la mesajele mele. Cu dumnealui, avand pregatire universitara, te-ai inteles de minune si te-a ascultat. Imi pare chiar ca a iesit de pe forum si si-a sters postarile. Dar oricum daca vad ce posteaza pe -forumul de cercetare- imi apare clar ca a deviat in metafizica. are numai idei inchipuite, in afara oricaror date experimentale.

calahan

#62
Atanasu
Citatasa ca sterge ce mi-ai scris pe un fir deja amplu poluat d (Hibele...) 
Cred ca ai avut iar un moment de sinceritate. Fiindca intradevar in firul asta de vreo 24 de pagini, dumneata ocupi cam 90 % cu postari intinse pe zeci de pagini, in care iti descarci obsesiile. Fiindca ai gasit dumneata sute de motive ca sa desfiintezi teoria B-B-ului. Eu am postat cateva idei obsedante, care incap bine intro jumatate de pagina. A4 Situatia este ingrata, fiindca pe forumul asta, pare ca dumneata esti singura persoana savanta, care ar putea sa raspunda la chestiunile puse. Eu am apelat la dumneata cu incredere, fiindca nu sunt aici alti savanti care sa participe la dezbaterea chestiunilor de fizica. Si nu stiu sa existe vre un forum, pe care sa se intalneasca savanti fizicieni, ca sa dezbata chestiunile de fizica teoretica.  Dar fiindca nu raspunzi la chestiuni, ti-ai pastrat statutul de filozof. Asa cum spune dictonul latin.: Si tu tacuises filozofus mansises.

calahan

#63
Marcel Zavoiu
CitatP.S. Din punctul meu de vedere, teoria dumitale s-a prăbușit de mult, dar vreau să recunoști și dumneata acest lucru în mod oficial (deși nu prea cred că acest lucru se va întâmpla vreodată - ar fi o mică minune).
Fiindca ai venit hotarat cu vehementa demolatoare si ai dat sentinta asupra unei teorii foarte bine intemeiata pe legile fizicii, fara insa sa fi cunoscut continutul integral al teoriei, asa cum a facut si personajul nihilist si negativist, mult regretat de cativa stiintifici de pe forum, iti propun se verifici doua formule de la baza teoriei identitatii dimensionale masa-sarcina.
qe=4.pi2.nalfa2.re2.ffae2.de/k=c2.de/k si  me=4.pi2.nalfa2.ffae2.de2.re/k
unde avem: qe este sarcina electronului: nalfa=137 este indicele de refractie al mediului atomic, egal cu inversul constantei de structura fina; alfa=1/137. re=2,81743.10-15 (m) este raza electronului; ffae=1,23726.1020 (Hz) este frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul; de=1,602.10-26 (m) este distanta elementara.; de=k.qe/c2~re/2.pi2.k; k=9.109 este
 constanta interactiunilor electrice, Este un adimensional egal cu numarul de unde componente ale fotonului gamafae electronic.

atanasu

Cum sa ceri asa ceva fara sa indici unde au aparut formulele respective adica autor, data etc si eventual demonstratie. Ai valeti pe aici?

calahan

#65
Atanasu
Urmezi consecvent aceeasi strategie de a sugera interlocutorilor sa nu raspunda la chestiunile postate de mine. Formulele au aparut undeva in cartea d-lui inginer si le-am gasit intr-un pdf intitulat:-masa si sarcina electronului in sistemul bidimensional-, publicat imi pare pe -softpedia-. Formulele sunt date si nu necesita nici o demonstratie. Eu i-am propus  lui Marcel Zavoiu, sa verifice acele formule si i-am dat semnificatia fizica a tuturor termenilor din formule, ca sa se convinga ca masa si sarcina coexista in structura dinamica a particulelor si au aceeasi dimensiune fizica, fara sa fie egale, cum isi imagineaza dl Virgil ca as fi sustinut candva egalitatea masa-sarcina. Fiindca dupa dumnealui, identitatea dimensionala masa-sarcina inseamna exact egalitatea masa-sarcina. Dupa dumneata, ce inseamna identitatea dimensionala masa-sarcina? Si imi cer scuze pentru modul neacademic in care postez chestiunile. Asta se intampla fiindca nu am pregatire universitara ca dl inginer Virgil, care se vede ca este hotarat sa nu mai participe la dezbaterile stiintifice, de pe forumul acesta.
P.S. Imi pare ca dumneata ai o filozofie seaca, daca iti inchipui ca eu am nevoie sa imi calculeze cineva formulele, pe care eu le-am studiat de zeci de ori.

calahan

Atanasu
CitatCum sa ceri asa ceva fara sa indici unde au aparut formulele respective adica autor, data etc si eventual demonstratie. Ai valeti pe aici?
Aici se vede iar pornirea dumitale ostila in contra postarilor mele. Ai venit cu niste mofturi, care nu intereseaza pe nimeni, doar ca sa inpiedici etalarea argumentelor care demonstreza, la modul indubitabil, identitatea dimensionala masa-sarcina. Vrei sa arati, in mod indirect, ca respingi aceasta teorie. Dar in mod direct nu ai curajul sa te pronunti. Fiindca dumneata nu iti asumi niciodata un raspuns clar la chestiuni. Formulele acelea, inpreuna cu formula lui Gauss pentru calculul maselor, demonstreaza la modul indubitabil identitatea dimensionala masa-sarcina. Si imi este foarte clar ca masa Pamantului, ca si a tuturor corpurilor ceresti a fost calculata cu formula lui Gauss pentru calculul sarclnii electrice. Fiindca cu formula lui Newton nu se puteau calcula. Fiindca nu se cunostea densitatea medie a corpurilor. Acele doua formule care dovedesc coexistenta masei si sarcinii electronului in structura dinamica a electronului, nu sunt formule relativiste. Dar sunt convins ca personaje ca dumneata, le vor atribui zeului Einstein, asa cum i-au atribuit emceul patrat, descoperit mai inainte de catre Wien si un alt savant italian, sau cum i-au atribuit teoria spatiului granular elaborata de Alexandru Proca. 

princehansolo

Calahan
Ai dreptate cu identitatea dimensionala masa-sarcina.

Te miri ca îți dau dreptate? Îți explic de ce. Este clar că dacă vorbești despre forța de atracție între 2 corpuri cu masă dată sau 2 corpuri încărcate electric - tot despre FORȚĂ vorbești. Deci ai dreptate.
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

princehansolo
M-a surprins foarte placut postarea dumitale. M-a bucurat sa vad ca suntem doua persoane aderente la aceasta idee. Suntem doua persoane care inteleg si admit logica formulelor. Pe cat este bucuria mea de mare pe atat va fi supararea lui Atanasu, personajul care nu a avut niciodata curajul unei opinii transante, asupra chestiunilor in discutie. Desi ii place sa faca poza unui savant enciclopedist. Dar apare doar ca un mic academician ratacit cumva aici pe forum. Eu am postat formulele acelea doar ca sa il conving pe Marcel Zavoiu, de justetea teoriei, pe care dumnealui pretinde ca a demolat-o lejer si asteapta din partea mea sa recunosc ca teoria este gresita. Dumnealui vine cu niste jonglerii matematice care sa sustina ca patratul lui c este continut simultan si in miu,0 si in epsilon,0. Si deci epsilon,0 nu este adimensional. Mie mi-a placut la Marcel Zavoiu ca sustine hotarat ca; parametrul fizic MASA NU ESTE MARIME FUNDAMENTALA. Miu,0 din tabele este calculat continand pe c patrat, Iar epsilon,0 din tabele este calculat fara prezenta lui c patrat. Si de aici rezulta imediat ca epsilon,0 este un adimensional, din care rezulta imediat ca parametrul fizic zis capacitate electrica  C este lungime L. Ideea aceasta a lui Marcel Zavoiu, l-ar fi lovit tare pe Dl inginer Virgil, care sustine hotarat  ca masa este marime fizica fundamentala. Si nu poate sa admita ca masa este o marime fizica derivata si ca toate marimile fizice este o masura a miscarii si se scrie ca relatie simpla intre spatiu si timp.
 

atanasu


calahan

#70
Atanasu
Ai deschis un spatiu de postare fara sa spui nimic. Asta inseamna ca nu ai nimic de spus. Dumneata, ca un savant serios, ai fi putut sa faci socotelile si ai fi putut sa te convingi si dumneata si poate si pe domnul Virgil, de justetea (valabilitatea) teoriei identitatii dimensionale masa-sarcina.
P.S  Se vede ca esti un spirit foarte conservator si nu vrei de loc sa vezi ce ar fi dincolo de manual. Si ar trebui sa recunosti ca cei care sustin dimensiunile lui epsilon,0 sustin un fals si deci sunt pseudo-stiintifici si fac o pseudostiinta.

princehansolo

Calahan
De ce nu încerci să faci identitatea dimensională sarcină electrică - căldură? Așa s-ar putea face și identitatea dimensională masă - căldură. Poate s-ar putea face deducerea E=mc2 din aceste echivalențe.
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

princehansolo
Asa ceva nu mi-ar fi putut trece prin minte. Fiindca masa si sarcina sunt totusi forme de substanta. Pe cand caldura nu este forma de substanta, este forma de miscare a substantei. Caldura este viteza de agitatie termica a moleculelor de substanta. Caldura doar se transfera de la corpul mai cald la corpul mai rece. Dar nu se structureaza ca substanta cu inertie si campuri.

princehansolo

Calahan
Sarcina nu este numai substanță. Se poate obține căldură printr-un conductor cu rezistență diferită de 0 dacă sarcinile electrice circulă prin conductor. Dacă ai disponibilitate, eu zic să te apleci și spre aspectul ăsta al sarcinii electrice.

Zici: "Dar nu se structureaza ca substanta cu inertie si campuri." Câmpul este efect al sarcinilor electrice. Putem să măsurăm sarcinile electrice și cu ajutorul căldurii degajate în urma deplasării sarcinilor prin conductor.
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

princehansolo
Caldura aparuta in conductorul parcurs de curentul electric se datoreaza ciocnirii electronilor inpinsi de campul electric, cu ionii retelei metalice, pe care ii pune in vibratie. Caldura se naste si prin frictiune. dar si prin ciocniri. La ciocniri apar scantei. Metalul pus la polizat, produce jerba de scantei si poate ajunge si la incandescenta. Astfel meteoritii la frecarea cu aerul se aprind. Dar caldura se produce si prin inductie electrica, cum este de exemplu, incalzirea obiectelor expuse la radiatia solara, sau in cazul cuptoarelor cu microunde. Dar incalzirea se produce si prin inductie magnetica. Inductie care se foloseste, in industrie, la tratamentele termice ale unor materiale.  Incalzirea materialelor este insotita si de emisia fotonilor de energie mica. Dar concentrarea puternica a fotonilor de mica energie, poate duce la nasterea particulelor de substanta. Campurile care pleaca din substanta (din particule) sunt dovada interactiunii structurilor dinamice ale particulelor cu spatiul fizic, materializat de oceanul materiei inponderabile. Prin intermediul campurilor se transmite miscarea in spatiu si se produce interactiunea dintre corpuri.