Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

un mic zâmbet de 1 Aprilie

Creat de princehansolo, Aprilie 01, 2024, 09:30:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
4) Este logic că dacă mie nu-mi plac opiniile Domnului Asturian, nici Domnului Asturian nu-i plac opiniile mele.
O să-ți spun și despre cartea mea, dar mai întâi vreau să-ți spun că, deși am făcut solicitarea de a deveni membru pe forumul Scientia încă de pe 10 octombrie 2023, într-un mod cel puțin ciudat, această cerere a fost aprobată abia pe 28 aprilie 2024, adică după mai mult de jumătate de an - atunci când îmi pierdusem orice speranță în acest sens și chiar îmi luasem gândul de la această chestiune.
Între timp, deoarece nu puteam face postări pe forum, am scris în singurele locuri unde puteam scrie pe Scientia - adică comentarii la articolele de pe Scientia.
Însă aici s-au întâmplat alte lucruri "ciudate": pe lângă faptul că trebuia să aștept chiar și câteva zile spre o săptămână pentru ca comentariile mele să fie publicate, la un moment dat, după ce am așteptat cam o săptămână, am constatat cu stupoare că toate comentariile mele la care muncisem destul de mult au fost "aruncate la gunoi"/șterse/nepublicate de către administratorul Scientia fără să primesc nicio explicație, deşi erau niște comentarii de maximă bună credință și bun simț și cu argumente logice - deci din punctul meu de vedere nu încălcau nicio regulă scrisă sau nescrisă.
Când am văzut asta, n-am mai postat nimic; apoi, în mod surprinzător, am fost anunțat pe 28 aprilie 2024 că cererea mea a fost aprobată.
Și încă ceva: pe 7 iulie 2023 (sper să nu greșesc data) am trimis un email către Scientia în care ofeream toate detaliile despre cartea mea și chiar m-am oferit să transmit către Scientia cartea mea în pdf (cartea fusese publicată în format fizic pe 10 august 2020, dar o să-ți dau puțin mai jos toate detaliile). Iar acest email l-am trimis (și) pentru că Domnul Asturian spune în câteva articole că dacă cineva, cumva, reușește să rezolve problemele fundamentale dificile abordate în acele articole - cum ar fi Teoria Gravitației Cuantice etc. - să-l anunțe și pe el trimițând un email pe adresa Scientia.
Iar eu, fiind de bună credință și crezând că Domnul Asturian chiar este interesat să afle rezolvarea acelor probleme fundamentale dificile, exact asta am făcut: am trimis un email în care mă ofeream să ofer rezolvările acelor probleme prin trimiterea cărții mele în format pdf.
Și ce să vezi? Surpriză: nici până în ziua de azi - adică după mai mult de 1 an - n-am primit niciun răspuns la acel email.
Iar acest lucru cred că s-a întâmplat din cauză că, cartea mea, deși oferă rezolvările reale la toate acele chestiuni dificile, este exact opusul cărții Domnului Asturian.
Deci, concluzia este că pentru Domnul Asturian este mai important ca el să aibă dreptate decât să afle a(A)devărul!

Decât sărac, bolnav și nefericit, mai bine Bogat, Sănătos și Fericit.

atanasu

Eu as fi mai modest si as scrie in final :
"Deci, concluzia este că pentru Domnul Asturian este mai important ca el să aibă dreptate decât să afle alte opinii ale cuiva pe care totusi le-a publicat in discutiile de la articolel dsale."
 PS Cat despre intarzirerea  de aici de pe forum nu  e de mirare mare caci adminul care are nickul scientia vine destul de rar asa ca...

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Iată acum detaliile despre carte.
Cartea se numește "Despre Calea Spirituală și Cunoașterea de Sine" (Volumul 1) și este disponibilă atât în format fizic/pe hârtie, cât și în format electronic/ca e-book (personal, prefer varianta pe hârtie).
Cartea am publicat-o prin intermediul platformei de self-publishing Ingramspark - care este în legătură (din spusele lor) cu peste 40.000 de retaileri/librării fizice sau on-line din toată lumea (Europa, America de Nord, Asia, Australia etc.).
Deci nici măcar eu nu cred că știu toate locurile de unde se poate achiziționa cartea.
Însă se poate da căutare pe Google (sau pe site-uri dedicate căutării cărților după ISBN) după cele 2 ISBN-uri, care sunt următoarele:

1) cartea în format fizic are ISBN 9789730320398
2) e-book-ul are ISBN 9789730345063

Cartea în format fizic am publicat-o și pe site-ul românesc printonebook.com - unde a fost disponibilă o perioadă, dar de ceva timp site-ul văd că e indisponibil pentru că au spus că vor să revină în vara lui 2024 după ce fac niște modificări.

Pentru cartea pe hârtie, dintre variantele găsite se poate alege varianta care are cel mai mic preț total = prețul cărții + transportul prin curier.

Pentru varianta e-book, 2 site-uri mai cunoscute sunt kobo.com și scribd (care acum cred că se numește everand sau ceva de genul ăsta).

atanasu

Marcel Zăvoiu

Cu plăcere!
Dacă mai ai nedumeriri despre carte, întreabă-mă și-ți voi răspunde.

atanasu

a) cine  a citit-o si ce opinie a avut?
b) ilie cioara a avut o iesire din corp fiind tanar poate din cauza stresului asa cum si Ramana a avut chiar deplina iluminare(se pare) cand i-a murit tatal(daca mai tin bine minte fiind foart tanar cca 18 ani si cand dupa ce era a sa moara a revenit fiind un altul adica a ajuns  la nivelul 7 la totala iluminare  ceea ce cu Cioara s-a intamplat in timp  si el fiind sef de politie inainte de 1945 ore nu avea o constiita incarcata ?
A spus ceva despre perioda ante 45 cat si despr rincarnail sal anterioare?
Tu personal unde consideri ca te aflii?Iti cunosti vre-o reincarnare? Daca da poti vorbi despre?
PS Faptul ca discutam nu inseamna ca eu nu incerc sa si citesc ce scrii tu pe fond.
PS2 Cum crezi ca omul a intrat in noul regn-eu i-am spus regn noetic chiar daca incipient?
PS3  parere ai despre ID(Printul)  si despre IA (CHAT-ul acela)
Nu te grabi eu astept si am ce face. :)

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
a) Nu am primit nicio opinie despre cartea mea, deci nu știu dacă a citit-o cineva - deși am împărțit mai multe exemplare la diverse persoane.
b) Ilie Cioară a avut prima dedublare astrală la 32 de ani, în 1948 (era născut în 1916). Această primă dedublare a fost spontană/neintenționată și s-a întâmplat în timp ce se ascundea de noua Securitate comunistă în podul casei părinților săi din comuna Vârtop, județul Dolj, unde din cauza înălțimii scăzute a podului era nevoit să stea permanent în poziție orizontală.
El povestește cum, într-o noapte cu lună plină, s-a trezit brusc plutind la câțiva metri înălțime deasupra pământului în fața casei. Din cauza fricii, a revenit brusc în corpul fizic (habar n-avea ce este o dedublare astrală).
După aceea, a încercat din nou și, treptat, exersând, a reușit să se dedubleze în mod voluntar.
Aceste dedublări astrale voluntare le-a practicat apoi de nenumărate ori, până la vârsta de 55 de ani (dacă am reținut eu bine) - când și-a pierdut complet interesul pentru dedublările astrale datorită faptului că a obținut Cunoașterea de Sine.
Ilie Cioară povestește multe întâmplări și "pățanii" din "lumea de dincolo" = UA (Universul Astral).
În primul rând, povestește că s-a întâlnit cu nenumărate persoane pe care le cunoscuse și care muriseră (de exemplu cu unul din frații săi).
O întâlnire interesantă a fost cu un consătean, pe care i-a povestit-o apoi tatălui său.
La auzul acestei relatări, tatăl lui Ilie Cioară a rămas șocat și i-a spus: într-adevăr, acest om a trăit în această comună, dar tu nu aveai de unde să-l cunoști pentru că a murit cu mult timp înainte de a te naște tu!
Ilie Cioară mai povestește că în timpul acestei claustrări voluntare din podul casei - care a durat mai mult de 2 ani și jumătate - i s-au descoperit, la cererea lui, fragmente din câteva vieți anterioare, în toate acele încarnări fiind doar bărbat.

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Există o diferență fundamentală între dedublarea astrală și iluminarea spirituală.
Dedublarea astrală este ceva ce experimentăm, de fapt, fiecare dintre noi în timpul somnului cu vise (SCV). Doar că, din cauza gradului scăzut de conștiență din SCV, nu ne dăm seama de acest lucru.
Ilie Cioară (și mulți alții) a făcut dedublările astrale păstrându-și gradul de conștiență din starea de veghe (VGH).
Prin dedublări astrale nu avansezi spiritual, deci iluminarea spirituală nu se obține nici prin dedublări, nici prin moartea corpului fizic (cei care spun că după moartea corpului fizic obții iluminarea/mântuirea sunt într-o gravă eroare).
După cum explic în carte, sunt 3 modalități de obținere a iluminării/Cunoașterii de Sine:
a) spontană - când iluminarea se întâmplă fără să faci nimic în acest sens. Exemple: Ramana Maharshi, care s-a iluminat spontan la vârsta de 17 ani; Eckhart Tolle.
b) indirectă - când iluminarea se întâmplă după practicarea unor metode fizice sau mentale. Aceste metode fizice sau mentale au 2 hibe fundamentale: în primul rând că sunt potențial periculoase dpdv al sănătății fizice sau mentale, apoi că nu-ți garantează obținerea iluminării indiferent de cât de mult timp le-ai practica și chiar dacă alții s-au iluminat practicând una sau mai multe din aceste metode.
c) directă - când iluminarea se obține practicând Acțiunea Spirituală (AS) pe care o explic detaliat în carte. AS, dacă este corect înțeleasă și corect practicată, are 3 calități: este 100% sigură dpdv al sănătății fizice și mentale, este 100% eficientă/garantează obținerea iluminării și este unică/este singura metodă sigură și eficientă.

Practic, ceea ce ai de făcut dacă vrei să obții iluminarea, este să declanșezi acest proces prin AS, după care acest proces de obținere a iluminării devine automat și ireversibil - adică după ce declanșezi acest proces prin AS, nu mai ai nimic de făcut decât să aștepti ca acest proces să se finalizeze.

După cum explic în carte, eu am reușit să declanșez prin AS acest proces de obținere a propriei iluminări spirituale în după amiaza zilei de 10 decembrie 2008.
Astăzi, pe 14 iulie 2024, acest proces automat nu s-a finalizat încă - adică iluminarea încă nu a devenit totală și definitivă - dar, deoarece procesul de obținere a iluminării este ireversibil, rezultă că este doar o problemă de timp până când iluminarea, care acum este doar parțială, dar efectivă, va deveni totală și definitivă.
Chiar dacă iluminarea este doar parțială, a generat deja o grămadă de efecte pozitive, în primul rând la nivelul propriei RS/la nivelul propriilor stări de conștiință, cât și la nivelul RO - cele mai importante efecte secundare, dar pozitive, fiind dpdv al sănătății fizice și psihice (o parte din ele le descriu în carte, iar despre această optimizare a sănătății vorbesc și în unele comentarii la care am dat link-uri).

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Ținând cont de cele de mai sus, pot să-ți spun că nu-mi cunosc nicio reîncarnare și nici nu mă interesează acest lucru, pentru că adevăratul interes al omului este să obțină iluminarea/Cunoașterea de Sine și nu să-și investigheze viețile anterioare.
Eu nu încurajez pe nimeni să-și investigheze viețile anterioare - nu pentru că acestea n-ar exista, ci pentru că mi se pare un consum inutil de timp și energie.
Dacă am explicat fenomenul de reîncarnare, am făcut-o pentru a înțelege cum funcționează Realitatea și ce vrea de la noi - iar Realitatea/Existența vrea ca noi să obținem iluminarea.

Nu știu cum a întrat omul în noul regn și nici nu mă (prea) interesează.

Nu am nicio părere despre ID Prințul pentru că nu dețin suficiente informații.
Similar, nu am nicio părere nici despre chatul IA.

În concluzie, ceea ce recomand oricui/tuturor este că să-și concentreze eforturile pentru a obține iluminarea spirituală/Cunoașterea de Sine - deoarece beneficiile obținute de cel care reușește acest lucru sunt extraordinare/de neimaginat și pe toate planurile - și să nu-și consume timpul și energia cu tot felul de chestiuni inutile/irelevante în cel mai bun caz.

atanasu

Pentruca doar dedublarile si contactul cu lumea astrala, verificabile cum a fost cazul luii Cioar apot fi utile din punct de vedere stiintific cuiva care nu are acces la asa ceva si de aceea eu le consider importante.
Tu ai avut iesiri din corp , ti-ai vazut si viata anterioara cu viteza ta fulgerului in cazul unei caderi de exemplu-cazul unui cunoscut de al meu
De unde stii ca in 2008 chiar ai intrat pe drumul CS? Ti s-a chimbat cu ceva viata din 2008? Cartea ai scris-o dupa acea si pe ce baza?

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Eu nu am avut ieșiri din corpul fizic conștiente și/sau voluntare - cu excepția celor involuntare și subconștiente din somnul cu vise (SCV) pe care le are toată lumea.
Pentru a înțelege dedublările astrale și a-ți da seama că sunt reale și nu fantasmagorii nu e nevoie să te dedublezi tu însuți.
În primul rând că e posibil să nu reușești niciodată să te dedublezi - și astfel ți-ai irosit viața - și apoi, chiar dacă reușești (după timp și energie consumate) - vei ajunge la concluzia că dedublările chiar există, concluzie pe care eu, de exemplu, o știam de la bun început. Adică eu nu am nevoie să mă conving prin experiență proprie că dedublările există - îi cred pe cei care au experimentat așa ceva, plus că am reușit să găsesc și o explicație logică (inclusiv prin TTE) pentru dedublări.
De fapt, am și eu mai multe experiențe care confirmă - chiar dacă indirect - existența lumii de dincolo/UA, a faptului că în SCV ești în UA, a fenomenului de reîncarnare și în final a dedublărilor.
Deci sunt o grămadă de argumente care toate converg/indică spre cele de mai sus ca fiind reale - toate cele de mai sus fiind de fapt legate între ele.
De exemplu, persoane apropiate deci credibile, mi-au relatat despre cum în vis (SCV) s-au întâlnit cu persoane din familie decedate (de exemplu tatăl) și care le-au spus, de exemplu: caută în casă în cutare loc și vei găsi cutare obiect - obiect a cărui locație o știa doar decedatul.
A doua zi de dimineață, persoana care a avut acest vis caută în locul indicat, și ce să vezi? "Surpriză": găsește exact obiectul indicat în vis.
Am pus surpriză între ghilimele pentru că asta e o surpriză doar pentru cei care nu cred în existența fenomenelor de mai sus - pentru cel care nu doar crede - ci și înțelege - că sunt reale, nu e nicio surpriză.
Eu însumi am avut mai multe vise care ulterior s-au dovedit a nu fi niște fantasmagorii, ci având legătură cu Realitatea inclusiv a Universului Fizic (UF).

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Există un călător astral contemporan - Jurgen Ziewe, despre care am citit pe spiritus.ro - care își relatează (verbal) propriile experiențe de dedublări astrale. În plus, el fiind și artist vizual, își transpune aceste experiențe și vizual în mai multe desene/filmulețe.
E interesant de văzut aceste filmulețe pentru a ne face măcar o idee cât de mică despre cum arată Universul Astral (UA) = "lumea de dincolo" = "tărâmul celălalt".
Tot el spune că, odată, a reușit să-și acceseze o viață anterioară în care era un ghețar - adică făcea parte din regnul mineral.
Astfel, a experimentat (din nou) cum este să fii un ghețar, adică a avut acces (din nou) la conștiința/RS a unui ghețar.

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
De unde știu că pe 10 decembrie 2008 (și chiar la o oră exactă care era aproximativ 18 - 18.30) am întrat pe Calea Spirituală (CS)?
Pentru că am simțit asta și pentru că acest eveniment care a durat aproximativ câteva secunde (adică a fost practic instantaneu) a fost obținut prin practicarea AS (Acțiunea Spirituală) - pe care tocmai o înțelesesem sau eram pe cale să o înțeleg dpdv intelectual.
De fapt, tot parcursul meu spiritual este expus în carte.
Această declanșare a procesului de obținere a Cunoașterii de Sine se numește în Evanghelie "botez" pentru că este o "scufundare" în tine/în propria RS/în propriile "adâncuri" psihice și este adevăratul început al Vieții Spirituale/al Căii Spirituale (exact din acest motiv Evanghelia începe cu botezul lui Isus).
Bineînțeles că "botezul" este prost înțeles (a câta oară?) de omul dublu ignorant - intelectual și spiritual - care cade (din nou) în "păcatul" interpretării ad litteram a textelor religioase/spirituale.
Astfel, botezul concret cu/în apă concretă =H2O este doar un simbol al adevăratului Botez care este scufundarea înspre Centrul Ființei - unde locuiește Sine-le Impersonal = Infinitul Supraconștient Impersonal.
Deci procesul de iluminare este declanșat prin Botez, apoi procesul devine automat (și ireversibil) pentru că este preluat și finalizat de către Sine-le Impersonal - care din acest motiv este supranumit și "Mântuitorul" sau "Unicul Mântuitor" (pentru că Sine-le Impersonal este unic).
Declanșarea procesului de iluminare - care este făcută de practicantul spiritual - se numește "botez cu apă", iar continuarea și finalizarea acestui proces - care este făcută de Sine-le Impersonal - se numește "botez cu foc".
De fapt, există un proces unic de "botez" = scufundare a conștiinței înspre Centrul Spiritual = SRS, dar care este realizat de actanți diferiți: mai întâi practicantul spiritual, apoi Sine-le Impersonal.
De-asta spune Isus că "cine se va boteza, va fi mântuit": adică cine va reuși să declanșeze procesul de iluminare prin Botez, va fi apoi mântuit de către Sine-le Impersonal (mântuirea = iluminarea spirituală = Cunoașterea de Sine).
Observăm că prima etapă = botezul cu apă trebuie să fie făcută de tine ("se va boteza"), în timp ce a doua etapă = botezul cu foc ți se face de către Sine-le Impersonal ("va fi mântuit").

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Da, după 10 decembrie 2008 viața mi s-a schimbat, sau mai exact a început să mi se schimbe (după cum detaliez în carte): este ca atunci când schimbi macazul la o cale ferată: intri pe un nou Drum la nivelul propriei RS, care te conduce către o nouă Destinație = Cunoașterea de Sine/iluminarea spirituală/Fericirea.

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Cartea am început să o scriu pe 3 decembrie 2008 - adică practic simultan cu declanșarea procesului propriei iluminări - dar fără să-mi fi propus să scriu o carte.
A fost ceva spontan, pentru că am început să înțeleg o grămadă de lucruri dpdv intelectual și am simțit nevoia să le "fixez" într-o carte - în primul rând pentru ceilalți (și în al doilea rând și pentru mine).
E adevărat că eu aveam "antecedente" în domeniul spiritual - și asta pentru că de-a lungul timpului experimentasem mai multe stări de iluminare parțială, prima dintre ele fiind în aprilie - mai 1990 (după cum detaliez în carte). Numai că aceste stări dispăruseră și îmi rămăsese un gust amar pentru că acum știam ce "gust" are iluminarea, iar din acest motiv Ignoranța de Sine mi se părea mult mai apăsătoare/amară pentru că o puteam compara cu Cunoașterea de Sine/Fericirea.
În plus, nici nu știam cum să fac să obțin din nou iluminarea (chiar și parțială) pentru că nu elaborasem încă Teoria Fericirii.

Au urmat apoi ani lungi și grei de căutări/bâjbâieli - în primul rând intectuale - în care am citit un volum enorm de cărți spirituale încercând să găsesc o modalitate de obținere a iluminării.
Deși niciuna dintre cărțile citite nu oferea Soluția = Teoria Fericirii, după ce am "filtrat" și "distilat" ceea ce citisem, și punându-mi și mintea și intuiția la contribuție, adică punându-mi "la bătaie" toate resursele intelectuale, emoționale, de intuiție etc, am reușit în final să "ajung la liman" - deși nici măcar nu știam dacă există acest liman.
Iar după 10 decembrie 2008, totul a devenit mult mai ușor, pentru că acum mă ajuta și Trezirea Conștiinței (chiar dacă doar parțială pentru moment) proaspăt obținute (iluminarea spirituală se mai numește și "Trezirea Conștiinței").
Iar dacă adaug la toate cele de mai sus faptul că aveam și o bază solidă dpdv al Fizicii - pentru că Fizica a fost materia mea preferată încă din clasa a 6-a de când am început studiul Fizicii - se poate înțelege cum am reușit să scriu cartea.

Deci scrierea cărții s-a bazat mai întâi pe un fundament intelectual (acumulat în timpul studiilor de la clasa 1-a până la terminarea Facultății de Automatică + prin citirea acelui volum enorm de cărți spirituale apărute după 1990), apoi pe fundamentul spiritual care a apărut și s-a adâncit și stabilizat după 10 decembrie 2008.
Dacă mai adaug și faptul că de când mă știu an încercat să înțeleg Realitatea în esența ei, avem acum "ingredientele" principale prin care se poate explica scrierea cărții.

Pe scurt, scrierea cărții se bazează în primul rând pe Trezirea Conștiinței declanșată pe 10 decembrie 2008, dar și pe fundamentul intelectual preexistent.
Adică dacă nu aș fi avut momentul 10 decembrie 2008 probabil că nu aș fi putut scrie cartea așa cum este acum, dar nici dacă nu aș fi avut un fundament intelectual corespunzător probabil că nu aș fi putut scrie cartea așa cum este acum.
La aceste 2 lucruri se mai adaugă și interesul/curiozitatea/dorința de a găsi sensul vieții și de a scăpa complet de suferință (sensul vieții fiind de fapt exact acela de a scăpa complet de suferință).