Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

un mic zâmbet de 1 Aprilie

Creat de princehansolo, Aprilie 01, 2024, 09:30:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marcel Zăvoiu

Acum continuarea la cele de mai sus
Deci Sine-le Impersonal - care nu are nici început, nici sfârșit, adică este necreat și etern - locuiește în SRS.
Deoarece SRS este "în afara" SRO, Sine-le Impersonal nu este afectat de nimic din SRO, adică nu este afectat de nimic din ceea ce se întâmplă în Cosmos = RO - iar asta înseamnă că nici măcar dispariția/disoluția Cosmosului material nu afectează Sine-le Impersonal.
De fapt, este exact invers: Sine-le Impersonal influențează Cosmosul material/RO, și asta pentru că materia din care este făcut Cosmosul, adică energia materială măsurabilă în Jouli, adică în limbajul TTE Energia E4, este inconștientă (vezi TTE), adică "moartă" - deci nu poate face nimic prin sine.
De aici rezultă că toate legile naturii, adică în esență Legea Universală a Naturii (LUN), are ca sursă/provine dintr-o Energie/aspect din RS. Iar singurul aspect din RS care poate face asta este Infinitul Supraconștient Impersonal.
Infinitul Supraconștient Impersonal are 2 aspecte:
Sine-le Impersonal - care locuiește în SRS și Conștiința Cosmică Impersonală - care este extensia în SRO a Sine-lui Impersonal.
Deci Conștiința Cosmică Impersonală/Duhul Sfânt/Dumnezeul Feminin este extensia în SRO/Spațiul tridimensional a Sine-lui Impersonal/Dumnezeu Tatăl care locuiește în SRS. De asta se spune că "Duhul Sfânt purcede din Dumnezeu Tatăl". Și tot din acest motiv se spune în Biblie că "Eva a fost creată din Adam": este o sugestie - destul de subtilă ce-i drept - că Dumnezeul Feminin/Conștiința Cosmică Impersonală este creată/provine din Dumnezeul Masculin/Dumnezeu Tatăl/Sine-le Impersonal.
Conștiința Cosmică Impersonală (CCI) impregnează/este prezentă în fiecare punct geometric (x,y,z) din Spațiul tridimensional, adică CCI este prezentă constant/non-stop în orice punct din Cosmosul material/RO - și de aici și această denumire de "Conștiință Cosmică".
CCI există doar pe durata Zilei Cosmice/pe durata existenței Cosmosului - pe durata Nopții Cosmice, CCI se "resoarbe" în Sine-le Impersonal.
La începutul unei noi Zile Cosmice - început la care se face referire în prima propoziție din Biblie, dar și în primul verset din Evanghelia lui Ioan - CCI apare printr-o extensie a Sine-lui Impersonal și creează "din nimic" Cosmosul material printr-un proces de materializare (proces modelat matematic prin ecuația Div J > 0 - detalii în cartea mea).
Apoi menține "în funcție" Cosmosul material nou creat conform Ecuației LUN.
Adică în orice punct din Spațiul tridimensional/SRO și în orice moment de timp, CCI "susține" "funcționarea" Cosmosului conform LUN.
Din acest motiv CCI a fost numită și Dumnezeul Mamă/Dumnezeul Feminin: pentru că CCI "naște" toate formele materiale/toate corpurile materiale, apoi "are grijă" de ele prin intermediul LUN - la fel cum o mamă își naște copiii, apoi are grijă de ei.
Aceasta este funcția de "susținător" al Cosmosului de care se vorbește atât în hinduism, cât și în creștinism.
Iar la sfârșitul Zilei Cosmice, atunci când Noaptea Cosmică e pe punctul de a începe, CCI își îndeplinește funcția de"distrugător" al Cosmosului printr-un proces invers celui de la începutul Zilei Cosmice - adică prin dematerializare (Div J < 0).

Paranteză: Legea Conservării Energiei (LCE) este o consecință directă a LUN, adică LCE se poate deduce din LUN, și se modelează matematic în Spațiul cvadridimensional al lui Minkowski (x,y,z,ict) prin Ecuația Div J = 0, unde Div este operatorul matematic de divergență în 4 dimensiuni, iar J este cvadrivectorul/vectorul cu 4 componente scalare "Densitate": J = (jx, jy, jz, icro), unde:
jx, jy, jz sunt cele 3 componente scalare ale mărimii vectoriale j = densitatea de energie, masurabile în watt/metru pătrat (w/m2)
ro este densitatea de energie măsurabilă în Jouli/metru cub (J/m3)
i = radical din minus 1
c = viteza luminii în vid
Dacă explicităm ecuația 4-dimensională Div J = 0 în varianta tridimensională, vom obține binecunoscuta ecuație de continuitate din fizica mediilor continue pentru energie E.
Faptul că putem deduce LCE din LUN rezultă din Teorema lui Noether care spune că orice simetrie generează o lege de conservare. În cazul de față, LCE este generată de simetria LUN = omogenitatea axei temporale - adică LUN este valabilă în orice moment de timp t, adică axa timpului este omogenă dpdv al LUN (am închis paranteza).

Decât sărac, bolnav și nefericit, mai bine Bogat, Sănătos și Fericit.

Marcel Zăvoiu

Erată la postarea #135
În paranteză de la sfârșitul postării,
j = (jx, jy, jz) este densitatea de putere și NU densitatea de energie.

atanasu

ref atman si Brahman
eu sunt=EU SUNT
Ramana Maharishi (Arunachala)

PS Te rog indica linkul articolelor tale la care te referi (din Scientia)

calahan

Marcel Zăvoiu
CitatDin punctul meu de vedere, tot ce am scris este Știință (cu majusculă) - adică are o corespondență directă în Realitate.
Eu cred ca te amagesti singur. Fiindca ai scris numai pseudostiinta. Fiindca masa Pamantului si a celorlalte corpuri, din sistemul nostru solar se calculeaza numai cu formula lui Gauss, deoarece nu se cunosc densitatile masice ale corpurilor respective. Fotonii nu sunt unde, fiindca in vidul cosmic nu functioneaza mecanismul undelor. Mecanism care prevede nasterea prin succesiune a unui camp din variatia celuilalt si mai prevede fenomenul retroradiatiei. Fotonii sunt structuri dinamice periodice, propulsate prin vid de forta electromagnetica. Sunt structuri care luneca hidrodinamic prin sanul materiei inponderale, care materializeaza spatiul fizic, sediul si suportul miscarilor fizice.
Sunt structuri dinamice similare motorului electric liniar, in care se gaseste ca forta electromagnetica propulsoare este la echilibru cu forta de inertie. (B.L.I=m.a). Daca in vid nu functioneaza mecanismul undelor inseamna ca nu exista nici unde gravitationale. Am vazut la modelul protonului, gasit de dumneata, niste asemanari cu modelul neutronului gasit de mine. La modelul meu eu am gasit si dimensiunea si viteza si turatia si puterea. Si intradevar este tot un foton care se structureaza intrun sistem de unde stationare de foarte mare putere  915 (MW), care se roteste pe cercul de diametrul neutronului cu viteza de c/274 (m/s). Neutronul apare ca un rotor foarte multipolar, compus din 1840 de unde, de masa unui electron. La acest sistem corespund deci 3680 de semiunde cu amplitudinea de circa 1MV, cu curenti radiari de 3680 de A sub o diferenta de potential de 6,75 V. Neutronul ia nastere dupa contractia transversala de 8 ori si longitudinala de 274 de ori si refractia fotonului gama dur, de foarte mare energie la 360 de grade, cand undele incidente se intalnesc in faza cu cele refractate la 360 de grade, producanduse insumarea lor in sistemul undelor stationare, de foarte mare amplitudine. Rotatia foarte rapida a acestui rotor genereaza fluxul eteric de aspiratie al substantei. Flux care este componenta principala a tensorului gravitational.

Marcel Zăvoiu

Marcel Zăvoiu

Marcel Zăvoiu

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Atunci când în Biblie Dumnezeu spune "Eu sunt Cel ce Sunt", această frază poate fi reformulată prin "Eu sunt "Eu sunt"", adică Dumnezeu își dezvăluie "numele" Său ca fiind "Eu sunt".
Iar asta înseamnă că Dumnezeu este de fapt Eu-l Superior = Sine-le Superior.
Când Isus spune "Eu și Tatăl una suntem", această afirmație este echivalentă cu "Atman = Brahman" - cu observația că afirmația hindușilor este făcută pentru cazul general, în timp ce afirmația lui Isus este o aplicație particulară (pentru Isus/din punctul lui Isus de vedere) a cazului general.

Marcel Zăvoiu

Iată un argument pentru existența celor 5 Universuri Materiale Paralele (UMP) și a celor 5 corpuri materiale ale omului.
Pe scurt, acesta este următorul: există fix 5 regnuri, iar fiecărui regn îi corespunde câte un corp material.
Acum, detaliile:

Cele 5 regnuri sunt:

1) regnul mineral
2) regnul vegetal
3) regnul animal
4) regnul uman
5) regnul divin

Regnul divin este format din oamenii care obțin Cunoașterea de Sine = iluminarea spirituală și este stadiul ultim de evoluție al oricărei entități/forme de viață din Cosmosul material. Chiar și eventualii extratereștri - care e foarte posibil să existe în această vastitate extraordinară a Cosmosului - au același scop de a accede la regnul divin.

Să le luăm acum pe rând:
1) regnul mineral are ca corp caracteristic corpul fizic care se mai numește și corpul mineral
2) regnul vegetal are ca corp caracteristic corpul eteric care se mai numește și corpul vegetal sau vegetativ. Sistemul nervos autonom/vegetativ al omului se numește așa pentru că este în legătură directă cu corpul eteric
3) regnul animal are ca corp caracteristic corpul astral. De altfel, chiar denumirea de "animal" provine din cuvântul latin "anima" care înseamnă suflet/corp astral
4) regnul uman are ca corp caracteristic corpul mental
5) regnul divin are ca corp caracteristic corpul cauzal - adică corpul voinței. Din acest motiv se spune că oamenii iluminați/îndumnezeiți și-au supus voința lui Dumnezeu sau că fac voia Domnului. Asta înseamnă că prin intermediul celor 5 corpuri ale omului iluminat se manifestă/acționează însuși Dumnezeu - adică Infinitul Supraconștient. Omul iluminat și-a "branșat" conștiința personală la Conștiința Divină prin faptul că a obținut Cunoașterea de Sine = experimentarea la nivel personal a Sine-lui Impersonal și implicit a Conștiinței Cosmice Impersonale (CCI).

Ajunși aici, vom spune că doar omul are 5 corpuri materiale; animalele, plantele și minerale au doar 3 corpuri: fizic, eteric și astral. Din acest motiv, de exemplu, animalele nu pot gândi: pentru că nu au corp mental care este suportul material al gândirii/rațiunii.
Animalele sunt conduse de instincte - care țin de corpul astral. Și tot din acest motiv omul neiluminat se mai numește un animal intelectual - adică un animal cu corp mental.
Acum înțelegem de ce în Biblie se spune că omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu: asta înseamnă că omul același număr de corpuri ca și Dumnezeu - adică 5. Cele 5 corpuri materiale ale lui Dumnezeu sunt cele 5 Universuri Materiale Paralele (5UMP).
Prin contrast, animalele, plantele și mineralele NU sunt după chipul lui Dumnezeu pentru că au doar 3 corpuri, în timp ce Dumnezeu are 5. Mai înțelegem acum că iluminarea spirituală se poate obține doar din stadiul de om.

Acesta este Scenariul Cosmic sau așa-zisul "Plan Divin de Mântuire", prin care conștiințele personale (de tip E1-P - vezi TTE) care "izvorăsc" din Infinitul inconștient Impersonal (E1-I) trebuie să treacă succesiv prin toate regnurile, pentru ca la sfârșitul acestei călătorii îndelungate prin Cosmosul material să reușească să acceadă la regnul divin, când vor fi identici cu Dumnezeu la nivel de Conștiință și vor putea spune, la fel ca Isus, "Eu și Tatăl una suntem!".

Acesta este destinul nostru măreț - al fiecăruia dintre noi, și chiar și a celorlalte regnuri: acela de a obține Cunoașterea de Sine = Fericirea Veșnică prin unirea la nivelul RS cu Infinitul Supraconștient Impersonal.
Acesta este scopul vieții noastre, din acest ne-am născut, și atât timp cât nu vom reuși acest lucru vom muri și vom renaște până ne vom îndeplini acest scop extraordinar pe care ni l-a stabilit însuși Dumnezeu = Infinitul Supraconștient Impersonal.

Paranteză: Universul Astral (UA) este așa-zisa "lume de dincolo" în care ajung cei care părăsesc Universul Fizic (UF) prin așa-zisa "moarte". De fapt, prin moarte dispar 2 din cele 5 corpuri: corpul fizic care este cadavrul, și corpul eteric care se descompune lent în aproximativ 40 de zile (și de aici obiceiurile pentru morți) și care poate fi văzut uneori în preajma mormântului sub formă de fantomă.
Ceea ce mai rămâne se mai numește și "sufletul mortului" și este format din ansamblul celor 3 corpuri astral-mental-cauzal + conștiința personală.
După o perioadă mai lungă sau mai scurtă petrecută în UA/lumea de dincolo, va avea loc procesul invers celui care a avut loc la moarte - adică entitatea/sufletul mortului va reveni în UF prin atașarea de un nou ansamblu corp fizic-corp eteric care se formează în pântecul unei mame. Ajunși aici, vom spune că atât spermatozoidul cât și ovulul au o dublă structură - fizică + eterică.
Astfel, la nașterea unui copil are loc o refacere de la zero a corpurilor fizic și eteric, în timp ce ansamblul corp astral - corp mental - corp cauzal + conștiința/RS personală (re)vin din UA/lumea de dincolo.
Și uite-așa am explicat controversatul concept de "reîncarnare", pe care mulți îl neagă pentru că nu-l înțeleg, și nu-l înțeleg pentru că nu li se explică în mod corect.
Și care este noima/scopul reîncarnării? Păi scopul este tocmai obținerea iluminării spirituale, pentru că iluminarea/Cunoașterea de Sine se poate obține doar în UF, pentru că în UA/lumea de dincolo formele materiale sunt mult mai "fluide"/instabile decât în UF (din cauza faptului că c(UA) > c(UF)), iar acesta este un obstacol major în obținerea Cunoașterii de Sine/iluminării spirituale (am închis paranteza).

Cei care obțin Cunoașterea de Sine/Iluminarea spirituală în mod efectiv, total și definitiv scapă de acest du-te-vino între UF și UA, și se stabilesc pentru totdeauna în Spațiul Realităţii Subiective (SRS), fiind identici la nivelul RS cu Infinitul Supraconștient = Dumnezeu cel transcendent și imanent.
Acești Preafericiți au scăpat pentru totdeauna de orice suferință și s-au stabilit într-o Stare Perfectă de Fericire pe care nici măcar disoluția/dispariția/distrugerea Cosmosului material/RO/5UMP nu o poate afecta/strica.

atanasu

Imi place, imi place chiar foarte mult ca ne intlnim si in idea regnului uman care nu este intrun anume fel originala caci in sec 19 a existat cineva care a stiut-o, cum am spus acesta si pe aici si te intreb daca stii cine in sec 19 a afirmat-o, eu nestiind de acestea cand am intuit-o acum catva zeci de ani(in anii 80-90) si apoi am mai scris-o pe ici pe colo.
Desigur ca eu ma aseman cu cel din sec 19 in sustinere iar tu esti tributar ocultismului inceput de fapt de dna B. din sec tot 19 desi el este vechi de cand lumea, dar azi se numeste Teosofie de cand cu dna B. Ce crezi despre Rudolf Steiner care a fost un savant si in sens obisnuit? dar suplimentar un mare ocultist .

1. Voi citi cu atentie cele scris de tine si pe Scientia unde Iosif A. este o persoana interesanta, desigur considerat ca atare si de finantatori..  poate se numeste altfel, are si o carte pe care nu am apucat sa o citesc dar  poate ca  tu ai facut-o ? Cand voi termina voi reveni la discutia totala pe fond. Mai am si o problema din lumea celor trei corpuri (cum ai scrie tu, ref la speciatie) cu Printul care este de formatie medicala deci si biologica 
2. Esti primul care alaturi de mine (aflu eu acum asta) ai inteles sensul adanc al lui Eu sunt! ? Poate ca da, adica sa  fim chiar primii ?

atanasu

Marcel,
M-am uitat in diagonala pe linkuri ca sa vad de fapt ce este cu temele respective indicate de tine si am vazut ca dl Iosf A a discutat acolo adica a bagat in seama interlocutorii adica si pe tine desi nu este, cred eu, de acord cu teosofia ta. Sau este?
Oricum pe toate le voi analiza si inainte te mai  intreb daca ai mai publicat si altele si unde? si daca ai publicat cartea, cum se numeste si unde?
Multumesc.
i.a.m.

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Iată răspunsurile la întrebările tale.
1) Nu știu cine a vorbit despre regnul uman în sec. 19
2) Rudolf Steiner nu-mi place - adică nu-mi plac cărțile lui - chiar dacă e considerat de unii un mare savant și/sau ocultist. Aici trebuie să fac diferența clară între "savant" și "înțelept/iluminat spiritual":
savantul este cel care și-a dezvoltat corpul mental, iar înțeleptul = iluminatul spiritual este cel și-a transformat radical Conștiința prin obținerea Cunoașterii de Sine.
Adică erudiția și înțelepciunea sunt 2 dimensiuni diferite - la fel ca axele Ox și Oy: erudiția înseamnă dezvoltarea pe "orizontală"/în domeniul RO, iar înțelepciunea înseamnă dezvoltarea pe "verticală"/în domeniul RS.
Astfel, putem avea atât savanți neiluminați/ignoranți dpdv spiritual, cât și iluminați spiritual care sunt analfabeți la propriu.
Desigur, varianta cea mai bună este aceea în care un înțelept este și savant, dar eu îi prefer de regulă pe înțelepți în defavoarea savanților.

Aici fac o scurtă paranteză despre cunoaștere/știință (care din punctul meu de vedere înseamnă cam același lucru) - că tot suntem pe forumul "Scientia".
Există 3 tipuri principale de cunoaștere:
a) cunoașterea fizică = cunoașterea prin intermediul celor 5 simțuri fizice: văz, auz, miros, gust, tactil. Aici putem include și cunoașterea prin intermediul aparatelor de măsură fizice/prin măsurare, deoarece aparatele de măsură sunt un fel de "extensie" a celor 5 simțuri fizice.
Eu am numit folosirea celor 5 simțuri fizice "observare", iar principiul (toxic/greșit din punctul meu de vedere) care spune că doar ceea ce poate fi observat sau măsurat există se numește "instrumentalism" (nu am inventat eu acest cuvânt, dar l-am preluat).
b) cunoașterea mentală = cunoașterea prin intermediul modelelor simbolice. Modelele simbolice pot fi lingvistice (care folosesc literele) sau matematice. Deoarece Matematica are 2 componente: matematica numerelor și geometria, modelele matematice pot fi numerice și/sau vizuale.
Cunoașterea mentală are 2 componente principale: asimilarea/înțelegerea unor modele simbolice/teorii create de alții (adică învățarea intelectuală) și crearea de noi teorii/modele simbolice.
O Teorie valoroasă are 4 calități principale: Claritate, Precizie, Relevanță și Simplitate, sau pe scurt CPRS (după cum detaliez în carte).
O teorie care nu respectă/încalcă unul sau mai mulți parametri de calitate din CPRS este o teorie toxică/dăunătoare, cu grade variabile de toxicitate.
c) Cunoașterea Spirituală = Cunoașterea de Sine, care este Cunoașterea Superioară și care se face prin identificarea/unirea cu ceea ce trebuie cunoscut, adică prin unirea cu Sine-le Superior Impersonal (conform zicerii "Atman = Brahman" (am încheiat paranteză despre cele 3 tipuri principale de cunoaștere).

Un savant își dezvoltă cunoașterea mentală (de tip b), în timp ce un înțelept obține Cunoașterea de Sine (de tip c).
Ținând cont de cele de mai sus, am preferat să citesc cărțile unor înțelepți cum ar fi: Ramana Maharshi, Osho, Nisargadatta Maharaj, Poonja, Jean Klein, Ilie Cioară etc. - chiar dacă multe din ele nu îndeplinesc standardele de calitate de tip CPRS.
Cu Ilie Cioară m-am și întâlnit față în față în iunie 2001 pentru câteva ore și mi-a confirmat că tot ce a scris în cărțile lui este perfect adevărat - și în plus mi-am dat seama că este un om onest/credibil. E adevărat că n-am înțeles din cărțile lui cum a obținut Cunoașterea de Sine, adică cărțile lui nu erau clare dpdv al acestui aspect.
Ilie Cioară nu avea studii superioare - deci nu era un savant - însă era un iluminat (conform spuselor sale).
De fapt, am constatat că dacă cineva e iluminat, nu înseamnă obligatoriu că poate să-i ajute și pe alții să obțină iluminarea și nici măcar că tot ceea ce spune este 100% riguros dpdv intelectual.

Mă opresc acum aici și continui răspunsurile în următoarea postare pentru a nu risca să pierd tot ce am scris (lucru care mi s-a întâmplat deja de mai multe ori după cum am mai spus).

atanasu

1) Un  botanist(biolog adica)  Quatrefages
2) Nici mie
PS Si eu pierd ce scriu si de aceea cand imi aduc aminte scriu intai un fisier si apoi aduc aiici cele dja scise
Despre  Ramana Mahrshi am aflat dintr-o cartulie publicata la noi  in franceza inainte de razboi(1939) si acea desigur ca era autentica.
Ai mai publicat pe undeva si cartea? De ce ai aparut asa tarziu  pe aici? ce crezi despre Iosif A. ?

Marcel Zăvoiu

Atanasu,
Continui acum răspunsurile la întrebările tale
3) Am citit cartea Domnului Iosif Asturian, dar nu sunt de acord cu ce scrie acolo. De fapt, opiniile mele sunt exact inverse/pe dos față de opiniile din acea carte. Dacă aș folosi o metaforă, cartea mea este opusul perfect al cărții Domnului Asturian - adică în toate cazurile în care Domnul Asturian spune că "nu se poate" și chiar "demonstrează" de ce nu se poate, vine cartea mea și spune "ba se poate" și demonstrează logic, argumentat, cu lux de amănunte, cum și de ce se poate.
Adică ceea nu-mi place, în esență, la cartea Domnului Asturian, este pesimismul și negativismul care "răzbate prin toți porii" din această carte: pe lângă faptul că din punctul meu de vedere acest pesimism/negativism este 100% greșit, această carte îl poate deruta/dezorienta/descuraja pe cititorul onest care este interesat de Știință, dar nu știe cu ce să înceapă.
Pe scurt, dacă cartea Domnului Asturian este un "NU", cartea mea este un "DA".

atanasu

Repet ai mai publicat si altundeva sau aici la noi ai inceput, lasad cartea ta deoparte dar si dspre ea poate ca poti spune ceva. Nu te iscodesc si personal raspund la orice intrebare si nu mint caci pentru Isus, Adevarul era valoaa cea mai importanta: Adevar graiesc si Amin 
PS Timp de jumate de ora am intrat la Ilie Cioara de care am auzit prima oara de la tine si ceva mi-a reamintit de Ramana (sfantul de la Arunachala care nu se ferea nici de animalele slbatice )
https://www.spiritus.ro/tezaur/viata-spirituala/ilie_cioara.htm