Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Explicatie

Creat de YOGHINUL, Iulie 11, 2008, 12:52:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

RaduH

Nu cred ca telechinezia Ninei inseamna camp gravitational .
Poate altfel de campuri ale unor forte despre care inca nu stim nimic .

Abel Cavaşi

Citat din: RaduH din Iulie 15, 2008, 04:00:21 PM
Nu cred ca telechinezia Ninei inseamna camp gravitational .
Poate altfel de campuri ale unor forte despre care inca nu stim nimic .
E bine să încercăm să reducem necunoscutul la cunoscut, nu invers. Ce raţiuni ai ca să afirmi că telekinezia Ninei nu are legătură cu câmpul gravitaţional? Eu cred că, dimpotrivă, poate chiar prin definiţie, un corp (neutru din punct de vedere electric) nu poate fi mişcat de la distanţă altfel decât printr-un câmp numit ,,gravitaţional" şi reciproc, un câmp gravitaţional nu are alte efecte decât mişcarea de la distanţă a unui corp neutru din punct de vedere electric. Un câmp gravitaţional constant acţionează (din punctul meu de vedere) strict numai asupra corpurilor neutre, pe când un câmp gravitaţional variabil în timp poate acţiona şi asupra unor corpuri electrizate sau magnetizate.

YOGHINUL


Cosminel

Citat din: Abel Cavaşi din Iulie 15, 2008, 10:05:12 PM
Eu cred că, dimpotrivă, poate chiar prin definiţie, un corp (neutru din punct de vedere electric) nu poate fi mişcat de la distanţă altfel decât printr-un câmp numit ,,gravitaţional" şi reciproc, un câmp gravitaţional nu are alte efecte decât mişcarea de la distanţă a unui corp neutru din punct de vedere electric. Un câmp gravitaţional constant acţionează (din punctul meu de vedere) strict numai asupra corpurilor neutre, pe când un câmp gravitaţional variabil în timp poate acţiona şi asupra unor corpuri electrizate sau magnetizate.
Din felul cum e formulată această speculaţie, ar rezulta că un câmp gravitaţional nu poate avea efecte asupra corpurilor care nu sunt neutre din punct de vedere electric. Chiar credeţi asta, domnule Cavaşi?

Electron

Don't believe everything you think.

Abel Cavaşi

Citat din: Cosminel din Iulie 17, 2008, 09:16:56 AMDin felul cum e formulată această speculaţie, ar rezulta că un câmp gravitaţional nu poate avea efecte asupra corpurilor care nu sunt neutre din punct de vedere electric. Chiar credeţi asta, domnule Cavaşi?
Depinde ce numeşti un câmp gravitaţional. Dacă numeşti câmp gravitaţional şi un câmp gravitaţional variabil în timp, atunci evident, un câmp gravitaţional poate mişca şi numai corpuri încărcate electric. Dar să nu uităm că nu există corpuri numai încărcate electric, pentru că orice corp are şi masă.

Cosminel

Domnule Cavaşi, nu m-aţi înţeles. Eu vorbeam de faptul că din speculaţiile dumneavoastră rezultă că un câmp gravitaţional constant nu poate afecta un corp care e incarcat din punct de vedere electric. Sunteţi conştient de această consecinţă? Adică, chiar credeţi aşa ceva?

Abel Cavaşi

OT:
Citat din: Cosminel din Iulie 17, 2008, 10:39:47 AMdin speculaţiile dumneavoastră rezultă că un câmp gravitaţional constant nu poate afecta un corp care e incarcat din punct de vedere electric.
Nu rezultă asta din nicio speculaţie de-a mea din moment ce orice corp încărcat electric are masă.
EOT.

Cosminel

Citat din: Abel Cavaşi din Iulie 17, 2008, 01:01:40 PMNu rezultă asta din nicio speculaţie de-a mea din moment ce orice corp încărcat electric are masă.
Recitiţi-vă acest fragment:
Citat din: Abel Cavaşi din Iulie 15, 2008, 10:05:12 PM
Un câmp gravitaţional constant acţionează (din punctul meu de vedere) strict numai asupra corpurilor neutre, pe când un câmp gravitaţional variabil în timp poate acţiona şi asupra unor corpuri electrizate sau magnetizate.

Sau vreţi să spuneţi că nici ce spuneţi dumneavoastră nu înţelegeţi?

Abel Cavaşi

OT:
Dacă un corp încărcat electric nu ar avea masă, atunci da, asupra lui nu ar acţiona un câmp gravitaţional constant. Dar cum fiecare corp încărcat electric are şi masă, el este echivalent cu un corp format din două corpuri: unul neutru fără sarcină şi unul cu sarcină şi fără masă. Câmpul gravitaţional constant ar acţiona numai asupra corpului cu masă. Dar, cele două nu pot fi separate, deci problema ridicată de tine denotă că nu ai înţeles în ce sens un câmp gravitaţional constant nu acţionează decât asupra corpurilor neutre.
EOT.

YOGHINUL

Ieri au fost mutati cu fortele speciale tiganii de la groapa de gunoi a Clujului.

Traiau intr-o mizerie de nedescris; nu puteam sa cred ca in 2008 oamenii sunt tinuti de guvernul Romaniei in asemenea conditii. Ipocritii de politicieni si analisti vorbesc de amprentarea tiganilor din Italia si nu se uita cum sunt tinuti anumiti tigani in Romania.

N-au furat; Sambata unul spunea la lacul din Pata ca va discuta cu seful de post din Apahida care are vila tot in zona sa fiei mutati tiganii pentru ca ar putea fura!!!

Binenteles la tv Cluj au aparut tarani prostituati care au spus ca tiganii au furat.

Matematic seful de post cu vila a furat mult mai mult decit toti acei tigani.
Matematic Berlusconi a furat mult mai mult decat toti tiganii din Italia.

Preotii nu au venit la acei tigani ci merg la hotii cu vile.

In Cluj, orasul prostituatilor(turnatorilor) hoti, tiganii n-au voie nici la groapa de gunoi.

Cosminel

Citat din: Abel Cavaşi din Iulie 17, 2008, 04:32:07 PM
Dar cum fiecare corp încărcat electric are şi masă, el este echivalent cu un corp format din două corpuri: unul neutru fără sarcină şi unul cu sarcină şi fără masă.
...
deci problema ridicată de tine denotă că nu ai înţeles în ce sens un câmp gravitaţional constant nu acţionează decât asupra corpurilor neutre.
Deci astea sunt tacticile dumneavoastră: în loc săadmiteţi că nu v-aţi exprimat corect, preferaţi să-mi spuneţi că eu sunt cel care nu am înţeles mesajul. Credeam că speculaţiile dumneavoastră suferă doar de erori grave (pe care le numiţi ,,abuzuri de notaţie pentru oameni foarte inteligenţi") în ce priveşte notaţiile ştiinţifice, dar se pare că nici măcar formularea în româneşte nu transmite coerent mesajul.

Sincer, e mare păcat, deoarece cu aceste tactici, chiar dacă vreodată veţi avea vreo idee care să merite atenţia comunităţii ştiinţifice, ea nu va fi remacată dintre speculaţiile pseudo-ştiinţifice şi exprimarea incoerentă pe care o folosiţi în general.

(continuare prin PM)

Electron

Citat din: YOGHINUL din Iulie 18, 2008, 09:25:05 AM
Ieri au fost mutati cu fortele speciale tiganii de la groapa de gunoi a Clujului.

Traiau intr-o mizerie de nedescris; nu puteam sa cred ca in 2008 oamenii sunt tinuti de guvernul Romaniei in asemenea conditii
Hai  ca asta e tare de tot! Cum a facut Guverun Romaniei sa tina persoanele acelea in conditii mizere? Chiar nu te simti incomod sa faci asemenea afirmatii fara acoperire pe un forum public? Gandeste-te ca daca cienva ar urmari ce scrii pe aici (sau pe internet in general) ar fi consecinte cam neplacute.

Asa, suntem doar noi, care te luam la intrebari sa vedem pe ce-ti bazezi pornirile paranoice. Desi mi-e teama ca nu o sa raspunzi vreodata.

CitatBinenteles la tv Cluj au aparut tarani prostituati care au spus ca tiganii au furat.
Interesanta definitie a termenului "prostituat". Deci, in afara de sensul consacrat, tu il folosesti pentru cei care apara o ideologie mai mult sau mai putin paranoica, fara dovezi sau motive intemeiate. Nu e ironic? ;)

CitatMatematic seful de post cu vila a furat mult mai mult decit toti acei tigani.
Matematic Berlusconi a furat mult mai mult decat toti tiganii din Italia.
Matematic tu emiti mai multe enormitati per fraza decat totalul literelor continute in fraza respectiva. ;D

CitatPreotii nu au venit la acei tigani ci merg la hotii cu vile.
Ai idee cum ar fi primiti preotii de persoanele din primul grup?

CitatIn Cluj, orasul prostituatilor(turnatorilor) hoti, tiganii n-au voie nici la groapa de gunoi.
Stimabile, insulti un oras intreg de persoane doar pentru ca asa iti cade tie bine? Sa-ti fie rusine!

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Subscriu si apreciez raspunsul ferm al lui Electron. Yoghinule, ai grija ce scrii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

YOGHINUL

At these math and physics conferences I spoke about these energies with people from University of Tokyo to University of Manchester; they don't know anything and don't ask about CHI on physics forums because when I asked them couple years ago they closed my account.
The scientists don't like questions when they can't answer.

First learn how to work with CHI and study it by yourself with math and physics like I'm doing.