Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Experimentul Stern-Gerlach

Creat de princehansolo, Iulie 22, 2021, 12:55:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

princehansolo

Ma framanta de ceva timp experimentul Stern-Gerlach (https://en.wikipedia.org/wiki/Stern%E2%80%93Gerlach_experiment). Se spune ca acest experiment a ajuns sa demonstreze spinul electronilor ca fiind egal cu 1/2. Eu nu vad decat demonstrarea existentei monopililor magnetici: cele 2 fluxuri separate de atomi de argint ionizati deviati de campul magnetic.

Virgil, daca citesti acest post, te rog sa imi raspunzi daca pot sa interpretez experimentul in felul descris mai sus. Multumesc
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

#1
princehansolo

Fiindca am vazut ca nu ti-a raspuns inca nimeni la topicul deschis de dumneata, m-am gandit sa iti spun parerea mea asupra figurii obtinute pe ecranul din sistemul experimental. Eu am ajuns la convingerea ca desenul este o reflectare fidela a structurii de rotor bipolar a electronului. Fiindca fiind in rotatie foarte rapida, unda stationara bipolara (cu doua semiunde diametral opuse), semiundele se misca in sensuri opuse si aflata in campul magnetic exterior, interactioneaza cu campul exterior doar cu o semiunda. Fiindca este inposibil sa interactioneze cu amandoua semiundele de odata. Si exista probabilitatea egala ca unii electroni sa interactioneze cu campul magnetic exterior, cu o semiunda, iar altii cu cealalta semiunda. Amplitudinea deviatiei este determinata de momentul (faza) interactiunii semiundei cu campul magnetic exterior. Desenul spune clar ca energia si deci cuanta fotonului gama electronic este distribuita in doua semiunde care se propaga (se rotesc) pe cercul de raza electronului. Asa spune si formula spinului electronic. Dar desenul respectiv a fost interpretat ca si cand ar fi electroni de doua tipuri. Unii cu spinul paralel cu momentul de rotatie si altii cu spinul antiparalel la momentul de rotatie. Sigur ca ideile astea, daca nu sunt din manuale nu pot fi admise, fiindca nu sunt in teoria oficiala.

atanasu

Raspunsul lui calahan ste intersant in sine(eu inca  nu am urmarit experimentul) dar dovedeste insa impostura modului in care le -a prezentat in fata noatra fara a fi nevoit sa faca giumbuslucuri de ipocrizie si falsa modestie, ba chiar victimizare. Daca si Academia este la fel atunci...
Sunt mai bland in ce spun azi pentruca lucrarea mea privind Calea  a treia a fost bine primita de Executivul Bien care organizeaza Congresul din august de la Glasgow. Textul romanesc a fos publicat in premiera aici, adia la firul corespunzator,  inainte de a-l traduce in engleza si o parere inutila dar care m-a bucurat mi-a oferit prince .... :)