Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Dreptul la replica

Creat de Electron, Iulie 30, 2012, 07:48:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Udar

Se stie ca fotonii au aparut la scurta vreme dupa big-bang inainte de aparitia stelelor si cum fotonii emit lumina rezulta ca biblia nu minte in aceasta privinta.

sumalan dorin

Citat din: Udar din August 04, 2012, 07:49:55 AM
Se stie ca fotonii au aparut la scurta vreme dupa big-bang inainte de aparitia stelelor si cum fotonii emit lumina rezulta ca biblia nu minte in aceasta privinta.

Cum ai ajuns la aceasta concluzie?Iti poti argumenta punctul de vedere?

Daca biblia este studiata si analizata istoric se ajunge la o concluzie

Daca biblia este studiata si analizata biologic se ajunge la o alta concluzie

Daca biblia este studiata si analizata psihologic se ajunge la o alta concluzie

Daca biblia este studiata si analizata astronomic se ajunge la o alta concluzie

Daca biblia este studiata si analizata mitologic se ajunge la o alta concluzie

Daca se ia un exemplar de biblie scris acum 1000 de ani cu ce e diferit exemplarul respectiv de cel din zilele noastre,modificari sau adaugiri.

Daca punem doi oameni din domenii diferite de activitate cu credinte in dumnezeu diferite sa discute despre biblie si ce contine aceasta carte,fiecare o sa iti prezinte argumentele astfel incat sa se plieze cat mai bine pe argumentatia in sustinerea/dezaprobarea ideilor centrate in biblie.

Daca intr-un grup se discuta despre biblie o parte a grupului sustinand biblia o alta parte fiind impotriva biblie iar cateva persoane care privesc biblia neutru,ne-impartind niciuna dintre parerile sustinatorilor/dezaprobatorilor.Bineinteles cu toata argumentatia de rigoare ,partea interesanta este:cati din grupul respectiv sunt formalisti , si cati sunt conformisti ?

Daca eu,sustin biblia inseamna ca sunt de acord cu tot ce e scris in ea,mai mult sau mai putin util,mai mult sau mai putin legal.

Daca eu,sunt impotriva bibliei inseamna ca nu sunt de acord cu tot ce e scris in ea ridiculizand tot ce contine.

Daca eu ,privesc biblia neutru,ajung sa imi formez o parere diferita care poate fi mai mult sau mai putin argumentata temeinic.

Toate afirmatiile mele postate mai sus,nu stiu daca pot fi probate de asemenea nu stiu daca pot fi verificate pentru a li se stabili valoare adevarat/fals.Mi-am exprimat parea deoarece curajul il dobandesti (cred eu) gandind:prost/bine sau intre.

Sieglind

Citat din: Udar din August 04, 2012, 07:49:55 AM
Se stie ca fotonii au aparut la scurta vreme dupa big-bang inainte de aparitia stelelor si cum fotonii emit lumina rezulta ca biblia nu minte in aceasta privinta.

Se ştie că ... fotonii emit lumină? ??? ???

Ohhhhhhh, please enlighten me!

;D

AlexandruLazar

Citat din: Udar din August 04, 2012, 07:49:55 AM
Se stie ca fotonii au aparut la scurta vreme dupa big-bang inainte de aparitia stelelor si cum fotonii emit lumina rezulta ca biblia nu minte in aceasta privinta.

Fotonii nu emit lumină...

Electron

Citat din: Udar din August 04, 2012, 07:49:55 AM
[...]rezulta ca biblia nu minte in aceasta privinta.
Se pare ca sunt mai multi participanti la discutie care nu au inteles despre ce e vorba aici. Subiectul discutiei nu este "minte sau nu biblia?" sau "are sau nu dreptate biblia?", subiectul este incompatibilitatea "scrierilor sfinte" (biblia inclusa) cu stiinta de azi. Incompatibilitatea ramane, indiferent cine "minte" si cine nu (stiinta sau "scrierile sfinte"). Ceea ce e continut in stiinta de azi si in "scrierile sfinte" nu poate fi adevarat in acelasi timp. Desre asta e vorba. (Despre asta minte Eugen7.)

A cauta elemente punctuale ce pot fi interpretate atat de hilar precum o faci tu, Udar, e nu doar inutil ci si ridicol. Oricate interpretari contorsionate si amuzante s-ar "plia" pe stiinta de azi, faptul principal ramane: "scrierile sfinte" ale bisericii (cea ortodoxa inclusa) sunt incompatibile cu stiinta de azi.

Ramane sa aflu umratorul lucru: de ce sunt unii care sunt atat de scandalizati de aceasta incompatibilitate? Care e problema voastra, scandalizatilor?


e-
Don't believe everything you think.

Udar

Este adevarat ca fotonul este de fapt o cuanta de lumina dar se mai stie ca fotonul are o masa de miscare si deci este un corpuscul adica un corp foarte mic si se stie ca toate corpurile emit fotoni adica lumina deci am putea spune ca fotonul emite lumina.Cat din masa fotonului se pierde pe traseul lui de la sursa pana la ciocnire cu un alt corp.Citisem undeva ca fotonii pot trece unii prin altii fara sa interactioneze....Este adevarat?

Electron

Citat din: Udar din August 04, 2012, 08:28:47 PM
Este adevarat ca fotonul este de fapt o cuanta de lumina dar se mai stie ca fotonul are o masa de miscare si deci este un corpuscul adica un corp foarte mic
Gresit.

Citatsi se stie ca toate corpurile emit fotoni adica lumina
Gresit.

Citatdeci am putea spune ca fotonul emite lumina.
Gresit.

CitatCat din masa fotonului se pierde pe traseul lui de la sursa pana la ciocnire cu un alt corp.
Exact.

CitatCitisem undeva ca fotonii pot trece unii prin altii fara sa interactioneze....Este adevarat?
Da.

Udar, te rog sa nu insisti pe tangenta asta aici. Daca ai nelamuriri in legatura cu fotonii, posteaza in sectiunile de fizica ale forumului.


e-
Don't believe everything you think.

atanasu

In apararea si dedicata lui Eugen7 daca ne mai vede
Desigur ca in anul 2017 cand a avut loc la Academie simpozionule car am dat azi  pe care o postez pentru voi Electron era inca pe aici dar dupa ce il izgonise in mod murdar pe un bun contributor la acst forum numai pentruca  il domina si cultural si siintific si informational si ma refer la Eugen7 . A mai izgoit si pe altii dar pe mine nu a reusit plecand el pana la urma (sper sa fie sanaos si voinic, Doamne ajuta!)
Simpozionul Crifst _Academia Romana:  Dialogul știință-religie/religie-știință
http://noema.crifst.ro/index.php/ro/evenimente?id=68

Qwerty

A fost timp în urmă cind și eu am avut discuții cu dl. Electron.

Apoi am înțeles ca la unel întrebări din fizica Electron a răspuns corect dar eu am insistent nu prea frumos ca concluziile mele sunt corecte.

Electron a spus nu odată ca acest forum el dorea sa îl facă pentru popularizarea adevaratei științe.

Înțelegi,  dacă știi care e diferența dintre "stiinte" ca Teoria Pământului Plat si știința adevărată. Dacă nu ai făcut niciodată în viata știința adevărată atunci e chin si necaz de discutat.

Cit timp și energie a pierdut Electron numai pe asa subiecte ca Moara Gravitaționala a lui Ioan Sabau sau cu Teoria Pământului Plat, acei utilizatori făceau varza din forum,  dar totus a trebuit fugăriți ei îndată.

La mine personal au fost și cazuri cind mi se făceau replici cam tăioase asa datorita faptului modului meu arhaic de scriere, dar eu am avut dreptate exemplu cu noile concepte de economisire a energiei,  hiperoperatiile și altele.

Nu umblați cu prostii ca știința oficiala din ziua de azi e falsa și voi împreună cu Tesla și alții aveți știința neoficiala care e cea mai adevărată.

Exista și cazuri cind sunt intradevar descoperiri noi adevărate,  dar din cauza mocirlei niciodată lumina nu vad aceste realizări,  aici nus cum sa ma exprim cind cineva vede și înțelege dar rămâne indiferent total la noile realizări care apoi risca sa rămână nestiute pună altul le va descoperi din vreo tara dezvoltata.

Dar , încăodata cum eu am înțeles acest forum nu se ocupa cu cercetări și noi realizări ci cu popularizarea științei actuale în special la elevi.

Cine e interesat eu am interesante realizări sigure 1000% nici nu am nevoie de nici un editor în mate ( nu mai consider cele frumoase în info și fizica):
- metoda de găsire a asimptotelor mai bune ca cele de azi lui PI( x) , Gamma( x),... se pot proxima cam poate și la infinit asa ca asimptotele devin însuși aceste funcții nu deplin cunoscute
- găsirea Prime Gaps
- Calculul conject Legendre,  Brocard,.., Andrica,  Firoozbakht
! Conjecturile Legendre,  Brocard  si încă unele se pot rezolva încă prin o metodă fără a apela la distanta maxima între 2 nr prime succesive
- calculul conj Goldbach- aici nu mai trebuie explicații, sute de ani mai a trecut conjectura aceasta prin cei mai mari matematicieni și nimic nu au făcut. Ea relativ simplu se poate demonstra,  ce e drept cu multe roade luate din urma muncii multor matematicieni
- numere complexe
- Ecuații funcționale
- Nu am studiat, dar am realizări independente ca la geometriile eliptice azi nu are mecanisme bune știința oficiala, ba chiar percepere corecta la nivel slab. Mai târziu și la cele hiperbolice o sa ma gândesc pina ce acele nu le înțeleg deplin.
La fel în multe alte ramuri foarte prost și anevoios știința de azi lucreaza. Deseori foarte primitiv. Exista alte percepții mult mai corecte

Astea nici vorbă sa le discuta cu Atanasu sau Eugen 7 sau cu adepții Pământului Plat sau Moara Gravitaționala,  chir și specialiști care intradevar cunosc mate și acolo nu vreau sa îmi irosesc timpul în zadar.
Da e banal uneori din ce cauza multe lucruri relativ simple nu sau rezolvat pina azi.
Asta nu înseamnă că dau apa la moara pentru cei cu Teoria Conspirației


atanasu

Eheei :Discuta cu oricine de pe aici Conjetura Goldbach. Daca ai o demostratie prezint-o si poate iei aci in Matematica premiul echivalnt cu Nobelul :)
In rest poate te abtii de la acest orgoliu  de nimc justificat.sau daca este justificat (tot pacat ramane) prezinta acoperirile respctive.

Qwerty

Da brei o sa public aici nici nu știu cine ești și 90% nu o sa înțelegi

Ca sa o fac ușor inteligibila îmi trebuie timp o saptamina -doua sa stau la calculator și sa scriu.

Și cine o sa îmi dea premiul ? Tu ?

Taci și nu mai spune la nimeni. Cite lucruri noi am găsit și au văzut ca e corect ( ma refer la alte organizatii nu de la acest forum) dar nimeni niciodată măcar un cuvint nu au spus măcar- da asa este corect

Taci nu mai spune la nimeni despre premii și recunoașteri. Ca sa dai la o revista serioasa la editat o lucrare care apoi o accepta sau nu trebuie sa dai citeva mii de euro din start.

Eu timpul meu am irosit fără folos, după aceasta sa mai dau mii de euro - pentru ce ?????

Conjectura Legendre,  .....Dorin Andrica,Smarandache,   Firoozbakht ( cea mai tare conjectura din aceasta familie de conjecturi)   eu primul am rezolvat cu ani în urma ( toate aceasta familie de conjecturi se rezolva cam la fel si trebuiesa ai o chee).

Eu primul am găsit soluția.

Și ce dacă am spus în dreapta și stinga, liniște mortala și dezinteres total.

Cred ca nu ești apropiat de cercetare  , mai bine nu mai scriu sa stau aiurea sa pierd timpul, am greșit ca am intrat pe forum.

Time de astea cu Teoria Conspirației,...is mai simple cine vrea le discuta sa treacă timpul

Hai success

calahan

Dl. Qwerty
Ce parere aveti asupra teoriei identitatii dimensionale masa-sarcina?

princehansolo

#72
Qwerty, nu merită să fii supărat că nu ești înțeles. Chiar dacă îți ia mult timp, eu sunt unul dintre cei care s-ar bucura să înțeleagă mai multe lucruri (aparent abstracte). Este un mod plăcut de a petrece timpul: să înțeleg lumea din jur.

Cât despre timp pierdut... Merită încercat - poate găsești interlocutori pe forum cu care să treacă mai ușor timpul.

Unul dintre userii vechi, pasionat de matematică, este Abel Cavasi. Nu l-am văzut de mult online, dar o căutare pe Google poate sugera alte site-uri, unde poate este activ. Poate o discuție cu el îți mai îndulcește amarul că nu ești înțeles.
Toate-s vechi și noi sunt toate

Qwerty

Eroare faci, nu is aici ca să pierd timpul ( am spus deja), apoi ca tie ții plăcut sa cunosti.

Alta eroare faci crezi ca să îmi treacă timpul mai ușor de-aceea scriu

Alta eroare nu e bine sa scrii despre Abel C. dacă el nu e prezent, adică să discutam la spate.
Si eu am multe lucruri care nu îmi plac cum le analizeaza cineva.

https://file.io/LF1bIpXy48Bh

Ca sa nu pierd timp aiurea iată îți arunc o lucrarea dea mea nu demult editata despre Eficienta Energiei, ia sa vedem ce vei face Princehansolo, ma lași portret sau ba.

La mate nu mai scriu ca o sa irosesc timpul care nu prea îl am doar pentru amuzamentul cuiva, mare treabă.

6 Concepte noi de economisire a energiei termice, electrice și de alte forme.

Mai mult e cu eficienta motoarelor termice ce e adevărat, mie mi se pare viitorul lor e pe svirsit dar totuși.

1. Ai înțeles ce e acela Conceptul Sterling generalizat de mine ?
Ia spune ce randamente ar aduce la diferențe mari de temperatura și cantități mari de materie ex cum e la termocentrale, sau centrale nucleare sau la Helion a lui Sam Altman  ?

2. Știi tu ca cazanul care scoate energie în urma procesului de ardere a ceva care oamenii prosti o foloseau doar ca să se încălzească, eu ani la rândul am dorit sa fie fabrica de cazane cu asa concept la baza sa aibă,  și am auzit deunăzi ca Suedejii au creat asa cazan. E de mirare cum chinezii care tare amatori în furat si copiet nu au făcut-o încă cu ochii lor și a vecinilor lor împrăștiați în toată lumea la furat.

Cum ți se pare tu cum te simteai, dacă se deschideau locuri de munca acasă și zeci de ani economii și clima curata, eu am tot scris și scris.
Acum vezi cum cineva a realizat cazanul și îl vinde.

Și acest document scris de mine tradus prin GPT 3.5 din romana în engleză  și expediat la reviste științifice,. ZERO emoții frate ! Nu dai banul nimic nici revista care se cheamă gratis publicare nu o va face, păcăleală sau nu ?

2. Ia sa vedem ce zici tu despre reducerea aproape la nimic a vibrațiilor motorului propusa prin metoda nea, sunt careva necompletari ele se vor realiza dacă cineva vrea sa facă motorul, tu care soluție propui ?

3. Ia sa vedem, la știința curentului electric eu sunt zero. Care electrician am mai întrebat eu din mocirla mea nu puteau sa îmi răspundă ce e acela câmpul electromagnetic,  ce se întâmplă în interiorul și exteriorul statorului.
Acest stator cum eu am înțeles din internet e un fel de solenoid.
Cimp electromagnetic este în afara statorului ?

Dacă el este și e desns și mult, îți imaginezi ce eficienta ar avea motoarele electrice cu 2 rotorului și un stator, dar posibil sa nu fie corect acest ultim nou concept.
Știința oficiala dacă spune ca la 97% randament au motoarele electrice,  atunci scoatere câtorva procente pirlite de eficienta nici nu merita.

Ei și ce dacă ai citit , dacă ai găsit ceva nou și aplicabil spune-mi ce folos ???

La ce folos ca eu as fi pierdut timpul sa îți scriu ceva interesant  ???

Acum înțelegi ca mult mai corect e sa uit și sa las forumul, dar ție dacă cauți ceva interesant uitate la filme, alți utilizatori discuta, youtube.com,  tic toc,....

Qwerty

https://we.tl/t-LR02mbgY3b

Nus de ce a dispărut documentul de la primul link

Dar la conceptul presiunii ce zici ?

Cum e ideea ?

Acum ce zici eu sa stau asa fără sens sa scriu , folosul care este ????