Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Dooms Day...Apocalipsa....Fantezie sau ...?!?!

Creat de tatule_m, Noiembrie 21, 2007, 11:11:59 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

goghi

da o intrebare buna.... dar asta pentru tine inseamna gata... vine apocalipsa? Permitemi sa ma indoiesc.
Dar observ ca dai doar exemplele astea... daca tot suntem la religie... esti un sceptic?

tatule_m

sa zicem ca imi pun intrebari....nu am zis ca gata vine apocalipsa....ci intrebam de ce sunt atatea coincidentze?.....

goghi

de ce atatea coincidente? Crezi ca eventual a vrut cineva superior noua sa ne trimita niste indicatii prin diverse cai? Nu crezi ca eventual acea persoana este sa spunem SADICA? Chiar ai vrea sa stii cand mori? sa te gandesti .. mai am 5 luni si pa viata. In acel moment va fi o anarhie absoluta... si din acea anarhie se va naste apocalipsa.

Adi

Miych'el, nu ne-ai definit ce intelegi tu prin apacalipsa, desi te-am rugat, dar tu ne rugai pe noi sa o definim si am definit-o.

Cred ca Electron voia sa zica ca este sceptic despre existenta divinitatii si deci apocalipsei in sensul definit de mine. De asta nu putea participa la discutie. Este si sceptic in general, de asta participa la discutii in general.

Cin este "Maya" asta, dar Mayachi sau cum ai zis? Vorbesti de civilizatia maya din America de Sud din epoca precolumbiana? Eu chiar sunt sceptic ca au prezis orice despre noi. Ca puteau sa observe fenomene naturale, poate. Dar sa prezica numele papilor, nu cred. Ei nici nu aveau cum sa pronunte numele latine chiar daca le-ar fi visat asa ca o revelatie. Si Nostradamus a scris niste chestii si oamenii acum interpreteaza in fel si chip. Aia e numerologie, nu e stiinta. Nu e joc de cuvinte, e joc de numere.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Nu as vrea sa stiu cand mor, dar as vrea sa stiu unde mor, ca sa nu trec niciodata pe acolo ... :)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

goghi

Buna observatie... deci MIHAI... defineste in conceptia ta.. apocalipsa... si eu sunt foarte curios..

tatule_m

Maya...da este populatia din america de sud.....Malachy este un calugar din secolul al 11-lea care a reusit sa enumere numele tuturor Papilor pana in ziua de azi  ( de fapt a reusit sa spuna si cateva lucruri despre fiecare in parte si sa le spuna si numarul ....111 in total).....acesta ar fi penultimul si spunea ca va fi asasinat...dupa acesta va urma Petru Romanul ( in viziunea lui pe care nu am zis ca o impartasesc), care va fi ultimul si despre care acest calugar a spus ca va conduce Biserica in lupta impotriva Antichrist-ului....erau doar niste idei pe care le-am insirat aici deoarece era vorba despre un chat pe teme diverse.....

tatule_m

Apocalipsa....Sfarsiitul lumii asa cum o stim in acest moment....o tranzitie sau un nou ciclu in univers....

Adi

Mihai, nu ti-a reprosat cineva de ce le-ai insiruiti aici:), am intrebat ca sa stim despre ce vorbesti. Dupa cum ai observat, eu si Electron (si si altii) intai introducem notiunea, problematica, definim intrebarea cand aducem o idee noua pe forum, ca sa fie inteleasa de ceilalti si sa poata participa la ea ...

Daca prin apocalipsa intelegi schimbarea stilului de viata cum il stim, apoi stai sa se termine petrolul in vroe 5 ani, se pare, si o sa vezi cu totul un alt stil de viata. Si pana ne punem la punct cu noile tehnologii, o sa vezi razboie mai abitir ca pana acum, si intre bogati si bogati, si intre saraci si saraci, si intre bogati si saraci. O adevarata apocalipsa. Dar va fi facuta doar de oameni :).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

tatule_m

nu neaparat a stilului de viatza....noi ne intrebam cum am aparut....si vedem ca sunt multe multe raspunsuri....de ce sa nu ne intrebam si cum vom sfarsi?....daca am aparut din intamplare...poate vom sfarsii la fel din intamplare fara sa ne dam seama....daca ne-a creat Dumnezeu atunci poate el ne va sfarsi existentza...daca universul in care traim a fost creat prin Big Bang pate se va sfarsi prin cine stie ce?.....dar eu cred ca in loc de "sfarsit" ar trebui sa folosim termenul de "evolutie"....

Electron

Citat din: Miyka'el din Noiembrie 22, 2007, 09:39:12 AM
cum de Maya a ajuns la data de 21 dec 2012 ( intamplare sau nu )....au reusit sa identifice un fenomen care se petrece odata la 26 000 de ani....Malachy a reusit sa identifice pe cei 111 ultimi Papi de la Roma, iar "Gloria of the Olive" (numele lui Benedict) este penultimul, dupa care urmeaza Petru Romanul ultimul....Nostradamus in ultimile pagini descoperite acum un an ajunge "din intamplare" tot la data de 21 dec 2012...
Eu nu cred in coincidente, de aceea imi place sa investighez de unde apar aceste numere. Daca esti curios, cauta pe YouTube despre "2012" si vei gasi o tona de articole video.
Iti recomand pe acesta pentru inceput. Vei vedea ca sunt acolo date din care sa alegi dupa pofta inimii.

Intre toate profetiile, data de 21 dec 2012 e doar una dintre ele, sunt mai multe in decembrie 2012, si in alti ani, si ca atare nici o "profetie" nu e atat de precisa incat sa fie O ZI PRECISA. Toate por fi interpretate si "mutate" inainte si inapoi, ca sa sune mai interesant. Nu sunt COINCIDENTE, sunt interpretate ca sa coincida cu alte surse.

Asa ca nu-ti face griji pentru data aceea, lumea se transforma mereu, ca atare "asa cum o stim" e ceva care nu e fix, in fiecare secunda se "sfarseste lumea asa cum o stim noi".  ;D

Apropo, iti aduci aminte de apocalipsa din 31 decembrie 2000?  ::)

e-
Don't believe everything you think.

tatule_m

31 decembrie 2000?......nu am zis ca exista o data precisa (pe care noi sa o stim)....in Biblie scrie ca nimeni nu stie data precisa nici chiar Fiul si doar Tatal....deci sa cred ca cineva a prezis sau a spus ca stie data la care se va petrece acest lucru , nu pot....eu doar imi pun intrebari....ce spui de Malachy?....

Electron

Citat din: Miyka'el din Noiembrie 22, 2007, 11:09:21 AM
....in Biblie scrie ca nimeni nu stie data precisa nici chiar Fiul si doar Tatal....
As fi tare interesat daca ai putea da citatul din Biblie care spune asta.

Citat....ce spui de Malachy?....
Nu cunosc "realizarile" sale mai mult decat ai precizat tu mai sus. Daca ai referinte pe Internet as fi de asemenea interesat sa le impartasesti cu noi.

Din cate ai spus, e un fel de Nostradamus (depsre care am mai auzit), care a spus/scris o multime de lucruri. Problema este insa aceeasi, "revelatiile" nu sunt niciodata clare, ele trebuie INTERPRETATE. Ca atare cele mai multe sunt "intelese" post factum.

e-
Don't believe everything you think.

tatule_m


Electron

Multumesc pentru link.
Pun aici doua citate, care demonstreaza cat de "exacte" sunt aceste preziceri:
CitatFor several years prior to the 2005 conclave, there was some half-serious speculation, based upon the "De Gloria Olivae" prediction, that John-Paul II's successor would be Cardinal Carlo Maria Martini, the use of olives to garnish martinis being arguably their ultimate glory. For example, in 2003, Virginia Tech History Professor Fred Baumgartner stated, St. Malachy told us 900 years ago who the next pope will be - Cardinal Carlo Martini, archbishop emeritus of Milan. Malachy's prophecies, which are brief mottoes that supposedly have identified every pope since 1143, tells us that the next pope will be "De Gloria Olivae", "of the glory of the olive," and who better fits that than Cardinal Martini?!
Ca atare, interpretarea post factum a fost cea "corecta"  :D

CitatPetrus Romanus

Ominously, the longest and final motto reads, "In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus: quibus transactis civitas septicollis diruetur, et Iudex tremêndus iudicabit populum suum. Finis." In translation this means, "During the final persecution of the Holy Roman Church, the seat will be occupied by Peter of Rome, who will feed his sheep in many tribulations; and when these things are finished, the seven-hilled city will be destroyed, and the formidable Judge will judge his people. The End."

Several anti-popes claiming to be Pope Peter II have emerged in recent years, probably inspired by this motto.
no comment!  ::)

e-
Don't believe everything you think.