Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Comunicarea cu ETI - LIMBAJUL COSMIC

Creat de atanasu, Septembrie 04, 2020, 10:44:43 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

La solicitarea userului Iulian cu ocazia noului costum pe care-l poarta si sa-l poarte sanatos  si de aceea nu bag in seama postari mai vechi unele in care chiar se incerca un mic linsaj la adresa mea. Fiind crestin chiar daca nu practicant i-am ietat pe toti spunand si eu cu maxima modestie:....ca nu stiu ce fac!

Asadar :
Daca exista ETI(extraterserial inteligences)  atunci acestea au un limbaj care in opinia mea este unic si este limbajul fara metalimbaj prin excelenta.

Metalimbajul este limbajul comun cunoscut de cei care se invata unul pe celalalt sa zicem propriul lui limbaj. Adica un chinez si un roman care cunosc amandoi englleza se pot invata unul pe celalalt limba proprie, metalimbajul fiind limba engleza.
In povestea cu Robinson Crusoe si cu Vineri metalimbajul era constituit din elementele realitatii inconjuratoare in contat direct cu amandoi si pe care asadar ambii le puteau vedea , auzi avand organe de simt similare si deci acea realitate abordata logic de cei doi va constitui metalimbajul din spatele cuvintelor limbilor lor.
Si acum o povestioara ajutatoare: pe un deal invecinat cu casa mea seara se aprinde si se stinge o lumina aparent dupa un anume ritm dar ar putea fi si ceva aleator.
Oare daca ar fi o persoana in pericol acolo as putea stii asta si deci merge sa o salvez?
Desigur daca as cunoaste Morse sau poate un alt limbaj ce se poate utiliza la un telegraf as intelege ce mi se comunica sau macar avand doar rudimente de limbaj sa inteleg ca este vorba de o comunicare intr-un anume limbaj si ca deci este o emisie inteligenta si nu naturala-fenomen fizic , cum pot fi atatea semnale luminoase ce-mi pot parveni din cosmos fara a implica ETI.
Dar daca este o emisie inteligenta si emitatorul utilizeaza un limbaj propriu inexistent in arhiva de limbaje cum ma voi descurca?
                         Mesajul din Alfa Centauri va continua :)

A..Mot

#1
atanasu,

Până treci efectiv la subiect iată ceva interesant în https://stiintasitehnica.com/sa-discutam-cu-civilizatiile-extraterestre/ și din acest link vezi  și auzi https://soundcloud.com/nasa/sets/golden-record-sounds-of

atanasu

Multumesc le stiu si cine stie poate ca acum le stie si vre-o ETI. :)

atanasu

#3
continuare:

In nici-un caz cum a procedat dl Carl Sagan in anii 70 cand a trimis spre nesfarsirea cosmica cu sondele Pioneer si Voyager, acele mesaje arhicunoscute si mediatizate dar de fapt total inutile pentruca pentru a fi descifrate acei ETI ar trebui sa fie foarte asemanatori cu noi si nici cum doreau la fel de pueril niste savanti sovietici tot prin acea epoca folosind muzica simfonica pamanteana ca un vehicol posibil -prostie mai mare decat a lui Sagan.
Am descoperit atunci limbajul cosmic la cca 20 ani dupa descoperirea sa initiala de ctre Hans Freudenthal  gandindu-ma la ce ar trebui sa ma astept eu sa primesc de la ETI si exat ce astepta dl Hans m-am astepta si eu si anume cum ar ftrebui sa fie  acel METI primit din cosmos sau de pe dealul vecin ca sa consider ca este un mesaj inteligent.
Am inteles ca limbajul trebuie sa aiba totusi ca si in cazul Robinson Crusoe un metalimbaj si nefiind in comunicare face to face cu ETI, nu ma pot baza decat pe rationalitatea comuna care aceea desigur trebuie sa fie similara cu a noastra .
Si in mod cutotul natural am inteles ca rationalitatea noastra si a oricarei entitati din aces univers material trebuie sa aibe la baza legile logiii in speta identitatea ceea ce totusi Freudenfhal nu intuise cu claritate . De ce spun asta? Pentruca

Mesajul din Alfa Centauri va continua :)

A..Mot

Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 12:07:54 AM
continuare:

In nici-un caz cum a procedt dl Carl Sagan in anii 70 cand a trimis spre nesfarsirea cosmica cu sondele Pioneer si Voyager, acele mesaje arhicunoscute si mediatizate dar de fapt total inutile pentruca pentru a fi descifrate acei ETI ar trebui sa fie foarte asemanatori cu noi si nici cum doreau la fel de pueril niste savanti sovietici tot prin acea epoca folosind muzica simfonica pamanteana ca un vehicol posibil -prostie mai mare decat a lui Sagan.
Am descoperit atunci limbajul cosmicl 20 ani dupa descoperirea sa initiala de ctre Hans Freudenthal  gandindu-ma la ce ar trebui sa ma astept eu sa primesc de la ETI si exat ce astepta dl Hans m-am astepta si eu si anume cum ar ftrebui sa fie  acel METI primit din cosmos sau de pe dealul vecin ca sa consider ca este un mesaj inteligent.
Am inteles ca limbajul trebuie sa aiba totusi ca si in cazul Robinson Crusoe un metalimbaj si nefiind in comunicare face to face cu ETI, nu ma pot baza decat pe rationalitatea comuna care aceea desigur trebuie sa fie similara cu a noastra .
Si in mod cutotul natural am inteles ca rationalitatea noastra si a oricarei entitati din aces univers material trebuie sa aibe la baza legile logiii in speta identitatea ceea ce totusi Freudenfhal nu intuise cu claritate . De ce spun asta? Pentruca

Mesajul din Alfa Centauri va continua :)
Ce-ți mai place și ție să bați apa-n piuă... ??? ??? ???
Dacă ai vreo propunere de limbaj cosmic , atunci arată .... ??? ??? ???
Eu cred că un limbaj cosmic ar trebui să se bazeze pe sunete și desene pentru litere precum și sunete și desene pentru cuvinte...atanasu

#5
Iar tu adormind cat numar eu pana la 30, este normal sa-ti pierzi rabdarea desi puteai sa constati ca toate interventiie tale grabite pe firele de care m-am ocupat nu au avut nici-o relevanta cu exceptia aceleia care se refera la legea Hubble in exprimare transcedental - exponentiala . Pai am aratat deja acea propunere aici pe forum si citind ce scriu in contnuare nu pentru nerabdarea DVsS ci pentru necestitatile gandite de mine pentru aceata tema vei constta ceva ce probabil ca deja stiai dar pe langa faptul ca dormi asa repede iti pui si unghi in gat asemeni pitigoiului sa nu se afle despre cum te inspiri tu fara sa recunosti :)

Asadar:

In nici-un caz cum a procedat dl Carl Sagan in anii 70 cand a trimis spre nesfarsirea cosmica cu sondele Pioneer si Voyager, acele mesaje arhicunoscute si mediatizate ar de fapt total inutile pentruca pentru  fi descifrate acei ETI ar trebui sa fie foarte asemanatori cu noi si nici cum doreau la fel de pueril niste savant sovietici tot prin acea epoca folosind muzia simfonica pamanteana.
Am descoperit limbajul cosmic gandindu-ma la ce ar trebui sa ma astept eu sa primesc de la ETI
adica cum ar ftrebui sa fie  acel METI primit.
Am inteles ca limbajul trebuie sa aiba totusi ca si in cazul Robinson Crusoe un metalimbaj si nefiind in comunicare face to face cu ETI nu ma pot baza decat pe rationalitatea comuna care aceea desigur trebuie sa fie similara cu a noastra
Ideea existentei si unicitatii unui astfel de limbaj am avut-o asa cum spuneam mai sus constatand modul stupid in care atat americanii cat si rusii se refereau in anii 70 la problema, desi din anii 60 teoretic problema fusese rezolvata de profesorul de logica si ligvistica matematica, Hans Freudenthal de la universitatea din Utrecht decedat in 1990, care inventase(descoperise) LINCOS si tot atunci vom afla mai tarziu si voi povesti si aici un profesor Calimachos de la NSA(National Security Agency a USA- https://www.nsa.gov/) avea cunostinta i folosea deja limbajul lui Freudenthal desi in mod neelegant si lipstit de fair play il critixca dar astea ale lui Calimahos pe atunci erau secrete si nici HF nu avea deci cum sa raspunda.
Lincos (o abreviere din limba latină a expresiei lingua cosmica) este o limbă artificială descrisă pentru prima dată în anul 1960 de către Dr. Hans Freudenthal în cartea sa: Lincos: Design of a Language for Cosmic Intercourse, Part 1, ca un limbaj conceput pentru a fi usor de înteles de către orice forma de viată extraterestră inteligentă si posibil, pentru a fi utilizat în transmisiile radio interstelare. Freudenthal a considerat că un astfel de limbaj ar trebui să fie usor de înțeles de către persoane care nu cunosc sintaxa folosită pe Terra sau limba. Lincos a fost proiectat pentru a fi capabil să înmagazineze cea mai mare parte a cunostintelor noastre in speial in domeniul zonei logico-matematice
Singurul meu merit a fost ca nestiind de solutia LINCOS, am redescoperit in anii 80 acest limbaj, epigonismul intr-o aemenea problema nefiind ide fapt epigonism, caci se creeaza dovada corectitudinii ipotezei ca LINCOS este limbajul asteptat sau cautat despre care eu redescoperindu-l in mod independent, am facut astfel proba ca o alta ratiune daca isi pune problema ajunge la aceasta solutie necesara si probabil si unica , eu intelegand si de ce este unica, lucru pe care Hans Freudenthal nu-l afirma.
Oricum esential este ca daca un mesaj necesita atat un emitator cat si un receptor si desigur ca necesita, daca prof. Freudenthal ar fi fost emitatorul, eu puteam fi receptorul dovedind faptic  consistenta limbajului nou creat.
Asa cum am povestit, enervat de puerilitatile unui Sagan si a unor exobiologi rusi am meditat intens nu mai stiu exact anul, dar la mai mult de douazeci de ani de la realizarea lui Freudenthal pret de doua trei zile si am ajuns la solutie si acum glumind, m-am dus pe dealul din vecintate si am salvat persoana in pericol pentruca ce transmitea ea cu o lumina care putea fi artifiiala sau naturala era un mesaj inteligent -o interpretare obligatorie si valabila si in firul mai vechi din  mai 2015  cand am creat un fir (un topic) intitulat METI la https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4946.0.html
unde am anntat ca doresc cand am ceva timp sa reiau subiectul despre comunicarile cu aceste ETI si in orsice caz despre o comunicare cu o fiinta inteligenta cu care nu am stabilit anterior nici-o conventie prelabila care sa fie un limbaj ci de fapt despre care nu stiu sigur daca exista asa cum este autorul mesajelor de pe muntele vecin sau din Casiopeea si am publicat aolo inceputul constructiei limbajului LINCOS asa cum l-am gandit eu  in anii 80 si la care am revenit acum spre interesul lui Iulian care a facut anume observatii care in final se vor dovedi nerelevante.

PS Sper sa nu adormi si cand te introduc in File X ca acolo acel celebru Fumator era de la NSA :)
Daca vei renunta la orgolii stupide poate ca discutia cu tine sa devina fertila si pentr mine. :)

atanasu

PS Si cum tu cand raspunzi copiezi textul la care cica raspunzi asta este o marturie a felului in care umblu la text.Acum de exemplu am dat niste informatii referitor la Calimahos-H.F. si nu stiu daca vor fi prinse si in copia ta. :)

atanasu

#7
continuare:
I-am mai prins in viata pe acdemicienii Solomon Marcus si Edmond Nicolau singurii care la noi in anii 60 au scris depre LINCOS si prof.H.F. si care au ramas mirati cand m-am dus la ei cu un test similar cu cel dat aici si desigur ca au spus imediat ce este si apoi au fost impresinati ca daca ei au scris despre afland de la autorul de limbaj,eu am facut ceva mult mai important reinventandu-l ceea ce in aeasta teorie este echivlent cu inchiderea cercului emitator(ETI, dealul vecin) si receptor adica glumind in continuare eu care stiam ce sa astept de la un asemenea mesj puteam sa fiu salvatorul celui in pericol in galaxia de pe dealul vecin.

A..Mot

#8
Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 09:36:35 AM
In mai 2015  am creat un fir (un topic) intitulat METI la https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4946.0.html
unde am anntat ca doresc cand am ceva timp sa reiau subiectul despre comunicarile cu ate ETI si in orsice caz despre o comunicare cu o fiinta inteligenta cu care nu am stabilit anterior nici-o conventie prelabila care sa fie un limba ci de fapt despre care nu stiu sigur daca exista asa cum este autorul mesajelor de pe muntele vecin sau din Casiopeea si public aolo inceputul constructie limbajului LINCOS asa cum l-am gandit ei in anii 80 si la care am revenit aum spre intersul lui Iulian care a fat anume obsrvatii care in final se vor dovedi nerelevante.

PS Sper sa nu adormi si cand te introduc in File X ca aolo acel celebru Fumator era de la NSA :)
Daca vei renunta la orgolii stupide poate ca disvtia cu tine sa devina fertila si pentr mine. :)

Tu și "calahan" procedați la fel adică bateți apa-n piuă... ??? ??? ???
Citat din: atanasu din Mai 16, 2015, 05:19:17 PM
Se pare ca nu am reusit sa trezesc interesul. Dar poate ca urmatorul text sa va trezeasca interesu. E vorba de un mesaj din Unvers pus de mine sub aceasta forma grafic-literala , el fiind transms prin semnale electromagnetice ca un fel de morse si receptionat in 2003 la Arecibo. I l-am trimis imediat dnei Jil Tarder din cadrul programului SETI dar am primit raspunsul ca este in concediu si ulterior nici eu nu m-am mai ostenit. Cum vi se pare mesajul care nu seamana cu prostioarele (ca mod de transmitere ) trimise in Cosmos de pamanteni cu sondele Voyager in secolul trecut.

A E A                                           AA E AA                                           AAA E AAA                                         

A U A E AA                                       AA U A E A U AA E AAA                                        AA U AA E AAAA                             AAAA U AAAAA E AAAAAAAAA

A U O E A          O U A E A                                       AA U O E AA E O U AA                                         O U O E O                                                O E O                                             

AA _ A E A                                      AAA _ A E AA                                   AAAAA _ AA E AAA                          A _ A E O                               AA _AA E O                                          O _ O E O                   

AA *A E AA                                       A*AA E AA                                AA * AA E AAAA                        AAA * AA E AAAAAA                                          A * O E O                                          O * A E O                                        AA * O E O                                   O * AA E O                                         O * O E O

etc, etc

Nu-i asa ca veganii sunt mai destepti?  :)
Cum să trezești interesul cuiva? ??? Eu presupun că tu ai scris semnul de egalitate ca fiind litera E , semnul de adunare ca find litera U , numărul zero adică nimic ca fiind litera O , semnul * ca fiind un multiplicator aritmetic și semnul _ ca fiind scăderea aritmetică...Nimeni și evident nici măcar Doamna Jil Tarder din cadrul programului SETI nu avea de gând să discute interesanta ta idee de comunicare cu eventualii extratereștrii inteligenți și cu atât mai mult extratereștrii inteligenți nu ar pierde timpul să-ți răspundă... ??? Cât de relevant poate fi pentru un extraterestru intelgent toată înșiruirea aia de semne? ???
Ce înseamnă litera A?Înseamnă cumva un obiect , un număr , etc...
Cum ai transmite tu unui extraterestru inteligent următoarele probleme cu demonstrație:
1) "Legea atracției universale".
2) "Viteza luminii și imposibilitatea depășirii acestei viteze".
3) "Energia totală a unui corp este E=mc2".

A..Mot

Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 10:35:30 AM
continuare:
PS. I-am mai prins in viata pe acdemicienii Solomon Marcus si Edmond Nicolau sngurii care la noi in anii 60 au scris depre LINCOS si despre  prof.H.F. Si care au ramas mirati cand m-am dus la ei cu un test similar cu cel dat aici si desigur ca au spus imediat ce este si apoi au fost impresionati pentru ca daca ei au scris despre afland de la autor despre  limbaj, eu independent de acesta am facut ceva mult mai important reinventandu-l(redescoperind limbajul) ceea ce in aceasta teorie este echivlent cu inchiderea cercului emitator(ETI, dealul vecin) si receptor adica eu care stiam ce sa astept de la un aemenea mesaj si deci puteam sa fiu salvatorul celui in pericol in "galaxia" de pe dealul vecin.:)
În ce an ai fost la Acdemicienii Solomon Marcus si Edmond Nicolau?

atanasu

#10
Dupa ce au murit ei dar nu mai tin minte anul. :)

A..Mot


atanasu

#12
Eu credeam ca te faci dar din nou vad ca chiar esti. Daca si Jil are nivelul tau vai de capul lor cu SETI cu tot.

atanasu


atanasu

#14
Si ca sa termin o discutie care incepe sa fie pe calapodul partenerului adica deosebit de inteligenta mai trimit doar asta apoi desigur ca-mi voi continua eseul dar fara sa mai bag in seama intrebari stupide .

Asadar ghici ce-i asta?

https://www.nsa.gov/Portals/70/documents/news-features/declassified-documents/tech-journals/extraterrestrial-intelligence.pdf