Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Comunicarea cu ETI - LIMBAJUL COSMIC

Creat de atanasu, Septembrie 04, 2020, 10:44:43 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

A.Mot-old

#30
Citat din: atanasu din Septembrie 06, 2020, 05:22:22 PM
Stimati cititori in afara unuia care dupa cum se poarta cu  schimbari de nick-uri si altele asemenea si de aia cred ca nu este cu controlul integral al capacitatilor sale si se tine scai de coada mea de parca am eu ceva de impartit cu el si ma si insulta sperand ca voi reactiona pentruca faptul ca nu dau o ceapa degerata pe spusele sale il inebuneste peste cat este si fara asa ceva. In fine desi vad ca nimeni nu a intervenit, totusi am rabdare si maine dimineata voi posta si continuarea.
Desigur ca similar cu felul in care am procedat si la alte lucrari de ale mele, cand voi termina, voi posta integral lucrarea ca nimeni sa nu mai trebuiasca sa treaca prin zona anterioara plina de insulte de la niste persoane probabil invidioase pe ce eu sunt si ele nu-s.
Eu văd că încalci sistematic articolul 4.1 și 4.6 din "Regulamentul de utilizare a forumului Scientia"!
Dacă ai ceva să-mi spui personal care nu ține de un subiect sau altul , atunci folosește M.P. adică opțiunea "Mesaje Personale" și așa voi face și eu!Mulțumesc mult pentru înțelegere!
Eu voi da replici decente doar la ideile oricui fără a comite atac la persoană și cred că faptul că te-am asemuit cu "calahan" sau cu "pedagogul Marius Chicoș Rostogan" nu cred că este un atac la persoană ci este un Adevăr pentru că vorbești indecent..... ???
Ti-am trimis un "Mesaj Personal"....
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#31
Azi fiind foarte ocupat nu am  mai vizitat decat in mare viteza firul si nu am observat vreun raspuns la tema discutata, in schimb mi s-a intarit ideea sa-mi  expun cateva pareri strict personale si  fara nici-o pretentie de prozelitism in ce voi spune despre cateva aspecte din Regulamentul nostru, dar si asta o voi amana pentru maine sau poate pentru mai tarziu daca mai prind puteri si poate pana atunci indrazneste sa intervina careva daca citeste ce scriu in topic si nu tarat in discutii sterile lipsite de sens si de inteligenta...

atanasu

#32
Asadar voi cita un exemplu de articol discutabil si care cred ca este folosit cu mare usurinta in a sanctiona un user fara prea multa osteneala  si voi face cateva comentarii pe marginea lui:

4.1 Se interzic atacurile la persoană, jignirile de orice fel, limbajul vulgar ori provocările altor utilizatori ori a moderatorilor. Aici se dezbat idei, nu valoarea personală a membrilor. De asemenea, se interzice publicarea de mesaje cu scopul exclusiv de a genera discuţii în contradictoriu între participanţii la discuţiile pe forum.

Asadar prima propozitie din fraza prezentata la 4.1 la prima vedere este excelenta. Dar uneori chiar si asemenea exprimri bine intentionate in scopul urmarit de legiuitor care este perfect justificat, poate fi folosit impotriva intentiei acestuia si aceasta propozitie face parte dintre acelea care ma duc cu gandul la una celebra pentru istoria Europei si care a facut enorm de mult rau desi a produs si mult bine. Este vorba de cea atribuita lui Niccolo Machiavelli si este arhicinoscuta si lapidara propozitie cum ca : Scopul scuza mijloacele.
Eu cred ca in "Principele" si de fapt in scrierile lui Machiavelli propozitia pe care acesta ar fi preferat sa o exprime, ea fiind fertila dar grea si plina de raspundere pentru Printul care ar aplica-o si banuiesc ca a vazut in Lorenzo Magnificul pe cel ce inca in prima sa perioda necorupta de putere, eventual ar fi putut-o intrupa lasand pe seama asasinului Cesare Borgia sa o aplice pe prima devenita celebra.
Cea care cred ca era cea preferata de Machiavelli fiind  demna de omul renascentist liber si iubit de Machavelii are ar fi: Scopul nu scuza orice mijloc.

Pot spune ca o propozitie de tipul de la 4.1 este una plina de riscuri caci un regim totalitar in care nu exista respectul absolut al libertatii, o poate folosi avand putere adica "fiindca poate" in scopuri totalitare blamabile pentruca nu  are masura(pe cum a introdus-o un Bratianu in Parlamentul Romaniei la inceputul secolului trecut), pe care cuvantul orice o introducea  in propozitia machiavellica si pe care in democratiile consolidate de azi il joca principiul ca ce nu este interzis prin lege este permis adica ceva interzis nu poate fi interzis in general ci in particularul pretins de legea cea considerata justa si legiferata ca atare.

Dar tot aici trebuie sa precizez ceva ce am mai spus cum ca forumul nu este o institutie care are obligatii de instanta democratica si la urma urmei cui nu-i place nu e obligat sa ramana.

Dar in acelasi timp categoric este contra spiritului acestui Regulament in rest excelent ca un user sa-l foloseasca fara dovezi si doar ca opinie personala a unuia care reclama un presupus de el delict al unui coleg si in forma unei incadrari juridice apartinatoare de drept  formei aplicate de procuror, pe care acest user o face, poate interesat si cu rea credinta, sa devina un capat de acuzare preluat fara dovezi evidente si definirea  pe baza generala de la 4.1 fara exemplele concrete aferente spetei reclamate si necesare unei juste judecati a acestor asa zise culpe sa duca la o sanctiune poate ca nemeritata.

Din fericire moderatorii sunt atenti si in general nu am oservat asemena scapari din partea lor in timp ce incercari de a-i face sa le aiba adica de fapt de a-i mnipula am mai vazut.

Nu cred ca cineva ar putea sa contrazica cele spuse si maine voi scrie cu placere continuarea interesantului subiect privind SETI dupa ce voi posta aceasta marunta observatie si la firul destinat regulamentului pentruca peste cateva zie aici nu ar mai urmari-o nimeni in mod natural in consecinta avansarii firuluui care categoric ca va avansa eu cel putin, mai avand cate ceva de scris.
Electron

Citat din: atanasu din Septembrie 07, 2020, 11:41:32 PM
Asadar voi cita un exemplu de articol discutabil si care cred ca este folosit cu mare usurinta in a sanctiona un user fara prea multa osteneala  si voi face cateva comentarii pe marginea lui:

4.1 Se interzic atacurile la persoană, jignirile de orice fel, limbajul vulgar ori provocările altor utilizatori ori a moderatorilor. Aici se dezbat idei, nu valoarea personală a membrilor. De asemenea, se interzice publicarea de mesaje cu scopul exclusiv de a genera discuţii în contradictoriu între participanţii la discuţiile pe forum.
Asta mai lipsea! Sa vina ... "doctorul" sa faca exegeza regulilor pe care le incalca cu o nerusinare monumentala!

Despre limbajul vulgar obsesiv al tau este deja un topic dedicat.

Si iata ce gasim, nu mai departe de acest topic:
Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 09:36:35 AM
Iar tu adormind cat numar eu pana la 30, este normal sa-ti pierzi rabdarea desi puteai sa constati ca toate interventiie tale grabite pe firele de care m-am ocupat nu au avut nici-o relevanta cu exceptia aceleia care se refera la legea Hubble in exprimare transcedental - exponentiala . Pai am aratat deja acea propunere aici pe forum si citind ce scriu in contnuare nu pentru nerabdarea DVsS ci pentru necestitatile gandite de mine pentru aceata tema vei constta ceva ce probabil ca deja stiai dar pe langa faptul ca dormi asa repede iti pui si unghi in gat asemeni pitigoiului sa nu se afle despre cum te inspiri tu fara sa recunosti
Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 04:56:11 PM
Eu credeam ca te faci dar din nou vad ca chiar esti. Daca si Jil are nivelul tau vai de capul lor cu SETI cu tot.
Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 05:59:06 PM
Ce faci Iuliane te-ai imbracat din nou cu costumul vechi scos de la curatat? Sper ca nu mai este jegos adica este bine curatat?
Citat din: atanasu din Septembrie 05, 2020, 09:32:31 PM
Pe elevii de teapa ta ii dadeam afara dn clasa. Adica  cu de-al de tine nu am a discuta .
Citat din: atanasu din Septembrie 06, 2020, 08:00:57 AM
Esti un individ care, de exemplu, cred ca zece ca tine nu fac cat dl inginer al lui Calahan care acela are un vis corect sau nu, asta este alta problma, iar tu inafara de a zvarli cu excrementele orgoliului tau cred ca nu ai nici-o idee. Nu vezi ca intrebarea ta este prosteasca si ca eu dau in continuare elementele necesare ca sa intelegi despre ce vorbesc dar a acepta asta ar insemna sa recunosti ca esti ceea ce stii cu siguranta ca esti indiferent cu ce costume te-ai imbraca . Iti raspund ca inca nu declarasem ca cu A.Mot-old in nici-un caz nu am motive sa discut. :)

Ps uitasem ca desigur nici tu nu faci cat calahan cu toate naivitatile lui caruia daca mi se adreseza ca pana acum cu poltete ii voi raspunde oricand chiar daca nu va fi ce ar dori el sa auda. :)
Citat din: atanasu din Septembrie 06, 2020, 08:58:00 AM
Stimati cititori am spus ca va astept sa prezentati alte posibile interpretari complete ale textului dar va rog fara intrebari imbecile cum ar fi aia legata de durata intervalelor de timp la noi si la ETI . Cine nu intelege ca este o intrebare idioata sa-si vada de alte treburi cum ar fi, acum toamna, de pus muraturi. :)
Citat din: atanasu din Septembrie 06, 2020, 05:22:22 PM
Stimati cititori in afara unuia care dupa cum se poarta cu  schimbari de nick-uri si altele asemenea si de aia cred ca nu este cu controlul integral al capacitatilor sale si se tine scai de coada mea de parca am eu ceva de impartit cu el si ma si insulta sperand ca voi reactiona pentruca faptul ca nu dau o ceapa degerata pe spusele sale il inebuneste peste cat este si fara asa ceva.
Mai bine ti-ai revizui comportamentul si limbajul, domnule ... "doctor".

Si desigur, inca o data: rusine sa-ti fie!


e-
Don't believe everything you think.

atanasu

#34
@e..n-folosesc prescurtarea pentru ca am spus ca nu vreau sa mai interactionez direct cu tine asa cum procedez acum si cu Motul cel vechi(poate si asta sa fie o jignire fiind o parafraza la nickul tot schimbt in mod oficial? daca da spuneti-mi oricine si o voi sterge) si daca tu aici iti permiti sa faci asta eu nu doresc in continuare sa o fac si scriu doar pentru ceilalti care pot fi pacaliti de activitatea ta  aparent corecta(poate o alta jignire?) daca este urmarita fara a se face legaturi intre felul tau de reactie pe care un Abel Cavasi l-a caracterizat in trecut foarte bine si de aceea ca persoana destul de pregatita ce este evita sa mai intre, probabil neavand timp de pierdut cu tine si cu cei care-ti tin isonul(cuvantul ison este cummva vulgar sau nepotrivit?)
Se constata practic ca ai un statut special adica poti injura fara ca sa primesti raspuns adica cum se spune in limbaj telefonic  sa fii sunat inapoi, fara ca cel care ar indrazni asta sa nu o pateasca si oamenii nu vin aici sa-ti demonstreze tie ca sunt mai destepti sau invers decat tine, adica spun ca majoritatea, dar sunt si asemeni pigmei ai netului care isi doresc asta.
Cred, dar nu pot dovedi ca desi esti un user ca oricare ai niste capabilitati poate  acordate de admin sau moderator ca sa poti interveni discretionar pe un text postat de altcineva ceea ce un user chiar obisnuit daca nu e haecker nu poate sa o faca, dar asta este treaba forumului si repet cui nu-i place poate sa plece si fara sa fie dat afara.
Nu e nevoie sa merg in privat pe unde cred ca in trecut am discutat inutil cu tine crezand ca avem sa lamurim  doar niste neintelegeri semantice provocate si de desele mele erori la redactare din cauza unei tastaturi nu prea fiabile si a unei vederi la fel si poate si unor enervari prea marcate pe care daca le observam singur sau atentionat ma grabeam sa ma scuz si sa updatez textul ca sa elimin chiar eu eroarea si am si facut adeseori asta, chiar daca pentru istorie erorile erau salvate de tine cu copy paste in raspunsul ce deja il primisem.
Nu pot sa-ti spun vorbe dulci si placute urechilor tale pentru ca ti-ar da apa la moara in activitatile pe care daca eu le remarc constat reactia fata de mine, spre deosebire de cea fata de  unii care folosesc calificari mai  mai grave in comentariile lor referitor la ale mele sau poate ale altora , sustinand ca ce sustin ei este adevarul adica ei cu aprobarea Sfantului Duh il detin in mod total si absolut, si cred eu ca fac asta indrumati unii dintre ei si de tine, macar prin puterea exemplului daca nu in mod direct in reteaua subterana de privaturi pe care nu am de unde sa o cunosc.

Dar este pacat sa ma las diversionat deliberat si voi reveni cat de repede la tema topicului la care nimeni nu participa in mod serios. Desigur ca exclud pe cei care intra sa se documenteze si nu simt nevoia sa interactioneze si ca userii temporari sau de lunga durata.

Electron

Citat din: atanasu din Septembrie 08, 2020, 10:32:21 AM
Cred, dar nu pot dovedi ca desi esti un user ca oricare ai niste capabilitati poate  acordate de admin sau moderator ca sa poti interveni discretionar pe un text postat de altcineva ceea ce un user chiar obisnuit daca nu e haecker nu poate sa o faca, dar asta este treaba forumului si repet cui nu-i place poate sa plece si fara sa fie dat afara.
Si la ce te ajuta astfel de "credinte" (si acuze mai mult sau mai putin voalate)? Iti alimenteaza paranoia si te fac sa te simti persecutat "de altii", fara sa mai fie nevoie sa-ti asumi ceea ce si cum scrii pe aici? Ei bine, ar trebui sa-ti asumi si sa-ti fie rusine pentru modul in care te comporti si scrii pe acest forum dedicat stiintei. Desigur ca postarea ta precedenta o voi raporta la moderatori/administratie, ea fiind un clar exemplu de acuze aruncate in vant, fara niciun suport sau dovada, doar de dragul de a provoca si mai multa zazanie pe aici. Auzi la el, ... "doctor"!  ::)


e-
Don't believe everything you think.

atanasu

#36
Stimati colegi-useri sau doar vizitatori,  are oare acest blog un grup de dastepti de serviciu? Ca mie citind unele postari asa mi se pare. Ei cred ca vor reusi sa ma provoace oprindu-se la o marturisire personala referitoare la un doctorat pe care i-am facut-o in trecere lui calahan si nu lor, dar cum alta treaba decat sa vada ce las eu in urma nu, au se lanseaza in chestii de aste ieftine(o fi si asta un cuvant indecent?) dar de fapt ei in aceste incercari sunt cei ce incalca sistematc regulamentul, dar eu nu sunt nici inteligent de seriviciu si nici paracios tot de serviciu, ca unul care nu stiu de ce poate a plecat : o fi inteles ca a fost manipulat, i s-a facut rusine si s-a retras preluind insa un alt nick desigur ca cu aprobarea moderatorului(la singular)  ca se pare ca un moderator(Morpheus)  s-a retras si el de ceva vreme lasandu-l pe dl Pozitron de unul singur, dar stiu eu dl e...n o fi avut si abilitatea asta candva si atunci deh....dar nici asta nu ma ajuta cu nimic asa ca passons... si sa incerc sa mai continui firul princippal in ciuda incercrilor de a ma disipa spre alte teme absolut minore si bune de dat la curatitorie ca sa folosesc cel mai elevat termen posibil si sa demonstrez ca da un doctor are un vast vocabular daca vrea sa se osteneasca si nu fuge la goagal ca multi din cei pe care intamplator i-am scolit gratuit pe aici.  :)

atanasu

#37
continuare:

Am spus ca am facut o greseala deliberata cand am trecut de la fraza prima in care am introdus semnul egal la fraza cand am introdus adunarea si anume ca daca la prima fraza :
AbEbAbbAAbEbAAbbAAAbEbAAAbbAAAAbEbAAAAbbb
puteam traduce in limba romana fie:
A=A; 2A=2A;3A=3A;4A=4A;
fie :
A=A, AA=AA, AAA=AAA, AAAA=AAAA asa cum am procedat la fraza a doua dedicata introducerii adunaii(semn U) si nu numai,
la cea de a doua trebuia sa hotarasc cum continui si asta nu se putea face dect intr-un singur fel si anume sa patrez una din solutii si sa nu o mai schimb in toata constructia limbajului pentru a se asigura coerenta logica data de identitatea cu sine.
De preferat sa incep cu modelul Freudenthal care nu introduce simbolul numeralului decat abia mai departe si deci folosim varianta a doua in care reproducem pur si simplu simbolul  A pentru durata de 1 secc, AA pentru cel de 2 sec etc  dupa cum bine se putea (si cerusem variante la prima solicitare de acest tip) dar si B pentru doua secunde, C pentru trei secunde, singura problema fiind aceea ca in tot timpul mesajului si a folosirii limbajului, un element de alfabet sau de dictionar odata dat sa fie pastrat identic cu el in permanenta.
Voi continua acum cu introducerea lui zero pe care il voi simboliza cu semnul O desigur in cadrul mesajului receptionat el fiind fiind definit printr-o  anume durata, evident diferita de orice alta alocata unui alt element.
Astfel fraza care urmeaza si care in mesajul integral este  separata de cea anterioara printr-un separator de fraza(si care va fi reprezentat grafic printr-un bbb) este ca in mesajul data in METI :

AbUbObEbAbbObUbAbEaAbbAAbUbObEbAAbEbObUbAAbbObUbObEbObbObEbO
adica tradus:
A+O=A; O+A=A; AA+O=AA=O+AA; O+O=O; O=O
cu semnificatia zero pentru O
Asadar cu supozitia obtinuta din faptul ca stim cine este semnul egal adica E si semnul + adica adunat am putut introduce zero, iar acum cand vom introduce scaderea vom confirma de fapt si pe zero si desigur ca in permanenta si celelalte semne deja definite caci coerenta realizata prin pastrarea alfabetului de la o fraza la alta este garantia corectitudinii descifrarii mesajului si a introducerii noului limbaj.
Scurtez textul si spun doar ca in METI scaderea se simbolizeaza cu _ , adica alfabetul va fi _ =minus si cu aceleasi considerente ca si pana aici inmultirea va fl *=x(inmultit) si etc, adica profesorul H.F introduce toate cunostintele matematice care pot fi transmise prin acest tip de limbaj al aritmeticii si algebrei. Nu stiu daca a introdus si analiza elementara adica siruri, limite, derivate , integrale si din cate am inteles din lucrarea lui Solomon Marcus Introducere în lingvistica matematică. Ed Ştiinţifică, Bucureşti, 1966, 336 p (în colaborare cu Edmond Nicolau şi Sorin Stati) nu a ajuns la posibilitatea de a transmite cunostinte geometrice si deci in nici-un caz descrieri grafice si cu atat mai putin notiuni lipsite de corespondent in lumea fenomenologica materiala cum sunt cele din sfera umana a sentimentelor notiunilor filozofic si transcendente dar nu credem ca asa ceva ar fi imposibil si in final voi mai face o referire la acest aspect acum urmand sa povestesc cele ce se vor afla mult timp dupa activitatea lui Freudenthal si jocurile (eu asa le numesc) ale marelui astronom si cosmolog Carl Sagan in anii 1960-1980 si continuate de programul SETI de cautare a unor eventuale mesaje cosmice inteligente deci provenite de la ETI, adica in 2011 cand agentia de inteligenta a USA denumita NSA a desecretizat documente din anii 1960 printre care si trei privind aceasta problema mesajelor ETI.

A.Mot-old

#38
Citat din: atanasu din Mai 16, 2015, 05:19:17 PM
Se pare ca nu am reusit sa trezesc interesul. Dar poate ca urmatorul text sa va trezeasca interesu. E vorba de un mesaj din Unvers pus de mine sub aceasta forma grafic-literala , el fiind transms prin semnale electromagnetice ca un fel de morse si receptionat in 2003 la Arecibo. I l-am trimis imediat dnei Jil Tarder din cadrul programului SETI dar am primit raspunsul ca este in concediu si ulterior nici eu nu m-am mai ostenit. Cum vi se pare mesajul care nu seamana cu prostioarele (ca mod de transmitere ) trimise in Cosmos de pamanteni cu sondele Voyager in secolul trecut.

A E A                                           AA E AA                                           AAA E AAA                                         

A U A E AA                                       AA U A E A U AA E AAA                                        AA U AA E AAAA                             AAAA U AAAAA E AAAAAAAAA

A U O E A          O U A E A                                       AA U O E AA E O U AA                                         O U O E O                                                O E O                                             

AA _ A E A                                      AAA _ A E AA                                   AAAAA _ AA E AAA                          A _ A E O                               AA _AA E O                                          O _ O E O                   

AA *A E AA                                       A*AA E AA                                AA * AA E AAAA                        AAA * AA E AAAAAA                                          A * O E O                                          O * A E O                                        AA * O E O                                   O * AA E O                                         O * O E O

etc, etc

Nu-i asa ca veganii sunt mai destepti?  :)
Cine este "Jil Tarder"?Poate ai vrut să spui Doamna Jill Tarter așa cum se vede în https://en.wikipedia.org/wiki/Jill_Tarter... ???
Mii de scuze!Mai înainte am dat https://wikilovesmonuments.ro/concurs/ în loc să dau https://en.wikipedia.org/wiki/Jill_Tarter... :-[
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#39
continuare
De fapt nu am speranta ca va intra cineva pe fond ci eventual imi va corecta erori de redactare cea ce nu este rau sau de scriere corecta a unor nume proprii care chiar daca au o litera in plus sau in minus dat fiind domeniul referit este evident care ar fi forma corecta si daca nu sunt referiri de fond nici nu sunt prea importante. Voi corecta toate acestea la redactarea finala. Acm insa inainte de a trece la subcapitolul referitor la activitatea NSA in domeniu voi mai face cateva mici precizari.
Ma intreb ;
-oare daca as primi de pe dealul vecin sau din Casiopeea un semnal repetat de forma AEA, adica ceva asa:
AEAbAEAbAEAbbAEAbAEAbAEAbb etc ce as putea deduce?

Desigur  as putea sa ma gandesc ca este ceva artificial adica nonnatural dar ar putea fi si natural adica un fenomen fizic periodic.

Dar daca apar si propozitiile care introduc mai multe obiecte de tip A care insa sunt structurate in mod egal de o parte si alta a lui E incep sa ma gandesc ca balanta inclina spre o ETI si daca mai apare si O si U cred ca nu am cum sa nu strig EVRIKA si sa spun ca mi s-au transmis cateva elemente de inceput de comunicare intestelara pentruca un mesaj de tipul acesta este putin probabil daca nu total improbabil sa rezulte de la un fenomen natural. Si desigur ca pe masura dezvoltarii limbajului capatam certitudinea ca programul nostru SETI a repurtat o mare victorie .
Dar pana acum asa ceva nu s-a intamplat desi daca ne-am lua dupa parerile ufologilor care nu prea cred in SETI, am putea noi sa facem legatura si sa ne intrebam de ce daca ce cred ei ca sunt UFO inteligente  nu incearca nici-o comunicare cu noi fiind si aproape adica aici "n vizita" in zona noastra de univers?
Poate ca nu vor sau poate ca nu sunt UFO inteligente ci un alt soi de fenomene!?
va urma

atanasu

#40
continuare

Si acum despre NSA si limbajul cosmic dar nu numai

In iarna anului 2013 dupa multa vreme in care nu ma mai gandisem aproape de loc la problema limbajului cosmic si ramasesem doar cu un gust cam amar cand uneori  uitandu-ma dupa ce faceau cei de la SETI -un program de cautare a semnalelor radio dinspre cosmos cu valente de a fi de tip ETI inceput din 1960( acelasi an cu aparitia publia a LINCOS-ului prof Freudenthal respectiv de o echipa din care facea parte cativa care nu au parasit programul zeci de ani de atunci cum sunt astronomul, dna Jill Tarter inspiratoarea alaturi de Carl Sagan a superbului film Contact si a minunatului rol pe care l-a realizat minunata Jodie Foster, mi se pareau ca bat pasul pe loc si cand in unele sesiuni stiintifice despre  care mai puteam sa aflu destul de greu cate ceva, discutau orice depre ce asteapta ei(echipa SETI) si cum ar fiar trebui sa fieextraterestrii, dar nu azeam nimic despre LINCOS si depre profesorul Freudenthal asa cum nici Carl Sagan in anii 70 parea sa nu stie nimic cand cu mesajele lui trimise in ocaenul cosmic ca un naufrgiat care pune o sticla u un bilet in ocean si cum de altfel desi l-au plagiat cu indemanare criptologii din intelgence-ul NSA dupacum vom vedea l-au citat dar criticandu-l in loc sa-i reunoasca prioritatea in domeniu. Asadar in 2013 am aflat despre o desecretizare in aprilie 2011 a unor rapoarte stiintifice a misterioasei agentii de securitatea a USA pe numele ei NSA (National Security Agncy-https://www.nsa.gov).
Astfel afland acestea si cu gandul la dl prof. Solonon Marcus am scris pentru dlui pe care abia ulterior respctiv in 2014 l-am cunoscut personal in Aula Academiei la o sesiune omogiala pentru Mihai Eminescu, cred ca pe facebook-ul sau cateva randuri :

"Nu stiu daca dl prof Solomon Marcurs a vazut acestea de mai sus, dar am vazut eu unele destul de recente adica publicate in aprilie 2011 cand NSA le-a desecretizat.
Deocamdata ma grabesc sa dau linkurile utile, comentariile urmand sa se produca - ale mele cand voi apuca si ale voastre cand veti dori:

La adresa NSA pentru partea intitulata Declassification and Transparency: http://www.nsa.gov/public_info/declass/index.shtml

se indica o lista a domeniilor declasificate care cred ca este deosebit de interesanta pentru oricine, dar mai ales pentru cei care au auzit de NSA doar din Files X.
In aceasta lista la linkul NSA Technical Journal Articles : http://www.nsa.gov/public_info/declass/tech_journals.shtml
se gaseste lista NSA pentru Technical Journal Articles si acolo la trei linkuri(articole stiintifice) pe care le indic nu in ordine cronologica stricta desi din continutul lor aceasta ordine ridica niste probleme de tip informational ci in ordinea tratarii subiectului si a referirii de la unul la celalalt astfel:

a) Communications with Extraterrestrial Intelligence - Winter 1966 - Vol. XI, No. 1 linkul fiind : http://www.nsa.gov/public_info/_files/tech_journals/communications_extraterrestrial_intelligence.pdf
cu articolul cu acelasi nume al renumitului criptolog NSA dr Lambros D Callimahos

b) Extraterrestrial Intelligence - Spring 1966 - Vol. XI, No. 2 cu articolul cu acest nume de la:
http://www.nsa.gov/public_info/_files/tech_journals/extraterrestrial_intelligence.pdf unde dr Howard H Campaigne trateaza acelasi subiect dand senzatia ca se refera la niste comunicari primite din Cosmos(from outer space) citandu-l ca baza teoretica si pe dr Callimahos cel ce a publicat in iarna lui 1966

c) Key to The Extraterrestrial Messages - Winter 1969 - Vol. XIV, No. 1 unde in articolul cu acelasi nume de la
http://www.nsa.gov/public_info/_files/tech_journals/extraterrestrial_messages.pdf dr Campagne revine la mesajele anterior prezentate(b) si folosind metoda de tip LINCOS indicata de dr Callimahos(a) le descifreaza "

Atunci in 2013 am scris  textul de deasupra pe atunci accesibil, dar acum linkurile nu mai sunt imediat utile cum  NSA si le cam schimba destul de des si toate trei comunicarile azi si nu stiu pana cand le puteti cauta la
https://www.nsa.gov/news-features/declassified-documents/tech-journals/ unde se poate ajunge si plecand de la inkurile si titlurile de deasupra pe care tocmai de aceea le-am postat si oricum in continuare le voi comenta si eu.

Dupa scurta intlnire de la Academie nu am mai reusit sa-mi fac timp si sa-l reintalnesc pe dl acad.prof Solomon Marcurs si cum din pacate, timpul nu are mereu rabdare cu noi dlui s-a prapadit in 2017 cand am scris post mortem cateva randuri de regret refrindu-ma la randurile astea de mai sus  trimise in 2014 si pe care nu am aflat daca le citise, ca nu era sa vorbesc despre asa ceva in minutul pe care i l-am smuls  in Aula Academiei urmand sa-l mai caut dar...:

"Dle Profesor Solomon Marcus,
Cand am scris acestea dvs traiati si eu am sperat ca le veti citi. Nu stiu daca le-ati citit si apoi cand v-am intalnit la o sesiune omagiala deschisa a Academiei Romane , cred ca in 15 ianuarie 2014 sau poate 2015, nu am putut vorbi cu dvs mai nimic despre acestea. Erati obosit si in acea pauza mi-ati spus ca mergeti in biroul dvs sa va odihniti(urma din partea dvs o mica interventie omagiala pentru Mihai Eminescu) si v-am admirat capacitatea de a dormi imediat ce simtiti nevoia si desigur am amanat si asa a ramas. Este vina mea, asa cum tot eu sunt de vina ca am ratat baterea la niste usi care imi erau deschise, respectiv la marele logician si filozof care a fost dl. Anton Dumitriu sau la marele matematician si ganditor, asemenea dlui acad. Solomon Marcus, care a fost acad. Octav Onicescu, bun prieten cu bunicul meu.
Sa fi fost comoditate, lenea sau timiditate? Cred ca din toate cate putin adaugandu-se poate si faptul ca cei din jur nu m-au incurajat ci din contra mi-au descurajat asemenea dorinte?  "
va urmaatanasu

#41
 continuare:
Acum voi discuta cele trei articole scrise la NSA si ale caror linkuri le gasesc inca intr-o lista data pe situl agentiei si repet linkul dat si mai sus si in care este o lista de articole scrise intre 1966-1980 pe teme de cercetare militare si secretizate  pe atunci, legate de comunicare si nu numai.
Linkul este :
https://www.nsa.gov/news-features/declassified-documents/tech-journals/
si inainte de a da articolele referite constat ca in lista respectiva care este deosebit de interesanta si cred ca cei care intra o vor consulta si din alte motive, voi indica in trecere un alt articol publicat in 1958 si care se preocupa de semnalele transmise in anii 50 de satelitii rusi numiti Sputnik acesta fiind unul dintre ele:
Signals from Outer Space - April 1958 - Vol. III, No. 2 la
https://www.nsa.gov/Portals/70/documents/news-features/declassified-documents/tech-journals/signals-outer-space.pdf

Postez pentru o mai buna informare a dvs privind modul de lucru in domeniu al specialistilor NSA, introducerea pe care oricine o poate traduce cu traductorul din google:
"The radio signals transmitted by Sputniks I and II have been studied by various and diverse groups. The general assumption that these signals must contain the greater part of the intelligence to be acquired from such space satellites is not necessarily true. This article attempts to point out methods of data acquisition by other than telemetry techniques, without minimizing the possibility of telemetry on either the observed frequencies or frequencies not as yet demonstrated as emanating from the Sputniks.", articolul fiind o cercetare de inteligence dedicata urmaririi unei ativitati spatiale sovietice.

Acum este momentul sa-mi cer scuze cercetatorilor seriosi americani, in speta cei cu conexiuni la NSA pentruca eu crezand ca acolo nu se fac altceva decat jucarelele lui Sagan care azi inteleg ca erau destinate sa camufleze activitatea consistenta  secreta pe aunci de la NSA, i-am cam desconsiderat si pe ei si pe colegii lor sovietici care dadeau aceiasi impresie, dar cercetarile lor secrete cred insa ca nici azi nu le cunoastem oficial.
Separatia intre cercetarile secrete si cele publice se poate vedea daca urmarim un articol recent despe rezultatele SETI in aceste decenii de cercetari si de multi bani cheltuiti adica  daca citim un articol mai recent(iunie 2016) scris dupa desecretizarile facute dar  in care nu se spune o vorba despre aceste cercetari secrete NSA dar nici despre cartea publcata de Freudenfhal si discutata de Solomon Marcus si Edmond Nicolau in anii 60 !?:
https://medium.com/@bradjayakody/the-seti-program-and-how-amateur-and-crowd-sourced-projects-have-helped-the-search-for-extra-6f4884ecc223

In continuare voi discuta primul articol din ele trei indicate, intitulat
1) Communication with Extraterrestrial Intelligence1 BY LAMBROS D. CALLIMAHOS
gasit la
https://www.nsa.gov/Portals/70/documents/news-features/declassified-documents/tech-journals/communications-extraterrestrial-intelligence.pdf.

Articolul din 1966 este un rezumat la zi scris pe baza unei prezentari facute de  autor la un panel de discutii din 1965 de la IEEE Conference on Military Electronics held in Washington, D. C., on 23 September 1965,  cu o deosebita componentza prezentata intr-o nota desubsol.
Callimachos  isi incepe textul cu  afimatia peremptorie:
"We are not alone in the universe. A few years ago, this notion seemed farfetched; today, the existence of extraterrestrial intelligence is taken for granted by most scientists."
Asadar aceasta este pemiza cel putin a dlui Lambros Callimahos in acei ani 60 ai secolului trecut care de fapt ca toti sustinatorii acestei idei se bazeaza pe cercetarile astronomului Francis Drake de la  National Radio Astronomy Observatory at Green Bank, West Virginia, care a calculat ca numarul civilizatiilor extraterestre ar putea fi in jur de un miliard dar ca in acest caz urmatoarea intrebare este :"Unde sunt acestia?(The next question is Where is everybody?" .
Vom urmari in continuare ce raspunde dl Callimachos la aceasta intrebare.

Tintele pe care si-a concentrat Dr Drake atentia in 1960 in cadrul proietului Ozma in încercarea de a detecta posibile semnale inteligente din spațiul cosmic au fost Epsilon Eridani și Tau Ceti iar frecvența selectată pentru ascultare a fost de 1420.405752 megaciclii per secunda sau o lungime de unda de 21 m.
Această frecvență specială a fost postulată independent de doi profesori de la Universitatea Cornell, Giuseppe Cocconi și Philip Morrison si este
frecvența de radiație a hidrogenului atomic sau liber care pătrunde în spațiu în nori mari; în plus, această frecvență se încadrează în frecvențe radio capabile să treacă prin atmosfera terestră.
Suntem inca doar la nivelul  undelor radio ca mediu de comunicare; alte mass-media posibile ar putea fi masere, lasere sau cele încă nedescoperite și ,,rasers" fără nume. O tehnologie superioară celei a noastra ar putea sa realizeze sa  moduleze un fascicul de neutrini  particule fără greutate, neîncărcate si pe  care fizicienilor de pe pământ le este greu chiar să le detecteze; dacă da, ,,ei" trebuie să aștepte poate un secol sau două înainte să învățăm cum să construim un receptor de neutrini.
In continuare Callimachos se ocupa de problema felului in care sa se faca transmisia mesajului catre noi(si probabil ca si de la noi catre ei ).
Astfel spune ca semnalele ar trebui sa poata fi deosebite de unele de tip sgomot cosmic aleatoriu si astfel sa putem intelege mesajul.
De exemplu  s-ar putea începe cu trenuri de semnale corespunzând numerelor naturale 1, 2, 3, ..., urmate poate de numere prime si mai urmeaza niste sugestii destul de inconsistente cu folosirea unor pictograme de felul celor pe care si Sagan le-a folosit in mesajele puse pe Voyager ca sa ajunga in cele din urma sa citeze un matematician englez Lancelot Hogben, care intr-o prezentare din 1952 in fata British Interplanetary Society a subliniat ca numarul este conceptul cel mai universal pentru a se putea stabili comunicarea intre fiinta inteligente si ca in consecinta matematicile formeaza baza primei etape a comunicatiilor extrateresatre , ceea ce fie-mi scuzat, este la mintea cocosului chiar daca pe atunci asta parea chiar o mare descoperire :).
Desigur ca prof Freudenthal deja lucra in anii aceia la rezolvarea serioasa a problemei creand LINCOS si in finalul prezentarii sale in articol prof. Callimahos l-a pomenit insa intr-un mod incorect fara sa-i recunoasca clar meritele si prioritatea (ce sa-i faci? caracterul este un lucruu rar chiar si printre oamenii destiinta adevarati)
Astfel el recunoasta ca o modalitate de conceptie total diferita, a fost cea peconizata de Hans Freudenthal, profesor de matématica la Universitatea din Utrecht, care a pblicat in 1960 o carte intitulata «Lincos: Conception d'un langage pour les relations cosmiques» si citez in continuare in franceza ce a spus Callimachos:
«Lincos», acronyme de «lingua cosmica», tente d'établir une communication d'idées par la logique symbolique, mais le consensus général de ceux qui ont pris la peine d'étudier son livre est que son plan est trop difficile. Après tout, l'objet de l'exercice est de faire passer des idées à une autre partie, dont les processus de réflexion peuvent être entièrement différents des nôtres. En d'autres termes, ce que nous devons développer, c'est une «cryptographie inverse», ou un symbolisme de communication spécialement conçu, non pas pour cacher le sens, mais pour être aussi facile que possible à comprendre. L'intelligence de l'expéditeur est alors le facteur important, et non la dépendance à l'ingéniosité du destinataire. L'inverse cryptographe - en quelque sorte, ce terme ne sonne pas tout à fait juste - doit rendre sa signification claire au destinataire, même si ce dernier ne possède un équivalent cosmique de la pierre de Rosette.
Nota mea: Piara Rosseta este cea care a oferit ui Champollion metalimbajul necesar descifrarii hieroglifelor egiptiene avand pus pe ea si textul echivalent grecesc.
Deci apare acum la Callimachos sublinierea lipsei unui metalimbaj el neobservand ca de fapt metalimbajul ese ceea e ne ofera propria ratiione care nu avem motiv sa credem ca ar fi diferita in Univers.
Fara sa exemplifice limbajul folosit de Freudenthal pe care eu l-am aratat mai sus si am explicat ca acesta este probabil cel mai rational pentruca cineva ca mine se putea astepta sa-l primeaca, dl Callimachos prezinta propria solutie  care este un simplu plagiat al ideilor lui H.F.
Daca careva din cei ce urmaresc are vre-o idee in acest sens?

Data: Fara sa exemplifice limbajul folosit de Freudenthal pe care eu l-am aratat mai sus si am explicat ca acesta este probabil cel mai rational pentruca cineva ca mine se putea astept[/move]a sa-l primeaca, dl Callimachos prezinta propria solutie  care este un simplu plagiat al ideilor lui H.F.

Dar acest mesaj al dlui Callimachos va urma

atanasu

#42
Asadar in final Callimachos (vezi fig 3) isi prezinta ideile proprii si propune varianta considerata de dlui ca fiind cea mai buna pentru un mesaj ETI sau invers trimis de noi catre ETI, despre cum ar trebui rezolvata problema acestui fel de mesaje incercand fara sa recunoasca o cale foarte apropiata de cea a lui Freudenthal mai intai cam criticata de dlui , urmarind ca sa creeze un measaj potential ETI printr-un exemplu de criptografie inversa , in care sa transmita o mare cantitate de informatii cu un minimum de material lingvistic si da un exemplu de prim mesaj pe care ar fi logic(in opinia dlui) sa ni-l adreseze o ETI sau si invers pe care ar fi rational sa-l trimitem noi in spatiu pentru a ne semnala o prezenta rationala.
Astfel in prima propozitie a mesajului s-ar indica un alfabet adica un numar de semne pe care el le reprezinta grafic ca si Freudenthal, dar care cum am scris si eu sunt semnale electromagnetice diferite din punct de vedere al caracteristicilor lor particulare , fiecare semnal fiind identic doar cu un anume semn lingvistic si deci de cate ori va fi intalnit ii va fi asociata aceiasi litera sau semnificatie din alfabetul si dictionarul extins pe care il vom defini.
Eu pentru cateva astfel de semnale am introdus cea mai simpla corelare adica intre durata semnal - valoare in alfabet si desigur blancurile pe post de separatori despre care Callimachos vorbeste mai la sfarsit

Ca sa putem urmari mai usor si neavand o infinitate de semne grafice la dispozitie el introduce astfel 32 semne din care 26 sunt literele mari ale alfabetului de la A la Z si inca 6 semne aflate pe tastatura oricarui calculator:

Asadar prima fraza:
A. B. C. D. E. F G. H. I. J. K. L. M. N. O. P. Q. R. S. T. U. V. W. X. Y. Z. . *. &. $. ~. #. @

Si el repeta textul din acelasi motiv, adica pentru verificare, o singura data lasand un spatiu mai mare intre prima insiruire a celor 32 caratere si cea de a doua.Eu consider ca aceasta a fost o prima fraza compusa din doua propozitii identice care insa nu au subiet si predicat ci sunt doar o insiruire de semne lasand in grija receptorului de mesaj sa le dea semnificatie lingvistica care ulterior va fi verifiata prin  mesajele ce urmeaza.

A doua fraza:
A A. B: A A A. C; A A A A. D; A A A A A. E; A A A A A A, F; A A A A A A A. G: AAAAAAAA, H: AAAAAAAAA. I: AAAAAAAAAAA. J.

Este foarte usor de dedus ca aici se introduce  B ca fiind doi A (A A. B;) folosind un blanc mai lung  intre AA si B cat si separatorul de urmatoarea propozitie ca fiind desigur simbolul altui semnal radio.
In continuare intelegem ca se indica identitatile intre trei A si C partu A si D etc pana la zece A cae este J lucrandu-se decamdata in zecimal. Nu se introduce inca simbolul pentru "egal" .
Asadar in aceasta fraza propozitiile au sens si sintactic adica se poate intelege ca se comunica 2A sunt B , 3A sunt C etc pana la 10A=J (dupa J nu mai urmeaza cantitati numerice) adica deoadata se subantelege semnul identic sau egal fara a-l indica grafic ca atare

A treia fraza :
A K A L B: A K A K A L C; A K A K A K A L D. A K A L B: B K A L C; C K A L D. BK CLE; EL BK C; F K D L J; J L DK F. ELKE; KELE.
introduce semnul K pentru plus(+)

A patra  fraza C M A L B; D M A L C; G M E L B; E M G L M B. introduce semnul minus M observandu-se usor aceast lucru, desigur si aici ca si la adunare sau egal folosindu-se repetarea propozitiilor si ce este dedesubt confirma dar apare si o noua notiune adica de numar negativ punand in fata simbolului numrului, semnul – adica M ca in ultima propozitie : E M G L M B. semnifica 6-8=-2;

Si infine in a cincea fraza se introduce notiunea(numarul zero)care este simbolizat cu N: D K N L D; G K N L G; F M F L N ; E M E L N.

Asadar asteptandu-ne la ce poate urma in mesaj, ne putem da seama ca se introduce adunarea prin simbolul K si egalul prin simbolul L si proprietati ale adunarii prin pozitia in text a numerelor fata de semnul in text . Deci K,M si L simbolizeaza niste notiuni aritmetice iar A,B,C,D,E, F niste cantitati definite la noi si le putem considera si numere nefolosindu-se chiar acum (consider asta o eroare) si cantitatile G, H, I, J adica 7,8,9,10 mai sus definite;


Cineva ar putea reprosa ca apare prea des termenul intelegem, consideram dar asta este insasi procedura de descifrare inversa adica presupunem ceva si prin ce urmeaza presupunerea ni se infirma sau confirma asa cum s-a intamplat aici.

Vedem ca este exact procedeul dlui Freudenthal si al meu doar ca al nostru este mai rational pentruca incepem cu fundamentalul semn identic(egal) de la care construim desigur tot prin procedeul criptografic invers intregul limbaj.

Nu voi mai continua cu acest mesaj pentuca este suficient ca sa intelegem ce urmeaza cel putin aici la dl Callimachos care plagiaza fara jena metoda Frudenthal-xxxxxxx(aici Atanasu) dupa ce o critica fara jena, critica pe care pe atuni profesorul nu are cum sa o inlature fiind secreta acolo in cercul unor initiati ai serviciilor USA iar azi nemai fiind in viat ii  pot apara memoria doar altii

Asadar ce sa mai pretind pigmeilor care se invart pe aici daca si la acel nivel apar asemenea meschinarii si marlanii cu staif si afirmand asta nu scad cu nimic valoarea profesionala a dlui Callimachos, dar intre agentii astia secreti si magisteri este o enorma diferenta.(vorba lui Madgearu cand a fost numit ministru de taranisti la economie : ce va bucurati dlor? Eram  Magister  si arata cu mana in sus si acum m-ati pus  sa fiu minister si arata cu mana in jos :)  ) .

Adaug totusi o observatie importanta :
De exemplu Y este puterea si Z este radicalul si se introduc in a 15 si a 16 fraza:
La introducerea puterii: C Y B L I; E Y B L BE; B Y E L CB; W D K A X Y B L BE observam ca 
avem : 3^2=9; 4^2=25; 2^5=32; dar in fraza a 14 nu putem intelege ultima propozitie de la definirea puterii desi pe primele trei apeland la notiuni date deja se poate deduce ca este vorba de putere
Astfel aceasta ultima propozitie: W D K A X Y B L BE are in membrul drept, dupa egal BE, adica 25 dar ce este in stanga egalului nu prea ghicim adicaW4+1X^2=25 nu-l intelegem ai nu stim ce inseamna W si X definiti anterior la 14 si acolo folosindu-se si de alte semne de dupa definirea lui zero(fraza 5)
Similar la fraza 16 care defineste radicalul : BE Z B L E; FD Z B L H; BG Z C L C; ABE Z C L E. W AI K F X Z B L E. BE Z B L M E: M ABE Z C L M E. BE Z B L KM E
unde intelegem, de fapt ghicim in mod inteligent pe baza celor invatate deja sensul primelor trei propozitii care nu au decat elemente cunosute deja: BE Z. B LE adica radical(Z) de ordinul 2(B) din BE(25) egal(L) cu 5; sau 
FD Z B L H care inseamna radical(Z) de ordinul 2(B) din 64(FD) egal(L) cu 8(H)
cat si  BG Z C L C care inseamna evident radical(Z) de ordinul 3(C) din 27(BG egal(L) cu 3.
dar  urmeaza o a patra propozitie dificila de inteles nestiind ce inseamna W, adica propozitia :
ABE Z C L E. W AI K F X Z B L E. BE Z B L M E: M ABE Z C L M E. BE Z B L KM E
o putem dei decodifica la ineput : radcal(Z) de ordinul 3(C) din 125(ABE)  este egal cu  5(E) dar urmeaza operatia W care nu stim ce este si ne blocam.

Las pe cineva interesat sa descurce daca doreste aceasta propozitie mie fiindu-mi suficient ca astfel am aratat felul de constructie al acestui tip de limbaj plecand de la cele mai fundamentale notiuni ale ratiunii matemaice are este de fapt ratiunea noastra din aproape in aproape si verificnd in permanenta e am faut astfel incat solutia sa fie unica in lipsa unei greseli de recepionare care daca apare in timpul transmisi trebuie eliminatasiind ca mesajul este onsistet si rational.

Inainte de a intrerupe momentan prezentarea precizez ca dl Callimachos specifica faptul ca primele 20 fraze (eu am prezentat doar pe primele 5 si am discutat pe a 15 si a 16) introduc simbolurile necesare predarii aritmeticii si algebrei respectiv operatiile de adunare scadere, inmultires, impartire, puteri si radacli,   conceptul de zero, de ineglitate si aproximare chiar si transcendentele Pi si e, dar surpriza,  dl acesta nu intelege ca piatra unghiulara a ratiunii si matematicii noastre si universale este identitatea, ca semn egalul, acesta fiind metalimbajul implicit pe care-l avem in minte, ceea ce pretind din tot ce am citit , ca explicit doar eu  am afirmat, acesta contributie fiind sfertul meu de pas inainte, desi facut ulterior fata de respectatul si regretatul prof. Freudenthal care totusi nu la fat textul si in nici-un caz dl Callimachos et co.

Ps. Sper ca vor fi fiind si cititori care sa urmareasca si acestea scrise pentruca eu le cred fascinante si mai urmeaza si altele la fel.atanasu

#43
Nota :textul de mai sus este o continuare afisata de ieri dar pe care am tot imbunatatit-o ca exprimare si stergand-o pe cea veche asta de acum ramane valabila si desigur ca:

Update: va urma disutarea celui de al doilea articol desecretizat de NSA in 2011 adica cel redactat de  dl Campiegne care pae ca ompleteaza cele srise mai inainte de colegul sau in ale criptologiei, dl Calllimahos care se sugereaza ca ar fi primt textul chiar din spatiu si ca acest al doilea mesaj este chiar unul primit din spatiu de el ocupandu-se dl Campiegne care prezinta fara sa le comenteze in vre-un fel cele 29 de fraze primie din are prima pare a fi similara cu cea de la allimachos adia un soi de alfabet omunicat urmat de propoziii inca netraduse.

Mesajul este la linkul ce urmeaza  pentru oricine care pe baza si celor deja srise s-ar incumeta sa-si incece puterile 

Extraterrestrial Intelligence BY HOWARD H. CAMPAIGNE

https://www.nsa.gov/Portals/70/documents/news-features/declassified-documents/tech-journals/extraterrestrial-intelligence.pdf

Nota: pimele doua fraze sunt similare cu ce a prezentat Callimachos si de aceea in 2011 s-a crezut(presa) ca mesajele au aceiasi sursa extraterestra:

ABCDEFGHJKLMNOPQRSTUV
ABCDEFCHJKLMNOPQRSTUV
ABCDEFGHJKLMNOP~ etc.


AA. B;AAA,C; AAAA,D; AAAAA.E; AAAAAA,F; AAAAAAA,G.

celelalte fraze nemai fiind inteligibile conform modelului Freudenthal-Atanasu-Callimahos utilizat la pimul mesaj. :)

va urma

atanasu

#44
Pentruca ieri am prezentat cel de al doilea mesaj respetiv pe cel prezentt de dl Campiegne ca o replica data de ETI celui prezentat de dl Callimachos, asta rezultnd oarecum din fraza sa introductiva la repectivul mesaj constatam ca primul referit de mine este integral creatia lui Callimachos cu toata pastisarea lui fatisa si neindicata a celor facute anterior(1960) de prof.H.F in timp ce acesta este rezentat ca ceva primit din Cosmos.
Cred ca ne dam seama ce agitatie a produs acest text al lui Cmpiegne in aprilie 2011 cand aceste lucrari ale NSA au fost desectrtizate si oriine le-a putut vedea. S-a starnit o mare confuzie in presa sustinandu-se ca NSA a intrat in legatura din anii 60 cu ETI ceea ce evident era o prostie mesajul lui Campaigmne find doar o varianta proprie si considerata de el mai buna propunerii lui Callimachos evitandu-se astfel si acuza de plagiat fata de H.T pentruca se vede a mesajul acesta nu este similar cu cele de tip Freudenthal-Callimachos-Atanasu  si vom demonstra aceasta cand vom disuta  al doilea articol al lui ampiegne cel din 1969 care inhide din punct de vedere al  NSA problema unui limbaj de comuniare cu ETI

Este nostim de vazut ca atunci si asociatia romaneasca a Ufologilor-ASFAN  intemeiata de regretatul Ion Hobana si condusa pana in prezent de dr .mat. Dan Farcas care publica aticole interesante in revista Magazin s-a lasat pentru moment paalita de confuzia deliberata creata de NSA in 2011 (probabil ca un test catre presa si populatie) si voi cita reactuia  acestei asociatii publicata la :

https://www.asfanufo.ro/index.php/noutati-externe/20-nsa-interesat-de-fenomenul-ozn
Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN) presedinte actual dr. mat Dan Farcas
   
[b" ]NSA interesat de fenomenul OZN[/b]
Pe 23 aprilie 2011 media mondială a difuzat ştirea că NSA (National Security Agency) deţine mesaje primite de la civilizaţii extraterestre, prin programul SETI, şi a elaborat algoritmi pentru descifrarea acestor mesaje. S-a comentat că ,,acest document confirmă nu doar existenţa extratereştrilor, dar şi faptul că guvernul SUA a recepţionat transmisii de la o civilizaţie din afara sistemului nostru solar.
NSA (National Security Agency), organism înfiinţat în 1949 şi aflat în subordinea Departementului Apărării al SUA, are rolul de a monitoriza comunicaţiile care ar putea afecta securitatea SUA, putând asculta, înregistra şi descifra practic orice convorbire, din orice colţ al lumii. În acest scop, agenţia dispune de sateliţi de spionaj şi sisteme computerizate de decodificare a mesajelor.
Impactul mediatic actual a fost cauzat de faptul că o asemenea agenţie este interesată, iată, de civilizaţiile extraterestre.
NSA a listat acum pe internet un număr de documente desecretizate. Între acestea 42 dosare erau legate de fenomenul OZN. Ca şi în cazul FBI, majoritatea acestor documente nu au fost desecretizate cu această ocazie ci cu mult timp înainte."

Cateva vorbe despre NSA o agentie foarte seretoasa de care publicul nostu a aflat din File X(vezi agentl foate misterios de la NSA poreclit Fumatorul):

https://www.vice.com/ro/article/ypge3g/imagini-din-arhivele-secrete-ale-nsa-cea-mai-secretoasa-agentie-america
Cateva informatii referitoare la NSA si istoria ei.  Cat de adevarate sunt informatiile nu stim dar totusi multe sunt credibile.
vezi si
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2851398
care își propune o analiză punctuală și cât mai cuprinzătoare a celor mai importante elemente aduse în discuție în dezbaterea publică ce a urmat dezvăluirilor lui Snowden(fost agent NSA)   

Desigur ca cei intersati pot gasi mai multe faand cautari mai aprofundate pe google sau alte motoare de cautare.

Am prezentat ieri primele doua linii ale mesajului dlui Campiegne si le reiaiu aici adaugand si inca cateva linii in total mesajul avand 29;

1. ABCDEFGHJKLMNOPQRSTUV  ABCDEFCHJKLMNOPQRSTUV ABCDEFGHJKLMNOP~ etc.

2. AA. B;AAA,C; AAAA,D; AAAAA.E; AAAAAA,F; AAAAAAA,G. .

3. LAA; LBB, LCC; LDD; LEE; LFF; LGG.

4. LBKAA; LCKBA; LCKAB; LDKCA; LDKBB; LDKAC; LEKDA; LEKCB; LEKBC; LEKAD; LFKEA; LFKDB; LFKCC; LFKBD; LFKAE

Constatam ca acest text nu este de la fraza 3 atat de evident ca cel al lui H.F. -Callimahos-Atanasu  dar acum cu antrenamentul deja capatat putem sa-l intelegem adica sa banuim ca daca este o exprimare aritmetica semnul egal trebuie sa apara imediat si sa aiba freventa maxima ceea ce ne duce la ideea ca L (ca si la Callimahos) este semnul egal definit in linia 3 iar semnul + este K definit in linia a 4 si atunci vom citi mesajul 3 si 4 astfel:

Linia 3  :
=AA adica A=A; =BB adica B=B ; ... =GG adica G=G si daa dorim mesajul ramane consistent si daca in locul literelor mari punem numere asa cum ne indicalinia a doua ca si la alimahos adica:     A=1, B=2, C=3, D=4, E=5 , F=6 si G=7 fiind mirat ca nu introdue sistemul zeimal adica nu merge pana la  J=10 dar am vazut ca linia 2 s-a oprit la introducerea marimii 7 A;

Linia 4 : 

Introduce adunare cu semnul "plus" simbolizat cu K ca si la Callimahos

Nu vom continua cu desifrarea mai ales ca o face chiar dl Campiegne in cel de al treilea mesaj din 1969 in are mai adauga inca doua linii la cele 29 deja date si prezinta solutia de descifrare criptografica a mesajului fara sa mai spuna ca este altceva decat o propunere personala de limbaj facuta de dlui putin mai glumet in 1966.
https://www.nsa.gov/Portals/70/documents/news-features/declassified-documents/tech-journals/extraterrestrial-messages.pdf

Consideram ca forma optima gasita in acest domeniu este forma gasita de profesorul H.F si confirmata de mine independeny=t neunoscand lucrarea lui H.F. si cetificata desi ulterior cunoasterii lucraii lui H.F de criptologul Callimachos de la NSA , colegul sau Campiegne rezbntand o varianta cae nu ni se pare superioara cu nimic primeia ba din contra daca asaa incepea un mej de pe muntele vein este posibil ca sa nu se fi inteles a este unul inteligent fiind mai omplicat ca structura aica nenatural fata de modul de gandire rationl u semnul egal ca axa de simetrie si nu intr-o laterala.
Dar in fine sa primim noi mesaje cosmice :)  ca daca trimitem noi atuni limbajul Freudenthal-Atanasu-Callimachos ar trebui folosit
.

va urma finalul acestui efort facut de mine pe acest forum