Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

A Treia Cale

Creat de ion adrian, Martie 17, 2014, 12:05:19 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Virgil

Citat din: atanasu din Noiembrie 12, 2023, 07:59:06 PM
Nu te inteleg. Tie ti se pare ca contrazici ce spun eu? :)
Nu te contrazic, doar completez cu informatii pentru acel ETI care dupa cum ai scris a venit azi si vede doar o secventa din adevar fara sa cunoasca ce a fost pe 7 octombrie.

atanasu

Ok.Asa da! Si multumesc.

atanasu

Cum va spuneam acum niste ani,  in Europa si dupa aceea in lume, adica la sfarsitul sec. XX a aparut cea ce acolo se numeste UBI(Universal Basic Income) promovat de  Miscarea europeana si mondiala pentru UBI si care este o solutie utopica socialist-comunistoida (desi nu se recunoaste asta), pentru erorile caii capitaliste si desigur si pentru cea aruncata peste bord  de civilizatie ca fiind  antiumana si totalitara,  respectiv cea marxist- leninista , experiment social sinistru cu milioane de morti pe constiinta, pe care din pacate am suportat-o si noi si care azi in Europa a degenerat in totalitarismul fascist-putinist nascut in Rusia post sovietica .
Problema semantica pacatoasa, este ca numele de "A treia cale" este intrrodus de mine dupa 1980, nestiind despre ce se intampla in Europa tot cam pe atunci(deh ne aflam in puscaria comunista)  si anuntat lumii de autor (adica de mine), dupa aparitia internetului cand in Europa  deja era in voga o asa numita solutie economic hibrida intre comunism si capitalism introdusa cu denumirea  similara de Calea a treia(Centrism ) :
https://ro.wikipedia.org/wiki/Centrism_(Calea_a_treia) une s gasste : "Centrismul este o doctrină politică apărută în a doua jumătata a secolului XX la intersecția dintre liberalismul social și social-democrație. Mai este cunoscut și sub denumirea de "Calea a treia". În ultimii ani mai multe formațiuni politice de orientare social-democrată (de ex. Partidul Laburist din Marea Britanie, Partidul Social-Democrat German ș.a.) sau social-liberale au adoptat platforme politice de esență centristă" sau
https://ro.wikipedia.org/wiki/A_treia_cale, unde la fel ca si inainte, fara amanunte gasim doar cateva randuri:

A treia cale este o poziționare politică asemănătoare cu centrismul care încearcă să reconcilieze politica de dreapta și de stânga prin susținerea unei sinteze a platformelor economice de centru-dreapta cu unele politici sociale de centru-stânga.
A treia cale a fost promovată de către partidele social-liberale și social-democrate. În Statele Unite ale Americii, o figură proeminentă a Celei de-a treia căi a fost fostul președinte Bill Clinton.

si se indica sursele:

Centrism
Centrism (Calea a treia)
Economie mixtă

Centrismul ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Centru_politic), aparut ca notiune politica atestaa in 2008,2013, 2019avand insa o vechime si un spectru mai larg:
"Centru politic (de asemenea Centrism) este denumirea dată zonei spectrului politic care reunește pozițiile de stânga și de dreapta. Mișcările de centru combină elemente văzute ca fiind de stânga sau de dreapta, într-o doctrină sintetică, care nu poate fi însăși clasificată cu exactitate de o parte sau de alta a spectrului. Centrul este o mișcare moderată, ne-existând o extremă centru.
Diferitele ideologii politice, cum ar fi democrația creștină, pot fi clasificate drept centristice
vezi:
Oliver H. Woshinsky. Explaining Politics: Culture, Institutions, and Political Behavior. Oxon, England; New York, New York, USA: Routledge, 2008. Pp. 141, 161.
^ Boswell, Jonathan (2013). Community and the Economy: The Theory of Public Co-operation (în engleză). Routledge. p. 160. ISBN 978113615901

Deasmenea vezi si https://en.wikipedia.org/wiki/Centrism articol din Wiki mult mai amplu, cu 100 refrinte bibliografic deosebit de consistente  si cu o scurta istorie a zonelor geografice(statelor) unde au aparut astfel de orientari printre care
USA(1949), Japonia (anii 60`), Marea Britanie(!981), Germania (de la Republica de la Weimar intre razboaiele mondiale) si in multe alte tari.
Nota: Toate aceste referiri apar in Wiki dupa ce eu am dicutat si aici despre UBI versus A treia cale si probabil ca poate si ca aceste discutii facute aici dar si in alte parti ale lumii si in limbi de circulatie au determinat aceasta emulatie wikicista :) pentruca orice le place ticalosilor ca doresc sa controlze umanitatea cu exceptia Noului Testament(purul si adevaratul crestinism)  si A Caii a Treia cea preconizata de mine si amplu prezentata la acest topic din 2014

Dar sa revin la ce doresc sa va anunt si anume ca in continuarea celor relatate de mine pe acest fir, in lume continua experientele privind efectele aplicarii unor solutii de tip UBI si am primit zilele astea  de la Miscara Europeana pentru UBI printre alte informari despre ce se intentioneaza in 2024 si spre stiinta  redau si aceste fraze:

"2024 will be a pivotal year for the European Union: In June, voters in 27 countries will go to the polls to elect their representatives to the European Parliament. The outcome of the vote will also influence who will be the next person to lead the European Commission for the next five years. How people vote and who is elected will have a strong impact on whether we can expect the EU to move towards a Basic Income more slowly or more quickly than it has done so far.

That is why UBIE wants to start a broad movement across Europe where citizens ask candidates about their attitudes towards UBI and related policies. The answers can help voters decide which candidate to support in the elections. As a first step, we have started collecting questions for the candidates on our website - add yours now! "


niste date importante privind experimntul kenian care confirma eficienta aplicarii UBI si infirma unele critici ale procedeului filantropic social preconizat, eu insa repetand ca fara a se avea baza stiintific economica pe care o ofera "A Treia Cale" rezulat sustenabile nu se pot obtine si in final Miscarile UBI vor esua cea ce isi doresc cei care se tem de A Treia Cale, respectiv de recunoasterea proprietatii comune a umanitatii asupra resurselor naturale

Early findings from the world's largest UBI study/ 06 dec. 2023
https://www.givedirectly.org/2023-ubi-results/?link_id=11&can_id=902566c3ef1493fb85a62d2f73fddd93&source=email-this-friday-welcome-in-2024-online-reception-for-ubi-advocates&email_referrer=email_2158318&email_subject=friday-12-jan-welcome-2024-online-reception-for-ubi-advocates

Merita citit si numai bine