Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Etica cercetarii in Romania

Creat de Adi, Ianuarie 19, 2009, 07:00:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi interzice angajarea rudelor

Veşti bune pentru mediul universitar de cercetare din România. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a adoptat pe 18 decembrie un cod etică în privinţa angajărilor la această instituţie. De exemplu, rude nu mai pot fi angajaţe, iar foşti absolvenţi ai universităţii doar după ce au făcut alte stagii de cercetare la alte universităţi. Este un pas demn de urmat şi de alte universităţi din România.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

RaduH

Sa nu te superi Adi, dar mie mi se pare ridicol asa ceva.
Ce legatura sa fie cu adevarat intre politica si cercetare?
Si daca e unul extraordinar care are un var deja acolo? Sa se mute in alt oras sa poata lucra la nivelul meritat?

Adi

Si daca sunt 100 care sunt mediocrii si lucreaza acolo pentru ca au niste nasi, frati, socri si asa mai departe? Societatea lucreaza statistic. Merita sa faci rau unuia ca sa faci bine la 100. In plus, intr-o tara adevarata exista mai multe universitati tari si ala tare poate merge la alta universitate in alt oras.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

RaduH

Chiar ca as fi inteles asa ceva la justitie de exemplu. La cercetare mi se pare exagerat.

HarapAlb

 Faptul ca nu mai pot fi angajate rude mi se pare o prostie, daca cineva e bine pregatit si indeplineste criteriile profesionale nu vad nici o piedica in a fi angajat. Problema este ca se angajeaza persoane slab calificate, nu ca-s veri, nasi...
Cat priveste al doilea au aspect semnalat de tine, ca trebuie sa lucrezi in alta parte o perioada minima, este o masura buna in general insa in cazul Romaniei nu stiu daca va avea efecte benefice din doua motive: (a) mobilitatea cercetatorilor la scala nationala este zero, aproape imposibil sa pleci un an de zile sa lucrezi in alt centru, si (b) ramane mobilitatea internationala dar sunt curios cati din persoanele care au terminat un doctorat in Romania primesc un post-doc in strainatate ? Din cele doua cea mai buna optiune este un post-doc in strainatate.