Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cercetarea in Europa

Creat de Adi, Septembrie 27, 2008, 12:37:04 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Europa se vrea o societatea bazata pe cunoastere. Cam asa se vrea orice societate din o tara dezvoltata.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

European Physical Society la 40 de ani.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

atanasu

Draga Adi la CERN cu bosonul sau pe unde vei fi fiind ,
Cred ca trebuie sa nu moara acest fir din 2008 si il redeschid pentru cercetrea si din Romania care de atunci este consolidata ca tara Europeana(UE) chiar oficial si e facto combtanta contra dusmanilor Europei , unii dintre acestia camuflandu-se pana la varful unor partide si pe aici si de aceea securitatea ciberetica devenind foarte importanta, asadar un anunt:

"Am instrodus noi instrumente în PNCDI IV pentru a consolida fundamentul inovării de succes: transferul tehnologic al rezultatelor cercetării în economie și societate. În egală măsură, încurajăm parteneriatele între institute de cercetare, universitați şi mediul privat românesc, dar și parteneriatele internaţionale prin care entităţile de cercetare româneşti pot accesa fonduri", a precizat Bogdan Gruia, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării la sedința de vineri, 8 decembrie,cand Guvernul României "a adoptat o hotărâre prin care este completat Planul Național Cercetare Dezvoltare și Inovare IV (PNCDI IV), prin asigurarea finanțării unor programe de cercetare prioritare, corelate cu Agenda Strategică de Cercetare a României"și care să răspundă principalelor provocări din societate.

Astfel, au fost definite noi domenii strategice naționale de importanță deosebită în contextul geopolitic actual, precum securitate cibernetică, tehnologii cuantice, inteligență artificială, sisteme autonome.

Obiective mai important sunt:

Obiectivele acestor programe sunt:

-întărirea capacității de răspuns a României la provocările în materie de securitate cibernetică din perspectiva CDI;
-construirea unui sistem integrat pentru CDI în domeniul tehnologiilor cuantice;
susținerea CDI de vârf în domeniul inteligenței artificiale;
-crearea de tehnologii și soluții autonome, transpuse în inovații cu impact semnificativ în diverse domenii, cum ar fi transportul, industria, securitatea națională, sănătatea sau tehnologia spațială

O explictie necesara: " Planul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV), elaborat și administrat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, este principalul instrument de implementare a Strategiei Naționale de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă 2022-2027 (SNCISI). PNCDI IV este un program multianual care asigură transparent și predictibil finanțarea sistemului național de CDI, în scopul modernizării, consolidării excelenței și creșterii relevanței acestuia pentru economie și societate."

Eh! frumoase cuvinte dar ca cineva care a lucrat zeci de ani in cercetare stiu ca si hartia si mai nou si hotararile uneori si destul de des  cam  ipocrite ale diriguitorilor sunt rabdate doar  si de una si de altii...