Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

ADAM si EVA chiar au existat!

Creat de atanasu, August 31, 2019, 09:28:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu


atanasu

#121
Spuneam undeva pe acest fir ca am ca ipoteza ideea ca Neanderthalienii erau o subspecie a unei specii din care se trag si Homosapiens tot ca subspecie si cred ca dovezile sunt din ce in ce mai dese cum este  si asta  care urmeaza::


https://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-26807260-science-report-este-pregatita-omenirea-pentru-clonarea-digitala-celor-decedati-homo-sapiens-neanderthalienii-separat-mult-mai-recent-decat-estimase-cult-medieval-pagan-complet-necunoscut-era-extrem-ra.htm
"Homo sapiens și neanderthalienii s-ar fi separat mult mai recent decât se estimase
Analizele ADN din ultimul deceniu arătau că Homo neanderthalensis și Homo sapiens ar fi avut un strămoș comun care a trăit acum circa 650.000 – 800.000 de ani. Apoi, cele două specii ar fi urmat un traseu evolutiv diferit, pentru a se reîntâlni acum cel puțin 60.000 de ani.
Keren Levinstein Hallak și Saharon Rosset, susține că datele pe care le-am avut până acum au fost eronate. Mai degrabă, separarea celor două specii ar fi avut loc acum circa 408.000 ani, ceea ce echivalează cu înlocuirea unei întregi literaturi de specialitate, dar și o modificare de paradigmă substanțială.
Indiferent însă când s-a produs ruptura dintre cele două specii, este cert că ea nu a durat suficient de mult pentru ca strămoșii noștri și neanderthalienii să devină incompatibili din punct de vedere sexual. Ca dovadă stă faptul că speciile au interacționat de-a lungul timpului, ba chiar au dat naștere unor hibrizi viabili, noi cei de azi. "

Nota mea :eu cred ca erau doua subspecii care au dus la aparitia speciei actuale adica nu se hibridau ci se metisau. 

atanasu

Se pare ca intram intr-o perioada  de extinctie a speciilor actuale, a sasea si posibil si din vina noastra adica corelata cu ce se intampla in acest "antopocen" ..

Cum si cand dispare o specie de animale sexuate cu sexe diferite cum sunt mamiferele dar si multe alte vietuitoare  ? Evident  cand nu mai raman cel putin doua exemplare fertile de sexe diferite care pot accede unul la celalat si deci proceea. Probabil ca asa a disparut  si tigrul tasmanian.

 De obicei extiinctiile sunt mai rapide decat speciatiile distrugerile de principiu fiind mai rapide ca constructiile si in natura ca si in societate . Se considera pe baza cercetarilor geologico-paleontologice ca o refacere a biodiversitatii  cu noi specii diferite dar ocupand nisele lasate libere de cele  disparute se realizeaza in milioane de ani .Adica rata  de aparitie a unei  specii poate fi mult lenta cat cea  dispariti omul realnd prin selectie artificiala o reducer masiva a ratelor de  aparitie a raselor  de animale domestice.

In linkul deja citat la alt fir 
https://ro.wikipedia.org/wiki/Extinc%C8%9Bia_Permian-Triasic
Extincția în masă din Permian-Triasic, numită și ,,Marea Moarte", a avut loc acum 252 de milioane de ani și a fost cauzată de erupții vulcanice masive care au dus la încălzirea globală. Ea a ucis 95% din viața de pe Pământ. Aceasta a fost cea mai mare extincție în masă din istoria Pământului dintr-un total de cinci.

Partea înfricoșătoare este că un astfel de eveniment se poate întâmpla din nou. Astăzi, speciile dispar chiar mai repede decât în ��oricare dintre cele cinci extincții în masă anterioare care au lovit planeta. Activitățile umane, cum ar fi distrugerea habitatelor naturale pentru agricultură și minerit, poluarea și vânătoarea excesivă provoacă distrugerea faunei sălbatice într-un ritm fără precedent. Unii oameni de știință au sugerat că ne aflăm în prezent în mijlocul celui de-al șaselea eveniment de extincție în masă din istoria Pământului.

In corelatie cu aceasta extinctie este interesant de citit si textul unei recente conferinte despre evolutia biodiveritatii in timpurile geologice:
Climat, Environnement et Evolution de la biodiversité au cours des temps géologiques
Conférence scientifique de Gilles ESCARGUEL
Fanerozoicul este actualul eon geologic pe scala timpului geologic, eon în care viața animalelor și a plantelor este abundentă. A început acum 541,0 ± 1,0 milioane de ani în urmă și încă nu s-a încheiat. (Wikipedia)
Lucrarea trateaza despre evolutia biodiversitatii in cursul fanerozoicului urmarind grafic de evolutie a numarului familiilor de metazoare marine in care marile extinctii  sunt vizibile dar modele nu se pot obtine.
Relatia bioiversitate - climat -  mediu este urmarita fiecare criza fiind  de fapt un caz particular de combinare de factori defavorabili - glaciatiune, nivelul oceanelor, meteoriti,etc fara ca unul sa apara ca fiind determinant.
Pentru a studia evolutia biodiversitatii intr-o zona geografica tebuie sa dispunem  de o evidenta  fosilifera densa si pe o perioada de mai multe milioane de ani
Se prezinta si un studiu de caz facut pentru un grup amplu de mamifere rozatoare

PS Pasti cu sanatate si noroc in toate!