Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

ADAM si EVA chiar au existat!

Creat de atanasu, August 31, 2019, 09:28:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu


atanasu

#121
Spuneam undeva pe acest fir ca am ca ipoteza ideea ca Neanderthalienii erau o subspecie a unei specii din care se trag si Homosapiens tot ca subspecie si cred ca dovezile sunt din ce in ce mai dese cum este  si asta  care urmeaza::


https://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-26807260-science-report-este-pregatita-omenirea-pentru-clonarea-digitala-celor-decedati-homo-sapiens-neanderthalienii-separat-mult-mai-recent-decat-estimase-cult-medieval-pagan-complet-necunoscut-era-extrem-ra.htm
"Homo sapiens și neanderthalienii s-ar fi separat mult mai recent decât se estimase
Analizele ADN din ultimul deceniu arătau că Homo neanderthalensis și Homo sapiens ar fi avut un strămoș comun care a trăit acum circa 650.000 – 800.000 de ani. Apoi, cele două specii ar fi urmat un traseu evolutiv diferit, pentru a se reîntâlni acum cel puțin 60.000 de ani.
Keren Levinstein Hallak și Saharon Rosset, susține că datele pe care le-am avut până acum au fost eronate. Mai degrabă, separarea celor două specii ar fi avut loc acum circa 408.000 ani, ceea ce echivalează cu înlocuirea unei întregi literaturi de specialitate, dar și o modificare de paradigmă substanțială.
Indiferent însă când s-a produs ruptura dintre cele două specii, este cert că ea nu a durat suficient de mult pentru ca strămoșii noștri și neanderthalienii să devină incompatibili din punct de vedere sexual. Ca dovadă stă faptul că speciile au interacționat de-a lungul timpului, ba chiar au dat naștere unor hibrizi viabili, noi cei de azi. "

Nota mea :eu cred ca erau doua subspecii care au dus la aparitia speciei actuale adica nu se hibridau ci se metisau. 

atanasu

Se pare ca intram intr-o perioada  de extinctie a speciilor actuale, a sasea si posibil si din vina noastra adica corelata cu ce se intampla in acest "antopocen" ..

Cum si cand dispare o specie de animale sexuate cu sexe diferite cum sunt mamiferele dar si multe alte vietuitoare  ? Evident  cand nu mai raman cel putin doua exemplare fertile de sexe diferite care pot accede unul la celalat si deci proceea. Probabil ca asa a disparut  si tigrul tasmanian.

 De obicei extiinctiile sunt mai rapide decat speciatiile distrugerile de principiu fiind mai rapide ca constructiile si in natura ca si in societate . Se considera pe baza cercetarilor geologico-paleontologice ca o refacere a biodiversitatii  cu noi specii diferite dar ocupand nisele lasate libere de cele  disparute se realizeaza in milioane de ani .Adica rata  de aparitie a unei  specii poate fi mult lenta cat cea  dispariti omul realnd prin selectie artificiala o reducer masiva a ratelor de  aparitie a raselor  de animale domestice.

In linkul deja citat la alt fir 
https://ro.wikipedia.org/wiki/Extinc%C8%9Bia_Permian-Triasic
Extincția în masă din Permian-Triasic, numită și ,,Marea Moarte", a avut loc acum 252 de milioane de ani și a fost cauzată de erupții vulcanice masive care au dus la încălzirea globală. Ea a ucis 95% din viața de pe Pământ. Aceasta a fost cea mai mare extincție în masă din istoria Pământului dintr-un total de cinci.

Partea înfricoșătoare este că un astfel de eveniment se poate întâmpla din nou. Astăzi, speciile dispar chiar mai repede decât în ��oricare dintre cele cinci extincții în masă anterioare care au lovit planeta. Activitățile umane, cum ar fi distrugerea habitatelor naturale pentru agricultură și minerit, poluarea și vânătoarea excesivă provoacă distrugerea faunei sălbatice într-un ritm fără precedent. Unii oameni de știință au sugerat că ne aflăm în prezent în mijlocul celui de-al șaselea eveniment de extincție în masă din istoria Pământului.

In corelatie cu aceasta extinctie este interesant de citit si textul unei recente conferinte despre evolutia biodiveritatii in timpurile geologice:
Climat, Environnement et Evolution de la biodiversité au cours des temps géologiques
Conférence scientifique de Gilles ESCARGUEL
Fanerozoicul este actualul eon geologic pe scala timpului geologic, eon în care viața animalelor și a plantelor este abundentă. A început acum 541,0 ± 1,0 milioane de ani în urmă și încă nu s-a încheiat. (Wikipedia)
Lucrarea trateaza despre evolutia biodiversitatii in cursul fanerozoicului urmarind grafic de evolutie a numarului familiilor de metazoare marine in care marile extinctii  sunt vizibile dar modele nu se pot obtine.
Relatia bioiversitate - climat -  mediu este urmarita fiecare criza fiind  de fapt un caz particular de combinare de factori defavorabili - glaciatiune, nivelul oceanelor, meteoriti,etc fara ca unul sa apara ca fiind determinant.
Pentru a studia evolutia biodiversitatii intr-o zona geografica tebuie sa dispunem  de o evidenta  fosilifera densa si pe o perioada de mai multe milioane de ani
Se prezinta si un studiu de caz facut pentru un grup amplu de mamifere rozatoare

PS Pasti cu sanatate si noroc in toate!



atanasu

Printe,
Ai studii medicale si de aceea aici unde este in topic fiind legat si de speciatie trimit si la  acest articol cu  finalitate si medicala cum sunt de fapt toate din genetica .
Daca citesti articolul in intregime si poti sa emiti o parere te rog sa nu te sfiesti.
Eu am gasit articolul intr-o cautare documentare  pe care o continui pentru problema ipotzei mele privind "gemenii homozigoti si speciatia" si care sper a ma apropia de evaluarea mai exacta a probabilittii ca ipoteza mea sa fie total sau partial adevarata caci fiind consistnta si cu sens biologic nu o pot respinge ab initio. 
Deci dau titlul si rezumatul traduse de mine cu traducaorul, in franceza unde ma desurc mai bine decat in engleza :

https://news.temple.edu/news/2015-03-04/tree-life-shows-clocklike-emergence-new-species
L'arbre de vie montre l'émergence rapide de nouvelles espèces
Abstrait
Dans cet article, nous étudions la propagation d'une perturbation intrinsèque (non environnementale) le long de la chaîne d'ADN. En particulier, les conditions ont été recherchées pour qu'une perturbation, en plus de se déplacer de manière cohérente et complète, reste enfermée dans un fragment d'ADN pendant une durée de vie similaire à celles d'intérêt biologique de centaines de picosecondes ou à l'échelle de temps de nanosecondes. . Les conditions de fermeture de ces morceaux d'ADN et les conditions de prolongation de la durée de vie de la perturbation nous ont permis d'introduire la notion d'îlot temporel pour les séquences de paires de bases présentant ces caractéristiques. Le nombre de ces îlots temporels dans les chromosomes humains et leurs parties codantes a été calculé, et leur répartition inégale a été mise en évidence. Enfin, nous étudions des morceaux d'ADN constitués de nombreuses répliques, comme dans la maladie de Huntington. Ces systèmes comportant un certain nombre de répliques de plusieurs dizaines d'unités sont en fait des îlots temporels, bien que différents des simples déjà étudiés. Cependant, en augmentant le nombre de répliques, ces îlots temporels ont tendance à disparaître car la cohérence du mouvement de la perturbation en leur sein est perdue. Dans cette perspective, la maladie de Huntington, et d'autres maladies similaires, pourraient être interprétées comme la perte d'un îlot temporel.

Etc si spor la treaba daca te inhami.
Te salut,
A(IAM)
   

princehansolo

Atanasu

Mie mi se pare că teoria creaționistă și teoria evoluționistă nu se exclud una pe cealaltă. Dacă acceptăm teoria creaționistă înseamnă că acceptăm existența unor entități care pot să modeleze materia. Evoluția (după părerea mea) se face tot de către entități care modelează materia: evoluția fiind rezultatul acțiunii acestor entități.

Teoria modernă a evoluției (darwinistă) spune că speciile evoluează una din alta. Eu aș adăuga că evoluția este controlată de către entități inteligente (Inteligent Design). Controlul nu exclude evoluția.

Articolul pe care l-ai recomandat spune despre evoluția în timp a organismelor. Diferența între ce spune articolul și ce susțin eu este că articolul spune despre modificări aleatorii care în timp creează variabilitățile în cadrul speciilor și apariția unor noi specii. Eu cred că această evoluție este controlată de entități inteligente.

https://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/8375-de-ce-trebuie-sa-murim.html este un mod de a vedea evoluția, mod care se apropie de felul meu de a vedea evoluția.

Link-ul tău (https://news.temple.edu/news/2015-03-04/tree-life-shows-clocklike-emergence-new-species) consideră că evoluția noilor specii se datorează timpului. Eu cred că timpul acționează doar în măsura în care indivizii nou apăruți sunt mai bine adaptați mediului. Mediul este cel care se schimbă și speciile sunt modificate (de către entitățile inteligente) pentru a se adapta mai bine la mediu.

Ce spun eu nu exclude ce spui tu (că Adam și Eva au fost gemeni). Doar completează.
Toate-s vechi și noi sunt toate

princehansolo

Atanasu,

Mi se pare că "gemeni monozigoți" de sexe diferite este o contradicție din punct de vedere medical. Am căutat pe Google "gemeni monozigoți" și am primit răspunsul:
CitatGemenii monozigoți, gemenii univitelini, gemenii adevărați sau gemenii identici sunt gemenii care provin din scindarea unui singur ovul fecundat înainte de ziua a 14-a de dezvoltare intrauterină. Provenind dintr-o singură celulă-ou, cei doi gemeni posedă același patrimoniu genetic și, deci, au același sex.
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

#127
Ai rapuns  aici  la o problema data de mine lui X  pe alt fir, eventual pentru Chat dar atunci tot aici te rog : :
Cauta pe Chatul ala :
a) Ce se stie despre gemenii monozigoti de sexe diferite(masculin si feminin) ?
b) Ce corelatii se pot face intre speciatie si gemenii monozigoti de sexe diferite?
MULTUMESC

princehansolo

Atanasu, caut cu Google "gemeni monozigoți de sexe diferite". Am găsit articole în care se explică felul în care apar gemenii monozigoți:
CitatGemenii monozigoți provin din aceeași celulă-ou (zigot), care rezultă din fecundarea unui singur ovul de către un singur spermatozoid. Celula-ou formează inițial un singur embrion, dar acesta se separă în două părți, din care continuă să se dezvolte doi embrioni identici din punct de vedere genetic. Acest proces de separare se petrece în primele zile după fecundație, timp în care embrionul migrează prin trompa uterină și se nidează la nivelul peretelui uterin. Nu se cunosc cauzele acestei separări, dar probabilitatea sa crește dacă, de pildă, mama are vârsta mai înaintată sau a făcut tratamente de fertilitate. Gemenii monozigoți sunt întotdeauna de același sex și trăsăturile lor sunt identice la naștere.
Citatul este de la https://registrulgemenilor.com/despre-gemeni/

CitatÎn cazul în care aberația cromozomială afectează cromozomii sexuali, aceasta poate duce chiar la apariția gemenilor monozigoți cu sexe diferite.
(din https://neurofrontiers.blog/ro/despre-gemeni-genetica-si-liberul-arbitru/

Am găsit referința de mai sus despre monozigoți de sexe diferite. Deci există cel puțin un articol care admite că dacă există mutații în evoluția embrionară, pot apărea gemeni monozigoți de sexe diferite. Mie nu îmi vine a crede că mutațiile cromozomiale pot fi atât de importante încât să fie implicat un cromozom întreg. Dar dacă există un Inteligent Design care să controleze și să dirijeze aceste aberații cromozomiale - să zicem că se poate întâmpla.

Cred că ți-am răspuns la a).

La b). În Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/wiki/Specia%C8%9Bie) am găsit felul în care poate apărea o nouă specie.

Am recitit ce mă rogi: să caut pe Chatul ăla. Îți scriu mai jos rezultatul:
Citata) Ce se stie despre gemenii monozigoti de sexe diferite(masculin si feminin) ?
Gemenii monozigoți, sau identici, se formează atunci când un singur ovul fertilizat (zigot) se divide în două embrioni separați. În mod normal, acești gemeni au același material genetic și, prin urmare, sunt de același sex. Însă, în cazuri foarte rare, pot apărea gemeni monozigoți de sexe diferite, masculin și feminin.

Acest fenomen extrem de rar se datorează unei anomalii genetice numite mozaicism cromozomial. Mozaicismul cromozomial apare atunci când zigotul inițial are o compoziție cromozomială anormală care se corectează sau se modifică în timpul primelor diviziuni celulare. Acest lucru poate duce la formarea a două linii celulare distincte, una cu o configurație cromozomială tipic masculină (XY) și alta cu o configurație tipic feminină (XX).

Un exemplu de mozaicism cromozomial care poate duce la gemeni monozigoți de sexe diferite este sindromul Klinefelter. În acest caz, zigotul poate începe cu o configurație XXY. Pe măsură ce celulele se divid, unele pot pierde un cromozom X, rezultând o configurație XY (masculină), iar altele pot rămâne cu configurația XX (feminină).

Este important de menționat că astfel de cazuri sunt foarte rare și au fost documentate doar de câteva ori în literatura medicală. Aceste cazuri reprezintă o excepție de la regula generală conform căreia gemenii monozigoți sunt de același sex.
Citatb) Ce corelatii se pot face intre speciatie si gemenii monozigoti de sexe diferite?
Speciația și gemenii monozigoți de sexe diferite sunt fenomene biologice distincte, dar se pot face anumite corelații sau analogii între ele în ceea ce privește mecanismele genetice și evolutive implicate.

Speciația
Speciația se referă la procesul prin care noi specii apar dintr-o specie ancestrală. Există mai multe mecanisme de speciație, cum ar fi speciația alopatrică (prin izolare geografică), speciația simpatică (în aceeași zonă geografică, dar prin divergență genetică) și speciația parapatrică (în zone adiacente). Speciația implică acumularea de diferențe genetice care duc la bariere reproductive, astfel încât indivizii din populații diferite nu se mai pot încrucișa cu succes.

Gemenii monozigoți de sexe diferite
Gemenii monozigoți de sexe diferite apar extrem de rar și sunt rezultatul unor anomalii genetice sau mozaicism cromozomial, unde un singur zigot se divide în două, dar celulele care rezultă au compoziții cromozomiale diferite (de exemplu, unul XY și unul XX).

Corelații posibile
Divergența genetică:
În speciație, divergența genetică este esențială pentru formarea de noi specii. La gemenii monozigoți de sexe diferite, o formă extremă de divergență genetică apare la nivel celular, rezultând în două linii celulare distincte din același zigot.
Anomalii genetice și adaptare:
În speciație, mutațiile și anomaliile genetice pot juca un rol important în crearea de variații care pot duce la adaptări și, în cele din urmă, la formarea de noi specii. În cazul gemenilor monozigoți de sexe diferite, anomaliile genetice determină diferențele sexuale neobișnuite.
Mozaicismul:
Mozaicismul, unde un individ are două sau mai multe linii celulare cu compoziții genetice diferite, poate fi analog cu procesele genetice din speciație, unde divergența genetică între populații duce la noi specii. În gemeni monozigoți de sexe diferite, mozaicismul cromozomial este direct responsabil pentru diferențele observate.
Selecția naturală și adaptarea:
În speciație, selecția naturală joacă un rol crucial în favorizarea unor trăsături adaptative. Deși gemenii monozigoți de sexe diferite nu sunt rezultatul selecției naturale, studierea lor poate oferi perspective asupra modului în care anomaliile genetice și mutațiile pot influența diversitatea genetică.
Concluzie
Deși gemenii monozigoți de sexe diferite și speciația sunt procese diferite, ambele implică schimbări și divergențe la nivel genetic. Studierea anomaliilor genetice rare, cum ar fi gemenii monozigoți de sexe diferite, poate oferi perspective asupra mecanismelor de bază ale variației genetice și evoluției, contribuind la o înțelegere mai profundă a modului în care apar și se dezvoltă diversitatea biologică.
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

Ok Iti multumesc mult.
Se vede  ca in domeniile mai slab cercetate din diferite motive, informatiile sunt mai putine dar se vede ca totusi Chatul aduce informatii suplimentare fata dc google(wiki) pana cand wiki nu se va baza mai degraba pe softuri de tip Chat  si dupa unele articole de vazute de mine  mai noi deja asta se intampla si in curand vei gasi pe wiki cam ce iti da chatul car insa fac si inte d articol publicate in domeniu dupa cum urmarc eu acum la intrebrea b .
Dar ma bucur ca cele gasite demult de mine(aici am anuntat din 2014 - vezi cele 5 fire de la #3/ 28.09.2019)  sunt azi oarecum confirmate: exista gemeni homozigoti  Adam si Eva dar cu conotatii medicale(eu am gasit mai multe decat Chatul), dar lucru ciudat dupa publicarea mai veche dar tot  internautica(adica dupa apaitia internetului  cu softurile sale de cautare) a ipotezei mele privind speciatia emergenta prin gemenii monozigoti mascul-femla cu trimitere  confirmativa la mitul biblic al Facerii, au cam disparut cele ce le vazusem in trecut !? fara sa ma gadesc sa le copiez ca dovada, asa ca atunci cand am scris si publicat aici in 2019 pe acest fir foarte poluat din pacate  de interventii neroade, studiul care da firului si numele sau metaforic ales de mine, au cam disparut  ramanad numai unul dat in text si car daca mai este il postez din nou rostogolindu-l  aici de la  postarea  nr # 25 /august 2020 postar care se mai repeta si in continuare  in ciuda cumplitei poluri a firului si dau din nou acestea:

" Incest între gemeni?

În timp ce în cultura modernă a Europei Occidentale, un astfel de comportament este considerat tabu și este destul de rar, incestul dintre gemeni este o caracteristică comună în Asia Indo-Europeană (cum ar fi Japonia, Filipine și Bali) și în mitologia oceanică
Conform mitologiei hinduse, Manu și Șraddha, primii oameni de pe pământ, erau gemeni fraterni.
Conform mitologiei tagalogene, Malakas (,,puternic") și Maganda (,,frumoși"), primii oameni de pe pământ, erau gemeni fraterni.
Un vechi mit japonez spune că dacă doi îndrăgostiți încrucișați de stele se sinucid dublu, ei sunt reîncarnati apoi ca gemeni fraterni.

Astfel putem spune ca mitul biblic privind aparitia omului din Adam si Eva cu facerea Evei din coasta lui Adam(precum o clona desi de sex opus) trimite la interpretarea genetica, credem noi corecta, ca Adam si Eva au fost gemeni (de fapt gemeni homozigoti), idee ce o gasim incriptata si in miturile multor populatii.
Ar fi interesant de vazut daca si pentru rasa neagra din Africa -leaganul prezumat al lui Homo sapiens- exista asemenea mituri

Sunt multe discutii posibile la gemeni dar pentru ipoteza mea este suficient ce am scris pana acum si pot adauga un filmulet care arata cum se pot produce foarte rar si inexplicabil azi, o pereche(mascul-femela) de gemeni monozigoti:

       https://www.youtube.com/watch?v=37yZoSz0gns
Nota mea azi-nu prea par anormali repectivii gemeni. Ce crzi Printe?

Mai mult, mult mai mult putem presupune ca Adam si Eva au facut mai mult decat un salt de la o specie la alta ci absolut fantastic de la un regn-regnul animal- la o specie nu numai animala caci posedand un intelect si  o constiinta de sine(un nous) pe care nu o prea gasim la animalelele chiar superioare aceasta specie este ca si un nou regn, fizic somatic animalic fizic dar  cu ceva in plus care-l face sa fie divin homo sapiens sapiens fiind o fiinta cu nous  si din acest punct de vdere chiar este dupa asemanarea cu Dumnezeu." (nota mea: un biolog  francez Quatrefages de Breau, (https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Jean_Louis_Armand_de_Quatrefages_de_Br%C3%A9au) a emis ideea revolutionara ca homo sapiens ar fi mai mult de o specie dosebita ci un nou regn) .

atanasu

#130
PS.Interesant  pe google nu gasesc o corelatie intre sindromul Klinefelter si gemenii monozigoti de sex diferit ci este descris ca un sindrom ce il pot avea doar baietii care se nasc cu XXY dar nu gemeni .
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sindromul_Klinefelter
Dar gemenii monozigoti gasesc ca pot apare baiat si fata in corelatie tot cu un sindrom apopiat numit Turner care da nanism fetei.
Si daca ne uitam la mozaicism cromozomial vedem ca mai sunt si altele inafara de cele doua pomenite mai sus si ca poate fi corlelat cu speciatia asa cum spune si Chatul nu foarte sigur dar nu poate neaga.
Cu alte cuvinte ipoteza mea  poate fi sustinta  foart bine ca ipoteza si daca ne gadim ca Darwin a spus ca speciatia este "misterul misterelor" putem accepta ca in plus o speciatie care sa creeze constiinta este misterul misterelor la patrat sau la cub sau stiu eu la ce putere oricat de mare si sa nu ne mai sperim atunci de ceva exceptional ca o fi inteligent design sau mai bine ca o fi ceva ce nu stim inca si nu stim daca vom sti .

atanasu

PPS:Oata cu dezvoltare genetcii si cu controlul mai atent al graviditatii -au iesit la iveala destule anomalii care desi rare fac ca din imposibil sa apara poibilul desigur cu un procetaj mic de probabiitate dar diferit de zero si deci deschis campul cercetarilor care poate ca vor lamuri mitul adamic atat la om cat si pentru  toate speciile traitoare pe Terra si care se inmultesc sexual.
Cei care doresc sa  se convinga de ce spun desi pot avea dupa atatia ani incredere in mine sa consulte articollul si sa se gandeasca la ce spune Chatul despre gemenii monozigoti de sexe diferite in contextul corelarii posibile intre aceste raritati genetice si fenomenul "mister al misterelor" dupa Darwin care este speciatia: in conextul si al ipotezei mele adamice:

- Un cas très rare de jumeaux du « troisième type »(2019 si 2007)
https://www.lemonde.fr/blog/realitesbiomedicales/2019/03/01/jumeaux-du-troisieme-type/
     C'est assurément une grossesse gémellaire hors norme que des médecins australiens décrivent dans un article paru en ligne le 28 février 2019 dans The New England Journal of Medicine.(Cel mai serios ziar medical din USA) Cette femme a porté des fœtus dont il s'avère qu'ils ne sont ni de « vrais jumeaux », ni de « faux jumeaux ». La réalité se situe entre les deux, comme nous allons le voir.(de citit)
Si tot in articol este inclusa si informatia refritoare la un alt caz :
C'est la première fois au monde que l'on détecte, au cours d'une grossesse, l'existence de jumeaux semi-identiques.
A ce jour, seul un autre cas de jumeaux semi-identiques a été rapporté dans la littérature médicale, mais après la naissance. Cette gémellité issue d'un mécanisme exceptionnel a été décrite en 2007 par des médecins américains. Ils avaient été alertés par le fait qu'un jumeau présentait une ambiguïté sexuelle (hermaphrodisme). L'autre était un garçon, mais possédait toutefois un pourcentage significatif de cellules de formule chromosomique  XX (chimérisme génétique).(nota mea: vezi si hermfroditismul la https://www.cairn.info/revue-ethnologie-francaise-2010-1-page-123.htm)
In acest articol se poate gasi un altul tot exceptional care merita citit de cei interesati si care nu ma cred pe cuvant pe mine sau pe Print.

https://www.lemonde.fr/blog/realitesbiomedicales/2024/05/21/genetique-histoires-incroyables-de-chimeres-humaines-naturelles-1ere-partie/
si
https://www.lemonde.fr/blog/realitesbiomedicales/2024/05/28/genetique-histoires-incroyables-de-chimeres-humaines-naturelles-2e-partie/
continand mai multe cazri d ncrzut cum spune si titlul despre cee c mdicina numeste a fi "himerele umane naturale"

 
Repet: este  important de menționat că astfel de cazuri sunt foarte rare și au fost documentate doar de câteva ori în literatura medicală.
ACESTE  cazuri reprezintă o EXCEPTIE de la regula generală conform căreia gemenii monozigoți sunt doar de același sex

princehansolo

CitatRepet: este  important de menționat că astfel de cazuri sunt foarte rare și au fost documentate doar de câteva ori în literatura medicală.
ACESTE  cazuri reprezintă o EXCEPTIE de la regula generală conform căreia gemenii monozigoți sunt doar de același sex
Gemenii monozigoți XXY care să sufere amândoi câte o mutație și să devină XX și XY sunt posibili doar pe hârtie (părerea mea). Adică o dată să fie mutația XXY (rară), apoi sarcină gemelară XXY (și mai rară) și apoi o mutație spre XX și încă o mutație spre XY. Mi se pare o ipoteză fantastică (să se întâmple toate împreună).

Am citit link-ul recomandat de tine: https://www.lemonde.fr/blog/realitesbiomedicales/2019/03/01/jumeaux-du-troisieme-type/ . Este vorba de o himeră, în care gemenii sunt de fapt proveniți din doi spermatozoizi paterni și un ovul matern. Nu este o sarcină XXY, este o sarcină XX amestecată cu XY. Este un mozaicism (o himeră). Organismele gemenilor împart celule XX și XY în procente diferite. De obicei himerele nu ajung să fie viabile, fie din cauza avortului spontan (organismul matern nu suportă sarcina), fie din cauză că organismele copiilor nu trăiesc decât puțin timp după naștere. Cel puțin așa am învățat la facultate.

Mă frământă o amintire: în Biblie, în Geneza 1:27 se spune: "Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut." Oare la început partea bărbătească și partea femeiască erau în același organism?

Poate ce am scris te face să vezi lucrurile cum le văd eu...
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

Cat timp macar unul dintre parinti este comun, acea mutatie specifica poate fi purtata doar de acela adica mai probabil dupa cum se pare de mama si deci poate ca ea produce speciatia.
Si oricum eu arat toate astea  ca sa fie clar ca  monozigoti de sexe diferite nu sunt o imposibilitate adica nu au probabilitate nula si la ceva care este definit ca "misterul  misterelor" sau de ce nu ca "miracolul miracolelor" este posibila ipoteza mea mai proababila  decat o evolutie lenta care se impotmoleste la momentul emergentei cand ar trebui sa se produca totalmente separarea reproductiva.

princehansolo

Eu nu văd ca fiind monozigoți pe gemenii care au 2 spermatozoizi diferiți la origine. Pentru mine monozigoți sunt mono adică unici : zigoți proveniți dintr-o sursă unică. Așa reiese și din textul articolului:
CitatOn décrit classiquement deux types de jumeaux : les dizygotes et les monozygotes. Les premiers proviennent de deux ovules fécondés par deux spermatozoïdes différents. Les dizygotes sont donc des « faux jumeaux ». Les monozygotes résultent de la division d'un ovule fécondé par un seul spermatozoïde. Ce processus conduit à deux embryons génétiquement identiques, ce que l'on appelle des « vrais jumeaux ».
CitatCette femme a porté des fœtus dont il s'avère qu'ils ne sont ni de « vrais jumeaux », ni de « faux jumeaux ». La réalité se situe entre les deux, comme nous allons le voir.
Toate-s vechi și noi sunt toate