Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

In atentia unui moderator/administrator.

Creat de sumalan dorin, Octombrie 19, 2019, 09:23:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


Va rog frumos banatil direct de pe IP ,pe userul Cosmin_Visan.Userul Cosmin_Visan,este recalcitrant cuprins de fanatism.Isi propaga credintele oriunde in forum ,este lipsit de respect si deseori agresiv.

Userul Cosmin_Visan este aceeasi persoana cu Adrian Copilul Minune si Forever_Men.

Forumul scientia si-a construit o reputatie in on-line ,are sens ca userul Cosmin_Visan ,sa-si continue activitatea  de discordie ,ofense ,tupeu nesimtit,mintit?Userul Cosmin_Visan ,face parte din toti aceia care au venit in acest forum pt a darama ce au construit altii ,pt a arunca cu mizerii in ceea ce este de aparat .

Din punctul meu de vedere userul Cosmin_Visan ,face parte din aceea tacma ,agresiva care daca nu este cum vrea el atunci este impotriva lui.

Conform dex on-line,definitia cuvantului fanatism:
Atașament pătimaș pentru o convingere, o persoană etc., dublat de o totală intoleranță față de convingerile altora.Istoricul mesajelor userului Cosmin_Visan :

The Emergent Structure of Consciousness - articol propriu

Septembrie 22, 2017, 03:48:07 p.m


Va prezint cel mai recent articol al meu despre constiinta, aparut in Journal of Consciousness Exploration & Research, volume 8, issue 8, august 2017.

Articolul se numeste "The Emergent Structure of Consciousness" si este structurat in 2 parti.

Articolul meu trebuie privit doar ca o incercare de a face un astfel de progres, o incercare ce poate fi un esec total. 
Accept orice atacuri, atata timp cat sunt bine argumentate.
Constiinta e tot ce exista. Si fiind tot ce exista, se muta pe sine insasi.

Nu exista "ADN". "ADN" e doar o idee in constiinta. Nu exista constiinta unica. Doar Eul e unic. Dar apoi din Eu emerg mai multe constiinte.

Nu exista "activitate neuronala". "Activitate neuronala" e doar o idee in constiinta.
Nu exista fizica. "Fizica" e doar o idee in constiinta.

Studiul adevarat al fizicii iti arata ca aceasta este doar o iluzie. Cei care inca mai cred in fizica sunt cei care au studiat-o mecaniceste.

Nu exista "receptori optici", nu exista "sinapse", nu exista "sistem de perceptie". Toate astea sunt idei in constiinta. In schimb, rosul exista si e ceea ce e: rosul e rosu.

Nu exista "radiatie electromagnetica". Nu exista "conexiuni neurologice".

Articole constiinta

Februarie 26, 2018, 09:28:42 p.mImi puteti gasi toate articolele despre constiinta aici:

https://philpapers.org/profile/683334

Daca sunt si persoane interesate de acest cel mai important subiect care poate exista, ii astept sa si dezbatem aici despre constiinta.
Orice stare de constiinta vine in grade de vivacitate.
Timpul

Martie 23, 2018, 02:08:34 p.m

Timpul este o qualie in constiinta
Da, tot ce ai vreodata e momentul prezent etern. Ideea e ca acest moment prezent are anumite structuri in el. In principiu e self-referential (nivelul cel mai de baza fiind: Eu sunt). Iar datorita acestui caracter self-referential se intampla multe chestii pe-acolo, inclusiv aparitia timpului, prin reflectarea Eului din momentul prezent ca prezent la Eul din momentul prezent ca trecut, datorita faptului ca timpul emerge din memorie.

Atunci hai sa incercam altceva. Tu momentan inca te folosesti de presupusa lume fizica pentru a face distinctia intre asa zisele "realitate" si "iluzie". Si datorita "sistemului nostru nervos" ai acea valoare de 200ms in care 2 puncte discrete sunt percepute ca miscare. Dar gandeste-te in cazul viselor atunci. Cand au loc visele ? Sa zicem ca ai avea un vis ceva mai lucid in care urmaresti un ceas. Sa zicem ca visul ala e suficient de stabil incat sa urmaresti consistent trecerea unui minut. La "exterior" cat a trecut ? 1 minut ? 10 minute ? 0 ?


Conferinte despre constiinta

Aprilie 27, 2018, 02:44:44 p.m

Sunt doar eu. Nu cred ca exista vreun afis. Probabil doar s-au anuntat intre ei in facultate, profesori, studenti. Si-am pus si eu pe net. Parca vad ca vin mii de oameni si n-au unde sa ii bage.   

Nu exista materie, nu exista ADN, nu exista atomi/spatiu/timp/etc. Toate astea sunt idei in constiinta. Constiinta e tot ce exista.

Re: miscare absoluta vs relativa

Februarie 19, 2019, 07:01:15 p.m.

Abordarea "stiintifica" curenta (in fapt pseudostiintifica din punctul de vedere al stiintei viitorului care se va ocupa cu realitatea: constiinta) nu ne ajuta sa intelegem ce ne inconjoara, ci doar sa facem tehnologie. O abordare mai buna pentru a intelege pe bune care-i treaba cu existenta este introspectia.
Aici faci clasica greseala de a nu intelege sensul cuvantului "iluzie". Hai sa iti explic eu. "Iluzie" inseamna ca "out-there" e o "lume fizica" de sine statatoare, iar perceptiile noastre din constiinta nu corespund cu acea presupusa "lume fizica", deci perceptiile noastre sunt "iluzii". Faza e caaa... e defapt invers. Perceptiile sunt realitatea, iar "lumea fizica" e doar o presupunere facuta de constiinta pornind de la anumite perceptii pe care le are in ea insasi. Practic un set de perceptii sunt luate ca etalon pentru definirea "lumii fizice", si restul de perceptii care nu corespund cu setul etalon, se zice ca sunt "iluzii". Adica un mare scarpinat cu mana stanga la urechea dreapta, in timp ce stai intr-un picior si mergi pe o sarma la circ. Cu alte cuvinte: delir. Fiecare perceptie e corecta. Nu exista iluzii.
Totul. Ce-i aia "energie", "masa", "spatiu", "timp", "electron", etc. ? Mie mi se par cuvinte pe care le-ar aiura cineva internat la spitalul de psihiatrie.

Intregul subiect al acestui topic e gresit din start, din moment ce lumea fizica nu exista si totul e in constiinta.

De exemplu, miscarea din imaginea asta e absoluta sau relativa ?

Raspunsul e ca insasi intrebarea e lipsita de sens, miscarea nefiind altceva decat o qualie in constiinta.

Pentru mine, toata stiinta actuala suna ca un delir fantastic. Merge intr-adevar, produce tehnologie, dar asta nu face discursul stiintific contemporan mai putin delirant.

Re: RE: Tangenta lui Cosmin_Visan despre constiinta

Februarie 20, 2019, 01:48:34 p.m.

Care realitate ? Acel set mega restrans de perceptii pe care il iei tu ca etalon doar pentru ca te temi sa investighezi mai mult ?
Da, toata stiinta actuala e o absurditate. Cei din viitor se vor uita la ea cum ne uitam noi azi la alchimie si astrologie si isi vor face cruce ca am putut inventa concepte atat de absurde precum "materie", "spatiu", "timp".
Electron, uite cum se alege praful de ideea fantastica cu "realitate obiectiva de comun acord":

https://www.technologyreview.com/s/613092/a-quantum-experiment-suggests-theres-no-such-thing-as-objective-reality/

Am mai zis, ne punem de acord pentru ca avem constiintele structurate in mod similar. Iar comunicarea dintre noi nu e o entitate cu statut ontologic, e doar o pseudo-comunicare. Adica eu din constiinta mea produc efecte in ceea ce apare ca "lume fizica", iar constiinta ta observa acele efecte in ea insasi si incearca sa le deduca sursa. Poate sa reuseasca sau poate sa nu reuseasca. Un orb de exemplu nu va reusi sa deduca rosul din constiinta mea, oricate efecte sub forma de cuvinte as incerca eu sa produc in "lumea fizica" pe care el sa le ia in propria lui constiinta. Si sunt probleme care efectiv sunt imposibil de rezolvat daca nu ai din start qualiile necesare. Cum ajunge un orb la fizica actuala ? Cum se poate pune un orb de acord cu tine ca e o masina pe strada care vine spre voi ? Pentru el lovitura masinii e ceva care apare din senin.

Re: Domnul Cristian Roman,revine in forta

Martie 05, 2019, 09:15:59 p.m
.
Au devenit cam plictisitoare povestile astea materialiste. Ma intreb pe cand or incepe oamenii sa faca stiinta adevarata.

Ce inseamna a crea ?

Re: Stiinta construieste viitorul

Martie 08, 2019, 03:04:47 p.m.

  Ce intelegi prin "stiinta" ?

Uite aici documentar stiintific pe bune daca chiar te intereseaza sa intelegi realitatea asa cum pretinzi ca te-ar interesa:
Re: Inregistrari youtube

Martie 12, 2019, 12:00:47 a.m.

Pai sunt multi oameni inteligenti care inteleg care e treaba cu realitatea. Vezi pe www.closertotruth.com la sectiunea despre constiinta zeci de cercetatori de la universitati dastea care vorbesc despre constiinta ca fiind natura realitatii.


Forumul Metaphysical Speculations

As dori sa recomand aici forumul Metaphysical Speculations pentru discutii despre realitate la cel mai inalt nivel:

Memoriile nu sunt stocate in creier

Martie 18, 2019, 01:30:58 p.m

Memoriile nu sunt stocate in creier. Si ca sa va dovedesc: Il stiti pe Constantin Ilie ?


Cartea mea despre constiinta "I Am" publicata pe amazon

Aprilie 06, 2019, 02:37:00

   Cartea mea despre constiinta "I Am" poate fi acum gasita pe amazon.

versiunea Kindle: https://www.amazon.com/dp/B07Q4LZVFH
versiunea Paperback: https://www.amazon.com/dp/1092284397
Stirea e doar o alta propaganda materialista ieftina si plictisitoare. Creierul nu exista.Articolul meu "The Quale of Time" publicat in MDPI Philosophies

Aprilie 11, 2019, 07:05:25 p.m

Articolul meu "The Quale of Time" tocmai ce a fost publicat in MDPI Philosophies. In acest articol demonstrez cum timpul este la randul lui unul din nivelele emergente ale constiintei.

https://www.mdpi.com/2409-9287/4/2/16

Re: Cum evolueaza speciile in alte specii?

Mai 18, 2019, 01:40:34 a.m.

Evolutia nu poate fi decat evolutia constiintei.

Despre fenomenul unificarii - urmatorul meu articol
August 06, 2019, 10:20:17 p.m.


Atasez introducerea la noul articol la care am inceput sa lucrez, "Upon the Phenomenon of Unification". Articolul va face un nou salt revolutionar si va adresa problema proprietatilor contradictorii si cum acestea pot exista in acelasi timp si astfel genera constiinta si fenomenul de unificare al constiintelor.

Re: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.

Septembrie 09, 2019, 12:13:22 a.m.


"Universul" e doar o idee in constiinta. Cosmologia corecta este aceea ca la inceput tot ce exista era Eul, iar Eul fiind singur a decis sa uite de el, si astfel a mers la culcare. Noi acum, fiecare din noi, suntem Eul care viseaza. Cand ne vom trezi ne vom aduce aminte.Re: Masa si greutatea

Octombrie 15, 2019, 09:04:43 a.m.

Ce-i aia "masa" ? Imi place cum materialistii vorbesc cu atata certitudine despre chestii de care n-au habar ce sunt. Dar daca doamna profesoara la scoala le-a zis "masa!", trebuie si ei sa repete sa para telectuali.

Ce-i aia "natura materiala" ? "Natura materiala" e doar o idee in constiinta. Constiinta e tot ce exista.


Constiinta = culori, sunete, gusturi, emotii, ganduri, etc. "Corp" e doar o idee in constiinta.

Ce dovezi vrei pentru faptul ca sunt idei la care te gandesti tu ca si constiinta ? Cred ca interpretezi ce zic eu mai mult decat ce zic. Cand zic ca sunt idei in constiinta, zic ca tu ca si constiinta te gandesti: "hmm... masa... greutate... cool!", nu ca constiinta e un ocean cosmic de idei in care masa si greutatea din fizica plutesc. Ele sunt doar idei la care te gandesti tu si nimic in afara de idei.

Nu stiu despre ce zeu o vorbi el, dar Eul etern se poate identifica cat se poate de clar: tu esti Eul, eu sunt Eul, toate constiintele din lume sunt Eul.

E ca banii: un efect sociologic. Fizica e sociologia constiintelor primitive. Ca sa obtii rezultate concrete trebuie sa ai habar ce simt acele constiinte primitive ca sa poti intelege la ce interactiuni pot duce acele experiente. Ma indoiesc ca cineva va putea afla vreodata. Ca si preocupare umana, fizica e doar tehnologie, nu stiinta. Stiinta e cea care iti releva adevaruri, nu ceva care inventeaza concepte fara nicio legatura cu adevarul, doar pentru a crea tehnologie. Daca vrei exemplu de stiinta, vezi parapsihologia, care lucreaza cu concepte reale: telepatie, precognitie, etc.

Stiinta adevarata suna altfel fata de cum ati vrea voi sa sune. Voi vreti o realitate a mortii in care tot ce exista sunt particule moarte si noi nu suntem decat zombie umblatori. Dar realitatea adevarata e o realitate a vietii in care entitati vii interactioneaza intre ele si creeaza tot ce ne apare in jur. Va enerveaza la culme asta, pentru ca va duce cu gandul la Dumnezeu, si tremura oasele in voi la perspectiva iadului. E mult mai linistitor gandul pentru voi ca dupa moarte nu mai e nimic si ati scapat fara sa fiti supusi la suferinta eterna. E mult mai facila o realitate in care totul e moarte si voi puteti sa manipulati moartea aia dupa cum vreti voi. Va terifiaza o realitate in care sunt si entitati mai puternice decat voi pe care nu le veti putea supune.

Constiinta e fiecare moment al vietii tale. Ea nu se afla in corp, caci corpul nu exista. Corpul e doar o imagine in constiinta. Da, animalele, plantele, etc. au constiinta. Dar mai corect spus e ca exista constiinte care din afara arata ca animale, plante, etc.
Demonstreaza ca exista ceva in afara constiintei, daca te crezi asa erou al materialismului.

Esti atat de afundat in religia materialismului incat nu intelegi ce caut eu de deturnez topice materialiste si zic mereu de constiinta. Motivul e acelasi pentru care un heliocentrist ar deturna topice de geocentrism: pentru ca pur si simplu topicele de geocentrism sunt false. Tu ai zice: "Da, asa o fi, dar aparent soarele se invarte in jurul pamantului, asa ca esti doar un TROLL cu heliocentrismul tau. Lasa-ne pe noi sa vorbim aici de geocentrism!!!". Va las, dar asta nu inseamna ca discutiile voastre au vreun sens. Sunt doar niste discutii intr-un context limitat de intelegere a lumii. Da, voua va pare ca au sens, va pare ca e "stiinta" ce faceti voi, dar tot ce faceti e sa aveti o perspectiva super ingusta asupra lumii si sa o luati drept adevarul ultim. Si cand vine cineva si va zice de heliocentrism, nu intelegeti ce are cu voi, ca voi sunteti inocenti, nobili... doar discutati si voi stiinta... ce cauta trollul ala sa va intrerupa ? Eh, fix asa si eu. Voua vi se pare ca "masa", "greutate" e stiinta, si voi sunteti nobili discutand stiinta. Dar tot ce faceti e sa discutati din perspectiva voastra limitata asupra realitatii, reducandu-va la aparentele realitatii asa cum va apar in constiinta, fara a intelege ca exista constiinta. Si vin eu si va zic ca totul se intampla defapt in constiinta, si nu intelegeti ce am eu de ma iau de voi, inocentii care discuta nobil despre "stiinta".

Nu exista lucruri. Lucrurile sunt doar idei in constiinta. Fiintele sunt tot ce exista. Natura realitatii e viata, nu moartea. Soarele si peretele de beton sunt reprezentari in tine pentru ceea ce in exteriorul tau sunt interactiuni intre constiinte. La fel si cum lipsa banilor te arunca in strada, dar defapt puterea cauzala nu e in bani ca atare. Banii sunt doar o reprezentare in constiinta ta pentru ceea ce in exteriorul tau sunt interactiuni intre constiintele umane si animale de pe planeta noastra. Deci nu banii te arunca in strada, ci celelalte constiinte care decid sa nu iti dea o casa daca nu interactionezi si tu la randul tau cu ele in moduri pe care ele le considera corespunzatoare, i.e. sa devii sclav la munca, ca si ele.

In primul rand e ca nu exista corpuri fizice, deci nici nu se poate vorbi despre ele. A vorbi despre corpuri fizice doar pentru ca le vezi e ca si cum ai vorbi despre unicorni doar pentru ca ii vezi in vise. E absurd. Masa si greutatea sunt anumite experiente in constiinta care sunt defapt reprezentari pentru anumite interactiuni dintre constiintele de dinafara ta. Pe masura ce constiintele vor evolua, si interactiunile lor se vor schimba si reprezentarile nu vor mai fi aceleasi. De exemplu peste 1 milion de ani cand vei cantari un om vei vedea ca cantareste dublu sau pe jumate. Interactiunile dintre constiinte schimbandu-se, si "legile fizicii" se vor schimba, intocmai precum astazi nu mai sunt in lume 100 de milioane de cai, ci doar 1 milion, pentru ca nimeni nu mai foloseste cai pentru carute.

Experientele paranormale pe care le-am avut sunt multe, tot felul de telepatii si precognitii. Daca te intereseaza, poti deschide un topic si discutam acolo. Motivul pentru care nu comunic prin telepatie e acelasi pentru care tu nu creezi bozoni Higgs in bucatarie. Doar pentru ca un fenomen exista nu e echivalent cu a putea fi usor reproductibil. Dimpotriva, fenomenele paranormale par sa aiba legatura cu evenimente importante din viata, cum ar fi moartea unei persoane iubite. Ai de gand sa-ti omori vreo persoana iubita doar pentru a produce o precognitie sau chiar o aparitie (fantome ale persoanelor cand acestea mor care apar in casele rudelor aflate la sute de km distanta) ?

N-are nicio treaba electron. Doar repeta pe modul playback ce i-au propovaduit si lui preotii la scoala. Pare ca stie pentru ca a fost constiincios si a ascultat cumsecuvine predicile. Dar daca il scoti din ale lui, nu mai stie nimic. N-a dat dovada de pic de gandire creativa de cand e pe forum sau de vreo licarire de intelegere cu privire la adevarata natura a realitatii. Ma rog, tipic celor din religia materialista.


Re: Lumea şi demonii ei

Ieri la 02:44:03 p.m

Parapsihologia e stiinta. Fizica, chimia, biologia sunt pseudostiinte. Si cauza nu e niciun sistem educational, e pur si simplu intelectul redus al majoritatii celor din specia umana.

Scopul stiintei e sa afle adevarul, deci stiinta e doar cea care se ocupa cu fenomene reale, nu cu aparente. Fenomenele de studiu ale parapsihologiei, cum ar fi telepatiile, precognitiile, etc. sunt fenomene ce tin direct de functionarea constiintei, deci sunt fenomene reale. Fenomenele studiate de fizica, chimie, biologie, cum ar fi particulele, substantele chimice, etc. sunt doar imagini in constiinta, deci nu-s reale, deci fizica, chimia, biologia sunt pseudostiinte.


Adrian Copilul Minune:

Răspuns: Liberul arbitru si etica

Iunie 12, 2011, 11:48:55 p.m

Cine esti tu ca sa ai aceasta putere de alegere ? Iti spun eu cine esti tu: esti un sistem fizic ce functioneaza dupa legi fizice. Acele legi fizice au puterea de a spune ce sa faci tu. Tu nu ai nicio putere. Ai doar iluzie.

Constiinta

August 21, 2011, 10:15:08 a.m.

Nu stiu daca mai exista un topic despre constiinta. In caz ca da, puteti muta acest mesaj.

O prima intrebare. Sa luam un model super-simplificat de constiinta. Un electron se duce la un neuron la altul. In timpul asta apare senzatia de culoare rosie. Acest electron are nevoie de mai multa energie decat daca s-ar duce in spatiu liber de la punctul A la punctul B pe aceeasi distanta in acelasi timp ?


Simtirea gandurilor
Ianuarie 22, 2012, 05:24:27 p.m

Am avut azinoapte un vis interesant care mi-a aratat un alt fel de a fi al lucrurilor. Ma chinuiam sa rezolv o problema si nu reuseam. Apoi a aparut o voce care mi-a explicat cum se rezolva, fara sa mai simt nimic din efortul implicat in rezolvarea ei. E clar ca tot creierul meu a fost cel care a rezolvat problema, dar a facut-o folosind o proiectie exterioara mie.

Iar asta e tare interesant. Oare de ce trebuie sa simtim tot efortul, toata suferinta implicate in rezolvarea unei probleme ? De ce am evoluat sa simtim procesarea de informatii pe care o face creierul ? Nu ar fi putut toata aceasta procesare sa se faca in background si noua doar sa ne fie comunicat rezultatul de catre o voce ?

Pixeli in campul vizual
Iulie 02, 2012, 10:08:59 a.m

Am observat un fenomen tare interesant de curand. Cand ma trezesc dimineata brusc dintr-un vis si privirea e orientata spre fereastra, sa fie lumina mai puternica, si tinand ochii inca inchisi, vad tot felul de modele de pixeli in tot campul vizual. Au variat modelele: patratele, cerculete, floricele, plusuri cu patratele. Ce e fenomenul asta ? Ia incercati si voi sa fiti atenti la asa ceva. Fenomenul dispare in cateva secunde.

Constiinta si Theory of Everything
Noiembrie 25, 2012, 07:33:10 a.m.

Dupa cum stiti, presupusa Theory of Everything, nu e chiar o teorie despre toate cele, neincluzand constiinta (din lucrurile pe care le cunoastem momentan). Oare nu cumva ceea ce vor fizicienii, celebra unire a mecanicii cuantice cu gravitatia, este practic imposibila fara a include la un moment dat si constiinta ? Prin constiinta nu ma refer neaparat la cea cu care suntem noi obisnuiti. S-ar putea ca ceea ce se intampla in creierul nostru sa fie doar efecte secundare ale unor lucruri mult mai fundamentale ale fenomenului de constiinta. Iar acele lucruri fundamentale sa fie cele fara de care ToE sa nu fie posibila. De exemplu, s-ar putea ca insasi existenta electronului sa nu fie posibila fara ajutorul unor mecanisme ale constiintei la nivel fundamental.

Pe de alta parte, daca totusi ToE ar fi posibila si toata lumea fizica ar putea fi explicata cu ajutorul ecuatiilor, ar fi lucrul asta o dovada a faptului ca exista un zeu si noi toti suntem parte din acel zeu ? Sa explic lucrul asta: E ca si cum ne-am conecta la un joc pe calculator, am intra practic in el, si am incepe sa facem masuratori si sa determinam ecuatiile dupa care programatorii au scris acea lume a jocului. Desi in cele din urma vom descoperi acele ecuatii, printre ele nu va fi nimic despre propria constiinta. Si lucrul asta se intampla tocmai pentru ca a noastra constiinta nu face parte din lumea jocului, ea venind din afara. O posibila ToE ar presupune ca si noi venim in aceasta lume de undeva din afara ?

Asta e si ideea acestui topic.
Sa fie constiinta noastra conectata la nivel fundamental cu ceva din lumea fizica ? Si atunci ar insemna ca totul este natural si ca fizicienii se chinuie degeaba sa uneasca mecanica cuantica cu relativitatea. Acest lucru s-ar putea sa nu fie posibil daca nu se introduce undeva si constiinta.
Sau sa vina de undeva din afara ? Si atunci ar insemna ca universul fizic e o simulare/vis/creatie.

Forever_Men
Existenta. Semantism si Sintaxa. - carte proprie
Martie 02, 2014, 01:46:12 p.m

<autorul si-a sters textul original>

Asta e cel mai tare forum pe care l-am gasit. Si eu care credeam ca e doar un forum de tocilari plicticosi. Cand colo e forum de bancuri. Super tare. Felicitari si la mai multe !


Daca ati citit msj postate de userul Cosmin_Visan ,ati observat ca fololeste aceleasi tactici?Aceleasi cuvinte si expresii?Userul Cosmin_Visan are ganduri bune cu acest forum si cu utilizatorii forumului?Ori isi propaga credintele unerori fiind si agresiv?

O ultima interebare de ce utilizatorul Cosmin_Visan ,nu respecta regulamantul forumului?


Cosmin_Visan

Dar chiar ai timp liber. =))))))))))))))

Daca ai atat de mult timp liber, te invit sa demonstrezi ca exista ceva in afara constiintei.

Scientia

Bun, înțelegem că utilizatorul Cosmin_Visan vrea să-i lumineze pe cei de pe forum cu teoria sa a conștiinței, iar cel o parte din cei care citesc mesajele nu sunt de acord și li se pare că abordarea este inacceptabilă.

Probabil e o propunere periculoasă :), dar iată propunerea Scientia: domnul Cosmin_Visan scrie un articol, nu mai mult de 800 de cuvinte, în care-și prezintă în rezumat teoria.
Dacă are sens, o publicăm pe site și poate în felul ăsta utilizatorii forumului primesc o pauză.
Dacă nu are sens, nu o publicăm, dar vom oferi un feedback. Ne așteptăm ca articolul să fie însoțit și de rezultate experimentale și linkuri către articole care să sprijine rezultatele menționate.
?

Cosmin_Visan

Care teoria mea a constiintei ? Idealismul e de cand lumea si pamantul. Toti marii filozofi ai omenirii, de la indienii antici de acum 5000 de ani pana la filozofii clasici europeni, Kant, Berkeley, Locke, Husserl, Whitehead, etc. au fost idealisti. Scuze, dar incultura voastra nu e o scuza pentru a trambita ca materialismul are vreun sens.

atanasu

#4
Cosmine,
Te rog elimina din text, ca este posibil ,sintagma "incultura" acordata cu certitudine de tine dar ne fiind clar cine sunt acei "voi" si nici nu te sfatuiesc sa-i indici ,ca daca va pun eu la un exemporal fara surse de inspiratie nu stiu daca treci tu testul sau altii.

Acum mai departe intervin si eu si sper sa nu se ceara si banarea mea desi unii ar dori-o in mod special .De ce? Presupun ca din invidie pentruca intr-o prima faza ei nu inteleg ce spun, dar ulteror de la mine sau din alte reactii inteleg fie ce am spus eu fie ca este ceva inteligibil si pe care ei nu sunt capabili sa-l inteleaga-astia sunt putini care pot recunoaste asa ceva si atunci se simt umiliti in eul lor interior (egoul si nu sinele adica acela personal si nu cel transcedental de care vorbeste Cosmin) si atunci in loc sa ceara explicatii suplimentare recurg la atacuri la persoana  si sunt cuprinsi de umilinta si de invidie si-mi dau puncte negative la acel sistem de evaluare similar cu like-urile pe care si le dau toti marginitii care stiu totusi sa opereze un facebook.
Desigur eu fiind materialist in raport cu lumea in care sunt si care este materiala crezand ca nu este imposibila si o altfel de realitate care fiind insa transcedentala nu pot ajunge la ea, dar totusi i-am descoperit doua mari tangente cu lumea noastra acestea fiind legea identitatii fundamentul ratiunii si functia exponentiala transcedenta nimeni neangajandu-se pe o discutie pe aceasta tema . Ce chiar nu pricep si nu pot accepta asta din fudulie , se fac ca nu exista si nu te baga inseama . Am publicat aici un articol de logica aristotelica cu o contributie chiar la opera Stagiritului care a fost publicata intr-o revista stiintifica dar nu fac nici-un apel la autoritate. De ce nimeni nu l-a observat? Pentruca intamplator acesta era din contributiile mele la cunoastere chiar inteligibila? Nu-i cer lui Cosmin sa-si piarda vremea sa-l citeasca sau ca fizician sa citeasca contributia mea la cantarirea adica la determinarea masei universului si a celei mai mici(pana acum) particule cunoscute adica neutrino . Si aici tacere desi avem persoane care-si permit sa dea lectii de logica si de fizica majoritatea chiar indreptatite dar  cufundate in orgoliu egoist si ranchiunos.
Ma intorc la Cosmin si voi spune eu ce cred ca spune Cosmin separat de teorii stiintifice din zona qualiilor(in philosophy and certain models of psychology, qualia are defined as individual instances of subjective, conscious experience) pe care Cosmin o desvolta din cate am priceput in domeniul teoriei emergentei cu extensie in problema timpului vezi lucrarea lui Cosmin: The Quale of Time. despre care un specialist in fenomenologie, amic  neavand timp sa o aprofundeze mi-a spus doar atat "Problema timpului este extrem de interesanta in fenomenologie. Dar abordarea ei  pe baza "emergentei" eu personal nu o agreez"

Eu personal nu agrez destule din fenomenologie, fiindca  eu sunt, draga Cosmine putin "vieux jeu" daca intelegi asta, iar tu esti prea teribilist si nu convingi pe nimeni cu acest teribilism care la Copilul minune mult mai tinerel pe atunci era prioritar, azi fiind mult redus ba pot spune ca nu ai jignit pe nimeni in caliate de Cosmin Visan si despre Cosmin Visan este vorba si nu despre ACM,  daca macar atata lucru intelege Sumi si daca nu intelege sa nu considere indoiala mea privind intelegerea lui drept o insulta personala. Asadar  nu are rost sa te razbuni pe cei pe care-i consideri prosti(poate ca din nastere si deci nici macar nu sunt vinovati)  jignindu-i atat timp cat nici nu te obliga sa fii in compania lor.
Poti considera ca scrii pentru mine si chiar daca nu te aprob, eu te citesc si te tratez cu respect cum tu nici fata de mine nu te-ai comprtat dar fiind tanar si dotat eu nu ma supar ci cel mult ma amuz. Eu asteptam de la tine sa iesi din jocul eului transcedental si cu egoul tau personal scolit in Anglia sa intervii la problemele de fizica poate si de geometrie ridicate si de ce nu, la oricare daca toate ideile sunt emergente de constiinta.
Acum nu mai pot intarzia la computer dar mai tarziu voi raspunde si eu la intrebarea pusa catre tine cu acordarea unui barem de  800 cuvinte caci desi si tu spui ce am spus s eu ca idealismul asta versus materialism este o disputa de mii de ani care se pare ca nu se poate termina si adaug eu: ca si unele alte probleme la limita cu transcendenta.
Scuza-mi greselile dar sunt atat de grabit ca nu am timp sa revad textul si stiu ca fac multe
PS Cererea lui Sumi este o ineptie asa ca nici nu cred ca scientia o va lua in considerare altfel decat sa deschida eventual un nou fir daca nu exista deja, ceva de genul:  Idealism versus materialism

sumalan dorin


Scientia ,

Userul Cosmin_Visan ,este un  Troll!

Analizeza definitia asta :

"Un troll sau troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți.

Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot genera și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresa unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această "dezvăluire" publicului larg cu scopul de a defăima.

Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zâzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.

Denumirea de troll se poate aplica și mesajului menit să agite spiritele."

Sursa :https://ro.wikipedia.org/wiki/Troll


Analizeaza msj lui Cosmin_Visan aka Adrian Copilul Minune aka Forever_Men ,si in functie de corectitudinea analizei te rog sa ei o decizie.

Individul este troll,ce reguli respecta un troll?Scientia

Da... L-am banat pentru 30 zile pe Cosmin_Visan pentru încălcarea punctului 4.1 din regulamentul forumului.
Sperăm să revină la o atitudine  și limbaj decente și să renunțe la complexul de superioritate pe care-l reflectă multe dintre mesajele dlui.
Dacă după 30 de zile va continua să se comporte în același fel, va fi banat definitiv.

atanasu

#7
Regret ca am postat cu intarziere atentionarea catre Cosmin referitoare la folosirea termenului de "incultura" care este drept ca a fost folosit dupa solicitarea  lui Sumi , asa ca deci Cosmin a fost banat pentru o impolitete pe care, a fost cred eu deliberat provocat sa o faca .
Dl Sumi nu a dat exemple din  textele lui Cosmin postate mai sus din care sa rezulte o motivare serioasa a banarii si o confirma chiar replica de la Stientia care califica propunerea lui Sumi drept periculoasa si-i cere ceva anume lui Cosmin care insa cedeaza nervilor si face ceva  de care cu regret,  fiind eu foarte grabit nu l-am putut salva. Trimiterea la ACM este irelevanta caci aici vorbim de userul Cosmin.  Eu asa cred si daca gresesc as vrea sa inteleg unde si de ce a insultat pe cineva si daca este banat doar pentruca este infatuat ar trebui banati inca alti cativa care de infatuati ce sunt au izgonit cred eu multi potentiali colaboratori. Era un moment in care Sumi gasise un interlocutor si fara Cosmin se va intoarce la diversele anunturi pe care le facea in trecut la unda vesela sau poate trista a forumului(a fost o gluma nu o insulta)  Sumi, asta este ceva incorect ? daca da mi-o retrag imediat. :)
Asadar Sumi da matale un exemplu din textele create de Cosmin care au fost jigntoare pentru tine, ca pentru altii nu esti tu avocatul lor.
Cosmine iti propun ca in privat sa trimiti Scientia acele 800 de cuvinte care pe mine ma interseaza si eu sper ca Scientia le va posta. Daca accepti rugamintea mea si mai lasi si tu tafnele deoparte adica nu le imparti frateste cu Sumi va fi mult mai bine.

atanasu

#8
PS. De fapt nu a fost intarziata postarea, se vede dupa ora de trimitere prima oara, dar dupa ce am afisat-o inainte sa plec de acasa am observat obraznicia lui Cosmin, asta este termenul corect si am scris adaosul cu bolduite  de la inceput dar nu am trims-o si am vazut asta abia reintors acasa cand deja dl Cosmin era banat. Sunt sigur ca daca nu faceam aceasta greseala altfel ar fi mers lucrurile. I-am facut un serviciu fara sa  vreau, lui Sumi care a avut ocazia sa se desfasoare apoi in lipsa postarii mele completate dar neafisate.
Dar probabil ca trebuia sa se intample asta ca sa invete si Cosmin sa nu mai bage in seama pe cei pe care nu-i considera demn de aceasta.  :)
Eu voi posta ce doream sa scriu referitor la ce inteleg eu din ce spune Cosmin, indiferent de cele 800 de cuvinte pe care le va produce Cosmin ...sau poate nu le va produce. :)
Am gasit un fir Cine sunt eu? pe care l-am redeschis unde voi mai posta cate ceva, sper si A.Mot sa o faca si-l astept pe Cosmin sa se ntoarca bine sanatos pe aici.

Pozitron

Voi aduna intr-un singur topic tangentele create in ultima perioada de utilizatorul "Cosmin_Visan".

<Pozitron>

atanasu

Este foarte bine. Eu personal multumesc.
Dar oricum Cosmin Visan se pare ca va lipsi un timp :)