Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Eugen7 - suspendat 30 de zile

Creat de Scientia, Iunie 21, 2012, 07:12:47 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

Pentru încălcarea repetată a punctului 4.7 din regulament.

MariS

#1
Citat din: Scientia din Iunie 21, 2012, 07:12:47 PM
Pentru încălcarea repetată a punctului 4.7 din regulament.

Cum ramane, insa, dle admin, cu punctul 4.1 din regulament:

"4.1 Se interzic atacurile la persoană, jignirile de orice fel, limbajul vulgar ori provocările altor utilizatori ori a moderatorilor. Aici se dezbat idei, nu valoarea personală a membrilor. De asemenea, se interzice publicarea de mesaje cu scopul exclusiv de a genera discuţii în contradictoriu între participanţii la discuţiile pe forum."
Il sarim?
Un user a scris asta:
"De remarcat fatpul ca discutiile nu "s-au stins" deoarece Eugen7 insista cu minciunile si cu ipocrizia sa nesfarsita pe acest forum.

e-"
In rest, toata stima.

sumalan dorin

Citat din: MariS din Iunie 24, 2012, 08:15:01 PM

Cum ramane, insa, dle admin, cu punctul 4.1 din regulament:

"4.1 Se interzic atacurile la persoană, jignirile de orice fel, limbajul vulgar ori provocările altor utilizatori ori a moderatorilor. Aici se dezbat idei, nu valoarea personală a membrilor. De asemenea, se interzice publicarea de mesaje cu scopul exclusiv de a genera discuţii în contradictoriu între participanţii la discuţiile pe forum."
Il sarim?
Un user a scris asta:
"De remarcat fatpul ca discutiile nu "s-au stins" deoarece Eugen7 insista cu minciunile si cu ipocrizia sa nesfarsita pe acest forum.

e-"
In rest, toata stima.Salutari

Mentionez anticipat ca nu doresc sa iau partea nimanui.Numai ca nu este corect punctul tau de vedere MariS.Normal fiecare are dreptul la opinie dar din pacate din punctul meu de vedere opinia ta nu este corecta si am sa iti si argumentez.

In primul rand remarcile facute catre utilizatorul Eugen7 nu au fost facute gratuit,doar pentru a fii pus intr-o lumina proasta sau a fii discredidat.In cazul ca erau facute atunci aveai  dreptate.Pentru mai multe detalii reciteste topicurile deschise de Eugen 7 (ultimele).

Remarcile facute catre utilizatorul Eugen 7 chiar daca pentru tine ti se par dure ,au fost argumentate,cei care activeaza pe forum stiu foarte bine ca e un regulament si nimeni nu scapa nepedepsit daca savarseste vre-o abatere.

E o mare diferenta intre remarcile  argumentate si remarcile doar de dragul de a pune pe cineva la zid.
Ca si o continuare topicul a fost creat cu scopul de a sti utilizatorii si vizitatorii  acestui forum,care dintre membri sunt pedepsiti si pentru ce abatere au fost sanctionati.


Eugen7

#3
Si iata-ma iesit din carcera virtuala ce a avut ca scop "corijarea" atitudinii. Retoric intreb: Oare este corect sa condamni pe cineva fara judecata? Fara drept la replica?

"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)
"Nu pretind ca stiu ceea ce stiu ca nu stiu" (Socrate)
"A cerceta cele din cer si cele de pe pamant nu sunt incompatibile cu credinta in zei" (Socrate)


Si pentru ce am fost judecat? Pentru incalcarea punctului 4.7: "propaganda religioasa"
Ar fi trebuit sa observati exprimarea inechivoca a indignarii mele fata de "ingnoranta filozofica" si pseudo-stiinta.
Desi am scris la subiectele filozofice din perspectiva teologiei ortodoxe am sustinut doar eshaustivitatea spirituala in ceea ce priveste congnitia duhovniceasca, ceea ce nu implica ca alte teologii si religii sunt automat toate eronate. In acest sens am urmarit evidentierea importantei filozofiei religiei in filozofie.

1) Activitatea mea principala pe acest forum vizeaza cunosterea stiintifica, studiul adecvat. Consider ca am contrbuit elocvent atat la intelegerea paradigmei stiintifice actuale cat si la indemnul studiului stiintific corespunzator. (Am precizat ca sunt indignat de faptul ca teoria evolutionista a fost scoasa din curriculum scolar). Postarile mele ajuta la intelegerea paradigmeni stiintifice actuale. Spre exemplu postarile din cadrul topicului "timp": http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,2050.msg53406.html#msg53406


2)Forumul Scientia > Diverse > Discuţii pe diverse teme > Marul cunoasterii
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3923.msg53561.html#msg53561
Afirma cu toata onestitatea si convingerea ca este intelept (in general si in particular pe acest forum dedicat stiintei) sa se evite orice discutie privitoare la critica paradigmei stiintifice actuale atata timp cat cei care "contrazic" stiinta nu pot aduce nici o dovada practica ci se bazeaza doar pe "vorbe".
Orice alternativa la paradigma stiintifica actuala (din sfera filozofica, teologica...) trebuie verificata practic. Metoda stiintifica fiind elocventa in acest sens.
Filozofia nu trebuie confundata cu pesudo-stiinta. Filozofia este utila dezvoltarii gandirii si congnitiei umane, pe cand pseudo-stiinta si fundamentalismul (fie filozofic, fie religios) este extrem de nociv.

3) Forumul Scientia > Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie > Neutralitatea (filozofică) ştiinţei şi ateismul militant (materialism filozofic)
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3922.0.html
"Consider ca ştiinţa trebuie respectata şi utilizata corespunzator conform scopului ei (studiul naturii prin obsevaţie şi raţionament). In acest sens consider ca ateismul militant face un deserviciu ştiinţei întrucât confirmarea/infirmarea existenţei divinităţii nu face parte din domeniul ştiintific. Luptele filozofice in care ştiiţa este implicata tendeţios au efecte nefaste pentru studiul ştiinţific corespunzător. Nici un om nu trebuie pus (mai ales forţat) să aleagă între ştiinţă (studiul ştiinţific adecvat) şi o anumită orientare filozofică sau religioasă.A fi om de ştiinţă nu implica aderarea la filozofia (materialistă) ateistă, de asemenea a fi un om religios nu implică excluderea studiului ştiinţific corespunzător."

Motivele condamnarii (formulate de catre un veritabil Meletos virtual contemporan):
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3922.msg53547.html#msg53547
"discutiile nu "s-au stins" deoarece Eugen7 insista cu minciunile si cu ipocrizia sa nesfarsita pe acest forum. "
a) minciunile
Daca am mintit dovedeste ca am mintit? Dar daca nu de ce ma lovesti virtual?

Consider ca aceasta acuzatie se refera in principal la subiectul:
Forumul Scientia > Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii > Creaţie sau evoluţie. Trebuie să alegem?
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3901.45.html
In cadrul acestui topic am afirmat ca teologia orotodxa academica contemporana sustine viziunea evoloutionismului teisit ca fiind pertinenta (si implicit combate viziunea creationista ad litteram "intelligent design" cu ridicolele pretentii "stiintifice", considerand-o pseudo-stiinta si tratand-o ca atare). Viziunea evolutionismului teisit este in duhul ortodoxiei patristice care afirma inechivoc ca stiinta ofera cognitia potrivita pentru modul in care functioneaza universul insa stiinta nu poate oferi raspusuri cu privire la cauza acestui mod de functionare precum si la scopul acestuia si al existentei (universului, organismelor, omului...)
Lucrari teologice de referinta in acest sens:
TEOLOGIE ORTODOXĂ ŞI ŞTIINŢĂ:
PUHALO Lazăr, IPS, Dovada lucrurilor nevăzute. Ortodoxia şi fizica modernă, trad. Corina Stavinschi, Doina Ionescu. Bucureşti: XXI Eonul Dogmatic, 2005.
ICĂ Ioan, Pr., Alexandros Kalomiros, Andrei Kuraev, Doru Costache, Sfinţii Părinţi despre originile şi destinul cosmosului şi omului. Sibiu: Deisis, 2003.
KALOMIROS Alexandros, Dr., De la Facere la Apocalipsa, Bucureşti: Lumea credinţei, 2005.
LUCA al Crimeei, Sfântul, Puterea inimii, trad. Savga Evdochia, Bucuresti: Sophia, 2010.
NESTERUK Alexei, Light from the East: Theology Science and the Eastern Orthodox Tradition, Minneapolis: Fortress Press, 2003.
NESTERUK Alexei, Universul in comuniune, trad. Mihai-Silviu Chirilă. Bucureşti: Curtea Veche, 2009.
PUHALO Lazăr, IPS, Caile Ortodoxiei Contemporane, trad. Mihnea Gafita. Cluj-Napoca: Eikon, 2006.
PUHALO Lazăr, IPS, Sufletul, trupul si moartea, trad. Fabia Anton. Cluj-Napoca: Eikon, 2005.
PUHALO Lazăr, IPS, Teologia vie in ortodoxie, trad. Fabia Anton. Cluj-Napoca: Eikon, 2005.
MOORE Lazarus, Arhimadrit, Sfantul Serafim de Sarov. O biografie spirituala, trad. Paul Balan, Bucuresti: Agapis, 2002.
NELLAS Panayotis, Omul - animal îndumnezeit. Perspective pentru o antologie ortodoxă, trad. diac. Ioan I. Ica jr. Sibiu: Deisis, 2002.
FIRCA Iova, Cosmologia biblică şi teoriile ştiinţifice. Bucureşti: Anastasia, 1998.
LEMENI Adrian, Repere patristice în dialogul dintre teologie şi știință. Bucureşti: IBMBOR, 2007.
LEMENI Adrian, Sensul eshatologic al creaţiei. Bucureşti: Asab, 2010.
LEMENI Adrian, Teologie ortodoxa şi știință. Bucureşti: IBMBOR, 2007.

ARTICOLE:   
CIRA Călin Emilian, “Teoria evoluţiei şi creştinismul. Sunt ele incompatibile?”, Revista Tabor, anul V, nr. 8, noiembrie, pg. 34-38, 2011.

RELIGIE ŞI ŞTIINŢĂ:
ALEXANDER Denis, Creation and Evolution: Do We Have to Choose?. Oxford: Monarch , 2008.
ALEXANDER Denis, Ronald L. Numbers, Biology and Ideology from Descartes to Dawkins, Chicago: University of Chicago Press, 2010.
COLLINS Francis, DNA and the Revolution in Personalized Medicine, London: HarperCollins, 2010.
COLLINS Francis, The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief. New York: Free Press, 2006.
HICK John, Noua frontiera a religiei şi ştiinţei, trad. Alexandru Anghel. Bucureşti: Herald, 2012.
McGRATH Alister, Dawkins' God: Genes, Memes, and the Meaning of Life. New Jersey: Wiley-Blackwell, 2004.
McGRATH Alister, Why God Won't Go Away: Engaging with the New Atheism. London: SPCK, 2011.Nu am negat prezenta in cadrul Bisericii Ortodoxe a unor pozitii extremiste, fundamentaliste care critica paradigma stiintifica actuala. Asemenea teologiei academice ortodoxe contemporate m-am exprimat indignarea fata de pozitii de acest gen. Spre exemplu (nefastul) site web:
http://www.hexaimeron.ro/

b) ipocrizia
De aici (punctul a) insa si pana a sustine incopatibilitatea intre studiul stiintific corespunzator si teologia ortodoxa asa cum afirma veritabilul Meletos virtual (acuzatorul meu virtual), consider ca este o prapastie de netrecut. Consider ca afirmatia dumnealui este echivalenta cu cea in care cineva ar afirma: nu este bine sa fie studiata corespunzator mecanica cuantica atata timp cat exista dispute stiintifice de genul: Hawking vs Susskind cu privire la radiatia gaurilor negre (am vazut rezultatul disputei), Hawking vs Higgs cu privire la existenta bosonului Higgs (asitam astazi la rezolvarea acestei dispute)... sau nu trebuie studiata adecvat mecanica cuantica pana nu se descopera existenta gravitonului. Evident ca pentru orice om de stiinta sunt ilare astfel de afirmatii. Stiinta trebuie studiata corespunzator, disputele stiintifice neimpiedicand nicidecum cognitia stiintifica. Indiferent de rezultatul disputelor, atata timp cat regulile metodei stiintifice sunt respectate progresul stiintific este asigurat.

In ceea ce priveste incalcarea punctul 4.1 din regulament la adresa mea, observata si atentionata adecvat de catre alti membri ai forumului (este evident ca eu nu pot fi acuzat de incalcarea acestui punct); precizez ca de incalcarea lui au abuzat doar cei care m-au lovit virtual facand uz de puterea lor virtuala data de "pozitia" pe acest forum (se poate obseva relativ usor acest lucru la "Meletos-ul" virtual), pot sa spun ca am remarcat aceasta insa am cosiderat pertinenta atitudinea lui Socrate in astfel de situatii. Am fost "lovit virtual" insa am raspuns adecvat intocmai ca si Socrate cand a primit un picior un public si toata audienta astepta reactia lui, insa el s-a ridicat, s-a scuturat si a afrimat inechivoc: "Daca un magar m-ar fi lovit, oare l-as fi dat in judecata?" Din punct de vedere al constiintei, al Adevarului consider ca s-au lovit pe ei insisi si nu pe mine.

Forumul Scientia > Diverse > Discuţii pe diverse teme > Marul cunoasterii
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3923.msg53544.html#msg53544
"In cazul ca sunteti ridiculizati/batjocoriti de partenerii vostri de discutie intr-un dialog pe tema religioasa,cum reactionati?"
Am raspuns: "Facand apel la constiinta.
Situatia este similara celei in care intr-un mediu fundamentalist religios (ce interpreteaza ad litteram textele "sfinte" -oricare ar fi ele) un om de stiinta ar fi "ridiculizati/batjocoriti de partenerii de discutie intr-un dialog pe tema" stiintifica (paradigma stiintifica actuala).
Ar putea sa se simta "prost" un om de stiinta pentru ceea ce cunoaste intr-o astfel de situatie?
Daca cineva spune unei astfel de persoane ca dispozitivul GPS spre exemplu nu poate functiona fie pentru ca teoria relativitatii este "gresita", fie ca pamantul este "plat", fie ca ca stiinta e "draceasca, inventie diavoleasca, fantezie etc." oare omul de stiinta se poate simti ofensat? Sau poate fi afectata cunoasterea lui stiintifica sau activitatea lui stiintifica?"

Epilog:
Intreb retoric: Cum poate cineva considera ca poate combate pseudo-stiinta cu ajutorul stiintei atat timp cat nu exista o referinta comuna: metoda stiintifica (garant al congnitiei obiective in ceea ce priveste explicatia modului de functionare al universului)? Oare "victoria" veritabilul Meletos virtual care sustine acesta abordare nu este asemenea basmelor: "Sapte dintr-o lovitura"? (http://ro.wikipedia.org/wiki/Croitora%C8%99ul_cel_viteaz)

Consider insa ca este pertinenta propunea pe care am facut-o:
Forumul Scientia > Diverse > Discuţii pe diverse teme > Marul cunoasterii
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3923.msg53561.html#msg53561
"In numeroase randuri am precizat ca ar fi indicat ca pe acest forum sa se discutie subiecte filozofice si stiintifice, excluzandu-se pseudo-stiinta (prin aceasta intelegand ca orice critica a paradigmei stiintifice actuale, pentru a fi acceptata in discutie, trebuie sa fie demonstrata practic. Concret: cine afirma ca teoria relativitatii este gresita sa aduca dovezi practice).

Consider ca aceasta initiativa este utilia in evitarea certurilor/disputelor inutile si ridicole, ce induc o tenta telenovelistica.
Afirma cu toata onestitatea si convingerea ca este intelept (in general si in particular pe acest forum dedicat stiintei) sa se evite orice discutie privitoare la critica paradigmei stiintifice actuale atata timp cat cei care "contrazic" stiinta nu pot aduce nici o dovada practica ci se bazeaza doar pe "vorbe".
Orice alternativa la paradigma stiintifica actuala (din sfera filozofica, teologica...) trebuie verificata practic. Metoda stiintifica fiind elocventa in acest sens.
Filozofia nu trebuie confundata cu pesudo-stiinta. Filozofia este utila dezvoltarii gandirii si congnitiei umane, pe cand pseudo-stiinta si fundamentalismul (fie filozofic, fie religios) este extrem de nociv."

Acum sunt iarasi in fata voasta (cei ce m-ati "incarcerat"), caci alta optiune nu mi-ati lasat. Daca imi doriti "moartea virtuala" va rog sa spuneti direct aceasta si nu trebuie sa fiu executat prin banare ci voi bea "cucuta virtuala" cu constiinta impacata. Desigur ca ma puteti "ucide virtual" prin banare, fara sa am drept la replica... este alegerea vostra... dar va asigura ca important este Adevarul... constiinta, atat individuala cat si cea umana.

Personal nu am ce pierde, ci voi sunteti cei care pierdeti (in principal din punct de vedere filozofic)... cititorii acestui forum, caci repet eu nu fac decat sa va indemn sa evitati "ignoranta filozofica"... sa nu considerati ca stiinta implica exclusiv filozofia materilasita ateista. Asadar astept fie reabilitarea mea fie osanda la "moartea virtuala" pe acest forum de preferat prin "cucuta virtuala" si nu pritr-o executie miseleasca sumara prin "banare".

Sunt constient ca activitatea "credinciosilor" crestinti ce (inca) incearca (furibund) sa opuna un creationism ad litteram paradigmei stiintifice actuale (implicit sustinand o pseduo-stiinta), a sporit conturarea unei opinii negative in mediile intelectuale fata de orice fenomen religios (si implicit fata de cel ortodox). Astfel a fost amplificata ideea conform careia orice manifestare religioasa are conotatii peiorative, iar teologia ortodoxa traita dupa modelul patristic si filocalic nu poate oferi o congnitie duhovnicesca.

Consider ca fiecare specialist trebuie sa se rezume la domeniul sau de specialitate: filozofii la filozifie (ce implica si filozofia religiei), teologii la teologie (ce implica si filozofia), oamenii de stiinta strict la domeniile stiintifice. Repet: stiinta nu poate fi implicata in disputele filozofice (de genul filozofie materialista ateista vs teologie).

Afirm inechivoc ca asa cum stiinta este elocventa in cognitia modului de functionare al universului asa si teologia ortodoxa ofera inechivc cognitia duhovniceasca ce ii ofera omului raspunsuri la intrebarile filozofice precum: care este cauza modului de functionare al universului? care este scopul existentei universului si al organismelor? care este scopul existentei omului?
Asa cum stiinta se studiaza corespunzator asa si teologia trebuie studiata corespunzator avand profesori care afirma "noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marturisim" (Ioan 3). Cateva exemple elocvente de astfel de profesori in cognitia duhovniceasca teologica ortodoxa sunt: Sfantul Simenon Noul Teolog, Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Serafim de Sarov... ei sunt cei care asemnea Sfantului Iov afirma: "cum pot sa vorbesc de rau pe Dumnezeu cand simt Duhul Sau in pieptul meu"?


P.S. Va multumesc pentru atitudinea dvs care nu a facut decat sa intareasca si mai mult convingrea afirmata de Socrate ca "singur Zeus (Dumenzeu) este intelept" cu adevarat, si astfel a fost amplificata dorinta mea de a studia corespunzator stiinta si teologia ortodoxa pentru a avea o cognitie adecvata atat stiintifica cat si duhovniceasca. Oamenii in mandria lor au impresia ca le situ pe toate... dar de cele mai multe ori nu stiu nimic, si cand cineva ii cerceteaza sincer pe cei ce se cred intelepti si este vadita nestiinta lor, vanitatea si invidia intra in actiune... cu aceleasi rezlutate intotdeauna (le stim din istorie: Socrate, Galileo...).

Forumul Scientia > Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Sugestii pentru îmbunătăţirea forumului > Sistemul de măsurare a popularităţii utilizatorilor forumului
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3384.msg53495.html#msg53495
"[...]Am plecat in acest demers de la o intamplare mai veche, la care am fost intr-un fel martor, insa unul virtual, intrucat povestea se petrecea intr-un spatiu virtual, fiind vorba de o polemica de idei pe Internet. Bineinteles ca, situatia poate fi intalnita oriunde in alta parte, in viata reala, pe strada, la serviciu, oriunde...

Protagonistii scenetei erau oamenii "cibernetici", cu fizionomii construite din mouse, "personalitati" de mare calibru internautic, cu notorietate castigata on-line, aplaudati frenetic de o multime de "clone electronice", care formau un fel de "galerie de nevertebrate", atunci cand, acestia ciuruiau cu "gloante lingvistice", ca sa ma exprim cat de cat blajin, pe unii mai nou veniti pe miristea Net-ului. "Clonele acefale" erau pregatite, oricand, cu cate un Like la orice verbalizare "savanta" a idolului lor, ele fiind un fel de membri de partid, care serveau cu adeziuni din oficiu pe marele Sef.

Nu am inteles suficient, nici atunci si nici acuma, cum oameni care se pretind drepti, cinstiti, morali, evlaviosi, pot sa savureze in comuniune asemenea bucurii malitioase, printr-o solidaritate internautica sau de orice alta natura, atunci cand vad, cum este linsat un frate, de artileria altuia mai iscusit in lansarea imprecatiilor "culte".

Decorul era unul de satra: bulibasa, fariseu de formatie intelectual, inconjurat de pirande "evlavioase" si ajutat de un barbos cu multi puradei, care binecuvanta adunatura, slobozeau "tiganiade lingvistice", opozantului-vames...

Toata povestea mi s-a parut elocventa pentru ceea ce putem defini ca fiind: lipsa de discernamant, de scrupul si de obiectivitate la cineva, oricine, atunci cand adera neconditionat la o cauza, opinie sau demers, fara o necesara deliberare, mai intai, a propriei constiinte, prealabila oricarei adeziuni. Este o lipsa totala de maturitate spirituala, sa fii in asentimentul cuiva a priori, mai inainte de a te consulta, intai cu tine insuti...

De aceea, spiritul de turma face pe multi oameni, barbati sau femei, sa gandeasca la gramada, nu fiecare pentru sine. Iar daca n-ai nimerit grupul, te poti trezi, lipsit total de caracter si deposedat de personalitate, prin decizia de a fi impreuna cu indivizi lipsiti de maniere, care gandesc in locul tau, aprobandu-le gratuit prestatiile "artistice" sau opiniile lor. Perfidia acestora vine din felul cum pot manipula directionand "satelitii gravitationali" pe orbite ratacitoare, tarand "entitatile idolatre", aidoma caderii luciferice, cand heruvimul cel mandru " in coada lui a tarat a treia parte din stelele cerului" (Apoc. 12,4).
[...]
Nici o virtute, nici un merit nu ne pot indreptati sa privim cu aroganta pe nimeni. Nici starea de dreptate nu este legitima pentru a ne institui judecatori ai celorlalti. Este mandrie pura acest reflex de a-i privi pe ceilalti de sus sau de a ne lauda cu ceea ce am primit de la Dumnezeu, mai mult decat altii.

Incercarea de a-i strivi pe cei smeriti cu valoarea impetuoasa a persoanei noastre este un viciu dezagreabil. Nici frumusetea, nici inteligenta, nici averea, nici copiii nostri si nici dregatoriile pe care le-am primit, nu pot fi motive de dispretuire a celor care nu le au ori nu le-au dobandit inca."
http://www.crestinortodox.ro/editoriale/dreptul-mandru-136325.html
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

Sieglind

#4
Citat din: Scientia din Iunie 21, 2012, 07:12:47 PM
Pentru încălcarea repetată a punctului 4.7 din regulament.

Scientia, acum să te văd!

Asta se numeşte, tehnic vorbind, takeover: dacă va fi sau nu hostile, depinde de trimişii forumului creştin-ortodox (deocamdată doar 2, dar mai ştii?).

Cică "Apărarea lui Socrate"! LOL

:o  ;D

sumalan dorin

 

Incredibil!Stimate domn Eugen7 nu credeti ca e mai bine sa va etalati cunostiintele in materie de misticisme pe alt forum unde ati putea avea destui adeptii si ati putea primii destul feed-back!

Dupa cate observati nu prea cred ca cineva este interesat de pocainta,sau ce tine despre aceasta latura retrograda.Spatiu virtual bubuie de indivizi care vor sa invete mai multe despre misticisme,propice ar fii sa va indreptati unde stiti ca aveti sustinatori!

Nu stiu cum vor reactiona ceilalti membri ai forumului dar credeti-ma ca orce replica sau subiect in curs de desfasurare intiat de dvs care are in prim plan religia sau misticismele o sa fie combatut de mine fara mila!

Este treaba dumneavoastra daca doriti sa va intoxicati creierul cu subiecte retrograde!De asemenea dupa cum bine intuiti creerea unei punti intre religie si stiinta doar pentru a dovedi ca religia este utila oamenilor este inoportuna pe acest forum.In dezbateriile pe care le-ati avut pe aceste subiecte destui membri v-au cerut argumente concrete ,palpabile ,rationale daca doriti.

Probabil sa existe o ratiune in materie de religie ,pocainta etc.Dupa cum ati observat ratiuniile dumneavoastra nu s-au intersectat cu ratiuniile membrilor de pe acest forum!

Nu cunosc cat de bine sunt pregatiti manipulatorii religiosi pentru intoxicarea naivilor dar totusi imi permit sa cred ca sunt destul de bine pregatiti din moment ce avem in Romania destui pocaitii sau mai nou spus: destui oamenii au trecut la confesiuni religioase altele decat erau obisnuiti!

Sieglind

#6
Şumi,

pe lângă faptul că este nesimţire, sfidare a celor mai elementare reguli de bun-simţ, încalcă în mod flagrant REGULILE acestui forum!

Te rog să observi TRIMITEREA (linkul) la pagina forumului creştin-ortodox!

OK, dacă este compulsiv-obsesiv în nevoie de martiraj, de data asta i-l ofer:

Admin, solicit bannare for ever: capul Sf. Eugen7 pe-o tipsie !

Sieglinde-Salome  :D

sumalan dorin


@Siegliend


Am observat numai ca il las in pace vreau sa vad cu ce strategii vine deoarece nu am de unde sa stiu ce gandeste.Spre nefericirea lui mai cunosc si eu cate ceva din psihologie,sociologie,manipulare etc.Iar in cazul ca vine cu ceva nou ma pot documenta super rapid ,carti sunt cu duiumul.Iar lectura face parte din mine!

Il atentionez pe stimabilul domn Eugen7 ca am o placere nebanuita de a demonta credinte religioase!


Sieglind

Citat din: Şumi din Iulie 23, 2012, 10:33:18 PM

@Siegliend

Am observat numai ca il las in pace vreau sa vad cu ce strategii vine deoarece nu am de unde sa stiu ce gandeste.Spre nefericirea lui mai cunosc si eu cate ceva din psihologie,sociologie,manipulare etc.Iar in cazul ca vine cu ceva nou ma pot documenta super rapid ,carti sunt cu duiumul.Iar lectura face parte din mine!

Il atentionez pe stimabilul domn Eugen7 ca am o placere nebanuita de a demonta credinte religioase!

Da?

Să-ţi arăt ce a lăsat pe forumul ăsta cu propovăduirea lui nesimţită (adus de google de pe urma "termenilor" pe care i-a recunoscut):

puah! ăsta-i forum de ştiinţă?
sumalan dorin

In urma vizualizarii pozelor (multumesc) imi trec niste glume daca le pot spune asa prin materia cenusie.Din pacate cred ca as fii suspendat daca le-as posta sau cine stie stimabilul domn Eugen 7 e mai slab de ingerii si ar face atac de panica.

Apropo aia cu "Coliva" e super tare.

Hai ca ma sacrif si ii doresc ceva!

Stimabile domn Eugen 7 iti doresc pentru toate ideile tale religioase sa ti parastas !Iar la parastas sa iti aduci aminte de cele 10 porunci!De la 1 pana la 10 uite religia cum dispare!

Mi-am asumat raspunderea pentru ceva incompabilitati in materie de suspedare.

Sieglind

#10
Şumi,

aici e o comunitate - în virtual, cum i se mai spune, dar nu mai puţin reală.
Nu are importanţă că suntem mulţi sau puţini, că venim mai rar sau mai des, că dorim să învăţăm sau să împărtăşim din ceea ce ştim, ci doar că ne aflăm aici pentru că preţuim nişte valori comune.

Dacă permitem ca interesul nostru pentru ştiinţă să fie deturnat într-un soi de combat cotidian cu un neica Eugen7 sau cu altul de teapa lui, care în mod deliberat sfidează reguli - pe care altminteri noi suntem datori să le respectăm, dacă acceptăm să-şi bată pur şi simplu joc de NOI TOŢI, dându-ne să îngurgităm propaganda lui la început insidioasă, devenită de-acum făţişă, dacă tolerăm ca în fiecare zi să-şi ridice, sufocant, topicele cu titluri ostentativ-religioase, la care inevitabil se va găsi cineva să-i răspundă, dacă nu chiar să-i cânte în strună, înseamnă că îl lăsăm să preia controlul. De asta am zis că e un "takeover".

La fel, dacă îl lăsăm pe unul singur să-l contreze, pe care mai apoi să-l identifice drept Meletos virtual, are motiv de victimizare ("martiraj", exact ceea ce-şi doreşte).  

Când te înscrii pe un forum, indiferent care, înseamnă că i-ai agreat REGULILE, normele, convenţiile, implicit RESPECTUL cuvenit partenerilor virtuali.

Ca atare, voi continua să solicit bannarea, neavând niciun chef de vreo dispută directă cu un individ care a dovedit că nu mă respectă.

Eugen7

Stimabililor (Meletosi virtuali), nu am pretenita sa pot discuta subiecte religioase pe un forum de stiinta, pentru simplu motiv ca nu este nici locul potrivit si nici nu consider ca pot gasi persoane competente in acest domeniu.

Da sunt indignat de faptul ca stiinta este acaparata de filozofia materialista. Da sunt indignat de "ignoranta filozofica". Da sunt indignat de pseudo-stiinta ("intelligent design" spre exemplu). Da sunt indignat de orice pretentie religioasa de a substitui studiul stiintific adecvat. Da sunt indignat de orice incercare de imixtiune teologica, filozofica in stiinta (metoda stiintifica). Pentru aceasta puteti cere "moartea mea virtuala" pe acest forum insa nu pentru stiinta, pe care o respect, o studiez si o "propovaduiesc" onest, atat cat ma pricep.

Sustin independenta stiintei fata de teologie si filozofie. Teologii si filozofii se pot "duela" cat vor ei insa fara a face din stiinta o victima colaterala.


Am pretenita pe care o consider pertinenta ca discutiile filozofice daca sunt acceptate pe acest forum dedicat stiintei sa fie oneste si sa accepte filozofia religiilor precum si teologia. Faptul ca anumite persoane au frustrari in ceea ce priveste teologia si orice fenomen religios este "treaba constiintei lor" si nu trebuie sa afecteze obiectivitatea discutiilor filozofice.

Va indemn sa incercati sa ma "contrati", sa dovedeti ca gresesc insa in domeniul in care sunteti specialisti: stiinta, unde putem folosi un limbaj comun. Desigur ca puteti incerca si filozofic sa "dovediti" ca teologia este "fantezie", insa observ ca vanitatea si infatuarea intelectuala sunt obstacole greu de trecut in cazul Meletosilor virtuali.

Astfel daca din punct de vedere stiintific fac abateri si nu ma conformez studiului stiintific adecvat, precum si paradigmei stiintifice actule va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa ma corectez, din puct de vedere stiintific. Nu puteti dovedi ca am gresit din puct de vedere stintific. Nu pretind ca inteleg profund paradigma stiintifica actuala, ca sunt un savant, ca nu am nevoie de lectii stiintifice, de stiudiu adecvat... afrim doar ca "nu pretind ca stiu ceea ce stiu ca nu stiu"(Socrate) si "stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu"(Socrate).

Ironiile voastre in ceea ce priveste asocierea forumului cu subiecte religioase (teologice) din pricina postarilor mele (in care am prezentat obiectiv in principal teologia ortodoxa contemporana academica, lucru ce poate fi verificat cu usurinta din referinte; dar si filozofia religiei), ar trebui sa o vedeti pusa in balanta cu asocierea forumului cu "ingnoranta religioasa", creationismul ad litteram ("intelligent design", "pamant plat", "model functional geocentric" pentru univers sustinut de TOTI credinciosii ca unice viziuni creationiste).
Cam astfel de imagine are religia si teologia pe acest forum (credinciosii ortodocsi si nu numai, sunt un fel de oameni preistorici care in modul lor de viata primitiv cred in Dumnezeu pentru ca nu pot explica: de ce ploua, de ce fulgera etc. si numai o Divinitate poate face asta in "chip nevazut" printr-o magie "hocus pocus" pe care omul nu este capabil sa o inteleaga)... imagine pe care Meletosi virtuali au conturat-o tendentios si viciat, dorind victorii "stiintifice" si in basme "sapte dintr-o lovitura" (Croitorasul cel viteaz).


Stiinta este vazuta de Meletosii virtuali ca o "cheie franceza (universala)" buna la toate: filozofie, basme... in loc sa vada ca stiinta este "cheia" eshaustiva si inechivoca care il ajuta pe om sa aiba cognitia adevarata doar a modului in care functioneaza universul si nu trebuie implicata nici in basme si nici in filozofie (si implicit teologie).

Ca o contraoferta propun membrilor acestui forum cat si administratorilor sa discutam subiecte strict stiintifice in ceea ce priveste ontologia. Aici astept sa fiu contrat obiectiv din punct de vedere stiintific, in cazul in care ma abat de la paradigma stiintifica actuala si de la stiinta. De asemnea pentru a nu "aluneca" in dispute filozofice, trebuie evitata orice interpretare filozofica si teologica atat a fiziologiei umane cat si a cognitiei umane.

Daca insa veti decide ca este mai potrivt sa ma "ucideti virtual" (de preferat sa o faceti prin "cucuta virtuala" si nu miseleste prin "banare")... ma voi conforma asa cum am precizat in postarea anterioara intrucat mai importanta este constiinta, dreptatea si Adevarul... insa voi va veti cufuda in "ignoranta filozofica" printr-o astfel de decizie neinteleapta.

Meletosilor virutali nu imi este teama de voi si nici de puterea voastra virtuala... Constiinta, Dreptatea, Adevarul, Dragosta sunt mult mai importante... viata umana nu este limitata la existenta fiziologica (senzoriala) si la o prezenta virtuala pe internet. Chiar daca acesta situatie (carcera, judecata, osandire) ar fi fost reala si nu virtuala la fel as fi reactionat.
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

Eugen7

Citat din: Şumi din Iulie 23, 2012, 10:33:18 PM
Il atentionez pe stimabilul domn Eugen7 ca am o placere nebanuita de a demonta credinte religioase!
Aceasta se vrea o amenintare? Ar trebui ca Biserica sa "tremure" de frica...

Stimabile domn Sumi chiar va rog sa incercati sa demontati credintele religioase. Insa considerati ca veti reusi doar in cuvinte fara o cognitie umana specifica? Oare sunt indicate astfel de incercari pe un forum dedicat stiintei? Nu ar fi mai potrivit in spatiul virtual sa se discute astfel de subiecte pe un forum filozofic sau pe un blog personal...

Credinta ortodoxa nu este un scop in sine ci are ca scop inechivoc congnitia lui Hristos Iisus. Cum considerati ca puteti "demonta in cuvinte" persoane care marturisesc "noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marturistism"(Ioan 3) "cum pot sa vorbesc de rau pe Dumnezeu cand eu simt Duhul Sau in pieptul Meu" (Iov). Ati studiat scrieri sau ati cunoscut persoane care au atins inalte nivele de cognitie duhovniceasca precum: Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeei...?
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

Eugen7

#13
Citat din: Sieglind din Iulie 23, 2012, 10:38:17 PM
Să-ţi arăt ce a lăsat pe forumul ăsta cu propovăduirea lui nesimţită (adus de google de pe urma "termenilor" pe care i-a recunoscut):
Ia te uita ce poate aduce google... si ce argument relevant este acesta pentru osandirea mea la moartea virtuala.

Retoric intreb, oare ce ar aduce google la propovaduirea "ingnorantei filozofice", a "ingonrantei religioase" a imaginii denaturate si negative a teologiei, credintei, religiei pe care incearca furibund sa o contureze pe acest forum, cu infatuare intelectuala, Meletosi virtuali.

Probabil pentru ei (Meletosii virtuali) ar fi un "deliciu" intelectual cand google ar asocia (si ar "aduce" in urma "termenilor" recunoscuti) teologia (ortodoxa), religia, filozofia religiei cu imagini de oameni primitivi care traiesc in fantezii (si nu pot deosebi pe Dumnezeu de Mos Craciun), care sustin "intelligent design"... "pamant plat", "model geocentric functional pentru univers"... care sunt incapabili sa inteleaga modul in care functioneaza universul.

P.S. Cuvintele cu conotatii peiorative pe care le folositi la adersa mea le-am remarcat, insa nu imi voi schimba modul de reactie ci voi raspunde dupa modelul lui Socrate atunci cand a primit un picior in public, s-a ridicat s-a scuturat si a zis: "Daca ma lovea un magar oare l-as fi dat in judecata?"
"Stiu ca nu stiu nimic dar stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)

ariel55

@sieglind:
CitatSă-ţi arăt ce a lăsat pe forumul ăsta cu propovăduirea lui nesimţită (adus de google de pe urma "termenilor" pe care i-a recunoscut):
Este un add on by Google.Chiar in acest moment citesc in pagina un alt add on pe alte teme  :D
Totul tine de administrarea domeniilor acceptate de la Google de catre administratorul forumului.Este necesara filtrarea.Oricum, add on-urile sunt alese in functie de navigarile fiecaruia pe net (google stocheaza aceste informatii, fara voia voastra  cand va gaseste (probabil dupa IP sau MAC adress) va serveste o reclama din domeniul vostru predilect... ;D.Banui ca admin-ul poate introduce filtrare pentru forum.
La capitolul tracking...devin din ce in ce mai isteti cei de la Google. 8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!