Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

" Știința reprezintă mai degrabă o metodă de cunoaștere "

Creat de sumalan dorin, Octombrie 04, 2016, 08:05:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin

Salutari

" -Mi se mai cere, de către oricare susținător de năzbâtii, să am mintea deschisă...
-(Carl a zâmbit.) [Așa este.] A avea mintea deschisă este o virtute, dar, așa cum spunea o dată inginerul spațial James Oberg, [îl cunoști, cu siguranță,] nu trebuie să fie atât de deschisă, încât să îți cadă creierul afară. Desigur, trebuie să fim dispuși să fim cu mintea deschisă și să acceptăm noile dovezi. Dar aceste dovezi trebuie să fie unele puternice. Nu toate susținerile au merite egale... [...] Afirmațiile extraordinare au nevoie de dovezi extraordinare.."

Restul articolului il gasiti : http://stiintasitehnica.com/un-interviu-cu-carl-sagan/

Articolul este preluat cu acordul autorului.

atanasu

Sumi,
Ma bucur ca ai indicat interviul cu Carl Sagan un om de stiinta drag mie pentru libertatea deosebita de care a dat dovada in gandire desi proiectul lui cu placutele trimise in Cosmos l-am gasit cam pueril atunci cand am aflat de el, mai ales ca in paralel de fpt ceva mai inainte  si probabil inspirati de LINCOS-ul inventat in anii 60 de prof Freudenthal de la Univ Utrecht, despre care la noi au scris doar doi savanti, Solomon Marcus si Edmond Nicolau , au fot cei de la NSA a SUA care in 1966 se ocupa de problema, asa cum aflam de curand din desecretizarile facute in ultima vreme de aceasta cea mai secreta Agentie de inteligence a SUA(vezi File X). Aceasta desigur ca  a mers pe drumul serios de comunicare cu ETI deschis de Freudenthal .
Si eu in firul redeschis de mine dar fara mare efect METI http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,4946.msg66217.html#msg66217
va scriam tuturor un mesaj in LINCOS si pe care nimeni nu a incercat sau nu a reusit sa-l decodifice.
Revin aum la faptul ca si eu am scris ceva, despre ce cred eu despre Pseudostiinta pe firul pe care combat intens si pentru care am si intrat pe acest forum: Teoria BB si Evolutia Universului , fir deschis de Mircea Hodor dar pe care cred ca eu il mentin in viata si cu ceva succes dat fiind ca in mai putin de doi ani a ajuns la peste 42000 vizite.
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,4910.msg66724/topicseen.html#msg66724 la comentariul nr 182 din 10 iunie 2016.
si pe care daca vrei sa redeschizi discutia despre acest subiect aici  pe firul tocmai inaugurat, il pot posta ca o prima interventie la subiect.

PS Nu am uitat promisiunea sa revin la A treia Cale si pentru moment nu pot spune decat ca o teorie economica fundamentala cum ar avea pretentia a fi una care respingand si capitalismul sicomunismul(marxism-leninismul) este cea mi corecta desigur ca trebuie sa se fundamenteze plecand de la elementele fundamentale ale siintei economice si anume productia si repartitia care depind de variabile care le influenteaza pe amandoua cum ar fi cea mai importanta venind dinspre latura umana a procesului unde la loc de cinste se va afla proprietatea.

sumalan dorin

" Imaginaţi-vă că sunteţi la comanda legilor care guvernează Universul. Aveţi în faţa dumneavoastră un panou de control, pe care se află numai câteva butoane cu care puteţi comanda valorile unor constante fundamentale. Nu vă grăbiţi să vă jucaţi cu butoanele. Misiunea dv este aceea de a proteja viaţa din Univers. Gândiţi-vă bine, atunci când umblaţi la butoane: este de ajuns ca una dintre constante să fie modificată foarte puţin, pentru ca stelele, planetele şi, implicit, viaţa să dispară... veţi crea, dacă nu sunteţi atent, un Univers trist, un pustiu în spaţiu-timp."

" Asta este frumos în ştiinţă. Putem explora lumi care, foarte probabil, nu ne vor fi accesibile niciodată. O Americă de care ne desparte un ocean ce nu îl vom putea străbate vreodată. Explorarea pe care am încercat să o ilustrăm acum a încercat să înlocuiască o întrebare fundamentală pentru umanitate: ,,Care este locul nostru în Univers?", cu o alta, mai profundă şi, implicit, mai frumoasă: ,,Care este locul Universului nostru în multivers?".

Daca aceste doua citate v-au produs curiozitate si totodata entuziasm ,il puteti citi integral:

http://stiintasitehnica.com/viata-in-multivers/

atanasu

In cadrul acestui titlu poate ca este bine sa postez acestea deja postate si in alte parti:

Articolul foarte bun al  dlui Presedinte al CRIFST, dl. vicepresedinte al Acadmmiei, dl. acad. Bogdan M.Simionescu  intitulat ,,Un plan, un plan, regatul meu pentru un plan!"pe situl CRIFST dl Nicolae Sfetcu ma face sa ma gandesc ca ar fi si bine si nimerit ca si in cadrul CRIFST sa se formeze  un grup  de lucru intitulat de exemplu: :Grupul roman pentru un plan de tara, Romania 2025-2050", sub inrumarea dlui academician Bogdan Simionescu si dupa ideile astuia;

paraschivrazvan25

Stiinta este cea mai buna metoda de cunostere.

Agentia noastra va ofera solutii complete si extrem de avantajoase de mobilitate, aveti optiuni de inchirieri auto bucuresti disponibile in orice zona din capitala. Clientii care vin cu avionul au optiunea avantajoasa de inchirieri auto otopeni cu posibilitatea de livrare a masinii chiar la aeroport. Va puteti bucura de fiecare data de cele mai bune si mai avantajoase optiuni si solutii de rent a car bucuresti cu masini de cea mai buna calitate la costuri minime fara limita de km si fara sa vi se ceara de;pozit.

atanasu

Acad. Bogdan M.  Simionescu
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Era inca in putere(76 ani) si a condus CRIFST  in ultimii ani..cu  competenta deosebita si multa daruire.

Abia ce-mi acordase, surprinzandu-ma, la inceputul lui octombrie in cadrul CRIFST,  "Diploma de merit"pentru activitate cu rezultate deosebite in perioada 2012-2024, 
Unele rezultate stiintifice partiale vi le-am impartasit in aceasta perioada (dupa 2015) si voua colegilor de aici...
IAM

calahan

Atanasu
Iata ca zicea Carl Sagan:
CitatDesigur, trebuie să fim dispuși să fim cu mintea deschisă și să acceptăm noile dovezi. Dar aceste dovezi trebuie să fie unele puternice. Nu toate susținerile au merite egale... [...] Afirmațiile extraordinare au nevoie de dovezi extraordinare.."

Dumneata ce spui? Sinfazarea campului electric cu cel magnetic, in structura undei E-M, si lipsa retroradiatiei, cerute de teoria undelor si dovedite experimental, sunt sau nu dovezi puternice ale faptului ca in vid nu functioneaza mecanismul undelor si deci ca asa zisele unde E-M ale radiatiei nu sunt cu adevarat unde, ci sunt doar structuri dinamice periodice, (fara procese vibratorii), care luneca hidrodinamic prin spatiul fizic materializat de materia inponderala. In acelasi interviu Carl Sagan este intrigat de extinderea pseudostiintei. Dar sustinerea in sistemul teoretic oficial al fizicii a dogmelor desuete, care tin cunoasterea pe loc, nu este tot pseudostiinta?

atanasu

Ce postez eu si cu ce obsesii vii dta in permanenta chiar si in mod direct!

princehansolo

Citat din: calahan din Noiembrie 02, 2024, 02:09:43 PMAtanasu
Iata ca zicea Carl Sagan:
CitatDesigur, trebuie să fim dispuși să fim cu mintea deschisă și să acceptăm noile dovezi. Dar aceste dovezi trebuie să fie unele puternice. Nu toate susținerile au merite egale... [...] Afirmațiile extraordinare au nevoie de dovezi extraordinare.."

Dumneata ce spui? Sinfazarea campului electric cu cel magnetic, in structura undei E-M, si lipsa retroradiatiei, cerute de teoria undelor si dovedite experimental, sunt sau nu dovezi puternice ale faptului ca in vid nu functioneaza mecanismul undelor si deci ca asa zisele unde E-M ale radiatiei nu sunt cu adevarat unde, ci sunt doar structuri dinamice periodice, (fara procese vibratorii), care luneca hidrodinamic prin spatiul fizic materializat de materia inponderala. In acelasi interviu Carl Sagan este intrigat de extinderea pseudostiintei. Dar sustinerea in sistemul teoretic oficial al fizicii a dogmelor desuete, care tin cunoasterea pe loc, nu este tot pseudostiinta?
Calahan,
Susții un anumit comportament al radiației electromagnetice în vid. Dacă experimental nu se observă acest comportament, ce faci? Spui că nu e poate obține vid absolut?
Toate-s vechi și noi sunt toate

calahan

atanasu
Vrei cumva sa spui ca nu ai postat dumneata interviul cu Carl Sagan? Si ai gasit, ca intotdeauna, o fraza de eschivare de la raspunsul la chestiune. Asta inseamna ca nu ai niciun discernamant. Dumneata nu poti sa raspunzi clar si simplu la intrebarea daca sinfazarea campurilor electric si gravific, precum si lipsa retroradiatiei, ceruta de mecanismul undelor, sunt argumente puternice pentru a sustine ca in vid nu functioneaza mecanismul undelor si deci in vid nu exista unde. Fiindca in vid nu exista nicio vibratie, este numai translatie. Si daca in vid nu exista unde, inseamna ca fotonul nu este unda, contrazicand inca o data relativitatea.

atanasu

calahan

princehansolo
CitatSusții un anumit comportament al radiației electromagnetice în vid. Dacă experimental nu se observă acest comportament, ce faci?
Pai sinfazarea campului electric cu cel magnetic, precum si lipsa retroradiatiei, ceruta de mecanismul undelor, sunt constatate (demonstrate) experimental. Lipsa retroradiatiei dovedeste, fara niciun dubiu, actiunea fortei electromagnetice, care facand propulsia structurii dinamice periodice a radiatiei, inpiedica propagarea radiatiei in sens invers.

calahan

Atanasu
CitatVreau sa spun : Calahane, MAI LASA-MA IN PACE!
Raspunsul asta al dumitale, vrea cumva sa insemne ca nu ai postat dumneata interviul cu Carl Sagan? Si daca ti-am pus chestiuni din acel interviu, te-am deranjat si te-am obosit?

princehansolo

Citat din: calahan din Noiembrie 03, 2024, 08:18:18 AMprincehansolo
CitatSusții un anumit comportament al radiației electromagnetice în vid. Dacă experimental nu se observă acest comportament, ce faci?
Pai sinfazarea campului electric cu cel magnetic, precum si lipsa retroradiatiei, ceruta de mecanismul undelor, sunt constatate (demonstrate) experimental. Lipsa retroradiatiei dovedeste, fara niciun dubiu, actiunea fortei electromagnetice, care facand propulsia structurii dinamice periodice a radiatiei, inpiedica propagarea radiatiei in sens invers.
Eu am mai pus o întrebare, pe care văd că și tu o eviți după metoda foarte utilizată de tine și care te deranjează când o utilizează alții. Ar trebui să ceri drepturi de autor pentru felul în care eviți să răspunzi. De fapt cred că te-ai inspirat din Marius Chicoș Rostogan, care răspundea cu castravetele care are 90% apă.
Întrebarea la care eviți răspunsul este:
CitatSpui că nu se poate obține vid absolut?
Toate-s vechi și noi sunt toate