Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Blog de etologie

Creat de Dorian, Iunie 01, 2014, 12:12:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Dorian

Vă salut. Vă propun să luaţi cunoştinţă de o pagină ştiinţifică nouă, cu articole şi texte despre comportamentul uman guvernat de instincte şi emoţii.

Instinct şi Raţiune.
www.dorianfurtuna.com

Ca etolog, în mod special mă interesează originea agresivităţii sociale şi fenomenul identitar.

Ne caracterizează agresivitatea, xenofobia, duşmănia, îndoctrinarea în gândire. Acestea sunt reminiscenţe ale psihologiei noastre evolutive şi dacă nu le vom cunoaşte bine, ororile trecutului se vor repeta neîncetat. Articolele de la rubrica Identitate reflectă viziunea mea asupra fenomenelor demografice şi identitare care se produc în lume la începutul acestui secol. Eu anticipez recrudescenţa ultranaţionalismelor, a xenofobiei şi a animozităţii rasiale în numeroase ţări şi regiuni de pe glob, din cauza incapacităţii de adaptare a diverselor grupuri identitare la o convieţuire paşnică comună.


ion adrian

Am vazut blogul. Dar daca tu vrei doar sa ne trimiti la blogul tau este OK caci ai facut-o. Dar daca ai niste probleme care te intereseaza atunci prezinta-le cu ce stii tu despre si desigur cu ce nu stii si ai vrea sa stii si daca careva se prinde in acest jok iarasi este ok. Pe mine de exemplu etologia nu ma lasa rece dar nu pot aborda asa totul dintr-o data.
Felicitari pentru blog in sensul ca felicit orice efort in zona cunoasterii.  :)

ion adrian

PS Sa-ti ridic eu o minge la fileu. Am pomenit aici despre notiunea de "regn uman" un pic metaforica si un pic chiar reala in sensul ca nousul este ceva dat omului si care-l extrage intr-un anume fel din regnul animal(nu este o premiera mondiala caci dupa ce am introdus pentru mine aceasta sintagma am aflat intamplator ca cineva am uitat numele ar fi pomenit-o acum peste una suta ani. Am povestit aici si despre o superba nuvela intitulata cred Visul lui Gudeea (satrap din Lagash-Sumer). Infine nu prea stiu pe unde am postat dar daca esti interesat vei gasi.
Numai bine

ion adrian

PS. Dar si pentru cei care m-au contrat pe atunci,  caci am gasit acum cautand acea referire veche de peste un secol de cand in mod stiintific a aparut notiunea de regn uman pe care eu am introdus-o acum 30 de ani pe baza nousului, iar cel de atunci , dl Quatrefages(1866) pe baza constatarii existentei unui sentiment instinctiv pe care nu-l mai are nici-un animal si anume cel care conduce la manifestarile morale si religioase(care cred ca este o expresie tot a nousului) 
http://www.persee.fr/web/revues/home/prescript/article/bmsap_0301-8644_1866_num_1_1_4210