Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Concursul Stiinta.info - TerraMagaziin, provocarile tehnologice ale secolului

Creat de admin, Mai 18, 2008, 03:03:38 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Buna Mihai, ar fi frumos sa fie odata pe semestru. Speram sa avem mai multi voluntari organizatori si mai multe licee sa participe. Doar 4 licee mari din tara au trimis elevi, restul au fost elevi ce au aflat individual de concurs. Speram sa fie si mai multe. Sponsorii i-am gasit eu singur, iar premiile au fost undeva intre 1000 si 1500 de euro. Daca mai multi participa la cautarea de sponsori (plus sponsorii de anul acesta poate ar dori sa participe iar), concursul ar putea deveni o realitate.

Expertiza ce am castigat-o la editia aceasta este foarte importanta.

Am observat si lucruri care ar trebui implementate din prima la urmatoare editii:

- Trebuie o inscriere online la concurs, in care concurentii sa isi puna datele direct in o baza de date. S-a consumat mult timp transferand informatii din email in eseu si asa mai departe.

- Trebuie o educatie mai buna a elevilor despre ce inseamna plagiat. 7 din 10 eseuri de la gimanziu erau copiate de pe net cu paragrafe intregi, iar unele eseuri intregi!

- Trebuie o educatie mai buna a elevilor despre cum se pun referinte. Tu si Osman, de exemplu, si altii de la Mircea cel Batran ati formulat un eseu asa cum trebuie. Aceasta pentru ca ati avut cine sa va invete :). Ceea ce este minunat. Scopul nostru este sa oferim aceasta educatie si celorlalti elevi din tara. Cu alte cuvinte, trebuie spus clar aceasta in barem si baremul facut public de la inceput.

- De asemenea limita de cuvinte va trebui sa fie ferma din prima, eventual putem oferi premii mai putine si corecta mai la sange.

Va rog sa oferiti si voi alte sugestii pentru editii urmatoare.
Multumesc mult,
Adi
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Temari

Felicitari castigatorilor pentru munca depusa! Sper in continuare sa fie mai multi elevi/studenti care vor participa la diferite concursuri de stiinta. Sa nu-si pirda curajul, esecul sta la baza succesului, cu atat mai mult daca au un vis de a se axa pe stiinta.  ;)
Bafta in continuare!

Adi

Buna Temari! Multumim pentru participarea ta la concurs si speram sa vii si data viitoare la concursul nostru!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Iata eseul castigator la categoria liceu, premiul I, este Mihai Roman, de la clasa a zecea de la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta. Felicitari! Articolul il puteti citi aici, caci a fost publicat si de Cronica Romana. - Mihai a castigat un iPod nano 2GB oferiti de Media Galaxy, magazinul cu cea mai larga gama de produse. 

http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=1640&art=85934
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Aici vedeti al doilea eseu castigator de la liceu, dar premiat tot cu premiul I, tot clasa a zecea, tot Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta, dar de data aceasta este Ozgur Ostman. - Ozgur a castigat un iPod shuffle 1 GB oferit de OneStop, magazinul tau online, plus doua carti de fizica (ce le-a ales el) oferite de Romsir (energie-verde.ro), importator de surse de energii alternative.

http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=1640&art=85933

Si tot la acelasi link se gaseste si eseul castigator, premiul I, de la categoria studenti, decernat lui Serghei Luca, de la Universitatea Politehnica din Chisinau. Felicitari Republicii Moldova. - Serghei a castigat un iPod nano 2GB oferiti de Media Galaxy, magazinul cu cea mai larga gama de produse.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

La 1 iunie 2008 s-a lansat Editura Online (http://www.editura-online.ro/) unde puteti publica gratuit lucrarile dumneavoastra (ei asa se finanteaza din reclame, probabil). Dumnealor ne-au cerut acordul si au organizat cele trei eseuri de premiul intai in un document pdf (cu tot cu coperta), care se poate gasi pe site-ul dumnealor la sectiunea eseuri.

http://www.editura-online.ro/html/eseu.html


Multumim mult si vizionare placuta!
Adi
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro