Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Idee de concurs intre scoli

Creat de Adi, Octombrie 05, 2008, 03:57:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Coesite

Stiu ca am promis circualara aceea, dar ieri am avut o zi criminala, 10 ore la scoala si astazi am inca o mie de chestii de facut, sper ca maine sa o postez.

Imi cer scuze pentru intarziere!

Adi

Nici o problema ... pe langa descrierea concursului, mai e de rezolvat ideea sponsorilor si ideea promovarii concursului. In cel mai rau caz putem sa le oferim doar diplome si sa promovam doar pe site si la cei cativa profesori cu care suntem in contact, dar poate putem gandi "la o scara mai larga".
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Trebuie sa fie un inceput pentru toate, nu are nimic daca se incepe un pic mai "umil"... sa fie oameni interesati ca de restul ne ocupam noi.

Am mai incropit eu premii din nimic, nu ar fi o noutate :))

Adi

Si noi am gasit sponsor acum cateva care ofera 6 carti la concursul despre LHC ai carui castigatori ii anuntam maine dar pe care l-am lansat acum o luna. Zici ca poate ai putea gasii si tu sponsori pe parcurs? Ar fi frumos ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Nu, nu am zsi ca as putea gasii sponsori. Exisat posibilitatea sa gasesc sponsori pentru evenimente mult mai mari de atat, pt asa ceva nu prea.

A mai fost o situatie de genul acesta si nu aveam premii si am dat din colectia mea, nu imi pare rau pentru ca a fost o chestie dragutza, dar nu ash mai face-o o data, daca mai colectioneaza careva chestii ma intelege  :D

Adi

Da, da, nu e vorba de a da de la tine, ci de la sponnsori sa luam carti sau sa luam bani si sa cumparam carti ... trei carti pentru trei premii sunt suficiente ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite


Adi

Si noi promitem ca incercam la sponsorii pe care i-am avut deja.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Ok, am terminat circulara de care v-am zis, regulile unt simple, orice licean va putea concura atata timp cat e vorbitor de limba romana :P

Temele sunt:

1. Cum va arăta Pământul peste 10 milioane de ani? (Climă, geografie, faună şi floră, pareri personale şi ştiinţifice despre evoluţia Pământului)
2. Ţara Haţegului, tărâmul dinozaurilor pitici, un loc unic în Europa (exemple de dinozauri ce au trăit în această zonă, habitate, de ce este unic?)
3. Vulcanii, o forţă distrugătoare sau creatoare? (ce sunt vulcanii şi cum pot modela topografia unei zone)
4. Marte, o fereastră către viitorul Terrei? (comparaţie între Marte şi Terra, păreri ştiinţifice şi personale)
5. Incălzirea globală, un dezastru sau rezultatul firesc al ciclurilor climatice? (detalii despre evoluţia climatică, păreri ştiinţifice şi personale despre evoluţia ei)
6. Viaţa acum 500 de milioane de ani (O descriere a faunei şi florei din jurul acelei perioade, incluzând extincţia de la sfârsitul Vendianului, păreri ştiinţifice şi personale despre cauza extincţiei)
7. Cum se nasc şi evoluează continentele? (Teoria tectonicii globale, crearea de nouă crustă oceanica şi continentală)
8. Cuarţ-ul, unul dintre cele mai răspândite minerale din litosfera. (structura, proprietati- fizice şi chimice, varietăţi, importanţă economică)
9. Hoba West: gigantul sideritic. (structura, istoric, păreri personale privind importanţa descoperirii sale)
10. Luna, satelitul natural al Pământului. (structura internă; caracteristici- relieful lunar, densitate, temperatura, influentele asupra Pământului, ipoteze privind formarea Lunii; misiunile Apollo)
11. Cercul de Foc al Pacificului. (cauze; cutremurele şi erupţiile vulcanice-exemple,caracteristici; falia San Andreas; tsunami-urile; pareri personale despre seismicitatea zonei)


Data limita de trimitere a eseelor este 15 nov 2008.

Am uitat sa intreb o chestie, eseele le trimit unde? Si cum ajung la mine ca sa fei corectate?

Adi

Salut! Felicitari, organizarea concursului progreseaza. O sa studiez intrebarile in detaliu o alta data, acum iata cateva comentarii rapide.

1. Cand veti anunta castigatorii?

2. Pana atunci vom termina de implementat infrastructura prin care isi vor pune eseurile direct pe site. Adica isi fac un cont pe o pagina php, isi pun toate datele de contact si textul eseului. Tot acolo corectorii vor putea pune nota si siteul face media si ii ordoneaza. Inca nu e gata, dar am facut progrese in implementarea ei. Daca cumva nu e gata, ca si pana acum o sa trimita la mailul organizatorului, adica al tau.

3. Care este baremul concursului? Am invatat din concursurile realizate ca e mai util sa dai baremul dinainte. Asa ei stiu despre ce sa scrie si tu citesti eseuri care nu bat campii.

Arata deja foarte bine, astept si raspunsurile la intrebari.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Baremul si data sunt scrise in circulara pe care ti-am trimis-o, eu nu stiu sa uploadez pdfuri aici.

Daca nu te deranjeaza si poti, te rog frumos sa uploadezi tu pdf-ul aici. Daca nu explica-mi mie cum si il pun eu.

Adi

Sigur, uite cum se uploadeaza. In fereastra in care scrii un raspuns la topic, ai in stanga jos a ei Optiuni Suplimentare. De acolo atasezi un fisier. Incearca! :)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Am atasat pdf-ul ce contine toate informatiile legate de acest concurs.

Va rog scuzati eventualele greseli minore!

Adi

M-am uitat peste descrierea concursului si arata foarte bine! Felicitari!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Multumesc, acum vine ce e mai important si anume sa fie doritori sa participe...