Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ciorna regulilor moderatorilor. Regulamentul va fi disponibil în curând!

Creat de Moderator1, Mai 08, 2008, 02:22:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Citat din: cipri din Octombrie 03, 2008, 05:05:10 PM
Si am mai remarcat ca Electron l-a jignit pe sandokhan si n-a fost avertizat.
Sau aici unii pot sa-si faca de cap cum vreau ei?
Ce-ar fi sa dai si niste exemple concrete?


Si ce-ar fi sa explici cam care e problema care te framanta? Mi se pare ca faci o confuzie intre aplicabilitatea legislatiei despre "dreptul la replica" si situatiile de pe acst forum. Aici se pun si se raspund intrebari, se ofera si se cer argumente. Cand cineva, in loc sa raspunda cu argumente, raspunde cu injurii, a elimina acele injurii ti se pare ca inseamna "incalcarea dreptului la replica"?

e-
Don't believe everything you think.

Electron

Citat din: cipri din Octombrie 03, 2008, 05:10:21 PM
Si daca ma gandesc bine acest site chiar pica in categoria "mediu" (dupa definitia coe) , fiindca se incadreaza in "web-based news services" fiindca chiar am vazut ca exista o rubrica cu stiri.
Te rog inca o data sa precizezi ce articole din ce legislatie se incalca pe acest forum, sa putem corecta situatia. Daca vorbesti doar in principiu, atunci in principiu membrii trebuie sa aiba incredere ca Administratorul nu va nedreptati pe nimeni. Daca nu au, sa nu se inscrie.


CitatChiar? Nu ati dechis mai inainte ca sa nu stergeti ce a fost scris de Ignorantul pana acuma (si chestiile care nu-s ok)?
Aceste mesaje constituie un precedent care va ramane consemnat ca atare. E ca un fel de "vaccin" ;)

CitatDar injuriile lui Sadokhan?
Ti se pare ca au ramas prea multe? Oricum, atitudinea oficiala a forumului fata de acele mesaje (respectiv injuriile din ele) a ramas clar consemnata, si ele aduc rusine tocmai autorului lor, si nu forumulul. Cand vom avea mai multi moderatori cu timp disponibil, vor fi probabil curatate toate mesajele, dar deocamdata castigul relativ la efort e minim.

e-
Don't believe everything you think.

admin

Cipri, vad ca tu esti un fel de Gica Contra. Incercam din tot sufletul ca din timpul nostru sa mentinem siteul si sa iti raspundem in plus si tie la intrebari. Totusi, nu o sa am timp sa iti raspund la valuri, valuri, intregi. Nu uita ca daca nu iti convine, poti sa pleci pe alt forum, nu te tine nimeni aici cu forta.

Incerc acum sa iti raspund pe scurt la ultimele puncte ridicate. Un user banat are dreptul la replica, ne poate trimite un email cu rugamintea sa publicam pe site. Daca acel text nou scris respecta regulile forumului, atunci va fi publicat. Asa se intampla si la ziar, cand ceri drept la replica, scrii iar ziarului.

Nici eu si nici Electron nu am jignit pe nimeni.

Ciorna este inca in lucru, dar exista la reguli cerinta de a scrie corect romaneste. Exista mai multi useri care parca scriu cu picioarele, iar acest lucru oboseste mult pe cititori. Daca nu exista aceasta regula (verific acum) o sa pun regula, pentru ca sa fie clar.

Nu uita ca nu suntem specialisti in drept, ci pasionati de stiinta, care dorim sa transmitem informatii si pasiuni de stiinta pentru publicul larg. Incercam sa adaptam in mers sa facem regulile siteului si sa tinem ordine aici, cat sa se discute civilizat despre stiinta.

Totusi, am avut cazuri de oameni insistenti in a propovadui ideile lor despre pseudo-stiinta (grupul Santonek), precum si altii care au scris la seria de teorii alternative. I-am tolerat pe toti, ba chiar ne-am luat din timpul nostru oferindu-le feedback. Am tolerat si idei despre Dumnezeu si religie, desi acest forum nu este despre Dumnezeu si religie. Totusi, acum ca a inceput Ignorantul sa propovaduiasca religii, ne-am dat seama ca trebuie pusa o regula sa nu permitem astfel de fapte. Le adaugam la reguli pe masura ce le gasim si nu le stergem de pe site tocmai pentru ca acea regula nu era deja valabila la acel moment.

Dar una peste alta, acest forum este casa administratorului, care poate schimba regulile oricand si te poate invita sa iesi frumos afara oricand. Asta sa fie foarte clar. Nu incalca nici o lege. Tu poti sa inviti niste musafiri promitand ca tii o petrecere pana la 12 noaptea, dar daca ei face ceva nou (ce nu era inclus in regulamentul intre tine si ei) si nu ii mai doresti, ii inviti politicos afara inca de la zece.

Deci, inca o data, acest forum este casa administratorului, cui nu ii convin regulile forumului este liber sa plece si sa scrie pe alt forum. Noi ne straduim sa fie reguli de bun simt, dar ne rezervam controlul absolut a cine este membru pe site si cine nu. Oricine poate fi dat afara de pe site, desigur, permitandu-i-se dreptul la replica.

Tu inca ne esti dator sa spui cu ce am jignit noi pe Ignorantul. Ai grija, inca nu ai primit avertizmentul oficial de la Administrator, care este totusi cu ochiii pe fiecare pas al tau pe acest forum.

HarapAlb

Cred ca nu-si au rostul discutiile astea interminabile pe marginea incalcarii regulamentului. Deja s-au semnalat neajunsuri (in special rigurozitatea exprimarii sau reglementarea unor situatii).
Sper sa fie schimbat regulamentul si inlocuit cu unul standard (ca formulari juridice s.a.m.d.)

Cu siguranta chestia cu "Administratorul are intotdeauna dreptate" o sa ramana, insa o sa fie formulata altfel, asa ca nu va faceti iluzii  ;D

admin

Electron, multumesc pentru completari, ai raspuns foarte bine.

HarapAlb

cipri, forumul asta a pornit fara nici un fel de regulament de ordine interioara si a functionat un an de zile fara probleme, si probabil asa ar fi ramas...
Necesitatea introducerii unor reguli privind exprimarea, modul de scriere al mesajelor s-a facut simtita din cauza atitudinii lui sandokhan.

admin

Citat din: HarapAlb din Octombrie 03, 2008, 05:43:58 PM
Cred ca nu-si au rostul discutiile astea interminabile pe marginea incalcarii regulamentului. Deja s-au semnalat neajunsuri (in special rigurozitatea exprimarii sau reglementarea unor situatii).
Sper sa fie schimbat regulamentul si inlocuit cu unul standard (ca formulari juridice s.a.m.d.)

Cu siguranta chestia cu "Administratorul are intotdeauna dreptate" o sa ramana, insa o sa fie formulata altfel, asa ca nu va faceti iluzii  ;D

HarapAlb, total de acord. Din pacate, nu cred ca o sa am timp sa investighez un regulament riguros juridic. Momentan, cititorii vor trebi sa se multumeasca cu acest regulament si daca nu le convine sa paraseasca forumul. Cu timpul, cand vom avea timp, vom face un regulament mai clar, vom cere parerea unor studenti la drept, etc. Dar da, regula asa va ramane "Administratorul are intotdeauna dreptate", dar va fi formulata mai putin ambiguu.

De asemenea, trebuie remarcat ca acest forum va este oferit GRATUIT. Analogia cu casa in care sunteti invitati daca respectati anumite reguli merge perfect.

admin

#82
Citat din: HarapAlb din Octombrie 03, 2008, 05:49:52 PM
cipri, forumul asta a pornit fara nici un fel de regulament de ordine interioara si a functionat un an de zile fara probleme, si probabil asa ar fi ramas...
Necesitatea introducerii unor reguli privind exprimarea, modul de scriere al mesajelor s-a facut simtita din cauza atitudinii lui sandokhan.

Asa este HarapAlb, multumim mult pentru precizari. Chiar e important de subliniat ca daca oamenii se inteleg, atunci nu e nevoie de nici un regulament. Regulamentul a aparut pentru a reglementa niste abuzuri ale grupului Santonek si vom mai adauga reguli pe masura ce sunt necesare pentru a clarifica situatii. Asa am adaugat acum regula cu nu este voie sa propovaduiesti o religie pe aici pe site si sa incerci sa convingi cititorii sa se converteasca la o religie sau alta.

Apoi, am vazut la toate siteurile mari, toate isi rezerva dreptul de a nu posta un comentariu sau de a il sterge fara a oferi nici o explicatie. 

Moderator1

In urma actualizarii forumului pentru a permite gestiunea nivelelor de avertisment, realizata de HarapAlb, am modificat in consecinta articolele din regulament, care se refera la avertismente:

Art C.4 Pe acest forum sunt implementate 4 niveluri de avertisment, pentru utilizatorii care incalca normele descrise in acest sir de discutii:

Nivelul 1: Avertisment oficial (activitatea acetstori useri este monitorizata in mod detaliat)
Nivelul 2: Mesajele utilizatorului nu se mai publica direct pe forum, ci doar dupa ce un moderator sau administrator valideaza mesajele respective. In aceasta faza mesajele care continua sa incalce normele vor fi evitate si pot duce, bineinteles, la urcarea nivelului de avertisment.

Nivelul 3: Utilizatorul nu mai poate publica mesaje nici publice nici private.

Nivelul 4: Utilizatorul este exclus si contul blocat (banat).


Art C.5 Fiecare incalcare flagranta a normelor acestui forum face ca membrului respectiv sa-i ,,urce" nivelul de avertizare.

---

D)Iertarea penalizarilor.

Art D.1 Nivelul de avertisment al unui membru poate sa scada, daca pe o perioada definita respecta regulile acestui forum fara sa fie nevoie sa i se adauge un nou avertisment.

Art D.2 Un membru la primul avertisment (Nivelul 1), va fi ,,iertat" dupa o luna de activitate in care respecta regulile. (A fi absent timp de o luna nu se ia in considerare). Daca acel cont nu e foarte activ, se vor considera un numar de 50 de posturi pana la expirarea primului avertisment.

Art D.3 Un membru la al doilea avertisment (Nivelul 2), va reveni la unul singur, dupa doua luni de activitate (sau 150 de posturi) conforma cu regulile forumului.

Art D.4 Un membru la al treilea avertisment (Nivelul 3) va trebui sa astepte 3 luni inainte sa poata redeveni activ pe forum (Nivelul 2)

Art D.5 In conformitate cu articolele D.2-D.4, un membru (cont) la al treilea avertisment va fi inactiv pentru 3 luni, dupa care va trebui sa demonstreze timp de alte 3 luni ca este in stare sa respecte normele forumului, inainte sa fie iertat ,,de tot".


Multumim lui HarapAlb pentru actualizare, care este foarte binevenita. :)

<M1>