Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Articole in lucru

Creat de Adi, Octombrie 22, 2008, 04:10:51 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Diana Basaca

Momentan, am ceva treaba cu scoala. Dar peste cateva zile pot sa ma apuc de treaba.

Adi

Multumim, Diana. PS. Si eu o sa verific informatiile tale despre harta cu muzee in weekend.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

raul


b12mihai

Citat din: Adi din Noiembrie 21, 2008, 07:49:59 PM
Am discutat cu Ghotic si impreuna am venit cu ideea ca sa oferim gratuit voluntarilor articole din Nature si Science, la care publicul in general nu are acces, dar noi avem la institutii.(...)

Cine este interesat? Deci voluntarii nostri au unul din avantaje acela ca le vom da ce articole vor ei din Science, Nature, etc, ceea ce publicul roman nu are acces deja. Unul din multele avantaje ce le au voluntarii nostri.

Eu sunt interesat  ;D , multumesc mult.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Diana Basaca


b12mihai

Ma voi ocupa de "Tehnologie LASER in operatii chirurgicale": http://www.sciencedaily.com/releases/2008/11/081110153722.htm  .  Am vazut ca a aparut si prin ziare stirea asta.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Am descoperit un blog de stiinta in engleza cu stiri foarte frumoase despre medicina si biologie. Stirile sunt exact cum trebuie sa fie (si cum am dori si noi dar inca nu facem asta: nu luate din declaratii de presa, sau din alte ziare mari de stiri, ci luate direct de la articolele de stiinta ale jurnalistilor si apoi explicate publicului fara termeni tehnici, simplu, inteligibil, cat sa aiba sens si sa fie atragator). Autorul lui este Ed Yong, un tanar ce locuieste in Londra. A terminat o facultate stiintifica, dar si-a dat seama ca vrea mai mult sa scrie despre stiinta decat sa faca stiinta (adica cercetare). Si aceasta si face si face inca foarte bine.

Blogul lui a castigat in 2007 concursuri de bloguri de stiinta si el este de asemenea "freelance science writer", adica scrie articole de popularizare a stiintei pe care apoi le ofera la ziare si cele care le doresc le cumpara. Astfel, a publicat in Nature (!), New Scientist (!) si alte nume mari.

Ei bine, i-am scris lui Ed si i-am cerut permisiunea de a traduce si publica pe blogul nostru aceste articole. Ei bine, ne-a permis. Zice ca ideal ar fi sa nu traducem tot, ci o parte si sa punem link spre articolul lui, dar nu tine neaparat. Asa ca, dragi voluntari, haideti sa luam articole de biologie si medicina si de acolo, veti citi cateva si veti ramane impresionati de cum scrie.

Mai mult, imi spune ca zilele astea i-a fost luat interviu de la Antena3 (!) pentru vaccinul pentru cancerul de col uterin.

Blogul lui s-a mutat recent pe un blog de stiinta, unde publica si alte nume mari din stiinta.

Iata asadar linkul de unde va invit sa traduceti pentru a oferi stiri de calitate din biologie publicului roman. Multumim, Ed!

http://scienceblogs.com/notrocketscience/
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro


Adi

Bine ai venit si ca autor de articole, dupa cele doua articole traduse foarte frumos, Zidane. O sa il corectam si o sa il punem pe site. Cu bine, Adi.

PS. Daca sunt de biologie/medicina, trimimite lui Raul la raul@stiintaazi.ro si mie la adi@stiintaazi.ro, daca sunt din alt domeniu, trimite lui Teo la teo@stiintaazi.ro si mie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Diana Basaca


Diana Basaca

Am vazut ca ultimul articol trimis nu e pe site. Trebuie sa mai modific ceva la el?

Adi

Diana, sunt foarte ocupat, o sa il pun azi. Imi pare rau, din pacate suntem prea putini. Si eu ma gandesc ce sa facem, efectiv am petrecut foarte mult timp cu siteul (de fapt din pacate nu am muncit aproape deloc la cercetare saptamana trecuta si acum trebuie sa trag tare, e ultima saptamana aici la Fermilab). Tu continua sa scrii articole si le publicam noi, cand ne facem timp.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Diana Basaca

Nu-i nicio problema. Cand ai timp.. Spor la cercetare!

b12mihai

Ma voi ocupa de doua articole  ;D :

http://www.physorg.com/news148226702.html - Boy or girl? It's in the father's genes

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7777413.stm - Elefantii traiesc mai mult in salbaticie (asta nu mi se pare mare descoperire, dar e bine ca cercetatorii au subliniat si sper ca vor determina gradinile zoologice sa ofere un mediu adecvat elefantilor si nu numai...) .  Asta am gasit-o si pe aici: http://www.sciencenewsdaily.org/story-148228806.html  .
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.