Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Tratarea afectiunilor cu ajutorul fizicii particulelor

Creat de Krystyan, Iulie 15, 2008, 11:34:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Krystyan

Citat din: Adi din Iulie 12, 2008, 08:52:26 PM
Este vorba despre tratarea cancerului sau radierea suprafetei fructelor pentru a rezista mai mult. Ideal ar fi sa poti trata cancerului direct biologic/genetic, dar de multe ori e nevoie sa inlaturi fizic zona afectata. De obicei chirurgii taie cu bisturiul zona de cancer. Acum putem distruge cu fascicule de radiatii (protoni, neutroni, ioni usori) zona bolnava si numai pe ea, spre deosebire de iradierea cu fotoni care distruge si zona sanatoasa de langa tumoare si nu o distruge asa de eficient.

        Ok, dar in afara de cancer, ce se mai poate trata cu fizica particulelor? Ce boli?
     Eu de exemplu am o hipoacuzie destul de enervanta in sensul ca trebuie sa port niste aparate auditive. Este drept ca aparatele sunt intrauriculare (cu totul in ureche) si nu prea se observa dar nu prea ma incanta ideea sa stau cu ceva artificial in mine. Mie mi-a spus medicul ca nu se poate trata fiindca este afectat nervul auditiv. Fizica particulelor poate face ceva in privinta nervilor? (auditivi, olfactivi, etc.) Pana la urma e vorba tot de atomi, molecule, electroni, nu?   ;D


        Cu aceasta ocazie, lansez un nou topic despre afectiunile in care fizica particulelor poate interveni cu succes. Cred ca este un subiect foarte util si interesant. Asadar, intrebarea de pornire este: ce boli se pot trata cu fizica particulelor? Si de ce s-ar apela la o tehnica "cuantica" dar cu inca multe secrete in locul tehnicilor traditionale din spitale?

Adi

Cristian, este foarte buna intrebarea ta. Deocamdata nu stiu de altceva ce se poate trata cu fizica particulelor. Pentru nervi afectati trebuie celule suse (celule stem) care sa creasca si sa regenereze nervul. Si eu am un nerv asa mai schiop la un picior dupa un accident. Asadar astept momentul cand imi voi face si eu tratament sa trec de la 95% la 100%. Pana atunci insa, o sa ma mai interesez de ce alte boli se pot trata cu fizica particulelor ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro