Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Problema cu derivate si functii monotone

Creat de laurentiu, Iulie 24, 2009, 10:49:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

laurentiu

Fie [tex] f:\mathbb{R} \rightarrow \mathbb{R}[/tex],derivabila si [tex] g,h:\mathbb{R} \rightarrow \mathbb{R}[/tex],2 functii monotone a.i.[tex]f'=f+g+h[/tex].Sa se arate ca multimea punctelor de discontinuitate a lui g coincide cu cea a punctelor de discontinuitate a lui h.

Adi

Poti sa spui ce ai incercat tu si unde te-ai blocat? Aceasta este procedura cand propuneti probleme spre rezolvare la Stiinta Azi.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

laurentiu

Nu m-am blocat la ea ,doar am propus-o spre rezolvare celorlalti membrii ai forumului ,mai ales ca cred ca nu sunt singurul olimpic la mate de pe acest forum ...problema asta a fost la onm 2009 anul asta la clasa a XI-a.

laurentiu

Sau nu am voie sa propun probleme decat daca nu le-am facut?Eu am propus-o fiindca mi se parea interesanta

Adi

Ah, ai voie sa propui probleme la care le stii rezolvarea. Cu atat mai mult insa trebuie sa spui clar ca este o problema de olimpiada de cutare nivel, ca tu ii stii rezolvarea si ca tu esti olimpic la mate. Ca altfel lumea presupune automat ca esti un licean care are nevoie de ajutor cu problema pentru tema. Deci mereu cand propui o problema trebuie sa ii spui situatia, daca dai asa doar o problema lumea nu stie de ce sa o rezolve: unii ajuta daca au altii nevoie de ajutor, iar nu asa de dragul de a rezolva probleme, etc.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro