Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Stiri si discutii despre LHC

Creat de [RHF]{NC}The Eagle, Ianuarie 20, 2008, 07:21:51 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Apreciez mult raspunsul tau. Este prima confirmare ca a folosit cuiva explicatia detaliata. A fost cam dezorganizata si intr-adevar peste o saptamana sper sa fac un articol mai organizat, mai clar, cu aceleasi informatii, dar prezentate mai clar, pe intelesul tuturor. Multumesc de urari, pe curand!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro


Adi

Citat din: HarapAlb din Iulie 30, 2011, 01:14:38 AM
Nature, iulie 2011: Hint of Higgs, but little more

Mersi, dar nu pot sa il vad, ca nu sunt la McGill si ma gandesc ca nici cei din tara nu il vad.

Eu de doua zile tot raspund la comentariile la articolul recent de la EvZ.ro al Catalinei Curceanu despre noile rezultate despre Higgs.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-vis-al-fizicienilor-semne-care-anunta-descoperirea-bosonului-higgs-939447.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

HarapAlb

#288
Citat din: Adi din Iulie 30, 2011, 12:05:09 PM
Citat din: HarapAlb din Iulie 30, 2011, 01:14:38 AM
Nature, iulie 2011: Hint of Higgs, but little more
Mersi, dar nu pot sa il vad, ca nu sunt la McGill si ma gandesc ca nici cei din tara nu il vad.
Nu inteleg ce se intampla, eu am putut la inceput accesa articolul urmand un link pe care l-am primit pe e-mail de la Nature. Dupa aceea am vazut ca nu mai este posibil.

Completare: Acum vad, ca sa puteti vizualiza o parte din articole aveti nevoie de inregistrare (gratuita) pe site-ul Nature. Dupa ce m-am identificat mi-a aparut articolul despre bosonul Higgs.

Adi

Astazi mi-a aparut la EvZ.ro un nou articol de popularizare, dupa mai bine sase luni de pauza din cauza lipsei de timp. Tema este situatia la zi in vanatoarea bosonului Higgs, dupa acest an fabulos care a trecut, cu primele rezultate despre Higgs despre LHC. Estimarea este ca intr-un an de zile de acum vom sti sigur daca bosonul Higgs exista sau nu.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/2011-an-fabulos-pentru-cautatorii-bosonului-higgs-940963.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Sieglind

Pentru cei interesaţi:


Anyone in the world with a computer can contribute to research at CERN. Through the LHC@Home project, volunteers can offer up spare computing power to simulate and process collisions happening inside the Large Hadron Collider.

CERN recently improved the program with a new feature that helps scientists monitor the system that distributes work among volunteers' computers. But the new feature is not the work of a CERN employee; it is the work of a college undergraduate who had the chance to work with CERN through the 2012 Google Summer of Code.

Google Summer of Code started in 2005 and is available to any organization that makes their code free for all. Google accepted CERN as a mentoring organization in 2011. It was the only physics laboratory that participated in 2012.

http://www.symmetrymagazine.org/article/october-2012/a-summer-of-physics-codeAdi

Pe 14 martie 2013, CERN anunta ca noua particula nu mai este o particula "ca si un boson Higgs", ci o particula "un boson Higgs". Mai multe la topicul despre bosonul Higgs.

http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,204.msg58567.html#msg58567
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro