Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Discutii

Creat de [RHF]{NC}The Eagle, Mai 06, 2008, 10:25:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Ionut a raspuns foarte frumos, sper ca este mai clar si pentru Android.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Mulţumes ionuţ! Foarte bine explicat.
Deci atomul dă energie şi celorlalţi atomi, care transmit energia înapoi la el. În vid nu se poate întâmpla această chestie deoarece atomul iniţial nu are cui să transmită energia şi deci nu o va primii înapoi. Energia nici nu pleacă din el dealtfel. Deci, da!, logic ar fi ca el să se mişte rectilinuiu şi uniform. Am înţeles bine?

Adi

Ai inteles excelent :).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

#78
Ce se întâmplă când un atom primeşte energie de fregvenţă egală cu fregvenţa lui proprie? Parcă principiul acesta este folosit la laseri.

Adi

Android, ai facut o afirmatie, aspteti cumva un raspuns?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ionut

Citat din: T1000_Android din Iunie 09, 2008, 08:24:14 AM
Ce se întâmplă când un atom primeşte energie de fregvenţă egală cu fregvenţa lui proprie? Parcă principiul acesta este folosit la laseri.
Fenomenul laser este putin mai complicat decat iradierea unui atom cu fotoni. Daca vrei putem porni un topic nou pe tema asta.
      Cand un atom este iradiat cu frecventa lui proprie (de fapt frecventele lui proprii pentru ca un atom are un intreg spectru propriu de absorbtie) se intampla exact ce am discutat in posturile precedente. Unul sau mai multi electroni vor urca pe nivele superioare unde vor sta o perioada de timp si apoi ei se vor reintoarce pe nivelele lor prin emiterea de fotoni a caror energie insumata va fi egala cu energia primita prin iradiere.

Adi

Multumesc, Ionut, ca i-ai raspuns. Foarte urat din partea lui ca si-a modificat topicul fara sa spuna explicit ca a modificat punctul din semnul intrebarii. Asa lumea crede ca eu am facut un comentariu tampit, aiurea. Android, este al doilea tau avertizment. Ajungi usor sa ma enervezi si apoi risti si tu un ban, cand ajungi la al treilea avertizment.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Am modificat întradevăr punctul în semnul întrebării. Nu am explicat deoarece nu credeam că este necesar. Oricum tu poţi şterge afirmaţia ta dacă vrei, doar eşti fondator al forumului. Acum oamenii vor citii postul acesta şi vor ştii. Nu îmi mai apare iconiţa aceea de modificat. Este valabilă doar un timp după ce postezi?
Adi, la ce secţiune recomanzi să deschidem un topic despre laseri? Văd că aici îţi poţi lua ban mai pe orice şi am crezut că ar fi mai bine să întreb. >:(

Adi

Poti modifica articolul tau doar timp de o ora. Dupa aceea e nevoie sa scrii un mesaj in care sa explici ce ai vrut sa faci de fapt, sau sa oferi noul text. O sa deschid eu un topic despre lasere, in general trebuie la sectiunea de fizica. Nu se ia ban chiar asa de usor. Dar si tu trebuie sa cresti. Te-am ajutat, dar tu tot nu cresti, tot ceri intrebari mura in gura si nu faci progrese deloc pe cont propriu. Ne induci in eroare cu afirmatii in loc de intrebari, nu vezi linkuri, repeti intrebari. Discutii chestii extremiste. Cat timp crezi ca am si eu sa iti raspund la toate astea? Deci fii atent, eu ofer foarte mult, dar cand ma supar, ma supar foarte foarte urat. Considera-te avertizat.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro