Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Teoria vortex a materiei  (Citit de 150904 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 215
 • Popularitate: +7/-71
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #405 : Septembrie 23, 2016, 07:26:27 p.m. »
Daca inteleg bine ipoteza ta de baza este ca Universul este format din doua parti complementare (tu le spui Universuri) cel material si cel antimaterial legatura fiind un "vortex".
Intreb : Dl Nassim Haramein are la baza teoriei sale tot unificatoare un singur Univers asta in care materia asa  cum o concepem noi este efectul electromagnetismului si universul acesta este cf Hubble in dilatare continua dar ca el sa se dilate este nevoie ca partea care revine vidului (peste 99% di Univers sa revina unei energii virtuale cu o enorma masa tot virtuala conf legii lui Einstein. Si la el apare fenomenul de vortex(torsiune si Coriolis)  in integrarea ec lui Einstein ale TGR.
Exista vre-o legaura intre aceste doua teorii(ipoteze) ?
Pentru a sesiza diferenţa dintre cele două concepţii, vă prezint o sinteză a teoriei dipolilor vortex.
De mai bine de un deceniu am fost preocupat de abordarea interdisciplinară şi transdisciplinară a cunoaşterii Existenţei - pentru integrarea ştiinţei cu filosofia şi religia.
De fapt,  unele “probleme” ale ştiinţei actuale m-au determinat să răspund provocărilor cognitive prin conceperea teoriei  dipolilor vortex.
* În prezent, cunoaşterea ştiinţifică nu explică expresiile similare pentru forţele electrice şi gravitaţionale – legea lui Coulomb, respectiv legea atracţiei gravitaţionale.
* Nu sunt abordate unitar conceptele de particulă şi câmpul asociat, sarcină electrică şi inducţia câmpului electric, masă şi intensitatea câmpului gravitaţional etc.
* Particulele elementare sunt caracterizate prin masă şi energie de repaus, dar fotonului – particula elementară a câmpului electromagnetic - îi sunt atribuite o infinitate de valori pentru aceste mărimi fizice.
* La nivel intuitiv, nu există o corelaţie între undele electromagnetice şi fluxurile de fotoni.
* Se consideră că gravitonul este particula elementară a câmpului gravitaţional, dar nu a fost descoperit pe cale teoretică sau experimentală.
* Nu există o teorie unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitaţional.
* Nu se aprofundează  dependenţa vitezei luminii de permitivitatea electrică absolută şi permeabilitatea magnetică absolută ale mediului de propagare.
* Nu există o corelaţie între metricile Minkowski şi Riemann din teoria relativităţii, care nu pun în evidenţă expansiunea accelerată a Universului.
* Este dificil de acceptat ipoteza "Big Bang” (Marea Explozie), după care geneza materiei, spaţiului şi timpului au la origine o singularitate primordială, deosebit de fierbinte şi densă, din care a apărut Universul nostru în urmă cu circa 13,7 miliarde de ani.
* Formalismul teoriei cuantice nu poate fi înţeles la nivel intuitiv, abordarea microcosmosului prin operatori şi funcţiile de undă fiind deosebit de abstractă. De exemplu, nu au suport intuitiv: dualismul undă-corpuscul, relaţiile de incertitudine ale lui Heisenberg, semnificaţia undei asociate unei microparticule etc.
* Abordarea actuală a Existenţei pe diverse domenii ştiinţifice nu asigură o viziune de ansamblu , interdisciplinară şi transdisciplinară, a realităţii obiective şi nu oferă o deschidere largă pentru interpretări filosofice şi religioase.
În limita posibilităţilor de care dispun, am căutat să răspund provocărilor cognitive prin conceperea, în etape succesive, a teoriei dipolior vortex.
Punctul de plecare în conceperea teoriei dipolilor vortex au  fost teoremele lui Gauss pentru câmpul electric şi câmpul gravitaţional - care pun în evidenţă surse de tip divergent (izvoare) şi convergent (puţuri) pentru fotoni, respectiv gravitoni, particule universale primordiale cu timp mediu de viaţă infinit.
S-a ajuns astfel la conceptul de “dipol vortex” pentru particulele elementare, prin care se face schimb de fotoni şi gravitoni între Universul nostru (format din materie) şi Universul complementar (format din antimaterie).
Sarcina electrică şi inducţia câmpului electric pentru o particulă elementară sunt proporţionale cu valorile medii pentru intensitatea fluxului de fotoni, respectiv, densitatea intensităţii fluxului de fotoni printr-o suprafaţă închisă în care se află vortexul asociat, iar masa şi intensitatea câmpului gravitaţional sunt proporţionale cu valorile medii pentru intensitatea fluxului de gravitoni, respectiv, densitatea intensităţii fluxului de gravitoni printr-o suprafaţă închisă în care se află vortexul asociat.
Particulele universale primordiale sunt cuante, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică sau informaţie, ci şi “cuante spaţio-temporale”, ipoteză care justifică pe deplin legăturile profunde dintre spaţiu, timp şi materie.
Faptul că proprietăţile particulelor elementare sunt reflexia “în oglindă” a proprietăţilor antiparticulelor corespunzătoare, poate fi explicat prin raportarea dipolului vortex în cele două universuri, în care particulele primordiale implicate intră / ies printr-un pol şi ies / intră prin celălalt pol cu sensuri de mişcare opuse. Altfel spus, dipolul vortex corespunde unităţii dialectice “particulă-antiparticulă” în cadrul unei existenţe lărgite.
Având ca repere ale demersului cognitiv ipotezele de bază ale acestei concepţii, în prezent am obţinut următoarele rezultate:
- abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitaţional;
- identificarea gravitonului ca particulă universală primordială;
- exprimarea metricii Existenţei într-o formă care explică expansiunea Universului şi este corelată cu metricile Minkowski şi Riemann din teoria relativităţii;
- descifrarea formalismului teoriei cuantice, cu aplicaţii în configurarea dipolilor vortex.
Teoria dipolilor vortex nu contrazice ştiinţa actuală, ci o aprofundează, având valenţe explicative şi predictive care permit abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic şi gravitaţional, descifrarea enigmei gravitonului, justificarea dualismului undă – corpuscul şi cuantificarea mărimilor fizice, generarea antiparticulelor şi fenomenul de anihilare, emisia şi absorbţia radiaţiei de către microparticule, structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, expansiunea Universului etc.
Această concepţie despre realitatea obiectivă pune în evidenţă legăturile intrinseci dintre spaţiu, timp şi materia în mişcare şi transformare, făcând trimitere la manifestările existenţei ca unitate în diversitate la graniţa dintre cauzalitate şi întâmplare, actualitate şi potenţialitate.
Cei interesaţi de teoria dipolilor vortex pot accesa link-ul  
http://forum.portal.edu.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=2544709.
« Ultima Modificare: Septembrie 23, 2016, 07:38:12 p.m. de protelisav »

Offline atanasu

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 622
 • Popularitate: +11/-10
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #406 : Septembrie 24, 2016, 01:25:44 p.m. »
1)Este interesant rezumatul pe care-l faci propriei tale teorii adica mai degraba lipsurle celor actuale si revendicarea ta daca teoria propusa le-ar elimina si daca ar fi coerenta si falsificabla Asdar cum nu am intentia sa o aprofundez intreb doar  :consideri ca este falsificabila?
2) Din raspunsul tau nu am inteles daca tu cunosti ce spune Haramein caci spunand sa incerc sa sezizez singur ce au teoriile voastre in comun si ce nu au, adica daca sunteti si cat sunteti de convergenti  sau de divergenti ai evitat precum rabInul din Buhusi, un raspuns de tipul:
-stiu ce spune dar nu sunt de acord din urmatoarele motive
-stiu ce spune si avem niste lucruri comune cum ar fi.... dar diferim in altele cum ar fi.....
- nu stiu ce spune spune pentruca  nu ma interesaza nimic altceva decat propria teorie
- nu stiu pentruca nu reusesc sa inteleg ce spune
-nu siu pentru ca nu am stiut de el dar o sa incerc sa vad ce spune mai ales ca ajunge si el la vortexuri
si -mi dai mie o treaba.
3) Te intreb daca exist un speialist roman care sa fie de acord total sau partial cu teoria ta? Si care sunt motivele raspunsurilor posibile daca ai vreunul sau vrei sa-mi da vreunul

Oricum fiindca eu ti-am vorbit de Nassim Haramein, o sa-ti indic cateva  linkuri : o lista de lucrari ale acestuia - cele publicate si doua filme de prezentare unor conferinte publice pe temele dsale si poate imi spui ce impresie ti-au facut desigur daca vei consdera ca poti fi interesat de ele:

Lucrarile lui Nassim: http://hiup.org/publications/

Lucrarea urmarita de mine in mod special pe firul Hibele teoriei Big Bang

http://hiup.org/wp-content/uploads/2013/05/scalinglaw_paper.pdf
SCALE UNIFICATION – A UNIVERSAL SCALING LAW FOR ORGANIZED MATTER Nassim Haramein, † Michael Hyson,‡ E. A. Rauscher§

Si filmuletul(de fapt filmul ca are 4 ore) cu o conferinta a lui Nassim (subtitrat) ;


 cat si unul ceva mai scurt:
https://vimeo.com/141980138Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 215
 • Popularitate: +7/-71
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #407 : Septembrie 24, 2016, 10:11:40 p.m. »
1)Este interesant rezumatul pe care-l faci propriei tale teorii adica mai degraba lipsurle celor actuale si revendicarea ta daca teoria propusa le-ar elimina si daca ar fi coerenta si falsificabla Asdar cum nu am intentia sa o aprofundez intreb doar  :consideri ca este falsificabila?
2) Din raspunsul tau nu am inteles daca tu cunosti ce spune Haramein caci spunand sa incerc sa sezizez singur ce au teoriile voastre in comun si ce nu au, adica daca sunteti si cat sunteti de convergenti  sau de divergenti ai evitat precum rabInul din Buhusi, un raspuns de tipul:
-stiu ce spune dar nu sunt de acord din urmatoarele motive
-stiu ce spune si avem niste lucruri comune cum ar fi.... dar diferim in altele cum ar fi.....
- nu stiu ce spune spune pentruca  nu ma interesaza nimic altceva decat propria teorie
- nu stiu pentruca nu reusesc sa inteleg ce spune
-nu siu pentru ca nu am stiut de el dar o sa incerc sa vad ce spune mai ales ca ajunge si el la vortexuri
si -mi dai mie o treaba.
3) Te intreb daca exist un speialist roman care sa fie de acord total sau partial cu teoria ta? Si care sunt motivele raspunsurilor posibile daca ai vreunul sau vrei sa-mi da vreunul
Oricum fiindca eu ti-am vorbit de Nassim Haramein, o sa-ti indic cateva  linkuri : o lista de lucrari ale acestuia - cele publicate si doua filme de prezentare unor conferinte publice pe temele dsale si poate imi spui ce impresie ti-au facut desigur daca vei consdera ca poti fi interesat de ele:
Lucrarile lui Nassim: http://hiup.org/publications/
Lucrarea urmarita de mine in mod special pe firul Hibele teoriei Big Bang
http://hiup.org/wp-content/uploads/2013/05/scalinglaw_paper.pdf
SCALE UNIFICATION – A UNIVERSAL SCALING LAW FOR ORGANIZED MATTER Nassim Haramein, † Michael Hyson,‡ E. A. Rauscher§
Si filmuletul(de fapt filmul ca are 4 ore) cu o conferinta a lui Nassim (subtitrat) ;

 cat si unul ceva mai scurt:
https://vimeo.com/141980138

Stimate  "atanasu",
Nu am cunoscut  teoria lui Nassim Haramein, dar, prin accesarea  link-urilor pe care mi le-aţi recomandat, pot să afirm că teoria dipolilor vortex  oferă o abordare diferită a cunoaşterii Existenţei.  
În teoria dipolilor vortex, vidul este  o configuraţie omogenă şi izotropă  de particule universale primordiale – fotoni şi gravitoni -  care reprezintă sursa pentru structurarea materiei  pe diverse nivele de organizare, de la  microcosmos la megacosmos.
Dipolul vortex este o configuraţie de particule universale primordiale, având în Universul nostru şi Universul complementar semnificaţia de model fizic pentru  unitatea dialectică "particulă-antiparticulă"  şi câmpurile de forţă asociate.
În Universul nostru se manifestă interacţiunile fundamentale (electromagnetice, gravitaţionale, tari şi slabe) dintre  dipolii vortex  asociaţi particulelor elementare, care determină devenirea materiei ca unitate în diversitatea manifestărilor  spaţio-temporale.
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2016, 09:42:49 a.m. de protelisav »

Offline atanasu

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 622
 • Popularitate: +11/-10
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #408 : Septembrie 24, 2016, 11:23:54 p.m. »
OK. Multumesc si mult succes! :)

Offline atanasu

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 622
 • Popularitate: +11/-10
Răspuns: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #409 : Octombrie 01, 2016, 02:45:38 p.m. »
Revin totusi pentruca am facut un efort si am vizionat(asta este termenul) cele multele pagini si postari de cand s-a dechis acest fir care vad ca a fost vizitat de un record de cititori.
Vad ca si eu in 2015 proapat sosit pe forum am postat cateva  si pe atunci autorul teoriei vortex (eu i-as spune mai degraba ipoteza vortex) a materiei a indicat vreo 5 linkuri unde sunt, se pare, mai explicit prezentate elemente cred ca si de natura cantitativa cum au tot solicitat interlocutorii acum cativa ani, oricum sunt niste ecuatii fizice pe acolo , dar pe cat de activi erau acum cativa ani Electron et co pe atat de indiferenti au ramas acum. Ma gandesc ca poate a avut drepate Harap Alb si mai toti au parasit aceasta platforma caci nu-mi inchipui cum altfel cei cativa care in trecut erau calare pe problema solicitand  insistent  pragul de energie necesar pentru a fi detectate aceste doua particule universale in cadrul dipolilor vortex.
Eu cred ca problema  era prost pusa si daca eram pe aici pe atunici intrebbam cam asa:
Sa zcem ca la Cern se va putea creste nivelul energiei dar intreb totusi
a) De ce credeti ca  pentru punerea in evidenta a unui vortex trebuie mai multa energie decat cea capabila azi si
b) De unde vom sti ca s-a atins respectivul prag si ca am deshis chiar un asemenea vortex(daca termenul deschis este corect folosit de mine) ? Se pare ca aici raspunsul a fost dat in sensul ca atunci cand vor fi generate simultan cel putin doua antiparticule si atunci intreb cum stim ca au fost generate simultan si cum vom recunoaste ce antiparticule vor fi fost generate?
Daca si aceste intrebari sunt prost puse atunci incercati sa le puneti cum veti crede mai corect si sa raspundeti la ele pentru a putea continua aceasta discutie.

Offline protelisav

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 215
 • Popularitate: +7/-71
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #410 : Mai 11, 2018, 07:13:13 p.m. »
Explicarea expansiunii accelerate a Universului nostru și demonstrarea teoretică a legii lui Hubble constituie argumente pertinente pentru validarea teoriei dipolilor vortex, în care particulele universale primordiale sunt cuante, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică, impuls mecanic sau informație, ci şi cuante spaţio-temporale.
Cei interesați  de această  conceptie transdisciplinara despre Existență pot accesa link-ul   http://forum.portal.edu.ro/index.php?act=A...post&id=2652301 .


« Ultima Modificare: Mai 11, 2018, 07:18:01 p.m. de protelisav »

Offline calahan

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 195
 • Popularitate: +0/-77
Re: Teoria vortex a materiei
« Răspuns #411 : Mai 13, 2018, 02:22:04 p.m. »
Protelislav
La linkul de mai jos este postat in atasament, in format pdf, un fisier in care se incearca o explicatie pentru generarea perechilor de vortexuri eterice, de aspiratie a eterului, la nivelul nucleonilor. Unde gaseste ca factorul gravific ar fi  G=8/(4*pi*k)=8*epsilonzero. Ceeace ar arata ca gravificul este derivat din electric si deci s-ar realiza o unificare a gravificului cu electricul. In lucrarea ampla din care face parte acest articol, se demonstreaza identitatea dimensionala masa-sarcina si adimensionalitatea factorilor electric k si gravific G. Dar se gaseste si semnificatia fizica a marimilor fizice (semantica) si
 a celorlalte constante fizice. Cu acestea se modeleaza structurile dinamice ale fotonilor si ale particulelor elementare. Cu structura dinamica a fotonului sunt explicate experimentele lui Fizeau, Michelson si Pound-Rebka. Pe modelul structurii dinamice foarte-multipolare a neutronului este explicata circulatia eterului prin structura dinamica a neutronului. Circulatie cu care explica mecanismul de tip hidrodinamic al gravitatiei. Daca aveti timp sa vedeti acest articol.
http://forum.scientia.ro/index.php/board,22.20.html