Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Îndoieli privind teoria găurilor negre

Creat de Scientia, Martie 27, 2011, 09:32:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

Un nou articol de Teodor Sârbu, de această dată privind teoria găurilor negre.


AlexandruLazar

La prima vedere calculele par corecte dar:

1. Nu văd de ce acea densitate de masă obținută pentru o gaură neagră de dimensiunea Pământului nu ar fi posibilă (desigur, e foarte mare, dar faptul că pare incredibil de mare nu e chiar un argument convingător).

2. Nu îmi aduc aminte detaliile, dar țin minte că structura stelelor neutronice e ceva mai complicată și nu e descrisă printr-un model al unui atom aflat într-o stare normală. Obiecția legată de instabilitatea neutronilor în condiții normale e corectă, dar condițiile respective sunt departe de a fi prea normale. O să încerc să caut zilele astea, când am timp, notițele despre asta.

Quantum

Citat din: AlexandruLazar din Martie 27, 2011, 09:44:22 PM
Obiecția legată de instabilitatea neutronilor în condiții normale e corectă, dar condițiile respective sunt departe de a fi prea normale.
Bineinteles conditiile respective sunt departe de a fi normale din cauza gravitatiei. Se ajunge la un echilibru intre gravitatie si presiunea de degenerare neutronica (neutron degeneracy pressure). Stelele neutronice au o scoarta compusa majoritar din electroni si nuclei atomici. Presiunea straturilor exterioare face ca nucleii atomici sa se dezintegreze si forteaza electronii sa se combine cu protonii. Astfel interiorul este compus majoritar din neutroni.