Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: RaduH din Septembrie 06, 2011, 04:56:13 AM

Titlu: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Septembrie 06, 2011, 04:56:13 AM
Cred ca e posibil de incalcat si cred ca am sanse cu ambele din aceste doua modele.
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3126.0.html (http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,3126.0.html)
Aici sper sa lamuresc problema cu Alexandru
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,1727.0.html (http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,1727.0.html)
Aici am renuntat la un moment dat convins fiind ca se poate dar rezulta ceva complect nerentabil, adica poate sa produca mult prea putin raportat la investitia constructiva.
Cred ca am elemente noi care ar putea sa schimbe datele problemei.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Septembrie 06, 2011, 06:55:35 AM
La cea de-a doua varianta acesta e pricipiul activ:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Septembrie 06, 2011, 06:58:36 AM
Si matematic asa se iese din situatia de echilibru:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Teodor Sarbu din Septembrie 06, 2011, 08:17:55 AM
Sincer nu sunt interesat de un perpetuum mobile. Dar cred totodata ca este un exercitiu foarte bun pentru a intelege anumite fenomene. Un mic sfat. Nu mai folosi numarul de dinti, poti folosi mai usor raze sau diametre in cazul angrenajelor. In rest succes, desi nu cred ca vei avea, dar nu se stie niciodata.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Septembrie 06, 2011, 10:21:47 AM
Citat din: RaduH din Septembrie 06, 2011, 04:56:13 AM
Cred ca e posibil de incalcat si cred ca am sanse cu ambele din aceste doua modele.
Eu personal cred ca e mult mai posibil sa fii inteles tu gresit sistemele pe care le propui, decat sa poti incalca cu ele legea conservarii energiei.

Cand o sa ai o dovada practica a pretentiilor tale sa o prezinti si aici.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Septembrie 08, 2011, 07:02:59 AM
CitatSincer nu sunt interesat de un perpetuum mobile. Dar cred totodata ca este un exercitiu foarte bun pentru a intelege anumite fenomene. Un mic sfat. Nu mai folosi numarul de dinti, poti folosi mai usor raze sau diametre in cazul angrenajelor. In rest succes, desi nu cred ca vei avea, dar nu se stie niciodata.
CitatEu personal cred ca e mult mai posibil sa fii inteles tu gresit sistemele pe care le propui, decat sa poti incalca cu ele legea conservarii energiei.
Nu stiu cine esti dar se pare ca ai inteles ce nu vrea sa inteleaga nicicum Electron.
Da de fapt asta si e o modalitate de a invata ludic.
Deci eu ma consider cel mai suparat alternativ de aici sau cel mai dificil promotor de pseudostiinta.
Nu voi incerca insa in modelele mele sa folosesc ceva ce nu prevede stiinta oficiala.
Nu va aparea eterul sau sfantul duh sau cine stie ce in modelele mele. Chiar daca pot sa gresesc la interpretari, sau pot avea lacune grave in mod normal trebuie sa se dea curs la ceea ce fac pentru ca sigur se invata mult din ce se discuta.
Fi atent ce-mi pretinde Electron.
CitatCand o sa ai o dovada practica a pretentiilor tale sa o prezinti si aici.
Cred ca si Tesla e unul dintre cei mai mari inventatori ai omenirii. Tocmai ca a cam facut practic aproape tot. Rezulta ca nu e adevarata stinta oficiala ci teoria lui Tesla cu eterul.
Deci dupa Electron trebuie sa am posibilitati materiale sa realizez ceva practic, altfel nu stiu poate ca ar fi mai bine sa-mi tin gura.
Am imbulinat-o urat pentru ca la modelul cu antenele ma intind pe vre-o 8 Km si nu cred ca am bani nici sa cumpar terenul.
Si totusi consider ca sunt mai normal la cap decat cei de la ITER de exemplu. Poate imi explica cineva la modelul acela de tip TOKAMAK unde se pote prevedea un sistem de conversie a ceea ce va rezulta din aceasta mirifica fuziune. Sau la Megajoule ce ne vom face firicelele alea de praf care distrug lentilele. Da aici macar poti avea spatiul fizic sa prevezi un sistem de conversie. Deci in aceasta fuziune trebuiesc bagati bani ca va produce rezultatele asteptate in cateva decenii. Cu siguranta ca trebuie facut si mult "turism stiintific" intre timp. Adica Loby(scuze daca nu scriu bine). Deci conferinte, deplasari, etc.
Vad ca asta pare sa se intample si cu laserul ELI. Voiam sa aflu ce idei traznite se vor incerca dar aflu ca vor face cladiri senzationale si ca vom castiga mult, cel putin din cazarea cercetatorilor.

Da e tot una. Diferenta e ca daca sunt raze e o transmisie prin frictiune si nu poti transmite cine stie ce momente.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Septembrie 08, 2011, 10:39:45 AM
Citat din: RaduH din Septembrie 08, 2011, 07:02:59 AM
[...] se pare ca ai inteles ce nu vrea sa inteleaga nicicum Electron.
Da de fapt asta si e o modalitate de a invata ludic.
O fi din punctul tau de vedere. Din cate vad eu, nu faci decat sa insisti in ignoranta si sa vorbesti aiureli fara sa stii ce aberatii spui. Ti-am mai recomandat sa studiezi fenomenele implicate de la inceput, dar tu insisti cu sisteme complicate pe baza carora faci tot felul de jonglerii matematice irelevante. Eu personal nu inteleg cum poti sa inveti ceva in acest fel, fie si ludic.

CitatDeci eu ma consider cel mai suparat alternativ de aici sau cel mai dificil promotor de pseudostiinta.
Vezi, asta e "problema" mea. Cel putin la origini, acest forum era dedicat promovarii si popularizarii stiintei, pentru ca e prea multa pseudostiinta varsata peste tot in nestire in presa romaneasca si nu numai. Ce faci tu, afirmatiile tale cum ca tu crezi ca poti incalca legea conservarii energiei, nu denota decat faptul ca te complaci in pseudostiinta, ceea ce pentru mine e de-a dreptul dezgustator.

Desigur ca de la origini si pana acum forumul a evoluat, administratorii s-au schimbat, iar parerile mele au toate sansele sa fie tot mai irelevante in acest sens. Asa ca, nu te mai crampona atata de observatiile mele, pentru ca oricum nu le folosesti in mod constructiv. Mai bine ignora-ma si nu-ti mai varsa frustrarile aici.

CitatFi atent ce-mi pretinde Electron.
CitatCand o sa ai o dovada practica a pretentiilor tale sa o prezinti si aici.
Cred ca si Tesla e unul dintre cei mai mari inventatori ai omenirii. Tocmai ca a cam facut practic aproape tot. Rezulta ca nu e adevarata stinta oficiala ci teoria lui Tesla cu eterul.
Serios, ai si niste argumente serioase pentru a face astfel de afirmatii pompoase?

CitatDeci dupa Electron trebuie sa am posibilitati materiale sa realizez ceva practic, altfel nu stiu poate ca ar fi mai bine sa-mi tin gura.
Am imbulinat-o urat pentru ca la modelul cu antenele ma intind pe vre-o 8 Km si nu cred ca am bani nici sa cumpar terenul.
Dupa mine, inainte sa faci afirmatii bombastice si aberante, ar trebui sa fii sigur ca stii ce spui. Daca la teorie te incalcesti in tot felul de jonglerii matematice irelevante, doar practica poate sa te ajute sa demonstrezi ca ai dreptate sau sa te convingi ca gresesti. Ca argumentul tau este acum ca ai nevoie de fonduri si terenuri si dimensiuni de instalatii mastodontice pentru a-ti dovedii afirmatiile aberante, nu ma impresioneaza. Nu e vina mea ca nu esti in stare sa propui un model realizabil la scara "normala". Daca tot esti mai capabil decat stiinta actuala, gaseste o metoda sa o dovedesti, cu propriile tale forte. Pentru ca la aberatiile pe care le emiti, tare mi-e teama ca nu o sa curga investitorii la usa ta.

CitatSi totusi consider ca sunt mai normal la cap decat cei de la ITER de exemplu.
Alte afirmatii bombastice care denota ignoranta. Ignoranta nu e un defect. Insistenta in ignoranta este.


e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: AlexandruLazar din Septembrie 08, 2011, 11:30:26 AM
Citat din: RaduH din Septembrie 06, 2011, 04:56:13 AM
Aici sper sa lamuresc problema cu Alexandru

Problema nu trebuie s-o lamuresti cu mine ci cu cartea de Bazele Electrotehnicii pe care nu sunt foarte sigur ca ai parcurs-o :). Nici macar nu iti ies niste marimi care sa aiba sens fizic.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Septembrie 09, 2011, 10:17:56 PM
CitatProblema nu trebuie s-o lamuresti cu mine ci cu cartea de Bazele Electrotehnicii pe care nu sunt foarte sigur ca ai parcurs-o
Categoric. Ma poti ajuta s-o parcurg ? Rugamintea e cat mai ieftin cu putinta.
CitatNici macar nu iti ies niste marimi care sa aiba sens fizic.
Si care ar fi macar una dintre ele ?

De ce te supara ca am spus ca sper sa o lamuresc cu tine ? Al naibii de rau ma stiu exprima. Sa inteleg ca te-am jicnit cumva ?

CitatAlte afirmatii bombastice care denota ignoranta. Ignoranta nu e un defect. Insistenta in ignoranta este.
Deci daca ITER nu e tot TOKAMAK(si se invata pe vremea mea in fizica de a 12-pea) eu ma si impusc. La modelul asta de capcana magnetica imi spui unde pot prevedea ei un sistem de conversie ? Ce ar emite fuziunea respectiva ? Bobina aceea toroidala oare nu e supraconductoare ? Conversia nu ar trebui sa fie facuta intre plasma respectiva si camera toroidala ? Unde le incape lor un sistem de conversie ? Cat ar fi de mare chestia nu doar sa atinga ambitia de a realiza fuziune asa ci chiar sa produca energie ? In cate decenii ziceau ei ca vor realiza asta ?
CitatDaca la teorie te incalcesti in tot felul de jonglerii matematice irelevante, doar practica poate sa te ajute sa demonstrezi ca ai dreptate sau sa te convingi ca gresesti.
Daca tu imi arati ca stii sa proiectezi si sa calculezi o elice de avion de exemplu eu sunt de acord ca n-am facut nici o facultate. Ca restul de calcule cred ca stiu sa le fac si eu. Si insist ca numai printr-o verificare numerica poate fi lamurit modelul asta. Poate am ghinionul sa fi tocmai inginer de la aviatie.
CitatNu e vina mea ca nu esti in stare sa propui un model realizabil la scara "normala"
Din pacate nici a mea. Chiar daca nu ne place s-o recunoastem totusi marimea conteaza. De la sex pana la batalii. Si cred ca nu vreau o micuta inventie casnica cred ca vreau ceva ce inca nu s-a putut. Si uite ca nu cred in teoria conform careia rezulta ca nu se poate.
P.S.
Vad ca prin afirmatii generaliste unii e tare destepti altii e tare prosti. Da la bataie stiintific, formula cu formula sau calcul cu calcul vad ca nu ne luam totusi. Sau de ce nu concept cu concept. Credeam ca nu rezolvam teme in sensul ca nu le dam corijentilor ce sa copieze. Vad ca nu conteaza nici daca arati ce ai incercat. Si oricum in titlul sectiunii respective le-ati promis ca le rezolvati.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: florin_try din Septembrie 10, 2011, 07:53:32 AM

Cu tristete constat ca acest forum incepe sa se transforme in altceva.
Inainte parca nu se postau asa multe bazaconii, si se mentinea un oarecare standard. 
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Septembrie 10, 2011, 01:48:08 PM
CitatCu tristete constat ca acest forum incepe sa se transforme in altceva.
Inainte parca nu se postau asa multe bazaconii, si se mentinea un oarecare standard.

AHA.

Cred ca consider atunci ca nu a fost niciodatata ce pretinde c-ar fi.

deci e gresit ce sustin pentru ca nu puteti explica unde si deci nu prezinta interes

Daca asupra ta nu se iau masuri asupra mea nu va mai fi necesar

Am gresit de cand am crezut in ce faceti.
Nu reprezentati stiinta oficiala ci minciuna oficiala dar nu e nimic voi invata arabeste.

Electron sau Harap Alb(care ai purtat cu mine discutiile de la Laserul Gros la mesaje private), cum se renunta la statutul de membru din acest ...? Sa nu ma mai obosesc eu banati-ma voi.

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Teodor Sarbu din Septembrie 10, 2011, 09:52:12 PM
Mai mult calm Radule. Sustinatorii fizicii oficiale sunt de regula intoleranti. Eu sunt un critic al fizicii oficiale si pentru aceasta intoleranta, dar nu numai. Ma indoiesc ca actuala administratie a sitelui te va exclude din site. Asta nu inseamna ca intolerantii nu te vor provoca in asa fel incit sa devii nepoliticos cu ei, "aia" cum spunea Tartarin din Tarascon. Alphonse Daudet. Daca faci asa ceva poate ca vor reusi. Sper sa nu faci aceasta prostie, chiar daca nu sunt de acord cu afirmatiile tale.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Teodor Sarbu din Septembrie 11, 2011, 11:51:51 AM
Regret ca ai fost suspendat pentru 30 de zile. Poate ca ai si tu o mica parte de vina. Te rog sa stai o perioada de timp si sa nu iei o hotarire la suparare. Chiar daca personal nu sunt de acord cu anumita afirmatii de ale tale, ar fi o pierdere pantru acest site fara anumite idei mai putin ortodoxe.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Septembrie 12, 2011, 11:52:47 AM
Citat din: RaduH din Septembrie 10, 2011, 01:48:08 PM
Am gresit de cand am crezut in ce faceti.
Nu reprezentati stiinta oficiala ci minciuna oficiala dar nu e nimic voi invata arabeste.
Daca asta e atitudinea ta, atunci consider si eu ca am gresit cand ti-am acordat atentie. Din nimicuri si ignoranta poti sa postezi multe fabulatii, dar cand ajungi sa-i jignesti pe cei care au incercat sa te ajute, apoi nu mai are nici o valoare toata vorbaria goala fluturata de tine pe aici.

Sa fii sanatos si sa-ti fie rusine!

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Februarie 16, 2012, 07:34:11 PM
CitatCe inseamna ca te "rasucesti"?
Cum iti permiti sa spui ca "nu s-a vrut nicicum sa fie dezbatuta"?
Inseamna ca am probleme grave de intelegere. Deci se vrea sa se desbata si un stfel de subiect.
Deci ma rasucessc in sensul ca numai s-ar putea sa nu fie buni condensatori plani.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Februarie 20, 2012, 08:39:43 PM
Pot si domniile voastre sa faca o eventuala verificare numerica tinand cont ca rezistenta ar fi foarte mica ?
Sau poate ca interpretez cat se poate de gresit. Poate mi se explica si ce anume.
Exista o mica greseala:
E un [tex]R^2[/tex] in loc de un [tex]R[/tex] la rezonanta in paralel.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Februarie 22, 2012, 08:50:45 PM
Vad ca sunt efectiv somnambul si ca se dezbate la greu dar imi scapa mie.
Cred ca daca e despre unde condensatorii au inductante si bobinele au capacitate sau cine stie n-or mai fi adevarate nici rezonantele RLC, in fine cred ca adevarul e dependent de daca vrei sa incalci conservarea energie sau nu.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Februarie 23, 2012, 01:29:08 PM
RaduH, nu stiu ceilalti de ce nu participa in aceasta discutie.

Eu cel putin, am trei motive:
1) E practic imposibil pentru mine sa inteleg ce vrei cu postarile tale ininteligibile si cu imaginile postate cu formule pe care nu le explici deloc.
2) Atitudinea ta mi se pare nepotrivita  (ceri de la toata lumea sa petreaca timp pentru a-ti explica, dar tu nu studiezi nimic pe cont propriu)
3) Modul tau de a te complace in pesudostiinta ma dezgusta.

Chiar daca postarea in topicele pornite de tine mie mi se pare o pierdere de vreme, dovedita de prea multe ori, consider ca meriti sa stii care e situatia in ce ma priveste.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 15, 2012, 02:17:41 PM
Citat1) E practic imposibil pentru mine sa inteleg ce vrei cu postarile tale ininteligibile si cu imaginile postate cu formule pe care nu le explici deloc.
2) Atitudinea ta mi se pare nepotrivita  (ceri de la toata lumea sa petreaca timp pentru a-ti explica, dar tu nu studiezi nimic pe cont propriu)
Se pare ca in primul rand te deranjeaza ca postez formule pe poze.
Ziceai ca ajung si niste carti de fizica de nivel mai mic.
Sa vedem...

deci din cartea de fizica
[tex]S=\frac{\epsilon_0}{\sqrt{\epsilon_0*\mu_0}}*E^2[/tex]

[tex]S=\sqrt{\frac{\epsilon_0}{\mu_0}}*E^2[/tex]
Marimea S se numeste intensitatea radiatiei. In sistemul SI unitatea lui S este [tex]1\frac{W}{m^2}[/tex]
Definit ca marime vectoriala se numeste vectorl Poynting S=ExH

De la unde sinusoidale:
sa nu ne mai complicam exact ca la curentul alternativ ajungem la:
[tex]S_m=\frac{1}{2}*E*H[/tex]
putem spune ca e vector Poynting mediu.

Pe urma [tex]\frac{E}{H}=377[/tex] in ohmi adica e impedanta vidului
adica [tex]E=377H[/tex] daca il cunosc numai pe H
Adica
[tex]S_m=\frac{1}{2}377H^2[/tex]

Nu stiu ce sa mai cred de la voi dar in cazul a doua placi paralele pri care trece curentul asa am formula
[tex]B=\frac{\mu_0*i}{L}[/tex]aici L nu este inductanta ci latime placilor, lungimea lor trebuind sa fie bine mai mare decat latimea.
Fiind vorba de un semnal alternativ inseamna ca am "I" in formula si nu "i', la vectorul Poynting mediu voi avea E si H nu e si h, adica nu marimile instantanee.
[tex]H=\frac{B}{\mu_0}[/tex]
deci pot calcula numeric de la un eventual I=2,5A sa zicem.
Singura problema e sa nu am E=377H mai mare decat marimea la care am strapungere intre placi

Bun de acord ca in aceasta carte de fizica mi se prezinta un caz particular al undelor cu frontul plan si de acord ca ecuatiile lui Maxwel descriu si spatialitatea. Eu folosesc acest caz particular. De acord ca la unde cu frontul sferic s-ar putea sa scada si vectorul Poynting pe masura ce ma indepartez de sursa care emite. Nu comparatia asta o fac ci comparatia cu puterea electrica care s-ar consuma.
Am mai scris:
[tex]P=S_m*S[/tex]-da aici e o incalceala de notatie S fiind suprafata
deci nu calculez toata puterea pe care ar radia-o aceasta sa-i zicem posibila antena ci doar cat radiaza intre cele doua placi, in directia perpendiculara pe planul desenului. Restul imi permit sa neglijez. Deci ar radia mai multa putere deact calculez eu.

Cred ca am explicat prima pagina(poza).

Am inteles ca nu se face mare diferenta intre aer si vid.
[tex]\mu[/tex] e cam[tex]\mu_0[/tex] iar [tex]\epsilon[/tex] e putin diferit adica[tex]\epsilon_r=1.0...[/tex] nici nu mai stiu.


Citat3) Modul tau de a te complace in pesudostiinta ma dezgusta.
Nici nu exista as ceva. Termenul asta l-ati inventat voi. Exista doar teoria conspiratiei conform carea o super stiinta miraculoasa a fost ascunsa de conspiratie.
Cred ca pe mine insa ma dezgusta altceva...

deci tot din cartea de fizica: UNDELE PE LINIILE DE TRANSMISIE
Din punct de vedere al circuitului, cele doua conductoare actioneaza ca un condensator, avandcapacitatea distribuita de-a lungul lungimii.Similar, exista si o inductanta proprie distribuita...

Eu am interpretat ca voi avea o inductanta inseriata cu rezistenta si o capacitate in paralel cu ea. Ata deoarece imi si da inductanta unui cablu coaxial pe undeva. Pe o anumita lungime.
Deci scot inductanta prin inserierea unei capacitati sa fie RLC serie si compensez capacitatea printr-o iductanta in paralel sa fie RLC paralel.
In diagramele fazoriale la RLC serie mi se compenseaza tensiunile iar la RLC paralel mi se compenseaza intensitatile.
Deci interpretez consumul de putere al unei rezistente in curent alternativ.
Discutabil mai ramane doar cum actioneza marimile lineice de care imi spunea Alexandru. Probabil ca nu voi calcula nici inductanta nici capacitatea pentru toata lungimea placilor, daca lungimea de unda e mai mica.


Deci ar venii:
[tex]H=\frac{I}{L}[/tex]nu inductanta ci latimea placilor

[tex]S_m=\frac{1}{2}377H^2[/tex]

[tex]P_{em}=S_m*S[/tex] S fiind sectiune respectiva

comparat cu:
[tex]P_{el}=\frac{I^2}{2}*R[/tex]
bineinteles ca R este foarte mica, nu cred ca mai trebuie sa explic.
imaginati niste placi din aluminiu sau cupru si sa zicem ca si legatura dintre ele o facem tot de rezistenta foarte mica. Da aici probabil ar urma o discutie daca voi avea si cu cine.

La
CitatUNDELE PE LINIILE DE TRANSMISIE
Exista o lungime minima a conductorilor sub care nu apare fenomenul ?

<am unificat postarile multiple nejustificate>
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Pozitron din Martie 15, 2012, 04:19:10 PM
@RaduH: nu mai face postari multiple nejustificate. Posteaza atunci cand stii ce ai de spus si la ce astepti raspuns.

<Pozitron>
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 15, 2012, 04:41:27 PM
Scuze pentru postarea multipla.
Nu stiu daca e computerul meu prea slab sau internetul prea putin rapid. Intr-o singura postare ma chinui rau sa scriu atat. Si oricum erau cele doua poze explicate.
Si vad ca ati uitat sa unificati o poza.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 26, 2012, 07:48:38 PM
CitatIt would kinda be haking, Yes can and know how they look all tracking technology with.

Categoric este o greseala stiintifica majora din partea mea. Poate traduce translatorul asta ingrozitor. Mi se mai arata si mie inca o greseala stiintifica sau trebuie sa postez ceva gresit sa mai puteti posta si voi.
Citat
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Martie 26, 2012, 09:39:20 PM
RaduH, nu mai astepta raspunsuri la postari ininteligibile.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 18, 2013, 09:20:06 PM
Puteti sa-mi ziceti orice ca mie tot mi-a rezultat ca intre placi se propaga o putere mai mare decat puterea electrica consumata, dar inteleg ca acest avantaj se pierde daca vreu s-o fac sa radieze de acolo.

Si in fine nu stiu daca in spate se poate inchide circuitul.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Mai 18, 2013, 10:10:59 PM
Putere propagata?Nu inteleg.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 19, 2013, 03:01:58 PM
Ar venii [tex]S_m*suprafata dintre placi[/tex]
In conditiile in care s-ar putea reduce foarte mult impedanta circuitului.
Deci cele doua conductoare au o autoinductanta in serie cu rezistenta si o capacitate in paralel cu ea. Constructiv se poate inseria o capacitate sa se ajunga la RLC serie la rezonanta si daca tensiunea e mica se poate neglija efectul capacitatii in paralel.
Problema e cum radiaza de acolo, ca ar trebuii sa fie posibila o conversie de pe suprafete uriase, daca ea trebuie sa aibe loc la distante mult mai mari decat lungimea de unda.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 19, 2013, 03:04:37 PM
Vreau sa mai atasez doua fisiere , sper ca nu incalc nici o regula.
Deci calculez puterea care se propaga in sectiunea din chenarul rosu in conditiile in care s-ar putea reduce mult impedanta.
Daca mi se mai raspunde am ceva desenat in 3D.
Solicit ajutor sa inteleg cum ar radia electromagnetic in exterior.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 19, 2013, 06:36:09 PM
Scuze pentru postarea multipla.
Cam asa ar arata ce zic eu.
Condensatoarele inseriate ar avea rolul de a compensa reactanta inductiva si de a indeparta zona care genereaza campuri magnetice de miezul transformatorului.
Intre placi vom avea un vector Poyntning mare iar in exteriorul lor el scade destul de drastic pe masura ce te indepertezi.
Sunt curios cum ar putea sa radieze asa ceva.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Anatol din Mai 19, 2013, 07:14:36 PM
Salut RaduH
Stiu ca ce se conserveaza se consuma, si apoi iar trebue de conservat. Folosesti  in discutie cuvantul ,,ar,, inseamna ca nu esti sigur  si mergi mai departe, eu de pilda, acum, daca dau peste ceva ce nus sigur nu mai merg mai departe.?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 19, 2013, 08:09:25 PM
Pai nu e forum ca sa se discute ? Ca doar nu e revista de specialitate. Deci e cu AR.
Oricum sper sa se raspunda nu pe criterii de simpatie.
Sper ca o sa reusesc sa pricep ce interpretez eu gresit si nu sunt de acord sa renunt la pozitia mea pana nu inteleg greseli evidente din partea mea.
Cred ca s-au mai dezbatut pe aici si se vor dezbate si ineptii mai mari decat asta.
Oricum imi cer scuze ca folosesc partea grafica mai mult decat postarea cu latexul.

Deci sau asa.
Calculele numerice sunt irelevante.
Scuze ca prezint ceva mult mai complicat decat situatiile teoretice simple.
In fine am studiat cat de cat si imi rezulta o neconcordanta.
Deci nu afirm ca se poate asa ceva, dar nu inteleg unde gresesc in modelul imaginat.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 20, 2013, 04:48:17 PM
Pentru ca nu mi se raspunde pe criterii de sntipatie ma voi face vinovat de postare multipa dar justificata pentru editarea prezentarii.


Deci in ideea ca pot sa compensez reactanta inductiva prin inserierea capacitatii potrivite, conform desenelor din figuri si ca indepartez miezul transformatorului suficient de zona in care imi apare campul magnetic, am facut niste calcule numerice.

De asemeni am considerat neglijabila pierderea de amperaj pe capacitatea in paralel a conductorilor de tip placi paralele.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Anatol din Mai 20, 2013, 05:11:18 PM
Vreai sa faci din placile miezului unui transformator condensatoare? Oare condensatorul se incarca din camp magnetic?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 20, 2013, 05:24:16 PM
daca intre placi avem cu adevarat mai multa putere care se propaga decat puterea in curentul electric, oare cum si cat va radia in exterior.

Deci chiar va rog sa-mi explicati unde gresesc.

Deci lungimea de unda ar fii de 2,5 m iar lungimea de circuit care ar conta ar fii de aproximativ 0,7 m sa zicem ; deci rezonanta n-ar fii pe toata perioada oscilatiei.
Oricum si cu corecturile necesare numeric tot cred ca apare aceasta situatie paradoxala.

O alta intrebare ar fii oare cum apare eventuala rezistenta radiativa ? Acesta sa fie fenomenul care va impiedica paradoxul ?

Nu Anatol draga.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 20, 2013, 07:32:16 PM
Deci in sectiune arata asa.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Mai 21, 2013, 01:21:08 PM
Mai sunt si confuzii. Puterea reactiva nu are nimic de-a face cu energia, este o componenta imaginara. Conservarea energiei nu este un principiu oficial, ci o mare cucerire a geniului uman. Oricine este liber sa-l verifice experimental fara a abuza de timpul altora. Un experiment crucial, capabil sa demoleze principiul, trebuie sa dovedeasca concret generarea permanenta a unei puteri active de cel putin 1 mW. Nu prin calcule sau prin masuratori, ci printr-o miscare perpetua sau prin aprinderea perpetua a unui LED. Experimentul trebuie sa fie real, verificabil si reproductibil. Daca iese, toata lumea se va bucura. Sa-i lasam pe savanti sa-si smulga barbile si sa rescrie toate manualele. Oricum, premiul Nobel asteapta cu nerabdare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 22, 2013, 05:55:34 AM
CitatPuterea reactiva nu are nimic de-a face cu energia, este o componenta imaginara.

Ma gandesca ca va referiti la puterea in curent alternativ.
Eu ma refer la posibilitatea alimentarii printr-un transformator coborator de tensiune.
Puterea transmisa prin transformator in promar ar avea tensiune mai mare dar amperaj mic.
Prin coborarea tensiunii in transformator s-ar asigura amperajul.
Mai postez inca o data.
Deci ideea e sa reduc impedanta din secundar la rezistenta fizica sau aproape de ea.
Despre cum radiaza bazaconia pe care o imaginez nu stiu inca si nu stiu daca rezistenta radiativa se aplica la un model din asta inductiv.
Daca se aplica e clar ca fara sa mai conteze autoinductia ma voi pomenii cu o rezistenta enorma acolo.
Deci schema echivalenta ar fi cea pe care o mai postez o data.
Fizic ar arata ca in desenele  3D pe care le tot postez.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 22, 2013, 06:00:00 AM
M-am razgandit putin.
Scuze ca postez multiplu dar nu ma lasa sa ,ai pun o imagine.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Mai 22, 2013, 10:54:03 AM
Tu, Radule, de la cine astepti raspuns? ???Si mai ales , la CE?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Sieglind din Mai 22, 2013, 11:08:45 AM
Citat din: ariel55 din Mai 22, 2013, 10:54:03 AM
Tu, Radule, de la cine astepti raspuns? ???Si mai ales , la CE?

Cum, nu ştii? De la inventatorul mileniului III (ei între ei)  :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 22, 2013, 08:37:31 PM
Eu cred ca am fost cat am putut de explicit.
Intreb cum se pune problema cu rezistenta radiativa care apare la dipolul care radiaza.
Nu inteleg de ce glumiti cu asa ceva, daca intreb ca omul si eu.
Desenele in 3D le-am facut sa arat ca se poate practic realiza schema prezentata.
Nu cer decat sa-mi explicati ce e incorect in rationament.
Pur si simplu imi da ca intre placi se propaga mai muta putere decat puterea electrica in curent alternativ daca pot avea o impedanta mica. Tot in desenele 3D arat ca sectiunile pot fii generoase deci rezistenta fizica nu e foarte mare.
Inca o data intreb daca imi poate spune cineva daca rezistenta radiativa actioneaza si la un astfel de model inductiv. Probabil nu am studiat la un nivel suficient de inalt dar ma gandesc ca la amperaje mari reactanta inductiva n-ar mai explica rezistenta foarte mare radiativa. Mai ales daca poate fii compensata cu o reactanta capacitiva.
Am spus ca nu stiu cum ar radia asa ceva ci doar ca intre placi am :
[tex]S_m=\frac{1}{2}377H^2[/tex]
[tex]P_{em}=S_m*suprafata[/tex]
in suprafata dintre placi avem :
[tex]B=\frac{\mu_0I}{L}[/tex] unde L e latimea placilor
Am facut o comparatie la un anumit amperaj cu :
[tex]P_{el}=\frac{1}{2}I^2Z[/tex]
Pur si simplu da o diferenta enorma.
Ce este gresit ?
De altfel am si scris formulele sa depinda de intensitate si rezulta o formula comparativa in care rezulta ca cele doua puteri nu sunt egale. Nu se poate decat ceva sa mareasca impedanta. Ceva, altceva decat reactanta inductiva.
CitatUn experiment crucial, capabil sa demoleze principiul, trebuie sa dovedeasca concret generarea permanenta a unei puteri active de cel putin 1 mW. Nu prin calcule sau prin masuratori, ci printr-o miscare perpetua sau prin aprinderea perpetua a unui LED. Experimentul trebuie sa fie real, verificabil si reproductibil.
eu un pot sa fac un experiment dar obtin in calcule [KW] cu [W]
CitatTu, Radule, de la cine astepti raspuns? ???Si mai ales , la CE?
unde sunt argumentele ? poate le pricepe si unul ca mine...
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 27, 2013, 05:11:17 PM
 Nu inteleg de ce la acest subiect m-am intalnit numai cu afirmatii gratuite si cu tacere inexplicabila. In principiu daca greseam ceva eram contrazis aici pe forum si intelegeam greseala de obicei, chiar daca ma lasam mai greu.
Voi insista pe acest subiect si voi fii si mai nerusinat afirmand ca la modelul unui solenoid mi-a rezultat o catastrofa si mai mare. Deci afirm ca : [tex]S_m*suprafata[/tex] imi da mult mai mult decat puterea aparenta in curent alternativ.
Mai mult decat atat m-am gandit la o posibilitate de extragere a unei fractiuni din aceasta putere enorma.
Chiar daca unora nu le place va arat niste calcule tot pe format grafic.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 27, 2013, 05:43:01 PM
Intrebarea e daca asa vine pus campul electric si vectorul Poyntning.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 27, 2013, 07:27:49 PM
Conversia ar arata cam asa, pe baza [tex]U=E*d[/tex]
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Mai 28, 2013, 10:35:50 AM
CitatConversia ar arata cam asa, pe baza ...
Aoleu! Si electrodinamica, Maxwell, ce parere au?
Giga Wati? Frumos!
Pana la urma, cu cine te certi? Oricum, daca nimeni nu te contrazice, poti sa continui. 8)
Conservarea energie? O gluma radule in zilele noastre! Esti in punctul de rascruce in care Ioan Sabau nu face doua parale! E momentul tau baiete!
Nobelul nu asteapta! BAFTA MON CHER!

P.S. doamne, ce frumos arata!
(http://www.scientia.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=3202.0;attach=3241;image)

Omoara concurenta! Gri/maron deschis e shik mon cher! Cel mai sexy tot 1/9Pier ramane!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: virgil 48 din Mai 28, 2013, 11:28:18 AM
 Dar cu angrenajele de la #1 - #2, cum a ramas?  Produc ceva energie in plus?
Poate nu am gast eu demonstratia!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Anatol din Mai 28, 2013, 09:25:46 PM
Procesele termo nucleare de pe soare practic este o energie conservata, acolo doar nucleele in afara ca emit energii colosale mai activeaza urmatoarele nuclee in repetare!?  ... Dupa cum se stie aceste procese perpetum mobile de pe soare se cauta de oamenii de stiinta sa fie realizate in laborator. 

Dupa cum inteleg RaduH  vrea sa faca un perpetum mobile din camp magnetic!? 

Vreau sa zic ca la nimeni nimic nu o sa se primeasca, de pilda la soare presiunea e mare in interiorul sau, pe pamant presiunea e mica si totul se respinge in spatiu si nuclee si camp magnetic nu poate deveni perpetum mobile!!!

Dar daca sa se foreze mai in adancul planetei unde presiunea intre atomi este mai mare atunci lucrurile pot lua cale intoarsa :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Mai 29, 2013, 02:48:47 AM
Si zi asa Anatoale, in mintea ta , procesele din Soare tin de zona perpetuumului mobile.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D!

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Bethe (http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Bethe)
8)
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 18, 2013, 05:04:41 PM
Stati ca am gresit la conversie.
Ramanem la ideia ca in anumite suprafete se propaga mai mult decat puterea aparenta a semnalului sinusoidal care cu care se alimenteaza.

Am intrebari:
1- la frecvente inalte conductia are loc pelicular pe suprafata conductorului ; cine ma poate ajuta sa gasesc documentatie pentru calculul rezistentei fizice in aceasta situatie.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iunie 18, 2013, 07:45:47 PM
Calculul adancimii de patrundere si a pierderilor prin efect pelicular il gasesti in orice curs de "Bazele electrotehnicii", de ex. cel al profesorului C.Mocanu, Editura Tehnica , 1991 sau pe siteul cartiaz.ro
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 25, 2013, 11:07:06 AM
multumiri !
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Iulie 04, 2013, 11:57:18 AM
Perpetuum mobile vedem peste tot, electronii pe orbite si in supraconductori, moleculele intr-un gaz, planetele, cometele, meteoritii, etc. Totusi, conservarea energiei ramane in picioare. Efectul pelicular se manifesta in conductorii grosi si la 50 Hz. La frecvente inalte curenul se manifesta si in afara conductorului, iar peste o anumita frecventa nici nu mai este nevoie de conductor (ghiduri de unda). Nici in aceste cazuri nu apare vre-o forma de energie suplimentara.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 04, 2013, 11:42:38 PM
Citat din: puriu din Iulie 04, 2013, 11:57:18 AM
Perpetuum mobile vedem peste tot, electronii pe orbite si in supraconductori, moleculele intr-un gaz, planetele, cometele, meteoritii, etc.
Asta , daca luam ideea mot-a-mot, miscare eterna, adica mai "lunga" decat viata noastra."Electronii pe orbite" ,este o imagine intuitiva.

CitatTotusi, conservarea energiei ramane in picioare. Efectul pelicular se manifesta in conductorii grosi si la 50 Hz. La frecvente inalte curenul se manifesta si in afara conductorului, iar peste o anumita frecventa nici nu mai este nevoie de conductor (ghiduri de unda). Nici in aceste cazuri nu apare vre-o forma de energie suplimentara.
Lasati oamenii sa "viseze".Legea conservarii energiei are "prostul obicei" de a fi rezistat la trei mari revolutii in fizica.Este un "principiu" care poate "cadea" la primul experiment care il contrazice dar , rezista de 400 de ani.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Octombrie 09, 2013, 05:28:13 PM
CitatAoleu! Si electrodinamica, Maxwell, ce parere au?
Giga Wati? Frumos!
Pana la urma, cu cine te certi? Oricum, daca nimeni nu te contrazice, poti sa continui. Grozav
Conservarea energie? O gluma radule in zilele noastre! Esti in punctul de rascruce in care Ioan Sabau nu face doua parale! E momentul tau baiete!
Nobelul nu asteapta! BAFTA MON CHER!

P.S. doamne, ce frumos arata!

  Am spus ca nu am inca o conversie. Puterea pe care o calculez se propaga in dielectric si nu produce nici un efect.
Deci in anumite zone cum ar fii intre placile paralele sau in interiorul solenoidului ; in aer sau vid ; [tex]S_m*suprafata in cauza pentru simplitatea calculului[/tex] da mult mai mult decat puterea aparenta a semnalului sinusoidal de curent cu crae s-ar genera campurile.
  Nu zic ca si radiaza ci doar ca intr-un areal anumit se propaga o perturbatie care o interpretez de putere mult mai mare decat puterea care o genereaza.
  Rezistenta radiativa ar trebuii sa se manifeste aberant de puternic la orice rezonanta RLC- serie ; sau daca avem cat de cat amperaj si autoinductanta am avea rezistente radiative incomparabil mai mari decat reactanta inductiva care ar putea fii compensata.

Citatiar peste o anumita frecventa nici nu mai este nevoie de conductor (ghiduri de unda). Nici in aceste cazuri nu apare vre-o forma de energie suplimentara.
Eu nu fac un bilant energetic ci un bilant de puteri.

CitatLasati oamenii sa "viseze".Legea conservarii energiei are "prostul obicei" de a fi rezistat la trei mari revolutii in fizica.Este un "principiu" care poate "cadea" la primul experiment care il contrazice dar , rezista de 400 de ani.
greu de imaginat un experiment, insa vad ca nu vreti sa comentati nici cum comparatia mea de puteri
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Octombrie 11, 2013, 11:54:00 AM
 Afirmatia "Eu nu fac un bilant energetic ci un bilant de puteri" e ciudata. Puterea este o marime fizica intensiva (are valori instantanee). Pentru un bilant puterea P (W) trebuie integrata in timp, iar integrala P*t este o marime fizica extensiva numita energie (J. kWh, Gcal, eV, etc.).

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Octombrie 13, 2013, 12:41:23 PM
Bine de acord. Dupa un anumit timp rezulta aberatia ca nu se mai respecta conservarea energiei, sau ca undeva un sistem a rulat mai multa putere decat am introdus.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Octombrie 15, 2013, 12:50:15 AM
Citat...sau ca undeva un sistem a rulat mai multa putere decat am introdus.
"Undeva un sistem a rulat mai multa putere"?Nu inteleg ideea.Termenul rulaj , in inginerie apare , doar, la miscarea plan- paralela(rotatie-translatie), nu ma pricep la mecanica, dar parca asa am invatat eu in anul I de facultate(am  reusit sa iau un "amarat de 6").
Parca si dumneavoastra sunteti inginer mecanic?Ma insel?Corectati-ma!P.S.Ingineria mecanica nu este ca cea electrica sau un  Maxwell nu poate fi egal cu un Newton!Ma refer la unitatile de masura :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Octombrie 16, 2013, 06:16:54 PM
Bine e o exprimare gresita.
Comparatia pe care o fac e intre:

[tex]S_m*suprafata in cauza[/tex] unde:

[tex]S_m=\frac{1}{2}*E*H[/tex] unde:

[tex]E=377*H[/tex] deci :

[tex]S_m=\frac{1}{2}*377*H^2[/tex]

[tex]S_[/tex] se masoara in [tex]\frac{W}{m^2}[/tex] deci inmultit cu suprafata in cauza da [W]

Se va compara cu :

[tex]P=\frac{1}{2}*U*I[/tex] puterea aparenta a semnalului sinusoidal de curent

Bine n-am mai mentionat ca formulele sunt obtinute prin integrarea marimilor instantanee.
Ciudat este ca discutam discutii dar la subiect nu mi s-a raspuns de vre-o 2 ani.
Deja e de banuit faptul ca in loc sa demontati observatia mea cand intru in subiect imi oferiti un ignor de neinteles.
Cred ca are dreptul sa descopere ceva si unul care nu simpatizeaza americanii.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Octombrie 30, 2013, 09:15:20 AM
Citat"Undeva un sistem a rulat mai multa putere"?
m-am exprimat gresit.
eu constat matematic doar ca se propaga o perturbatie electromagnetica in anumite zone
ar fi diferit de ideea de a radia realmente putere, de radiat cu siguranta radiaza mult mai putin
calculul imi iese in aer sau vid deci puterea perturbatiei nu produce nici un efect
totusi e de pus in cumpana conservarea energiei
caut solutii practice, dar nu inteleg de ce pana acum nu mi-ati comentat observatia sau comparatia, de paraca as fi dat de inchizitie

daca cineva ma considera asa de tampit de nu merit nici macar atentie, cu toate ca numeric decalajul de puteri e evident, sa ne explice ce inseamna vectorul Poyntning
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Octombrie 31, 2013, 11:37:47 AM
Vectorul Poynting este o marime fizica artificiala cu semnificatie fizica inca incomplet definita. Descrie propagarea in spatiu a energiei undei electromagnetice, fara a fi o masura a energiei (energia nu este o marime vectoriala).
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Octombrie 31, 2013, 04:23:57 PM
Citat din: puriu din Octombrie 31, 2013, 11:37:47 AM
Vectorul Poynting este o marime fizica artificiala cu semnificatie fizica inca incomplet definita. Descrie propagarea in spatiu a energiei undei electromagnetice, fara a fi o masura a energiei (energia nu este o marime vectoriala).

Si nu se obtine putere daca inmultesti cu suprafata in cauza ?
La modelele mele simple unde nu sut necesare alte integrari...

deci se propaga energie electromagnetica, mai multa decat energia electrica...
sau ceva modifica drastic rezistenta
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: HarapAlb din Noiembrie 05, 2013, 12:38:09 AM
RaduH, pe wikipedia este explicat clar care-i definitia vectorului Poynting si cum se foloseste. Nu stiu despre ce vorbeste puriu, poate ne lamureste.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Noiembrie 05, 2013, 01:40:47 PM
De fapt ce legatura are puterea cu conservarea energiei?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 06, 2013, 08:37:38 AM
Citat din: puriu din Noiembrie 05, 2013, 01:40:47 PM
De fapt ce legatura are puterea cu conservarea energiei?

Pai nu rezulta un plus de energie dupa un anumit timp ?
Am spus ca inca caut o modalitate de a se experimenta ceva.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Noiembrie 06, 2013, 11:52:06 AM
Vectorul S descrie propagarea energiei undei (directia, sensul, densitatea locala si instantanee a puterii). Directia si sensul vectorului sunt constante in timp. Valoarea modulului vectorului S nu este constanta, se anuleaza de patru ori intr-o perioada. Valoarea medie (integrala) in unitatea de timp a modulului S reprezinta densitatea de energie  a undei (pe unitatea de suprafata). Evolutia in timp a densitatii energiei descrie caracterul undei. Pentru o unda plana densitatea energiei este constanta in timp, pentru o unda convergenta este crescatoare, iar pentru o unda divergenta este descrescatoare. Pentru tot frontul undei energia undei este constanta in timp, deci se conserva. Care energie creste dupa un timp? Ce ar trebui experimentat? Poate am o idee.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 07, 2013, 12:10:36 PM
Deci eu am calculat vectorul Poynting ori suprafata unde inductia magnetica B e constanta, la cazurile simple ; placi paralele si solenoid, presupunand ca pot face si rezonanta RLC- serie.
Am comparat cu puterea aparenta a semnalului sinusoidal de curent.
Nu vad cum sa se experimenteze ceva ca presupun propagarea in zone de dielectric deci nu se constata nici un efect.

Propun un alt experiment insa:

se bazeaza pe faptul ca in dielectric apare camp magnetic datorita oscilatiei campului electric.

Oricat va putea sa fie puterea care se poate colecta in al doilea secundar se va compara cu:

[tex]I=\frac{U}{X_c}[/tex]


comparatia se va face cu o putere foarte mica aspirata de capacitatea formata intre cei doi electrozi, din secundarul transformatorului ridicator de tensiune.


[tex]X_c=\frac{1}{{\omega}C}[/tex]

[tex]\frac{1}{2}UI=\frac{1}{2}U^2{\omega}C[/tex]


e greu de calculat ce se intampla in al doilea secundar datorita complexitatii feromagnetismului
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 10, 2013, 01:36:42 PM
Sau fara miezuri feromagnetice.

[tex]H{\mu_0}S=\frac{NI}{\frac{l}{{\mu_0}S}[/tex]

[tex]I=\frac{Hl}{N}[/tex]

[tex]U=NH{\mu_0}S\frac{t}{4}[/tex]

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 10, 2013, 01:38:24 PM
pentru imagine
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 13, 2013, 05:59:42 PM
Vad ca am reusit sa va dezamagesc.

am constatat ca ceva nu e in regula la modelul meu.

apare un potential foarte mare pe suprafata conductorilor
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 13, 2013, 06:03:57 PM
Ramane insa valabil in cazul solenoidului

Deci e foarte greu de imaginat un sistem care sa dovedeasca asta dar se pare ca undeva in sistem se incalca conservarea energiei.

Nu inteleg de ce v-ati pierdut interesul.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 13, 2013, 06:05:38 PM
Studiu
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 13, 2013, 06:06:58 PM
studiu
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 13, 2013, 06:08:27 PM
studiu
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Noiembrie 13, 2013, 09:01:04 PM
Ma doare capul si , in acelasi timp, imi pare rau ca nu pot explica, altuia, ce este campul electromagnetic.Vectorul Poynting a explicat domnul puriu ce este. Nu inteleg de ce domnul RaduH se incapataneaza sa descopere "sisteme care incalca principiul I si II al termodinamicii".
Cred ca RaduH s-a inspirat din teoriile lui "nea Ioan", da mai mult calcule , banale, de scoala generala, decat "matematici superioare".Parerea mea.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 15, 2013, 04:00:57 AM
Citat din: valangjed din Noiembrie 13, 2013, 09:01:04 PM
Ma doare capul si , in acelasi timp, imi pare rau ca nu pot explica, altuia, ce este campul electromagnetic.Vectorul Poynting a explicat domnul puriu ce este. Nu inteleg de ce domnul RaduH se incapataneaza sa descopere "sisteme care incalca principiul I si II al termodinamicii".
Cred ca RaduH s-a inspirat din teoriile lui "nea Ioan", da mai mult calcule , banale, de scoala generala, decat "matematici superioare".Parerea mea.

Daca te doare capul e treaba ta.
De ce nu sunt valabile calculele banale de scoala generala.
Nu le-ai dezbatut nicicum. Cu atat mai usor ar putea sa fie sa le dovedesti gresite.

Inca o tentativa de a realiza ceva experimentabil.
Astept raspuns la un alt topic.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 15, 2013, 04:02:52 AM
Sinteza de proiectare
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Noiembrie 19, 2013, 12:59:04 PM
Manualele serioase explica totul fara dureri de cap. Le recomand cu caldura. Campul este spatiul in care se manifesta ceva. Poate fi scalar, vectorial, tensorial, ba chiar si virtual (camp de probabilitati). Campul electromagnetic este spatiul in care se manifesta simultan un camp electric alternativ si un camp magnetic alternativ sincron cu cel electric si care se genereaza reciproc. Este un camp vectorial. Unda electromagnetica este o forma a materiei si are particule asociate (fotoni). Manualele teoretice trateaza campul electromagnetic si unda electromagnetica in spatiul liber, departe de sursa, iar formulele (ecuatiile lui Maxwell, etc.) sunt valabile numai in aceasta situatie. In cazuri concrete fenomenele pot sa difere mult de situatia teoretica, iar teoria simpla nu mai functioneaza. De exemplu in interiorul unei bobine cu un singur strat de spire parcursa de un curent alternativ (bobina Tesla) apare un camp electric axial, un camp magnetic tot axial si un camp electromagnetic complex. Putem vorbi de unda electromagnetica si vector Poynting numai la distanta mare in afara bobinei, acolo unde nu se mai simte influenta curentului din bobina. La fel se intampla in multe alte cazuri concrete.
In concluzie, nu pot fi teoretizate usor dispozitivele imaginate, oricat ar fi de ingenioase si frumos desenate. Ramane ca niste experimente bine facute sa lamureasca problemele. Nici asta nu e usor.
Succes.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 21, 2013, 10:35:30 PM
Nu mi-ati raspuns la intrebare.
Polarizarea dielectricului poate sa se comporte sau nu ca si tolele magnetice, in sensul ca un camp concentric sa devina spiral ?

Am mai facut eu ceva dar ar trebui vizualizat in programul de proiectare in care lucrez.

Mai am o intrebare :

Cazul din poza 1 poate sa devina cazul din poza 2 ? ca si campuri.
Mie imi rezulta ca apare o tensiune prea mare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 21, 2013, 10:37:04 PM
O sa vin cu calcule de matematici mai serioase cand imi fac rost de programul de mate.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: HarapAlb din Noiembrie 22, 2013, 01:15:43 AM
Formulele pentru calculul energiei campului electromagnetic nu se aplica in situatia descrisa de tine. Tu ai campuri statice, daca in aceeasi regiune din spatiu ai camp electric (electrostatic) si magnetic (magnetostatic) nu inseamna ca formeaza camp electromagnetic. Deci energia campului electromagnetic este zero in cazul de fata.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 23, 2013, 05:37:16 PM
Citat din: HarapAlb din Noiembrie 22, 2013, 01:15:43 AM
Formulele pentru calculul energiei campului electromagnetic nu se aplica in situatia descrisa de tine. Tu ai campuri statice, daca in aceeasi regiune din spatiu ai camp electric (electrostatic) si magnetic (magnetostatic) nu inseamna ca formeaza camp electromagnetic. Deci energia campului electromagnetic este zero in cazul de fata.

La prima poza e dintr-o carte de fizica si se refera la situatia unui curent alternativ care trece prin conductori.

E situatia undelor care se transmit de-a lungul liniilor de curent.

Intrebam daca in loc de doi conductori circulari avem conductori ca doua placi paralele.

Nu stiu daca formula  B=I/L este buna la alternativ.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Noiembrie 24, 2013, 06:49:33 PM
 Figura cu pricina reprezinta doi curenti elementari rectilinii, paraleli si de lungime infinita (numai in acest caz se aplica formulele din carte). Prin conductorii reali trec, prin fiecare element al sectiunii, curenti elementari cu intensitati diferite in cazul curentului alternativ.
Intensitatea campului magnetic intr-un punct din apropierea unui conductor de sectiune si forma oarecare se poate calcula ca suma vectoriala a intensitatii campurilor generate de curentii elementari ce trec prin fiecare element al sectiunii si pentru fiecare element al lungimii conductorului (lunga propozitie!). Calculul este foarte laborios si nu merita.
Formula B=L/I reprezinta valoarea instantanee a inductiei magnetice si este valabila pentru orice forma de variatie a curentului. Partea proasta este ca formula este teoretica, se refera la un punct pe axa unui solenoid rectiliniu si infinit de lung plasat intr-un mediu cu permeabilitate magnetica omogena. La o bobina reala valoarea inductiei magnetice variaza de la un punct la altul. Calculul este...etc.
In general formulele scolaresti sunt simple, au valoare didactica, dar uitam repede in ce conditii sunt valabile si incercam sa le folosim oriunde.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 24, 2013, 07:44:29 PM
Citat din: puriu din Noiembrie 24, 2013, 06:49:33 PM
Figura cu pricina reprezinta doi curenti elementari rectilinii, paraleli si de lungime infinita (numai in acest caz se aplica formulele din carte). Prin conductorii reali trec, prin fiecare element al sectiunii, curenti elementari cu intensitati diferite in cazul curentului alternativ.
Intensitatea campului magnetic intr-un punct din apropierea unui conductor de sectiune si forma oarecare se poate calcula ca suma vectoriala a intensitatii campurilor generate de curentii elementari ce trec prin fiecare element al sectiunii si pentru fiecare element al lungimii conductorului (lunga propozitie!). Calculul este foarte laborios si nu merita.
Formula B=L/I reprezinta valoarea instantanee a inductiei magnetice si este valabila pentru orice forma de variatie a curentului. Partea proasta este ca formula este teoretica, se refera la un punct pe axa unui solenoid rectiliniu si infinit de lung plasat intr-un mediu cu permeabilitate magnetica omogena. La o bobina reala valoarea inductiei magnetice variaza de la un punct la altul. Calculul este...etc.
In general formulele scolaresti sunt simple, au valoare didactica, dar uitam repede in ce conditii sunt valabile si incercam sa le folosim oriunde.

B=I/L - era la placile paralele
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 24, 2013, 07:47:23 PM
Mai am o intrebare.
Deci avem un solenoid prin care trece un curent alternativ.
Prima intrebare e daca campurile electrice sunt asa.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 24, 2013, 07:50:24 PM
Facem asa cum arata in figura.
A doua intrebare e daca dielectricul poate sa conduca campul electric asemanator cu tolele magnetice, adica din concentric daca poate sa devine spiral.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Noiembrie 24, 2013, 07:53:27 PM
A treia intrebare e cat de mult poate sa fie scazuta tensiunea pe un circuit RLC-serie la rezonanta ?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Noiembrie 25, 2013, 01:40:02 PM
 Tensiunea poate fi scazuta oricat de mult. Practic, la un transformator coborator, secundarul nu poate avea mai putin de o spira. Se poate reduce tensiunea din primar pana la zero.
Rezistenta echivalenta din circuit contine mai multe rezistente de pierderi: in conductori, in condensator si prin radiatie. La rezonanta paralel pierderile in bobina si in condensator cresc. Suma lor da rezistenta din formula. Puterea medie consumata de R la rezonanta se calculeaza ca in curent continuu (P=UI), U si I fiind valorile efective la bornele secundarului. In formula P=UI/2  U si I sunt valorile maxime (amplitudinea sinusoidei) care dau puterea instantanee maxima. La calculul energiei se considera puterea activa medie.
In solenoid campurile sunt cam elicoidale, dar componenta transversala a campului electric este ca in figura.
Un dielectric introdus intr-un solenoid in aer are urmatoarele efecte: campul electric in dielectric este mai mic decat in aer; viteza undei in dielectric este mai mica; la limita aer-dielectric are loc reflexia si refractia undelor; capacitatea proprie a bobinei este mai mare; frecventa de rezonanta a circuitului scade; campul magnetic nu este influentat de dielectric.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Noiembrie 25, 2013, 02:43:47 PM
Ca sa intelegi mai bine de ce P=UI folosim formula puterii active in curent alternativ , anume P=UIcos(fi) unde (fi) este defazajul intre curent si tensiune.La rezonanta defazajul aparut datorita solenoidului se "anuleaza" cu defazajul aparut datorita condensatorului deci tensiunea este in faza cu intensitatea curentului electric adica (fi)=0, cos( 0)=1 rezulta P=UI.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 15, 2013, 02:09:08 AM
Am mai incercat ceva
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 15, 2013, 02:11:17 AM
De aratat arata cam asa.
Daca vreti ne intelegem sa-l studiati in 3D ca nu mai rezista rasnita sa fac poze.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 15, 2013, 03:44:58 AM
Si
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 15, 2013, 07:37:48 PM
Dumnezeu voia sa ma sinucid inainte sa devin barbat...
La naiba pot incalca lejer conservarea energiei dar imi trebuie bani si colaborare.
Sau macar colaborare cu mijloacele si lacunele care le am.
Am toate principiile dar nu am mijloace sa le expun.
A devenit al naibii de greu de estimat(calculat) si desenat.
Daca nu reusesc ma puteti ucide. E sigur ca iese...

Pana la urma e un transformator...
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Decembrie 15, 2013, 09:39:59 PM
Citat din: RaduH din Decembrie 15, 2013, 07:37:48 PM
Dumnezeu voia sa ma sinucid inainte sa devin barbat...
Tu vrei sa fii exclus de pe acest forum?  La urmatoarea manifestare de acest gen voi recomanda sa fii banat.

CitatLa naiba pot incalca lejer conservarea energiei dar imi trebuie bani si colaborare.
Adica poti abera usor fara nici o proba in acest sens. Iar cerutul de bani deja suna a sarlatanie! Rabdarea mea ajunge la limita.

CitatSau macar colaborare cu mijloacele si lacunele care le am.
Lacunele pe care le ai ar trebui sa ti le remediezi prin studiul fizicii, nu se face colaborare pe seama ei. Destui diletanti complet afoni la fizica declara ca pot incalca legile fizicii. Lasati palavrageala si dovediti ceva, macar teoretic daca practic sunteti depasiti.

CitatAm toate principiile dar nu am mijloace sa le expun.
Ar trebui sa incepi cu expunerea acelor fabuloase principii, in limbaj inteligibil. Ah, nu esti capabil sa te exprimi inteligibil? Solutia e simpla: pune mana pe carte si invata fizica.

CitatA devenit al naibii de greu de estimat(calculat) si desenat.
A devenit foarte greu sa fii inteligibil. Daca nici nu nu intelegi ce vrei sa faci, cum te astepti sa inteleaga altii in locul tau?

CitatDaca nu reusesc ma puteti ucide.
Tu ai nevoie de ajutorul unui specialist, din domeniul medical. Nu e destul ca vii cu aberatii de acest fel, cum ca poti incalca legile fizicii, fara nici o dovada, dar mai si arunci vina pe altii pentru incompetenta si icapacitatea ta. Sa-ti fie rusine si sa mergi sa te cauti la cap, ca problema ta nu e de fizica, e de alta natura! Iti promit ca daca vei continua in acest fel, te voi propune direct pentru excluderea de pe forum, si asta pentru binele tau. Pana una alta, sa-ti fie rusine petru aceste manifestari!

CitatE sigur ca iese...
E sigur ca lacunele tale iti permit sa emiti astfel de aberatii.

CitatPana la urma e un transformator...
Si cum anume te astepti tu sa incalci conservarea energiei cu un transformator?

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Decembrie 17, 2013, 10:28:17 AM
In loc de "macar teoretic daca practic sunteti depasiti" eu as spune "macar practic daca teoretic sunteti depasiti". Oamenii se conving cel mai bine din propriile greseli.

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Ianuarie 26, 2014, 08:01:03 PM
Parca Electron nu stie ca am probleme de comportament cand factori externi(personali) ma capiaza.
Cu aceasta ultima concluzie prosteasca ma las pagubas. Se pare ca nici cum functioneaza banalul transformator nu inteleg.
Daca nici asta nu e asa inseamna ca aveti voi dreptate cu conservarea energiei.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Ianuarie 26, 2014, 08:03:43 PM
Pentru poze.
In fine am inteles cred transferul tensiunilor da nu pricep partea cu intensitatile.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Februarie 23, 2014, 09:21:59 PM
??? nu va obositi sa ma contraziceti ? sa inteleg ca am dreptate ?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Februarie 23, 2014, 09:33:26 PM
CE sa intelegem? DE CE sa te contrazicem?
Sa ai dreptate in ce sau la ce?
Tie iti place sa desenezi. Foarte frumos.Ai si creioane colorate.Nu e rau!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Februarie 23, 2014, 09:37:47 PM
Te-ai gandit vreodata ca ai "un mod de a explica" astfel incat nu intelege nimeni?
Cand explic ceva, cuiva , eu plec de la premisa ca "acel cineva" nu ma intelege si incerc sa ma fac "cat pot eu de inteles", ai inteles?
Pleci de la bobine in galeti si ajungi la spire in scurt-circuit.Ce vrei sa inteleg eu?
Pleci de la ecuatiile lui Maxwell si ajungi sa le contrazici, doar dumneata stii cum.

Te rog sa pornesti o idee de la "un capat" si sa o termini la celalalt capat, poate inteleg si eu ceva!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Februarie 23, 2014, 09:39:22 PM
Citat din: RaduH din Februarie 23, 2014, 09:21:59 PM
nu va obositi sa ma contraziceti ? sa inteleg ca am dreptate ?
Cand lumea s-a saturat sa te mai contrazica degeaba, nu inseamna ca automat ai dreptate, ci doar ca lumea s-a saturat se te mai contrazica degeaba.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Februarie 25, 2014, 06:16:12 AM
CitatPleci de la bobine in galeti si ajungi la spire in scurt-circuit.
probabil ca or fi neortodoxe prezentarile dar nu inteleg de unde rezulta asa ceva
unde sunt bobinele in galeti ?
CitatPleci de la ecuatiile lui Maxwell si ajungi sa le contrazici,
de unde rezulta ca le contrazic ?

Nu inteleg ce aveti impotriva exprimarii in partea grafica.
De fapt sustin ca tensiunea se transmite de la stanga la dreapta sa zicem asa in timp ce intensitatea e aspirata sa zicem invers adica de la dreapta la stanga.
O mica parte din intensitate dupa mine nu ar mai fi aspirata in primar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Februarie 25, 2014, 02:50:27 PM
Hai s-o luam inginereste!De acord?
Alimentam un transformator cu tensiune alternativa sinusoidala de frecventa f.La mersul in gol avem in primar pierderi in bobinaj(efect Joule) , pierderi prin efect pelicular( aceste pierderi cresc exponential cu frecventa) , pierderi prin inductie electromagnetica, pierderi prin curenti Foucault(curenti turbionari).Scazand toate aceste pierderi din puterea primarului ne ramane puterea utila care se transmite prin fenomenul de inductie electromagnetica in secundar unde mai avem iar pierderi prin efect Joule si pierderi prin efect pelicular, secundarul , la randul lui are si niste pierderi, mai mici decat in primar, prin curenti turbionari si prin inductie electromagnetica adica pierderi in miezul feromagnetic.
Nu inteleg de ce crezi ca pierderile in miezul feromagnetic sunt neglijabile, un transformator bobinat "la ochiometru" are pierderi in fier mai mari decat pierderile prin efect Joule(aceste pierderi se si "aud", vezi "bazaitul unui transformator bobinat "aiurea" sau cu tolele nestranse cum trebuie.
Acum , faceti si dumneavoastra bilantul puterilor si vedeti daca mai iese Psecundar>Pprimar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Februarie 26, 2014, 12:26:23 PM
Daca e s-o luam inginereste, pierderile in transformatoare depind mult de scara la care sunt construite. La un transformator bine proiectat si realizat pierderile sunt proportionale cu volumul/masa miezului si a bobinelor, deci cu puterea a treia a scarii, iar puterea transmisa e proportionala cu puterea a patra a scarii (cu patratul sectiunii miezului). La doua transformatoare asemenea, unul de 100 W si unul de 1 MW, cel mare are pierderile relative de zece ori mai mici decat cel mic. Se pot considera neglijabile (1-2%) pierderile la transformatoare peste 100 MW. La transformatoarele mici pierderile de putere sunt mari si inevitabile.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Februarie 26, 2014, 07:23:33 PM
De acord cu dumneavoastra domnule Puriu dar sunt pierderi.In nici un caz nu putem ajunge la concluzia ca avem "castig de putere".Colegul RaduH confunda foarte des puterea cu energia , cel putin , asta inteleg eu din postarile sale.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 01, 2014, 09:10:05 PM
Sunteti fenomenali
Sunt de acord cu tot ce ziceti.
Daca pui miez magnetodielectric la 50Hz pierderile din miez sunt neglijabile.
Bineinteles ca ma gandesc la sectiuni mari ale miezului si la puteri mari.
De ce nu vreti sa intelegeti ce sustin.
Cum se explica transferul de intensitate sau rezistenta care apare in primar ?
De cand am obiceiul sa ma aberez pe aici constat ca nu se raspunde decat in paralel si niciodata in serie.
Cum scrieti bilantul de puteri si pierderi conform cu desenul ?
Concluzia am tras-o studiind bineinteles ecuatiile din electrodinamica fara sa le contrazic.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 01, 2014, 09:15:33 PM
Nu confund deloc puterea cu energia.
Pur si simplu nu sunt de acord cu conservarea enargiei si cu termodinamica.
Oricum am mai sezizat o data o neconcordanta la elctromagnetism da cu voi nu m-am inteles.

Era o vorba ca se asculta pentru a se da raspuns nu pentru a se intelege.
Da probabil ca nici eu nu ma exprim tocmai dupa cutumele in vigoare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 02, 2014, 09:28:41 AM
Scuze pentru mancatul de litere. Cand scriu de mana nu fac d-astea.
Bun deci hai sa ne intelegem:
1- Sa presupunem ca am gasit solutii sa reducem pierderile din miez astfel incat sa le putem neglija.
2 - Tensiunea se transmite si daca facem bobinajul departe de miez, incercam sa marim pierderile "peliculare" banuiesc ca va place sa le ziceti. Numai la secundarul unui transformator coborator de tensiune.
eu scriu ecuatia asa:
[tex]P_{primar}-p_{primar}=P_{secundar}-p_{secundar}[/tex]
In conditiile in care am redus la neglijabil pierderile din miez.
Daca in secundar la un coborator de tensiune avem amperaj mare si spirele bobinate departe de miez sper sa maresc pierderile [tex]p_{secundar}[/tex] peste pierderile din miez. Stiu ca in general pierderile din miez sunt mai mari, dar le marim intentionat pe cele ale secundarului.
3 - Pe urma cu transformatoare obisnuite ridicam tensiunea la cat are nevoie posibilul consumator. Deci eu sustin ca primarul coboratorului de tensiune nu va mai aspira puterea care se regaseste in[tex]p_{secundar}[/tex](peliculare cred ca le ziceti voi), dar in secundarul final tensiunea fiind asigurata, consumatorul va aspira cat are el nevoie.

Nici eu nu sustin ca sunt sigur ca pot asigura [tex]p_{secundar}[/tex] suficient de mari sa rezulte ceva rentabil. Probabil ca de aceea fenomenul a si scapat neobservat pana acum.


Am si scris sa nu fie numai in poze
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 02, 2014, 02:28:26 PM
Iar m-ai bagat in ceata.Crentul(intensitatea curentului electric) in secundar depinde de consumatorul legat la secundar.Daca se depaseste limita superioara, curentul care este scris in cartea tehnica o sa apara scaderea tensiunii in secundar si incalzirea excesiva pana la distrugerea transformatorului.
Daca departam bobinajul de miez vor aparea pierderi mai mari, tocmai din aceasta cauza se fac transformatoarele pe miez de Fe-Si.
Pierderile prin efect pelicular sunt pierderi care apar datorita faptului ca in curent alternativ , curentul circula doar pe exteriorul conductorului pe o adancime de patrundere care depinde de frecventa curentului electric.
Chiar daca pierderile in fier se neglijeaza in calcule tehnice pentru dimensiuni mari ele exista, sunt neglijabile dar exista.
Indiferent ce "ghidusii" matematice faci, puterea utila din primar va fi mai mare decat cea din secundar.Energia absorbita de transformator va fi mai mare decat energia cedata in retea, tocmai datorita pierderilor pe care le-am enumerat in penultima postare.Daca din ceva pierzi o parte, nu are cum sa-ti ramana mai mult decat acel ceva initial.E vorba de cea mai simpla aritmetica.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 02, 2014, 09:15:57 PM
CitatPierderile prin efect pelicular sunt pierderi care apar datorita faptului ca in curent alternativ , curentul circula doar pe exteriorul conductorului pe o adancime de patrundere care depinde de frecventa curentului electric.
Chiar daca pierderile in fier se neglijeaza in calcule tehnice pentru dimensiuni mari ele exista, sunt neglijabile dar exista.
Bine nu ma refer la pierderile astea ci la pierderile pe langa bobinaj
CitatIar m-ai bagat in ceata.Crentul(intensitatea curentului electric) in secundar depinde de consumatorul legat la secundar.Daca se depaseste limita superioara, curentul care este scris in cartea tehnica o sa apara scaderea tensiunii in secundar si incalzirea excesiva pana la distrugerea transformatorului.
Bineinteles pentru ca se depasesc si inductia magnetica "B "maxima si densitatea de curent "J" maxima. Asta pentru ca si secundarul e bobinat strans pe miez.
CitatIndiferent ce "ghidusii" matematice faci, puterea utila din primar va fi mai mare decat cea din secundar.Energia absorbita de transformator va fi mai mare decat energia cedata in retea, tocmai datorita pierderilor pe care le-am enumerat in penultima postare.Daca din ceva pierzi o parte, nu are cum sa-ti ramana mai mult decat acel ceva initial.E vorba de cea mai simpla aritmetica.
Lasa conservarea de dragul conservarii. Cum explici ca si in primar intensitatea depinde de consumatorul din secundar ? Cum scri ecuatia mea corect daca zici ca fac ghidusii matematice ? Tocmai ca e simpla aritmetica. Cum se transfera din primar [tex]P_{primar}[/tex] pierderile pe langa bobinajul secundarului [tex]p_{secundar}[/tex]. Miezul transmite tensiunea cu raportul spirelor, asta e clar. Cum explici altfel decat vrand sa conservi de dragul conservarii faptul ca un transformator coborator mareste rezistenta din secundar iar unul ridicator micsoreaza rezistenta din secundar ?
[tex]R_{primar}=(\frac{N_{primar}}{N_{secundar}})^2*R_{secundar}[/tex]
Mai corect e cu impedante. E folosita si in electronica.

Deci scrie ecuatia mea te rog corect si arata-mi cum transfera primarul pierderile secundarului. Eu consider ca transformatorul stabileste doar o relatie intre circuitul primarului si circuitul secundarului si nu-l vad ca pe un distribuitor de puteri.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 02, 2014, 10:03:12 PM
Ai auzit de fenomenul de inductie electromagnetica?Ai auzit de inductanta mutuala?Ai auzit de reluctanta magnetica?
Formula pe care ai scris-o este o aproximare grosolana la nivel de clasa a sasea.Nu inteleg ce vrei sa demonstrezi cu ea.
Curentul din primar sufera modificari la modificarea curentului din secundar tocmai datorita "cuplarii" prin inductanta mutuala dintre secundar si primar.In modelul fizic al transformatorului avem atat inductanta mutuala primar-secundar cat si secundar-primar.Unde exista curent alternativ si minim doua inductante(bobine) exista si inductante mutuale reciproce.
Ceea ce faci dumneata este sa consideri doua sisteme despartite cand ele , de fapt sunt interconectate prin intermediul campului electromagnetic.
Este ca si cum ai spune ca un panou fotovoltaic are randament supraunitar pentru ca nu il consideri conectat cu soarele de la care primeste energia.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 03, 2014, 07:23:15 AM
CitatCurentul din primar sufera modificari la modificarea curentului din secundar tocmai datorita "cuplarii" prin inductanta mutuala dintre secundar si primar.In modelul fizic al transformatorului avem atat inductanta mutuala primar-secundar cat si secundar-primar.Unde exista curent alternativ si minim doua inductante(bobine) exista si inductante mutuale reciproce.
De acord dar se intampla prin intermediul miezului. Ce sustin e ca nu tot fluxul secundarului e transmis miezului deci nici primarului. Chiar daca diferenta o fi fiind mica, adica acele [tex]p_{secundar}[/tex]
CitatCeea ce faci dumneata este sa consideri doua sisteme despartite cand ele , de fapt sunt interconectate prin intermediul campului electromagnetic.
Pai tocmai ca asa e sunt doua circuite separate interconectate electromagnetic dar intervin pierderile alea, deci conexiunea nu e totala. Dupa mine acele [tex]p_{secundar}[/tex] sunt benefice.
CitatEste ca si cum ai spune ca un panou fotovoltaic are randament supraunitar pentru ca nu il consideri conectat cu soarele de la care primeste energia.
Pai nu e tot una pentru ca primeste tensiunea de la primar spre secundar si isi ia intensitatea invers. Tocmai asta e concluzia mea ca tensiunea se transmite si daca secundarul e bobinat departe de miez. Deci se transmite nabla x E- nu stiu sa scriu restul acuma in latex. Invers se tranmite nabla x H idem, H e un pic mai mic la nivelul miezului decat linga spire la secundar. Conexiunea inversa n-o consider totala, nu pot sa-mi explic cum aspira primarul acele [tex]p_{secundar}[/tex]

Discutam fara sa tineti cont de nimic din ce am expus in partea grafica.

O sa revin tot cu parte grafica sa explic mai bine ce sustin. Tocmai ca inductantele astea mutuale reciproce nu prea explica transformatorul bine. Suntem tot la clasa a sasea cu ele.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Abel Cavaşi din Martie 03, 2014, 10:32:45 AM
Radule, atunci când oamenii de Ştiinţă au avut impresia că au descoperit o încălcare a legii conservării energiei nu s-au grăbit să considere că această lege este violată, ci mai degrabă au pus problema pe seama altui fenomen nou descoperit. Îţi recomand şi ţie un asemenea reviriment. Şi te felicit că pui la îndoială ,,certitudinile" Fizicii actuale; este o muncă deosebit de valoroasă.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 03, 2014, 09:29:08 PM
Eiiiii!Dragilor, RaduH si Abel Cavasi va doresc mult succes(poate voi profita si eu de el, mai ales la factura de energie electrica)!!!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 04, 2014, 05:06:35 AM
@RaduH poate dumneata esti la clasa a sasea.Eu , la cate transformatoare am proiectat, zic si eu ca am , un pic macar, habar cu ce se "mananca".
Daca energia din primar ar fi "trimisa" in secundar si apoi , din secundar, inapoi in primar, unde mama naibii am mai avea putere utila.
Daca prin psecundar intelegi pierderile din secundar, explica si mie cum pot fi pierderile "benefice".In cca. 20 de ani de inginerie eu am invatat ca pierderile sunt "malefice".
In legatura cu desenele dumneata, frumoase, tot respectul pentru talentul la desen, dar eu nu inteleg nimic din ele.Poate sunt eu mai idiot si nu pricep "fizica viitorului" :D.Asta e, nu putem fi cu totii niste "genii neadaptate"!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Martie 04, 2014, 11:38:34 AM
Daca pierderile incalzesc o camera iarna sunt benefice.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 04, 2014, 01:54:25 PM
In cazul acesta nu e vorba de pierderi ci de energie utila.Asazisele pierderi se utilizeaza la ceva
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 04, 2014, 07:18:58 PM
Nu are rost sa ne inflamam.
Le consider pierderi pentru circuitul secundarului. Adica fluxul B*S care nu se inchide prin miezul(cum o fi el) de la bobina secundarului care e departata de miez.
Daca sunteti de acord ca nu sunt preluate din primar poate nu sunt pierderi.
Nu sunt in clasa a sasea da nici de la fizica sau electro.
Daca din desene pozate in 3D nu se intelege nimic ce s-ar intelege din desene tehnice.
Eu consider ca se transmite tensiunea in secundar si nu se aspira toata intensitatea in primar, pentru a se conserva situatia in care puterea incidenta e egala cu cea emergenta. Daca la un transformator coborator de tensiune bobinam secundarul departe de miez. Numai secundarul.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 04, 2014, 08:43:48 PM
Daca  nu alimentezi primarul , in secundar nu ai nici tensiune, nici inductie magnetica,doar o mica inductie remanenta care nu ajuta la nimic.Nu inteleg de unde iti apare "castig de energie".
Ma rog, eu nu inteleg mai multe dar asta ar fi principalul lucru pe care nu-l inteleg.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 04, 2014, 08:52:08 PM
CitatDaca  nu alimentezi primarul , in secundar nu ai nici tensiune, nici inductie magnetica,doar o mica inductie remanenta care nu ajuta la nimic.Nu inteleg de unde iti apare "castig de energie".
Ma rog, eu nu inteleg mai multe dar asta ar fi principalul lucru pe care nu-l inteleg.
Asta e culmea, n-am zis ca nu alimentez primarul de loc. Normal ca n-as avea tensiune in secundar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 04, 2014, 09:29:26 PM
Si atunci nu e clar ca ce ai in secundar depinde de ce ai in primar,
indiferent la ce distanta de miez pui bobina?
Campul electromagnetic se inchide si prin aer dar cu pierderi mai mari prin inductie.Ai putea face un transformator fara miez feromagnetic dar probabil ai avea un randament undeva la 30%.O bobina cu n spire, bobinata in aer va avea o anumita inductivitate, bobinata pe un miez Fe-Si va avea o inductivitate mai mare si bobinata pe un miez de ferita va avea o inductivitate si mai mare.Asta se intampla datorita permeabilitatii magnetice diferite ale celor trei materiale(aer, Fe-Si, ferita).
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Martie 05, 2014, 10:54:46 AM
Zice "RaduH":

CitatPur si simplu nu sunt de acord cu conservarea enargiei si cu termodinamica.
Pai si atunci ce cauti in forumul asta???? Du-te si tu intr-un forum serios de OZN-uri , ceva acolo....sau stiu eu, pictura, etc...poate ai treaba si noi te incurcam.
Asta este un forum de "conservatori"  8) (P.S. Atentie: Pentru cine nu intelege, aceasta s-a vrut o trimitere serioasa pentru RaduH si o gluma pentru restul-asta ca sa nu existe confuzii.)
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Martie 06, 2014, 12:28:09 PM
Scaparile de flux magnetic nu sunt pierderi de energie activa si nu afecteaza randamentul transformatorului. Uneori sunt utile, de exemplu la transformatoarele de sudura. In acest scop cuplajul dintre primar si secundar se reduce in mod intentionat cu un sunt magnetic sau prin amplasarea secundarului departe de primar. Prin calea de scapare a fluxului se inchide si fluxul magnetic produs de curentul din secundar, astfel raportul de transformare a tensiunilor si a curentilor nu mai este constant, ci depinde mult de curentul in sarcina. Oricum, nu se obtine o crestere a puterii pe sarcina fata de puterea consumata in primar, iar randamentul ramane subunitar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 06, 2014, 06:47:54 PM
CitatSi atunci nu e clar ca ce ai in secundar depinde de ce ai in primar,
indiferent la ce distanta de miez pui bobina?
Eu zic ca la intensitate e invers. Ce ai in primar depinde de ce ai in secundar
CitatCampul electromagnetic se inchide si prin aer dar cu pierderi mai mari prin inductie.Ai putea face un transformator fara miez feromagnetic dar probabil ai avea un randament undeva la 30%.
Numai secundarul ar avea camp care se inchide prin aer, nu aer in loc de miez.
CitatScaparile de flux magnetic nu sunt pierderi de energie activa si nu afecteaza randamentul transformatorului. Uneori sunt utile, de exemplu la transformatoarele de sudura. In acest scop cuplajul dintre primar si secundar se reduce in mod intentionat cu un sunt magnetic sau prin amplasarea secundarului departe de primar. Prin calea de scapare a fluxului se inchide si fluxul magnetic produs de curentul din secundar, astfel raportul de transformare a tensiunilor si a curentilor nu mai este constant, ci depinde mult de curentul in sarcina. Oricum, nu se obtine o crestere a puterii pe sarcina fata de puterea consumata in primar, iar randamentul ramane subunitar.
Deci si foloseste. Varianta ar fi sa aiba totusi raportul de tensiuni constant. Cine poate spune cata putere consuma exact sudura in secundar ? Eu ma refer la amplasarea secundarului departe de miez, cu pastrarea miezului pentru pastrarea raportului de tensiuni
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 06, 2014, 07:55:43 PM
Suntul magnetic inseamna sectionarea miezului si apropierea sau departarea celor doua "bucati" de material feromagnetic in functie de puterea dorita in secundar.Apare un intrefier in miezul magnetic , a carui reluctanta magnetica depinde de latimea sa(din cauza aceasta te-am intrebat daca stii ce este reluctanta magnetica).
La transformatoarele de care ne lovim zilnic(diferite transformatoare de alimentare a diferitelor aparate , cum ar fi statii de amplificare, aparate radio, casetofoane, etc.)  cu tole E+I , secundarul este bobinat la o anumita distanta de miez pentru ca ambele bobine se bobineaza pe aceasi coloana iar secundarul e bobinat la o distanta(grosimea bobinei primarului) de miez.
Ar trebui sa inteleg ca un astfel de transformator are randament supraunitar?
Am lucrat cu, am bobinat astfel de transformatoare si crede-ma :D ,nu are nici unul randament supraunitar.Probabil o sa-mi spui ca "influenteaza cuprul din primar" iar eu o sa spun ca permeabilitatea magnetica a cuprului e "comparabila" cu cea a aerului.
Daca , sa zicem , pui o sarcina mare in secundar pentru cresterea curentului vei avea pierderi in primar atat de mari incat acesta se va incalzi si in final "va crapa"(expresie inginereasca pentru intreruperea unui circuit electric ;D), adica pierderile prin efect joule vor deveni atat de mari incat "sarma" de cupru(sau aluminiu sau orice material cu mare conductivitate, fie el chiar argint) se va topi si va iesi fum, sigurante arse, eventual flacari, incendii etc., "bat in lemn" ;D.
Poate vrei sa faci transformatorul cu materiale supraconductoare dar in cazul acesta, pentru racirea supraconductoarelor iti trebuie energie pe care oricum nu ai de unde sa o recuperezi pentru ca in acest caz poti avea , sa zicem , pierderi zero dar in nici un caz castig de energie.
Aceasta e parerea mea cu care ma retrag din aceasta discutie care-mi consuma timpul ;D, macar temporar.
In rest, toate cele bune!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 08, 2014, 05:16:41 PM
CitatAceasta e parerea mea cu care ma retrag din aceasta discutie care-mi consuma timpul Rânjet, macar temporar.
In rest, toate cele bune!
Pacat. Totusi raspund.
CitatSuntul magnetic inseamna sectionarea miezului si apropierea sau departarea celor doua "bucati" de material feromagnetic in functie de puterea dorita in secundar.Apare un intrefier in miezul magnetic , a carui reluctanta magnetica depinde de latimea sa(din cauza aceasta te-am intrebat daca stii ce este reluctanta magnetica).
Deci daca indepartam miezurile scadem puterea in secundar, dar ce se intampla cu puterea absorbita de primar ? Banuiesc ca daca facem asa modificam si raportul de transformare al tensiunilor pentru ca micsoram fluxul magnetic. Sau poate ma insel ca [tex]\frac{{\Delta}{\phi}}{{\Delta}t}[/tex] e acelasi si se modifica puterea. Cred insa ca si puterea absorbita de primar. Banuiesc ca tot la sudura unde e mai greu de considerat arcul electric rezistanta. Cumva n-are electronii lui. Stiu ce e reluctanta chiar daca e mai greu de inteles in alternativ. Nicidecum nu e similar cu ce propun eu. Eu incerc sa actionez asupra celeilalte ecuatii.
CitatLa transformatoarele de care ne lovim zilnic(diferite transformatoare de alimentare a diferitelor aparate , cum ar fi statii de amplificare, aparate radio, casetofoane, etc.)  cu tole E+I , secundarul este bobinat la o anumita distanta de miez pentru ca ambele bobine se bobineaza pe aceasi coloana iar secundarul e bobinat la o distanta(grosimea bobinei primarului) de miez.
Ce zic eu nu merge decat cu tole U+I
CitatAr trebui sa inteleg ca un astfel de transformator are randament supraunitar
Distanta e mica si pierderile secundarului cam ajung la miez. Si poate si pirderile miezului conteaza.
CitatDaca , sa zicem , pui o sarcina mare in secundar pentru cresterea curentului vei avea pierderi in primar atat de mari incat acesta se va incalzi si in final "va crapa"(expresie inginereasca pentru intreruperea unui circuit electric Rânjet), adica pierderile prin efect joule vor deveni atat de mari incat "sarma" de cupru(sau aluminiu sau orice material cu mare conductivitate, fie el chiar argint) se va topi si va iesi fum, sigurante arse, eventual flacari, incendii etc., "bat in lemn" Rânjet.
Stiu ca sunt doua dimensionari la primar . Spire/volt sa se obtina inductia maxima in miez si probabil grosimea spirelor primarului sa se obtina densitatea de curent maxima. Daca e coborator bineinteles ca secundarul e cu spire mai groase decat primarul. Bineinteles ca exista o limita de amperaj care poate sa fie atat in secundar cat si in primar. Nici eu nu stiu la ce zic cat de la secundar s-ar pierde si nu ar mai fi aspirat de primar.

Deci nu cu sunt, cu miez continu dar cu secundarul departe de el si cu pierderi care nu mai ajung la miez. Conform cu primele desene. Mai greu de dimensionat ridicatorul la ce incercam eu. Nu zic ca se obtine mult supraunitar.

Multumesc oricum pentru bunavointa de pana acum.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 08, 2014, 09:38:23 PM
Fa-ma sa inteleg:
1.Facem un miez din tole U+I pe distanta Timisoara-Bucuresti si pe o coloana , fixam primarul iar pe cealalta coloana punem bobina secundarului avand marginile la Buzau si la Constanta. :D
2. Facem un miez din tole U+I de dimensiuni "normale" iar bobina secundara o situam in afara miezului la o anumita distanta?
In ambele cazuri ar trebui calculat la ce distanta de miez trebuie situata bobina pentru a avea "randament supraunitar optim".
Ideea cu Timisoara, Bucuresti, Buzau, Constanta e doar o gluma ca si cea cu "retrasul" din discutie.Credeai ca scapi, asa usor de mine? :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 10, 2014, 12:06:43 AM
Daca avem o spira circulara "H" in apropierea spirei nu difera mult de "H" in centrul spirei.
Daca sectiunea miezului are si ea o raza, "H" in apropierea spirei si "H" la raza miezului difera si mai putin. E cu [tex]\frac{}{r}[/tex] si r bineinteles ca nu e in metrii cu una cu doua.
Oricum e nevoie de o distanta consistenta intre spira si miez. De altfel nu ar fi valabil decat la secundarul unui coborator de tensiune sa avem amperaj mare. Miezul m-am gandit sa fie de forma aia cardioida sa zic, sa indepartez cele doua coloane daca le zici asa si piesa aia care o numesc impamantare suspendata sau scurtul dintre cele doua spire ar contribui la evitarea ca pierderile secundarului sa dea in coloana miezului pe care e primarul.
Am pus ultimile doua desene si intreb daca nu cumva marimea care ar fi similara tensiunii ar fi amperspire. La cum sa calculam am nevoie de ajutor. Oricum as spera puternic sa se poata obtine un randament de 110%-130% la niste dimensiuni generoase si la o coborare puternica a tensiunii. Transformatorul asta coborator n-ar trebui calculat ca ar fi supradimensionat si ca sectiune a miezului si ca grosime a spirelor, dimensionarea s-ar face la ridicatorul sau ridicatoarele care sa ajute la alimentarea unei posibile sarcini. Astea ar fi obijnuite dar de putere cat de cat mare deci amperajele s-ar limita la cat suporta ele. Miezul ar fi magnetodielectric la 50Hz sa se minimalizeze pierderile din el. Trebuie sa gasesc undeva cum se fac practic rasini d-astea dielectrice cu pulberi feromagnetice.
Cam asa ceva dar scuze nici eu nu stiu cum sa calculez posibilul randament. Studiaza ultimile doua poze si da-ti cu parerea. Oricum ecuatia cu [tex] E[/tex] si asa mai departe explica transferul tensiunilor iar cea cu [tex] H[/tex] dupa parerea mea explica transferul amperajelor. Deci ce la prima e tensiune adica E*lungimea posibilului conductor la a doua poate e amperspire si parerea mea e ca s-ar transmite miezului un pic mai putin decat in apropierea spirelor. S-au in fine nu cred ca merge cu reluctantele.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Martie 10, 2014, 12:06:18 PM
Citat din: RaduH din Martie 10, 2014, 12:06:43 AM
Oricum as spera puternic sa se poata obtine un randament de 110%-130% la niste dimensiuni generoase si la o coborare puternica a tensiunii.
RaduH, nu mai abera aiurea si scrie frumos formula din care obtii tu valorile astea, cu cazul concret de aplicare.


e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 10, 2014, 02:00:41 PM
@RaduH, indiferent pe unde se inchide campul , aer sau miez feromagnetic, o sa ai o reluctanta magnetica ceea ce inseamna pierderi deci nu inteleg de unde apare randamentul supraunitar.Reluctanta magnetica este proportionala cu permeabilitatea magnetica a mediului deci chiar si in vid o sa ai reluctanta magnetica adica pierderi.
Facand analogie intre un circuit electric si un circuit magnetic avem asa:
Sursa de tensiune electrica-Tensiune magnetica(Curentul prin bobina inmultit cu nr. de spire)
Intensitatea curentului electric-Flux magnetic
Rezistenta-Reluctanta
Cu aceasta analogie aplici teoremele lui Kirchoff la fel ca la un circuit electric de c.c.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 12, 2014, 07:24:23 AM
CitatRaduH, nu mai abera aiurea si scrie frumos formula din care obtii tu valorile astea, cu cazul concret de aplicare.
Pai exact pentru asta speram sa obtin ajutor pe aici.
Citat@RaduH, indiferent pe unde se inchide campul , aer sau miez feromagnetic, o sa ai o reluctanta magnetica ceea ce inseamna pierderi deci nu inteleg de unde apare randamentul supraunitar.
Pai tocmai asta e ideea. Circuitul magnetic intre secundar si primar are pierderi. Secundarul are pierderi, deci nu toata tensiunea magnetomotoare din secundar se transmite si primarului.
Dupa mine in conditiile in care tensiunile se transmit.
CitatSursa de tensiune electrica-Tensiune magnetica(Curentul prin bobina inmultit cu nr. de spire)
Intensitatea curentului electric-Flux magnetic
Rezistenta-Reluctanta
Cu aceasta analogie aplici teoremele lui Kirchoff la fel ca la un circuit electric de c.c.
Ar venii doua reluctante in paralel. Reluctanta miezului stiu s-o scriu teoretic daca aflu permeabilitatea unui material din ala magnetodielectric dar nu stiu sa scriu reluctanta pentru pierderile alea(fluxul care nu se inchide prin miez). Deci tensiunea magnetomotoare e a secundarului nu a primarului, ca sarcina din secundar hotaraste amperajul, iar primarul absoarbe cat e necesar.

[tex]\frac{U_{mm}}{R_{echivalent}}=\Phi[/tex]

[tex]\frac{1}{R_{ecivalent}}=\frac{1}{R_{secundar}}+\frac{1}{R_{pierdere}}[/tex]

deci tot ca la circuitele de cc is doua fluxuri [tex]\Phi_{miez}[/tex] si [tex]|\Phi_{pierdere secundar}[/tex]

Sa vedem de ce zici ca se va modifica raportul de tensiuni in situatia asta ?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Martie 12, 2014, 10:06:29 AM
Citat din: RaduH din Martie 12, 2014, 07:24:23 AM
CitatRaduH, nu mai abera aiurea si scrie frumos formula din care obtii tu valorile astea, cu cazul concret de aplicare.
Pai exact pentru asta speram sa obtin ajutor pe aici.
Tu vorbesti de randamente supraunitare, ceea ce inseamna doua posibilitati:
1) ai revolutionat fizica si ai rasturnat tot ce se stie pana acum, ca atare trebuie sa ne prezinti formulele minunate de rigoare pe care se pare ca doar tu le stii
2) habar nu ai ce  vorbesti si insisti de atata timp cu aberatii care nu au nici un suport, nefiind in stare sa scrii nici macar formula randametului. Stii macar ce inseamna "randament"? Eu iti cer sa scrii formula randamentului tocmai ca sa vezi unde gresesti.

Sper ca iti dai seama ce varianta consider eu mai plauzibila. Dar oricum ar fi, tot tu trebuie sa prezinti formulele de rigoare ca sa stim despre ce vrei sa vorbesti.


e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 12, 2014, 02:12:35 PM
@RaduH Ai uitat de fluxul primarului?Intr-adevar, am putea considera reluctanta prin secundar ca fiind formata din reluctanta miezului in paralel cu reluctanta aerului dar asta nu inseamna ca, avand o reluctanta mai mica, nu avem pierderi, pentru a nu avea pierderi ar trebui sa avem reluctanta nula iar pentru a avea randament supraunitar ar trebui sa avem "reluctanta negativa" ceea ce e o prostie.Parerea mea si a multor ingineri sau oameni de stiinta.Este ca si cum am avea "rezistenta negativa" intr-un circuit electric.
Chestia asta , cu reluctanta, este un artificiu ingineresc pentru usurarea calculelor.Folosind ecuatiile lui Maxwell ar trebui sa scrii pagini intregi de calcule pentru calculul unui transformator, e ca si cum ai descrie o reactie chimica folosind mecanica cuantica.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 15, 2014, 09:19:50 AM
Deci ne-am pus de acord ca avem acolo la secundar doua reluctante in paralel. Mai trebuie sa ne punem de acord ca secundarul e cel care da tensiunea magnetomotoare.
Citatdar asta nu inseamna ca, avand o reluctanta mai mica, nu avem pierderi
Pai tocmai asta e ca avem reluctanta pentru secundar o idee mai mica deacat reluctanta pentru primar deci tensiunea magnetomotoare din primar e o idee mai mica decat cea din secundar. Problema e cum scriem reluctanta aerului ca "electron" vrea sa-i exprim cantitativ randamentul.
Citat@RaduH Ai uitat de fluxul primarului?
Pai tocmai ca e fluxul total al secundarului minus fluxul care se pierde prin aer. Secundarul daca primeste tensiunea stabileste tensiunea magnetomotoare dupa cate spire are si dupa sarcina pe care o are. Primarul aspira cat ii revine fluxului sau. Adevarul e ca diferenta de reluctante e probabil nesemnificativa si s-ar putea sa fie celelalte pierderi mai mari decat puterea in plus care ar aparea in secundar.

Ma gandesc sa pun un miez acolo dar nu mai sunt sigur cum se transmit tensiunile.

Nu e tot una cu rezistenta negativa. Nu e un castig datorita unui cuplaj magnetic care da randament supraunitar. Tocmai ca secundarul e mai slab cuplat cu primarul si pierde in aer. Nu ziceti nicicum de ce nu s-ar mai transmite tensiunile cum trebuie.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 15, 2014, 01:28:40 PM
Reluctanta se calculeaza cu o formula analog rezistentei electrice.R=(1/miu)*(l/S) unde miu este permeabilitatea magnetica a mediului, aer si material feromagnetic(de obicei Fe-Si) in acest caz, l este lungimea coloanei iar S aria sectiunii coloanei.In cazul transformatorului cu tole U+I(acelasi lucru la tole C+C sau L+L) fluxul prin primar este egal cu fluxul prin secundar.Si la transformatoarele E+I  fluxul prin primar este egal cu fluxul prin secundar acestea fiind bobinate pe aceasi coloana.Avantajul acestui tip de transformator este ca avem un camp magnetic ce se inchide, in totalitate prin fier ducand astfel la o inbunatatire a randamentului.
Tensiunile electrice sunt irelevante pentru acest caz.Ai putea face un transformator fara miez feromagnetic, tensiunile electrice vor fi aceleasi dar vei avea tensiuni magnetice mai mici datorita scaderii fluxului , scadere datorata schimbarii permeabilitatii magnetice ceea ce duce la cresterea reluctantei.Tensiunea electrica nu depinde de flux ci de variatia fluxului in timp(din cauza aceasta nu se poate face un transformator de curent continuu).Altfel spus, pierderile energetice prin aer sunt mai mari decat prin fier.Scaderile de tensiune in secundar se datoreaza doar cresterii curentului prin secundar la conectarea unei sarcini prea mari.
Pentru o si mai buna scadere a reluctantei din secundar ai putea ingrosa coloana pe care e bobinat secundarul dar nici asta nu ar duce la randament supraunitar ci doar la o mica imbunatatire a randamentului, atat de mica incat nu se merita folosesti sute de kilograme de Fe-Si facand astfel si transformatorul mult mai greu, mai voluminos si mai greu de racit.Ajungem astfel din nou la ideea ca ceea ce ai putea castiga in randament va fi mai putin decat este necesar pt. racirea transformatorului.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 15, 2014, 03:51:16 PM
Ma las pagubas.
Mai pun o ultima poza.
Daca nici asa nu se intelege nu mai are rost sa continuam.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 15, 2014, 10:28:42 PM
Parca incepusem sa inteleg ceva din "ideile" tale dar cu desenul acesta m-ai bagat, complet , in ceata.Unde-i fier, unde-i cupru si ce inseamna secundar de curent?Fa si tu un desen electrotehnic si daca e nevoie completezi cu forma miezului feromagnetic sau a bobinajului sau ce crezi ca iti da randament supraunitar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 16, 2014, 11:58:45 AM
Rosu e feromagnetic si gri e conductor.
Mai am prostul obicei sa pun portocaliu la dielectric.
Nu stiu sa fac desene d-alea ca is de la TCM.
Eu cred ca am innebunit ca ideal imi rezulta ca se poate randament de 200%.
Deci daca am tensiune transmisa sarcina imi da amperajul cu care ma duc la alt miez aproape injumatatind reluctanta.
Bine ca la geometrii din astea or fi nebunie calculele.

Nu inteleg de ce sistemul energetic asta mare nu face metanol din metan si hidrogen cand sarcina e mica.

Mai pun o poza ciudata. Imi rezulta o startegie energetica cel putin ruso-euro.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 16, 2014, 12:04:03 PM
Bobinajele meseriase cum e primarul la desenele astea sau secundarul de tensiune ar fi nebunie sa incerc sa le desenez un 3D.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 16, 2014, 01:13:07 PM
Ceata totala.Nu inteleg nimic, imi pare rau!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 16, 2014, 07:36:36 PM
renunt si incerc o geometrie mai simpla
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Martie 16, 2014, 09:16:23 PM
Ei, da! Acuma este muuuuult mai clar! Continua , esti pe calea cea buna.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 17, 2014, 07:42:12 PM
ca sa-l enervez pe ariel e putin gresit desenul asa ca-l mai pun o data

E foarte clar totul chiar daca e complicat.
Daca se transmite tensiunea amperajul poate fi folosit sa magnetizeze sa zicem asa si al doilea miez.
Pentru secundarul de curent vor fi doua reluctante in paralel.
Se poate extrage sa zicem asa si curent mare la secundarul de amperaj si curent mic si tensiune mare la secundarul de tensiune.
Primarul nu va extrage toata puterea ci doar cea data de amperajul care revine conform reluctantei sale mai mari / numarul de spire.
Deci reluctanta pentru secundarul de curent e aproape injumatatita fata de reluctanta pentru primar, sau poate si mai mica.
E simplu fluxul prin primul miez + fluxul prin al doilea miez e fluxul in sectiunea secundarului de curent. Aperajul in secundarul de curent e dat de sarcina.
Intr-un cuvant fluxul prin al doilea miez e moca.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 17, 2014, 09:18:40 PM
@RaduH, din ce spui si desenezi, eu inteleg asa:Daca tinem , primarul, alimentat cateva secunde, vom avea , pe urma, energia din secundar, transmisa prin camp electromagnetic in primar unde , aceasta energie se "multiplica" pleaca iar in secundar unde "scade un pic" dar "nu prea mult", de unde vine iar in secundar , unde se multiplica s.a.m.d.Eu cred ca nu ai inteles bine legile campului electromagnetic(adica teoremele lui Maxwell sau legile, daca vrei sa le spui asa :D).Nu conteaza forma miezului feromagnetic sau modul de bobinare, intotdeauna va exista reluctanta feromagnetica, "aeromagnetica" sau "vidomagnetica" insemnand pierderi.Reluctanta magnetica, si rezistenta electrica inseamna pierderi in circuit, fie el magnetic sau electric.Ce este rezistenta electrica?Este acea marime , electrica, ce se opune cresterii curentului intr-un circuit.Ce este reluctanta magnetica?Este acea marime , magnetica, ce se opune cresterii fluxului magnetic intr-un circuit.
Toata "povestea" ta seamana cu "turbina grvitationala" a lui nenea Ioan Sabau "aplicata" in camp electromagnetic.Poti sa faci miezul feromagnetic si elicoidal, cum spune @Abel Cavasi, si tot nu obtii raport supraunitar pentru "simplul" motiv ca nu exista materiale magnetice cu reluctanta negativa..
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Martie 18, 2014, 02:45:27 AM
Valangjed...nu inteleg de unde atata "rautate"  8) Lasa omul sa se simta bine. Of, of, mai copii..... ;D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 18, 2014, 11:01:31 AM
Dom'le, eu il las sa se simta bine dar sa gaseasca si el alta "distractie" :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Martie 19, 2014, 03:55:07 AM
Pe 03.Dec.2009, RaduH, ne "ameninta":
Citat...bineinteles ca nu renunt sa fac un perpetum mobile ...
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,1727.0.html (http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,1727.0.html)
Tu nu intelegi ca are si el o "pasiune". Lui nu trebuie sa ii explici nimic.  :D :D :D
Succes Raducule, ui love iou!
P.S.:
CitatLa donna è mobile
Qual piuma al vento,
Muta d'accento — e di pensiero.
Sempre un amabile,
Leggiadro viso,
In pianto o in riso, — è menzognero.
È sempre misero    
Chi a lei s'affida,
Chi le confida — mal cauto il cuore!
Pur mai non sentesi
Felice appieno
Chi su quel seno — non liba amore!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Luciano Pavarotti - La Donna È Mobile (Rigoletto) (http://www.youtube.com/watch?v=xCFEk6Y8TmM#)

nestatornicia este data de:

(http://www.scientia.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=3202.0;attach=3468;image)(http://www.scientia.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=3202.0;attach=3470;image)
Pai...ori e cuier, ori e cerc!?

P.P.S. Pana si Ioan se conecteaza zilnic la: Forte neconservative cu entropie controlata (noutate absoluta in FIZICA). ! Probabil studiaza ca vad ca ...tace.  :-X
Treaba buna! "Tine-l Doamne!"
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 19, 2014, 09:23:48 PM
@ariel55 Cred ca RaduH are vreo "dona", "mobile sau non mobile", care nu-i permite sa depaseasca randamentul unitar, un fel de negentropie, ca sa "citez" un alt coleg. :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Martie 30, 2014, 09:08:30 AM
CitatCe este reluctanta magnetica?Este acea marime , magnetica, ce se opune cresterii fluxului magnetic intr-un circuit.
Pai tocmai ca la secundarul de curent e redusa poate ca la jumatate din cea pentru primar. Pentru ca sunt doua reluctante in paralel.
Nu ati discutat de ce nu s-ar transmite tensiunile.
Daca se transmite tensiune, intensitatea e si in jurul celuilalt miez. Intensitatea ar fi data de sarcina legata la secundarul de curent. Pe baza reluctantelor se poate calcula si cat sa fie sarcina legata la secundarul de tensiune. Tocmai ca daca am face secundarul de curent o spira continua am obtine tensiune si in secundarul de tensiune. Al doilea miez care ar fi ridicator ar da rezistenta secundarului de curent. Putem insa si sa luam curentul din secundarul de curent.
Din amandoua circuitele putem sa scoatem mai mult decat aspira primarul. Sau sa ne lamurim de ce nu se transmit tensiunile. Tot aia ziceam si cu pierderile secundarului departat de miez. Tot doua reluctante in paralel erau. Atata ca una foarte mare a aerului sa zicem si una a miezului. In paralel da aproape tot aia a miezului. Cum alte pierderi sunt mari la transformatoare mici nu s-ar putea observa.
Daca facem intentionat doua reluctante comparabile in paralel se explica faptul ca se transmite flux si in celalat miez. Si intensitatea din infasurarea care le pune in paralel o putem folosi. Poate ca nu se pot calcula suficient de exact tensiunile transmise ca mai sunt si alte pierderi. Si atunci e mai greu de calculat si sarcina care trebuie pusa la secundarul de tensiune. Deci oricum il vad ca pe un consumator constant nu ca pe unul care sa se adapteze la ce sarcina are. Deci de la secundarul de curent sa se obtina prin electroliza sa zicem hidrogen, dupa redresare, si daca ai gaz de sinteza se rezolva si stocarea lui ca metanol. De la secundarul de tensiune sa zicem ca incalzim apa, fie pentru uz casnic sa zicem, fie daca aplicam la sisteme mari de mare putere, tot cu abur si turbina sa reproducem curent in mod obisnuit. Ar rezulta mai putin da nu cu mult, si in plus s-ar putea obtine hidrogen de la secundarul de curent.

Mie personal mi se falfaie de filosofia cu entalpiile si entropiile.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Martie 30, 2014, 01:16:33 PM
Adica tu vrei sa faci astfel incat bobinajul secundarului sa fie o spira in scurt-circuit?In acest caz , tensiunea in secundar este nula.
Poate ti se "falfaie" tie de entropie dar asta nu inseamna ca nu exista si nu inseamna ca principiul doi al termodinamicii nu e valabil.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 04, 2014, 03:41:35 PM
CitatAdica tu vrei sa faci astfel incat bobinajul secundarului sa fie o spira in scurt-circuit?In acest caz , tensiunea in secundar este nula.
Ziceam ca daca am face secundarul de curent o spira in scurt circuit am avea tensiune in secundarul de tensiune si ca tocmai ca nu e in scurt ca luam si amperajul de acolo.
CitatPoate ti se "falfaie" tie de entropie dar asta nu inseamna ca nu exista si nu inseamna ca principiul doi al termodinamicii nu e valabil.
No bun incercati sa-mi reamintiti si mie sofismul asta. Sa vad de ce sa-l consider asa de inviolabil. Oricum nu cred ca termodinamica e asa de fina sau de in esenta incat sa se aplice la toate celelalte capitole.
Oricum chiar daca cu transformatoare n-ar fi abordabil decat un randament catre 2 studiez sa vad alta varianta. Pana gasesc eu poate imi dati cum se calculeaza forta unui electromagnet.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Aprilie 04, 2014, 03:45:32 PM
Citat din: RaduH din Aprilie 04, 2014, 03:41:35 PM
Oricum chiar daca cu transformatoare n-ar fi abordabil decat un randament catre 2 studiez sa vad alta varianta.
De ce ai fi limitat de valoarea 2 ?

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 04, 2014, 04:12:09 PM
Probabil n-ar fi rezonabila practic decat injumatatirea reluctantei pentru secundarul de curent fata de cea pentru primar sau secundarul de tensiune.
De pe secundarul de curent si de pe cel de tensiune, impreuna s-ar obtine aproape dublu cat se aspira in primar, dar sunt si altfel de pierderi.

Electron eu am o formula si intreb doua lucruri :
1- cum se face calculul asta daca am un miez feromagnetic
2- daca in apropierea solenoidului pun o piesa masiva feromagnetica la distanta "g" dar nu in el, cum calculez autoinductanta ?

[tex]F=\frac{(N*I)^2*k*A}{2*g^2}[/tex]

F-forta in N
N- numar de spire
A- aria in m^2
g- distanta in m
k- 4pi*10^-7
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Aprilie 04, 2014, 04:34:20 PM
Citat din: RaduH din Aprilie 04, 2014, 04:12:09 PM
Probabil n-ar fi rezonabila practic decat injumatatirea reluctantei pentru secundarul de curent fata de cea pentru primar sau secundarul de tensiune.
De ce? Pe ce te bazezi cand faci astfel e afirmatii?

Nu am inteles ce vrei sa calculezi cu formula aceea. Inca astept formula prin care obtii tu randamentul. Sigur nu e formula asta ca randamentul nu se masoara in Newtoni.


e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 04, 2014, 04:49:42 PM
Hai sa mai spun o data ;)!Reluctanta magnetica inseamna "pierderi magnetice" la fel cum rezistenta electrica inseamna "pierderi electrice".Atat timp cat ai reluctanta, indiferent cat de mica, nu poti avea randament unitar.La reluctanta nula vei avea pierderi nule dar pentru asta ai nevoie de un material cu permeabilitate magnetica infinita, lucru de care nu am auzit pana acum.Teoretic, pentru a avea randament supraunitar ar trebui sa ai reluctanta negativa, ceea ce , momentan, este imposibil.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 04, 2014, 09:41:37 PM
CitatNu am inteles ce vrei sa calculezi cu formula aceea. Inca astept formula prin care obtii tu randamentul. Sigur nu e formula asta ca randamentul nu se masoara in Newtoni.
Nu, este pentru altceva. Apropo imi da randament de 5.7 da e foarte complicat. O sa incerc sa expun altadata.

Bine deci nu mai stiu cum sa mai explic.
Primarul transmite tensiune in secundarul de curent. Tensiunea se distribuie si in jurul celui de-al doilea miez deci e transmisa si secundarului de tensiune. Secundarul de curent infasoara si al doilea miez deci reluctanta lui e sa zicem injumatatita. De aici rezulta fluxul din al doilea miez. Prin primul miez de la primar scadem tensiunea la secundarul de curent. Prin al doilea miez o crestem la loc ; aproximativ. Putem si sa luam curentul din secundarul de curent. Vom avea pierderi de la primar la secundarul de curent. Sa zicem ca avem pierderi de 30%. Deci sa zicem ca folosim 60% din puterea primarului in secundarul de curent. Dar la secundarul de curent avem doua reluctante comparabile in paralel. Deci transmite fluxul si in miezul doi. Hai sa zicem ca avem pierderi de 30% intre secundarul de curent si secundarul de tensiune. Deci avem 60% din 60% din P primar. Deci 0.6*0.6 P= 0.36 P. Aici 0.6P+0.36P=0.92P deci randament subunitar.
Dar daca avem pierderi mult mai mici cum ziceati voi ca sunt la alea mari de mare putere hai sa vedem 0.9*0.9P=0.81P
deci 0.81P+0.9P=1.71P

Deci cumuland faptul ca luam din ambele secundare puterea.
Deci nu se transmite fara pierderi dar se scoate de doua ori. Studiati ultimul desen.
Bineinteles ca in secundarul de curent avem tensiune mica si amperaj mare iar in cel de tensiune aproape ce avem in primar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 04, 2014, 10:22:30 PM
Ai "bulibasit" tensiunile, curentii, pierderile si campurile electromagnetice de ma doare capul.
Ai auzit de transformatoare cu mai multe infasurari secundare?Cam asta vrei tu sa faci doar ca infasurarile sunt dispuse altfel spatial iar una din infasurari este o spira in scurt.Calculeaza puterea "debitata" de spira in scurt:P=U*I*cos(fi) dar U este zero si cand spun zero trebuie sa intelegi zero nu "foarte mic" deci puterea pe care vrei sa spui ca o "debiteaza" "secundarul de curent" este zero.Chiar daca nu ar fi nula aceasta putere, ceea ce tu numesti secundar de curent nu este decat un intermediar intre primar si "secundarul de tensiune" deci secundarul de tensiune, primeste o parte din energia primarului direct iar cealalta parte prin intermediul "secundarului de curent" dar tot din primar deci nu ai de ce sa aduni cele doua puteri pentru ca reprezinta puterea primarului minus pierderile pe care le-am enumerat si exista in orice circuit electric de c.a..Faci mari confuzii intre tensiuni, curenti, putere si energie, pe langa faptul ca faci anumite operatii matematice fara nici un suport fizic doar ca sa-ti iasa "randamentul supraunitar"
Ca sa fac o analogie cu mecanica, este ca si cum ai face un sistem din trei roti dintate cuplate intre ele si invartind-o pe prima  dintre ele cu un motor de o anumita putere ai obtine la cea de-a trei putere mai mare.Fiind inginer TCM banuiesc ca intelegi ca asa ceva e imposibil.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 08:12:45 AM
CitatCalculeaza puterea "debitata" de spira in scurt:P=U*I*cos(fi) dar U este zero si cand spun zero trebuie sa intelegi zero nu "foarte mic" deci puterea pe care vrei sa spui ca o "debiteaza" "secundarul de curent" este zero.
Pai tocmai ca nu e in scurt sa se poate culege amperajul ei. Am spus ca daca ar fi in scurt s-ar transmite tensiunea si la secundarul de tensiune.
CitatCa sa fac o analogie cu mecanica, este ca si cum ai face un sistem din trei roti dintate cuplate intre ele si invartind-o pe prima  dintre ele cu un motor de o anumita putere ai obtine la cea de-a trei putere mai mare.Fiind inginer TCM banuiesc ca intelegi ca asa ceva e imposibil
Pai nu e buna analogia de loc. Deci nu sunt doua secundare pe acelasi miez. Secundarul de curent infasoara doua miezuri deci are reluctanta la jumatate. Si plus ca transformatoarele nu transmit puterea primarului dupa parerea mea ci aspira in primar dupa cum le pui sarcina in secundar. De transmis transmit tensiunea.
Apropo de treburi de TCM.
Unde e acuma topicul ala cu latexul ca nu-l mai gasesc sa va arat traba de TCM in care imi da lejer randamentul de 5,7 ?
Si de fapt mecanismul ar fi dublu deci ar da lejer randament de 10 chiar daca toata tarasenia mecano electro hidraulica ar avea pierderi de 0,7 la fiecare din partile pe care le-ar antrena cremaliera. Da noi nu lucram cu pierderi de 0,7 ci cu randamente de vre-o 0,9 in realitate. Pacat ca un sistem din astalalt ar fi aberant de sofisticat pentru puteri prea mici. Deci culmea ca atata forta da electromagnetul si consuma putin. Daca e buna formula  de care l-am intrebat pe Electron. Restul e treaba complicata ca presupune un impulsor cicloidal cu raport de transmitere urias(dar posibil de realizat).
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 01:11:29 PM
hai sa va arat cum imi da randamentul de 5.73

[tex]F=\frac{(N*I)^2*k*A}{2*g^2}[/tex]

F-forta in N = 128,273 KN
N- numar de spire = 200
A- aria in m^2 = 0.78 m^2
g- distanta in m = 10 mm
k- 4pi*10^-7

[tex]l_{spirelor}=628.32 m[/tex]
Daca spirele au diametrul de 4 mm
[tex]R_{bobina}=0,86[/tex]ohmi

U=22V rezulta I=25,58 A rezulta [tex]P_E=562,76[/tex]W

[tex]F_C=12,8273[/tex]KN deoarece marim cursa de 10 ori si deci scadem forta de 10 ori cu sistem hidraulic
cursa devine de 10 cm din 10 mm si actioneaza o cremaliera care antreneaza o roata de 3 m in diametru
deocamdata e complicat de explicat cum functioneaza mecanismul ca are nevoie de 4 cremaliere si 4 bobine care actioneaza tot 2 cate doua, dar antreneaza doua roti dintate, fiind rezolvata si revenirea cremalierelor cu sarcina pe cealalta roata
mai pe intelesul tuturor sistemul e calculat jumatate

[tex]M_C=F_C*1,5=19,241*10^3[/tex]Nm

acuma apare treaba complicata
roata actionata de cremaliera antreneaza generatorul printr-un impulsor cicloidal cu i=375 si angrenaj impulsor obisnuit cu i=5
deci avem i=1875

consideram turatia generatorului n=3000 rot/min
deci [tex]\omega_2=314,16[/tex]
viteza tangentiala in aceste conditii a cremalierei e v=0,25 m/s
deci timpul in care cremaliera isi face cursa e
t=0,4s
prin legarea unei capacitati foarte mici in paralel se poate scurta "cuplarea sa zicem asa" a bobinelor care nu au autoinductanta foarte mare fiind fara miez feromagnetic
doar piesa metalica atrasa e feromagnetica

Deci [tex]M_2=\frac{M_C}{i}=10,262[/tex]Nm

[tex]P_M=M_2*\omega_2=3,224[/tex]kW

[tex]\frac{P_M}{P_E}=5,73[/tex]si este randamentul
de fapt vine [tex]2P_E[/tex] si [tex]2P_M[/tex]

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 01:21:19 PM
pentru posibili ingineri

Chiar daca momentele si rapoartele [tex]i[/tex] par aberante angrenajele cicloidale pot face asa ceva
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 06, 2014, 02:18:44 PM
Ce este impulsorul cicloidal?Din calculele tale inteleg ca este un mecanism care mareste turatia pastrand cuplul constant.Ma cam indoiesc ca exista "asaceva".
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 03:40:17 PM
CitatCe este impulsorul cicloidal?Din calculele tale inteleg ca este un mecanism care mareste turatia pastrand cuplul constant.Ma cam indoiesc ca exista "asaceva".
cum de se tot intelege ce nu zic ?
Nu mareste turatia de [tex]i[/tex] ori si micsoreaza cuplul tot de [tex]i[/tex] ori.
Are insa [tex]i[/tex] -uri foarte mari si poate sa transmita cupluri foarte mari
Cum din calculele mele ?
Am impartit cuplul la [tex]i[/tex] si l-am inmultit cu [tex]\omega[/tex], obtinand puterea mecanica pe care am comparat-o cu puterea electrica pe care o consuma bobina [tex]U*I[/tex]
In realitate e totul de doua ori ca sa functioneze rotund sau constant, dar se poate calcula la jumatate. Ori fac [tex]\frac{P_M}{P_E}[/tex] ori fac [tex]\frac{2P_M}{2P_E}[/tex] e tot una.
Poate pe alt inginer l-ar duce capul sa nu mearga cu cremaliere ci cu biele manivele da e prea complicat. Poate asa ar fi randamentul un pic mai mic dar ar functiona si mai rotund.
Oricum niste volante puse unde trebuie ar rotunji suficient. Probabil ca ar trebui pornit, adica ar trebui actionat cu motor electric sa prinda inertie volantele, probabil dupa [tex]i=375[/tex] si inainte de [tex]i=5[/tex].
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 06, 2014, 04:02:41 PM
Daca ai un i total de 1875, cate rotatii/pe minut are roata dintata actionata de cremaliera daca la generator ai 3000rot/min?Mie imi da mai putin de 2rot/min.Imi explici si mie cum faci cremaliera sa se miste asa incet, tinand cont ca actiunea electromagnetului se produce foarte rapid?Fa un bilant al energiilor nu al puterilor.Ti-am mai spus ca faci confuzie intre cele doua marimi.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 04:31:56 PM
dimpotriva cremaliera se misca repede, cred ca nu sti ce e cremaliera.
bine ca mai trebuie si niste clicheti.
ce nu is sigur e ca-mi rezista astia si dantura cremaliera-roata dintata de la 5,73 pot avea pierderi linistit pana la 5 da treaba e sa tina la rezistenta materialelor.
estimativ ar fi in regula da n-am facut calcule exacte de rezistenta.

[tex]\omega_1=\frac{\omega_2}{i}=0,17[/tex]
[tex]v=\omega_1*r=0,25[/tex]m/s
[tex]r=1,5[/tex]m
timpul in care cremaliera parcurge 10 cm e
[tex]t=0,4[/tex]s

cum ai calcula energie plecand de la forta cu care atrage bobina ?
daia vi se tot conserva energia ca tot o cuantificati
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 06, 2014, 04:58:35 PM
Cremaliera parcurge 10 cm la fiecare cursa si roata are 1,5 m?Hai ca m-apuca rasul!Inventiile tale incep sa semene cu "morisca lui "nea Ioan".Tare sunt curios ce solutie tehnica adopti ca pana la urma roata aia dintata sa faca o turatie completa.De fapt , nu inteleg ce nevoie ai de electromagnet, poti folosi un motor de 600W ca are randament mai bun. ;D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 05:12:36 PM
no hai sa energizam
[tex]562,76[/tex]W ori [tex]0,4[/tex]secunde da [tex]225,104[/tex]J
[tex]3,224[/tex]KW in [tex]0,4[/tex]secunde da [tex]1,3[/tex]KJ

deci mecanismul prin care face o rotatie complecta e mai greu de expus da e valabil
o fi semanand cu roata lui nea Ion da asa rezulta bobina
nu stiu de ce un motor nu face treaba buna da la bobina conteaza ca apare [tex](NI)^2[/tex] si [tex]\frac{1}{2g^2}[/tex], rezistenta necrescand prea mult.

daca formula asta a fortei cu care atrage bobina e corecta sunt corecte si calculele mele
nu conteaza ca seamana cu roata lui nea Ion
probabil ca oricum pentru un 6kW nu merita asa constructie


Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 06, 2014, 05:23:51 PM
Diametrul ala al rotii dintate de 3 m are legatuta cu angrenajul cicloidal
Astea la gandire paranoica incep sa semene cu o moneda mai groasa putin si dau rezultate la numere mari de dinti ale rotilor cicloidale. Daca esti paranoic sunt incomparabil mai capabile decat cele obisnuite.
Poate si din dragoste pentru ele am adoptat solutia de tip roata lui nea Ion. Sa foloseasaca si cicloidalele astea in care mi-am facut lucrarea de diploma la ceva.

Bine recunosc. Punctul slab la mecanismul meu ar fi clichetii. Nu stiu daca se pot realiza-studia-proiecta clicheti care sa nu frece prea mult si sa transmita asemenea momente.

Sa presupunem ca :
1- am rezolvat si clichetii
2- am rezolvat mecanismul ca si cum am actiona tangential si continu la 1,5 m cu forta [tex]F_C[/tex]
asa verifica calculele
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 06, 2014, 08:35:09 PM
Hai sa "nu ne mai invartim in jurul cozii":
1.Puterea electrica pe care ai calculat-o nu reprezinta in cazul de fata decat pierderi electrice in cupru.
2.Pentru a calcula energia campului magnetic, "vinovatul principal" pentru existenta fortei magnetice, trebuie sa calculezi inductia magnetica si intensitatea campului magnetic.
3.Nu se pot construi electromagneti fara miez feromagnetic.In aer sau in materiale neferomagnetice nu apar perechi de poli magnetici orientati preferential deci nu pot aparea magneti cu pol nord si pol sud.
4.Formula pe care o folosesti nu are treaba  cu electromagnetii.
5.Pentru detalii despre calculul electromagnetilor si functionarea acestora gasesti informatii la o simpla cautare pe google cu subiectul "calcul electromagnet".
6.Nu exista perpetuum mobile ;D

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Aprilie 07, 2014, 08:41:08 AM
Auzi Radule, in 2008, tot in acest forum, declarai ca ai terminat TCM-ul. Sunt un tip curios si ma intreb daca totusi la scoala(generala, liceu si apoi la facultate) ti s-a demonstrat vreo data ca nu exista perpetuum mobile si explicat de ce.
Nu este nici un fel de rautate in intrebarea mea, este pura curiozitate. CE TE-A FACUT SA CREZI CA EXISTA ca sa iti pierzi vremea atatia ani cu propunerile pe care le faci?

Cele bune (sa se adune)!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 07, 2014, 11:16:54 PM
Deci habar n-am cum se calculeaza electromagnetii
1-am dat cautare si apare si asta de exemplu:http://www.daycounter.com/Calculators/Magnets/Solenoid-Force-Calculator.phtml (http://www.daycounter.com/Calculators/Magnets/Solenoid-Force-Calculator.phtml)
Intrebarea e cat de mic pot lua "g"
2-de ce nu exista electromagneti fara miez feromagnetic ?
3-exista perpetum mobile   

raspunsul la cealalta interpelare:
teoria o consider gresita
1-teoria termodinamica nu e neaparat sa se aplice la toate celelalte capitole.
2-conservarea energiei nu e sigura ca nu e sigur ca nu se mai poate crea energie.
3-big bangul care e acum big puf e o teorie care nu prea se poate experimenta.
4-ce mai urmeaza dupa energie si masa intunecate si de fapt cate dimensiuni ? si cate forte fundamentale daca apare bozonul Higs ?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Stark din Aprilie 07, 2014, 11:57:27 PM
Citat din: RaduH din Aprilie 07, 2014, 11:16:54 PM
1-teoria termodinamica nu e neaparat sa se aplice la toate celelalte capitole.

Ipse dixit. Ai mai afirmat o data aberatia asta. Ce sens are sa o repeti?

Citat
2-conservarea energiei nu e sigura ca nu e sigur ca nu se mai poate crea energie.

In topicul de fata sunt 12 pagini in care nu ai ajuns inca la nici o concluzie: asta sa fie motivul
pentru care afirmi ca "nu e sigur ca nu se poate crea energie"?

Citat
3-big bangul care e acum big puf e o teorie care nu prea se poate experimenta.

Si tu ai fi preferat sa experimentezi big bangul ca sa te convingi ca nu e "big puf"?
Nici RaduH nu se poate experimenta, el insusi fiind un unicat in univers, deci... ce crezi ca ar implica logica ta?

Citat
4-ce mai urmeaza dupa energie si masa intunecate si de fapt cate dimensiuni ? si cate forte fundamentale daca apare bozonul Higs ?

Legatura intre aceste intrebari lipsite de sens si topicul de fatza este...

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ion adrian din Aprilie 08, 2014, 09:03:16 AM
Stark,
Intervin aici tocmai pentru ca nu e un subiect de care sa ma preocup dar vazandu-te activ si onorandu-ma si pe mine intr-un stil foarte apropiat de _e te intreb daca esti in aceiasi rasa sau specie cu dlui? :) :) :)
PS Sper sa ai simtul umorului daca pe al metaforei nu.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: ariel55 din Aprilie 08, 2014, 10:26:23 AM
CitatCreat de: RaduH

3-exista perpetum mobile   

(http://31.media.tumblr.com/tumblr_m872zoYvoC1rpmo4ho1_400.gif)

Iata un adevarat PERPETUUM MOBILE!
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 08, 2014, 10:49:15 AM
Citat din: RaduH din Aprilie 07, 2014, 11:16:54 PM
Deci habar n-am cum se calculeaza electromagnetii
1-am dat cautare si apare si asta de exemplu:http://www.daycounter.com/Calculators/Magnets/Solenoid-Force-Calculator.phtml (http://www.daycounter.com/Calculators/Magnets/Solenoid-Force-Calculator.phtml)
Intrebarea e cat de mic pot lua "g"
Mai cauta, acea formula este valabila pentru medii lineare magnetice si nu am timp sa fac cursuri de teoria campului electromagnetic pe forum.Exista destule cursuri pe net.

Citat2-de ce nu exista electromagneti fara miez feromagnetic ?
Am explicat in postarea anterioara.
Citat3-exista perpetum mobile 
Exista si Mos Craciun.L-am vazut eu cand eram copil.Pe cuvant.Avea o mustata neagra pe sub cea alba dar asta nu mai conteaza daca e imbracat in rosu. :D

Teoria termopdinamica e valabila in toate sistemele ce apartin acestui univers.Cel putin pana acum.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Aprilie 11, 2014, 12:19:37 PM
 1. Electromagnetii (dispozitive ce produc camp magnetic static sau variabil utilizand curent electric) pot avea miez magnetic sau nu. Marea majoritate au miez feromagnetic pentru dirijarea fluxului si pentru a obtine camp intens cu consum redus de curent. In metrologie, pentru generarea unui camp magnetic foarte omogen si cu intensitate precis determinata, se folosesc bobinele Helmholtz care nu au miez. Pentru a obtine valori extrem de mari ale campului magnetic (20 -30 T) se folosesc bobine supraconductoare fara miez, care s-ar satura la valori mult mai mici ale campului (2 T).
2. Perpetuum-mobile exista din belsug pe YouTube.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 11, 2014, 03:45:53 PM
Citat2. Perpetuum-mobile exista din belsug pe YouTube.
Numai al meu e veritabil.

Scuze dar iar voi posta multiplu.
Deci daca formula aia nu e buna am gasit altceva.
http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/PROIECTAREA-UNUI-ELECTROMAGNET83355.php (http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/PROIECTAREA-UNUI-ELECTROMAGNET83355.php)
Deci :
[tex]F_{\delta}=\frac{(NI)^2}{2{\alpha}{\delta^2}}[/tex]

[tex]\alpha=\frac{2}{{\mu_0S_1}[/tex]

Verificati daca datele proiectate de aia sunt bune :

R=2195 ohmi 23344 spire cu d=0,24 mm
U=220 V
I=0,1 A
Deci:
[tex]P_E= 22W*20=440W*2=880W[/tex]
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Aprilie 11, 2014, 03:50:26 PM
Citat din: RaduH din Aprilie 11, 2014, 03:45:53 PM
Citat2. Perpetuum-mobile exista din belsug pe YouTube.
Numai al meu e veritabil.
A minti e usor. A dovedi e mai greu.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 11, 2014, 04:01:00 PM
[tex]F_3=\frac{(NI)^2}{2{\alpha}(\frac{\delta}{5})^2}=25F_{\delta}=32,5KN*\frac{20}{100}=6,5KN[/tex]

[tex]F_2=\frac{(NI)^2}{2{\alpha}(\frac{\delta}{7,5})^2}=56,25F_{\delta}=73,125KN*\frac{20}{100}=14,625KN[/tex]

[tex]F_1=\frac{(NI)^2}{2{\alpha}(\frac{\delta}{15})^2}=225F_{\delta}=292,5KN*\frac{20}{100}=58,5KN[/tex]

[tex]F_{int}=21,16KN[/tex]
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 11, 2014, 04:17:38 PM
[tex]i=375*5=1875[/tex]

[tex]n=3000[/tex] [tex]\omega_2=314,16[/tex]

t=0,8 secunde ; cursa=2*100mm ; v=0,25m/s

[tex]M=F_{int}*1,5=31,74*10^3 Nm[/tex]

[tex]M_2=\frac{M}{i}=16,928 Nm[/tex]

[tex]P_M=M_2*\omega_2=5,318 KW[/tex]

[tex]\frac{P_M}{P_E}=12[/tex] pentru [tex]P_E=440W[/tex]
sau neglijat pierderile mecanice, dar oricat de prost ar fi mecanismul de la 12 tot ramane 10
qed

pentru rotunjirea functionarii se mai pune un impulsor cu o roata volanta.

[tex]i_v=1875*9=17775[/tex]  [tex]n_v=27000[/tex]

e adevarat ca pentru cam 10KW nu va face nimeni asa ceva
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 12, 2014, 10:14:06 AM
Ce reprezinta Pe si cum ai calculat-o?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 12, 2014, 10:32:48 AM
Deci este [tex]P_E[/tex]
Pentru dumnezeu este U*I
Cat o sa-mi spuneti ca puterea in curent continu este pierdere termica ?
Deci Au dimensionat aia electromagnetul, au U si au I cu pierderile lor.
Chiar daca fortele mele ar diferi extrem de putin, tot da randamentul de cel putin 10
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 12, 2014, 11:24:13 AM
Citat din: RaduH din Aprilie 12, 2014, 10:32:48 AM
Deci este [tex]P_E[/tex]
Pentru dumnezeu este U*I
Cat o sa-mi spuneti ca puterea in curent continu este pierdere termica ?
Deci Au dimensionat aia electromagnetul, au U si au I cu pierderile lor.
Chiar daca fortele mele ar diferi extrem de putin, tot da randamentul de cel putin 10
Si cum draq iti da 880W ca la mine 220 inmultit cu 0,1 nu da decat 22?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 12, 2014, 12:56:32 PM
Deocamdata ignor violenta lui ariel
Puteti considera ca depun plangere
Chiar si cine are diagnostic de la psihiatrie mai are drepturi
Ma tine la o adica oricum

Deci 22W ori 20 de electromagneti
Cum mecanismul alambicat ar fi dublu ar veni 880W dar si [tex]P_M[/tex] ar fi dubla
Dupa aia redusa forta de 100 de ori ca e marita cursa tot de atata
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Aprilie 12, 2014, 05:02:10 PM
M-am saturat sa tot explic.Pune mana pe un curs de "Teoria campului electromagnetic" daca pe mine nu ma crezi.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Pozitron din Aprilie 12, 2014, 09:23:12 PM
Am sters o parte din postarile recente, pentru ca s-a depasit masura cu acea tangenta.

Atrag atentia in special lui RaduH si lui ariel55. La urmatoarea abatere de acest fel, se va trece la actiuni mai drastice.

<Pozitron>
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Aprilie 21, 2014, 02:12:03 PM
Citat din: Pozitron din Aprilie 12, 2014, 09:23:12 PM
Am sters o parte din postarile recente, pentru ca s-a depasit masura cu acea tangenta.

Atrag atentia in special lui RaduH si lui ariel55. La urmatoarea abatere de acest fel, se va trece la actiuni mai drastice.

<Pozitron>


Asa e cum nu se poate mai rau.
Sigur meritam amandoi sanctiuni.
Dar ceea ce ma insultat pe mine a mai ramas. S-a sters de la el numai perseverarea exagerata in acea insulta.
E destul de grav ca se sterge. In cazul conflictelor nu se va mai intelege tot ce se intamplase. Sigur nu se va sterge si pe alte criterii ?

Bun deci pe mine puteti sa ma si banati ca nu ma mai intereseaza.
Am spus ca cine vrea poate sa prezinte ce ne invata termodinamica sa pot sa critic, ca tot suntem la critici ale paradigmei.
Oricum toata teoria aceea nu exclude existenta unui model care sa o poata incalca.
Deci deja am vrut sa dezbat ceva la care rau intentionat nu am primit raspuns deloc. Imi dadea vectorul Poynting*suprafata mai mult decat ar fi rezultat ca se consuma putere ca sa se genereze.
Am propus modelul cu transformatorul si ce concluzie sa trag decat ca daca nu convine nu se vrea a pricepe.
Am propus modelul ultim electromecanic si vad ca nu e bine ca nu fac o "Theory of everything"
La cat de evident e aici ca nu se accepta nici daca e adevarat sunt convins ca toate celelalte reusite chiar practice pe care le negati sunt falsuri grosolane. Or fi multe dintre ele dar macar un inventator si nepriceput sa fi reusit din greseala totusi se poate.
Deci daca eu propun modele si incerc sa semnalez principii active numai treaba care trebuie nu se dezbate ci constat ca trebuie sa rezulte din arta dialogului ca gresesc.
Deci stati linistiti ca nu cred ca o sa va mai deranjez.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 04, 2014, 06:24:07 PM
Asta se refuza a se intelege:
In cazul in care la transformatoarele mari si de mare putere pierderile sunt mici.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 04, 2014, 06:30:37 PM
La modelul electro-mecanic s-a strecurat o greseala.
Intrefierul nu era de 15mm ci de 1,5mm.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 04, 2014, 06:33:33 PM
Din proiectarea lor rezulta:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 04, 2014, 06:35:28 PM
Fortele corectate vor fi :
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 04, 2014, 06:39:13 PM
Intradevar acest model nerentabil dovedeste greu randamentul supraunitar.
E posibil ca sistemul mecanic sa aibe pierderi peste 0,3.
Redresarea are si ea pierderi, generatorul are si el pierderi.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 04, 2014, 06:41:54 PM
Posibilul sistem mecanic:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Mai 10, 2014, 07:28:45 PM
Cu multa hidraulica problema ar putea arata diferit
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 14, 2014, 10:00:39 PM
Ar venii 500W, o spira / volt, sectiunea patrat de 60,2 mm, 4 tipuri de tole

[tex]P=500W[/tex]

[tex]S_m=36cm^2[/tex]

[tex]N_0=1\frac{spire}{V}[/tex]

[tex]P_{secundar de curent}=0,95P_{primar}[/tex]

[tex]P_{secundar 1}=P_{secundar 2}= 0,95*0,95P_{primar}=0,9P_{primar}[/tex]

[tex]P_{total}=0,9*2P_{primar}=1,8P_{primar}[/tex]

sau :

[tex]P_{secundar de curent}=0,85P_{primar}[/tex]

[tex]P_{secundar 1}=P_{secundar 2}= 0,85*0,85P_{primar}=0,7P_{primar}[/tex]

[tex]P_{total}=0,7*2P_{primar}=1,4P_{primar}[/tex]

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 15, 2014, 02:44:56 PM
Adica asa
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 15, 2014, 02:46:38 PM
Aplicatie
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 20, 2014, 08:49:39 PM
Ultimul model prezentat era gresit deoarece era gresita interpretarea la secundarul de curent.
Aceasta e corectura:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iunie 20, 2014, 10:47:55 PM
(a+a)(a-a)=a(a-a)
impartim ambii termeni la (a-a) rezultand:
a+a= a rezulta 2a=a
impartim ambii termeni la a, rezulta:
2=1.Corect?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 21, 2014, 01:37:23 PM
(a+a)(a-a)=2a(a-a)
ce am facut eu este matematic corect
daca nu credeti verificati cu intensitatile
pentru simplitate am folosit rezistente pure in loc de impedante, considerand sarcina(consumatorul) de exemplu un resou.

[tex]R_{primar}=4R_{secundar}[/tex]     [tex]1KW*4=4KW[/tex]

[tex]\frac{U^2}{4R_{secundar}}<\frac{U^2}{R_{secundar}}[/tex]

[tex]R_{primar}=2R_{secundar}[/tex]     [tex]2KW*8=16KW[/tex] varianta nerentabila ca gabarit, ar fi pentru apartament dar sacrifica o camera ;suprafata instalatiei 2mx2m+transformatorul coborator

[tex]\frac{U^2}{2R_{secundar}}<\frac{4U^2}{R_{secundar}}[/tex]

[tex]R_{primar}=R_{secundar}[/tex]       [tex]4KW*16=64KW[/tex] varianta pentru o casa cu reduceri serioase ale cheltuielilor si la incalzire ;suprafata instalatiei 4mx2m+transformatorul coborator

[tex]\frac{U^2}{R_{secundar}}<\frac{16U^2}{R_{secundar}}[/tex]

[tex]2R_{primar}=R_{secundar}[/tex]     [tex]8KW*32=256KW[/tex] avrianta pentru o vila serioasa ;suprafata instalatiei 8mx2m+transformatorul coborator

[tex]\frac{2U^2}{R_{secundar}}<\frac{64U^2}{R_{secundar}}[/tex]
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iunie 21, 2014, 06:26:19 PM
Daca folosesti formule din fizica dupa bunul plac , sigur o sa-ti iasa "superrandament".Cam asta am vrut sa explic cu acea "demonstratie" din ultima mea postare.Daca ai descoperit o noua fizica sa-ti fie de bine!Eu raman tot la cea veche pe care am invatat-o.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 22, 2014, 02:43:17 PM
Pana una alta eu public.
E aceeasi fizica de e altfel inteleasa.
Deci aceasta ar fi unitatea care ar trebui produsa in serie:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 22, 2014, 02:45:52 PM
Si acestea ar fi aplicatiile:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iunie 22, 2014, 04:06:37 PM
Daca ar fi totul atat de simplu ...
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 06, 2014, 04:07:08 PM
De fapt merge cu orice transformatoare.
S-ar putea numi defect de impedanta.
Singura problema ar fi ca oscilatia tensiunii din primar e prea puternic amplificata pe rezistenta de sarcina.
Deci se poate apela la stabilizatoare de tensiune.
Daca sarcina e un resou devine defect de rezistenta.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 06, 2014, 06:01:16 PM
Eu chiar nu inteleg ce vrei sa faci sau sa demonstrezi, asta pe langa faptul ca vorbesti de transformatoare iar eu nu vad calculata nicio inductivitate sau impedanta.Doar dumneata intelegi ce faci ...
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Iulie 06, 2014, 09:48:45 PM
Citat din: RaduH din Iulie 06, 2014, 04:07:08 PM
De fapt merge cu orice transformatoare.
S-ar putea numi defect de impedanta.
Singura problema ar fi ca oscilatia tensiunii din primar e prea puternic amplificata pe rezistenta de sarcina.
Deci se poate apela la stabilizatoare de tensiune.
Daca sarcina e un resou devine defect de rezistenta.
Interesant. Deci tu consideri ca aberatiile pe care le sustii se intampla pentru orice tip de transformator. Asta e o vorba mare, pentru ca acum nu te mai poti ascunde in spatele dificultatilor tehnice sau legate de dimesniunile ridicole necesare despre care vorbeai acum ceva vreme.

Intrebarea mea pentru tine este urmatoarea: daca verifici experimental aberatiile tale despre randamente supraunitare, cu niste transformatoare obisnuite si obtii direct si irevocabil infirmarea imbecilitatilor pe care le afirmi, iti recunosti greseala si iti retragi elucubratiile aruncate in nestire pe aici?

Orice ai decide, spor la toate si nu uita ca in fizica practica e cea care primeaza.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 06, 2014, 10:27:27 PM
Daca circuitul secundarului se inchide pe o rezistenta tip resou ce impedanta sa calculez ?
Transformatoarele modifica impedanta din secundar sau introduc ele impedanta ?

Daaa o sa fac tot posibilul sa experimentez.
De fapt e logic ce sustin daca neglijam rezistenta fizica a secundarelor si daca le inseriem sa multiplice tensiunea. Se comporta ca o inseriere de surse.

De data asta daca o sa pot experimenta si e posibil sa reusesc, o sa retrag.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 06, 2014, 10:56:19 PM
Din cate inteleg eu, dumneata crezi ca daca legi bobinele primare in paralel si cele secundare in serie obtii randament supraunitar.Ai calculat curentul absorbit de bobinele primare legate in paralel(vezi ca aici trebuie sa tii cont de impedanta primarului).
Daca pui schema in practica, ai grija sa nu legi bobinele in antifaza ca ori iese cu scantei ori ti se aduna toate obiectele care contin fier pe langa "inventie".
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 07, 2014, 05:48:31 AM
CitatDin cate inteleg eu, dumneata crezi ca daca legi bobinele primare in paralel si cele secundare in serie obtii randament supraunitar.Ai calculat curentul absorbit de bobinele primare legate in paralel(vezi ca aici trebuie sa tii cont de impedanta primarului).
Daca pui schema in practica, ai grija sa nu legi bobinele in antifaza ca ori iese cu scantei ori ti se aduna toate obiectele care contin fier pe langa "inventie".

Bineinteles ca bobinele secundarelor nu trebuie legate in antifaza.

pai impedanta primarului e patratul raportului de spire ori impedanta secundarului.

am calculat gresit in desenele anterioare rezistenta(impedanta secundarului)

alta e problema :

FAPTUL CA TENSIUNEA NU E CONTANTA IN PRIMAR
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 09, 2014, 11:27:45 AM
De ce nu e tensiunea constanta in primar?
Folosesti niste formule foarte simplificate.Ia un curs de masini electrici eventual "Indrumar de proiect" al prof. Mircea Covrig si prof.C.Raduti si vezi cum se proiecteaza un transformator.Nu e chiar asa de simplu ca in manualele de fizica din liceu.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 10, 2014, 12:39:35 PM
Tensiunea nu e constanta in primar pentru ca nu ti-o furnizeaza constanta.
De obicei caderile de tensiune creeaza probleme dear la modelul meu e invers. Tocmai tensiunea in plus creeaza probleme.

Deci cam stiu cam cum se proiecteaza un transformator si tocmai ca proiectez eu unul mai ciudat. Vedeti partea grafica.

In principiu daca inseriezi secundarele si legi primarele in parale :

0- Raportul spirelor este N(coboratoar)
1- multiplici tensiunea de N ori (dupa ce o saczi cu transformatorul de N ori)
2 - mutiplici rezistenta sau impedanta secundarului de [tex]N^2[/tex] ori
3 - prin legarea primarelor in paralel scazi rezistenta sau impedanta secundarului numai de N ori

Deci rezulta ca poti consuma in circuitul secundarelor de N ori mai multa putere decat aspira in alimentarea primarelor. Problema e ca amplifici de N ori variatia tensiunii de alimentare. Deci problema e sa ai un posibil cansumator care sa se poata adapta si sa nu ti se dea peste cap calculul transformatoarelor(asta ti se da peste cap daca intensitatea creste datorita cresterii tensiunii pe rezistenta sau impedanta consumatorului)

deci revin cu desene :
pacat ca nu am ceva ieftin si simlu de experimentat inca.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 10, 2014, 12:42:17 PM
In continuare:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 10, 2014, 12:47:30 PM
Si deci dupa ce m-am hotarat sa ma alimentez de la reteaua de medie tensiune, asta e posibiltatea de "inchidere a circuitului" adica tarasenia trebuie doar pornita de fapt.
Daca variatia tensiunii de alimentare e mult mai mica sa pot face si amplificari mult mai mari in continuare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Iulie 10, 2014, 04:39:49 PM
Citat din: RaduH din Iulie 10, 2014, 12:39:35 PM
Deci rezulta ca poti consuma in circuitul secundarelor de N ori mai multa putere decat aspira in alimentarea primarelor.
Eu nu am inteles de unde rezulta asta. Expliciteaza te rog calculele pe care te bazezi.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 10, 2014, 06:09:21 PM
Citat din: Electron din Iulie 10, 2014, 04:39:49 PM
Citat din: RaduH din Iulie 10, 2014, 12:39:35 PM
Deci rezulta ca poti consuma in circuitul secundarelor de N ori mai multa putere decat aspira in alimentarea primarelor.
Eu nu am inteles de unde rezulta asta. Expliciteaza te rog calculele pe care te bazezi.

e-

De fapt transformatoarele modifica impedanta din circuitul secundarului.
De fapt aspira cata intensitate le trebuie nu transmit efectiv puterea. Transmit in schimb tensiunea(si la functionarea in gol). Asta e teoria mea cel putin. Modificarea impedantei secundarului nu se poate incalca nu conservarea energiei.

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 10, 2014, 06:18:31 PM
Prima varianta ar atenua caderile de tensiune dar ar marii cresterile de tensiune la alimentare si pe mine asta ma deranjeaza.
A doua varianta ar face invers.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 10, 2014, 09:05:43 PM
Transformatoarele modifica tensiunea sau intensitatea curentului electric(transformatoare de curent).Impedantele celor doua infasurari depind de frecventa si inductivitate deci sunt constante.Legand primarul a n transformatoare in paralel va creste curentul "absorbit" din retea deci va creste si puterea consumata in primar exact cu acelasi factor cu care creste tensiunea in secundar.Fa bilantul puterilor si vei observa ca in cazul ideal ai randament egal cu 1, daca  tii cont de pierderi(iarasi pierderile astea!) randamentul este subunitar.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu "trebuie doar pornit", adica alimentam primarul pentru scurt timp dupa care decuplam alimentarea si el va autooscila mai departe un timp nelimitat?Sau cum?
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 10, 2014, 09:24:24 PM
Citat din: valangjed din Iulie 10, 2014, 09:05:43 PM
Transformatoarele modifica tensiunea sau intensitatea curentului electric(transformatoare de curent).Impedantele celor doua infasurari depind de frecventa si inductivitate deci sunt constante.Legand primarul a n transformatoare in paralel va creste curentul "absorbit" din retea deci va creste si puterea consumata in primar exact cu acelasi factor cu care creste tensiunea in secundar.Fa bilantul puterilor si vei observa ca in cazul ideal ai randament egal cu 1, daca  tii cont de pierderi(iarasi pierderile astea!) randamentul este subunitar.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu "trebuie doar pornit", adica alimentam primarul pentru scurt timp dupa care decuplam alimentarea si el va autooscila mai departe un timp nelimitat?Sau cum?

1 - Eu zic ca e vorba de impedanta cu care e inchis circuitul secundarelor nu de impedantele celor doua infasurari.

2 - Eu fac bilantul puterilor cu [tex]\frac{U^2}{R}[/tex] si rezulta ca aspira de N ori mai putin decat ai pe inchiderea secundarelor.

3 - Nu zic ca sistemul generator de aburi-turbina are inertie suficienta sa produca putere cand intrerupi tensiunea deci poti face comutatia de inchidere a circuitului.

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 11, 2014, 10:35:15 AM
1.Am inteles.
2.U^2/R poti folosi in secundar dar in primar trebuie tinut cont de impedanta bobinei.Legand primarele in paralel , curentul in primar creste de n ori, legand secundarele in paralel tensiunea creste de n ori deci Pprimar=Uprimar(n*Iprimar) iar Psecundar=n*Usecundar*Isecundar unde Isecundar=Usecundar/R.Scazand R va creste curentul in secundar dar va creste si in primar raportul curentilor fiind constant in cazul ideal si avand variatii neglijabile in cazul real.
3.De acord dar crezi ca dupa inchiderea circuitului transformatorul va intretine autooscilatia la nesfarsit?Circuitele autooscilante primesc energie din exterior la anumite intervale de timp pentru a intretine oscilatia iar daca faci bilantul puterilor tot la randament subunitar ajungi chiar daca e mai mare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Iulie 11, 2014, 03:44:31 PM
Citat din: RaduH din Iulie 10, 2014, 06:09:21 PM
De fapt transformatoarele modifica impedanta din circuitul secundarului.
De fapt aspira cata intensitate le trebuie nu transmit efectiv puterea. Transmit in schimb tensiunea(si la functionarea in gol). Asta e teoria mea cel putin.
Da, se pare ca asta e teoria ta, si ai dreptul sa crezi ce vrei. Recomandarea este sa verifici practic aceasta teorie, ca sa te convingi.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 11, 2014, 05:54:00 PM
Intrebarea e daca puterea e [tex]UI[/tex] sau puterea absorbita e [tex]\frac{U^2}{R}[/tex]
Bineienteles ai dreptate "Val" daca calculezi cu intensitatile nu da randament supraunitar.

Bineinteles ca voi face tot ce pot sa experimentez.
Sunt convins ca transformatoarele transmit impedante si tensiuni nu conserva intensitati.

Sper sa se inteleaga din poza asta:
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 11, 2014, 08:29:26 PM
Daca nu e asa e invers.
Deci daca se conserva intensitatile sa vedem:

[tex]\frac{NI_2}{R_{el}}=\frac{I_m}{R_{el}}[/tex]

[tex]\frac{NI_1}{\frac{R_{el}}{16}}=\frac{I_m}{\frac{R_{el}}{16}}[/tex]

deci:

[tex]NI_2=NI_1=I_m[/tex]

deci

[tex]I_1=I_2[/tex]

si:

[tex]U_2=4U[/tex]
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 11, 2014, 11:10:59 PM
Acum faci transformator 1/1, parca era 220/24.Daca reusesti sa-ti experimentezi "inventiile" poate te convingi de "adevarul" legii conservarii energiei.
Sper sa nu te vad la "stirile de la ora cinci".Daca te vad pe la Premiul Nobel, vand ferma si vin sa-mi cer scuze, in fata intregii Europe :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 12, 2014, 07:58:14 AM
Citat din: valangjed din Iulie 11, 2014, 11:10:59 PM
Acum faci transformator 1/1, parca era 220/24.Daca reusesti sa-ti experimentezi "inventiile" poate te convingi de "adevarul" legii conservarii energiei.
Sper sa nu te vad la "stirile de la ora cinci".Daca te vad pe la Premiul Nobel, vand ferma si vin sa-mi cer scuze, in fata intregii Europe :D

Sper sa nu faceti asa ceva.
Bun hotarati care e varianta buna :
O sa postez iarasi multiplu...
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 12, 2014, 08:01:22 AM
Varianta 1 :

Transformatoarele transmit impedante si tensiuni si nu e neaparat sa se coserve intensitatile.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 12, 2014, 08:04:15 AM
Varianta 2 :

Se conserva intensitatile iar transmiterea impedantelor cu patratul raportului numerelor de spire e relativa.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 12, 2014, 08:09:49 AM
Dupa cat se vede am solutie pentru ambele variante.
Oricum conservarea energiei o consider incalcata de modelul electro-mecanic prezentat inainte. Chiar daca e prea sofisticat si complect nerentabil.
Acum ma lupt pentru o solutie viabila practic.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din Iulie 13, 2014, 01:51:35 PM
  Nici un om cu carte responsabil nu ar indrazni sa puna in discutie legile de conservare. Noroc ca raman destui altii care sa o faca fara argumente serioase.
  Calculele bazate pe formule scolaresti nu pot fi folosite pentru analiza sau proiectarea unui transformator real deoarece acestea se refera la un transformator ideal (fara pierderi, defazaje, neliniaritati, etc.). Marile transformatoare clasice se apropie de transformatorul ideal, asta dupa mai mult de un secol de eforturi. Pentru transformatoarele reale se folosesc in proiectare formule (stufoase) si constante stabilite experimental pe constructii similare. Daca nu exista constructii similare se experimenteaza, se masoara si se stabilesc ulterior formulele de calcul.
  In concluzie, pentru orice constructie fantezista, trebuie inceput cu experimentul. Rezultatul experimentului, chiar si catastrofal, trebuie sa fie raportat pentru ca altii sa nu-l mai repete. Daca rezultatul este neasteptat de bun trebuie cautata greseala.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 13, 2014, 04:21:36 PM
Varianta finala
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 13, 2014, 04:49:56 PM
Spune-mi si mie:
Pentru primar:
-aria sectiunii conductorului de bobinaj
-nr. de spire
-tensiunea de alimentare
Pentru secundar:
- aria sectiunii conductorului
- nr. de spire
-tensiunea de iesire
-rezistenta electrica a sarcinii(resoul)
De ce folosesti miezul de ferita?Este scump si nu poate fi laminat in tole deci introduce pierderi prin curenti turbionari, este casant , etc.?Feritele se folosesc la frecvente inalte si pentru curenti relativ mici.
Ar mai fi multe de intrebat dar deocamdata ma multumesc daca imi dai raspunsuri la acestea.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 13, 2014, 06:03:10 PM
Citat din: valangjed din Iulie 13, 2014, 04:49:56 PM
Spune-mi si mie:
Pentru primar:
-aria sectiunii conductorului de bobinaj
-nr. de spire
-tensiunea de alimentare
Pentru secundar:
- aria sectiunii conductorului
- nr. de spire
-tensiunea de iesire
-rezistenta electrica a sarcinii(resoul)
De ce folosesti miezul de ferita?Este scump si nu poate fi laminat in tole deci introduce pierderi prin curenti turbionari, este casant , etc.?Feritele se folosesc la frecvente inalte si pentru curenti relativ mici.
Ar mai fi multe de intrebat dar deocamdata ma multumesc daca imi dai raspunsuri la acestea.

tensiunea de alimentare 6KV
tensiunea la iesire 24KV ; o ridica de patru ori si pastreaza aceeasi intensitate ; nu prea stiu sa explic cum ; incercati sa intelegeti desenul
360 de spire pentru primar si toate patru secundarele
daca va referiti la infasurarea de curent sectiunea e oricum enorma
sa zicem ca deocamdata grosime bobinajului e orientativa am ales diametrul de 2mm si am zis ca rezistenta resoului ar fii de 2,057 Killoohmi(aici nu sunt sigur)

daca nu le pot face din ferita nu iese numai cu tole incrucisate, cu ferite s-ar putea turna, cu tole ar necesita o gramada de stante ; sunt 5 miezuri :
miezul 1 - doua tipuri de tole
miezul 2 - un tip de tole
miezul 3 - doua tipuri de tole
miezul 4 - doua tipuri de tole
miezul 5 - doua tipuri de tole
Nu merge cu miez din ala spiralat.
Devin greu de proiectat tolele si devin dificile solutiile de asamblare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 13, 2014, 07:13:39 PM
Paaai, cam asta e problema:Cum mentii Iprimar=Isecundar la raport diferit de 1/1(1/4 din cate inteleg)?
Un miez din ferita la dimensiunile descrise, banuiesc ca are si "lungime" apreciabila , necesita ceva tehnologie pentru turnare.Din cate vad miezul pare aproximativ toroidal deci s-ar putea face din tole stantate ca la statoarele motoarelor asincrone.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 16, 2014, 01:02:12 PM
Citat din: valangjed din Iulie 13, 2014, 07:13:39 PM
Paaai, cam asta e problema:Cum mentii Iprimar=Isecundar la raport diferit de 1/1(1/4 din cate inteleg)?
Un miez din ferita la dimensiunile descrise, banuiesc ca are si "lungime" apreciabila , necesita ceva tehnologie pentru turnare.Din cate vad miezul pare aproximativ toroidal deci s-ar putea face din tole stantate ca la statoarele motoarelor asincrone.

Pai asta e proplema ca mi-am dat si eu seama ca nu-i asa
Nu se intelege nimic din desene dupa cate vad. Daca vreti "Val' sa comunicam cumva sa vi le trimit in 3D.
Da tolele ca la motoare sunt un tip de tole care se pot folosii dar taiate in doua. Ce mai tura vura trebuie tole concepute special dar sunt posibile de realizat.

Pai daca nu se poate aceeasi intensitate la raport diferit poate se pate intensitate zero la nu mai stiu sa calculez inca ce raport.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 16, 2014, 01:04:20 PM
Sectiuni
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din Iulie 16, 2014, 02:36:47 PM
Facand o analogie, nu stiu cat de "fericita", intre un transformator electric si o transmisie mecanica, cu roti dintate sau, mai "elocvent", cu curele de transmisie, ar veni cam asa:
Tensiune electrica(U)- turatie(n)
Intensitatea curentului electric(I)- cuplu(M)
Numar de spire(N)- diametrul rotii dintate(d)
Putere electromagnetica(Pe)- putere mecanica(Pm)
Energie electromagnetica(We)- energie mecanica(Wm)
Pierderi prin efect Joule(termice)(Pj)- Pierderi prin frecare(Pf)
Pierderi in miezul feromagnetic(Pfe)- Pierderi prin alunecarea curelei pe fulie(Pa), doar in cazul transmisiei prin curele
Notand cu 1 primarul si cu 2 secundarul respectiv cu 1 roata(fulia) angrenata de motor si cu 2 roata(fulia) care angreneaza un utilaj oarecare(acesta opune un cuplu reactiv cuplului activ precum cred ca stii), aici mai avem o "analogie" rezistenta(impedanta) electrica- cuplu   reactiv.
Prin aceasta analogie vreau sa spun ca avem o astfel de analogie si in relatiile ingineresti:
N1/N2=U1/U2=I2/I1 analog cu d1/d2=n2/n1=M1/M2
P1=U1*I1               analog cu P1=M1*n1*2*(pi)
Nu ma pricep prea mult la mecanica (am facut cate un semestru mecanica, rezistenta materialelor si organe de masini) dar aceasta analogie mi s-a parut "prea evidenta".In ambele cazuri este vorba de "transmiterea" unor marimi cu ajutorul unui "aparat" si o buna explicatie asupra legii conservarii energiei in domeniul "ingineresc".
Putem duce analogia mai departe, pierderile in fier depind de frecventa curentului electric iar pierderile prin alunecarea curelei depind de viteza unghiulara(daca-mi aduc aminte bine, nu sunt sigur).
Transmisia prin roti dintate poate fi analoaga transformatorului cu bobinaj supraconductor dar asta e o alta discutie si ,oricum analogia intre doua "inginerii" diferite are doar scop didactic.
Toate cele bune!Cand iei premiul Nobel anunta-ma , sa stiu cine este urmatorul miliardar roman :D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 18, 2014, 11:41:09 AM
E foarte buna analogia dar cel putin la ultimul model nu mai am "I-ul" in jurul primarelor.
Dupa mintea mea primarele ar functiona ca un transformator cu secundarul deschis, adica in gol. E adevarat ca inca n-am realizat bine sistemul ca am tensiune mai mare pe unde nu trebuie si mai mica in alta parte. Da mai lucrez.
Ideea e ca primarele transmit tensiune infasurarii de curent, tensiune colectata apoi pe secundar. Infasurarea de curent e numai in jurul ultimului miez. Secunadrul poate avea foarte multe spire, dar si infasurarea de curent are sectiuni uriase, deci tolereaza amperaje foarte serioase. E adevarat ca la modelul asta nu mai sunt sigur cum sunt rapoartele si tensiunile.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 06, 2014, 06:19:30 AM
Am o problema cu forumul.
Parca ziceati ca nu umbalam la mesajele private cand ati trecut de la stiintaazi la scientia.
Am constatat ca ati sters discutiile dintre mine si HarapAlb referitoare la Laserul gros.
Oricum de la topicul in cauza a inceput conflictul dintre mine si comunitate, eu fiind perceput pseudo-agresiv, dar eu constatand metode incorecte de contrazicere. Pana la topicul in cauza era mare prietenie pe aici.
Printe altele sustin ca daca dovedesc ceva voi dati ignor sa se acopere deci va voi lasa mai greu sa acoperiti.
Deci am dovedit randament supraunitar deja la modelul electromecanic. Acum luptam pentru rentabil daca nu ma insel.
Voi redeschide si discutiile de la Laserul gros in curand.

Deci pentru val daca poate vedea in poze voi continua.
Aici e greu de spus in ce masura e solenatie infasurarea de curent dar s-ar putea merge cu greu pe ideia sa se faca miezurile din tole.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 06, 2014, 06:30:33 AM
Daca nici de data asta nu se intelege nu mai inteleg eu.
Oricum am inteles ca nu raspundeti decat la eventuale greseli.

Deci:
[tex]\Phi=\frac{NI}{R_{el}}[/tex]
teoretic ar fi valabila treaba dar nu si daca [tex]N=\frac{1}{4}[/tex], mai ales daca densitatile de curent sunt mici sau foarte mici deoarece se considera ca infasurarea de curent are sectiuni uriase.

Zicea "Val" ca e aiurea sa judecam transformatoarele dupa Maxwell dar din pacate quantica e adevarata nu chimia sau daca se va scrie Schrodinger in nu stiu cate dimensiuni poate nu va mai fii modelul STANDARD adevarat cu toata termodinamica lui, care nici ea nu trateaza manifestari tocmai fundamentale.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 06, 2014, 09:45:36 AM
Citat din: RaduH din August 06, 2014, 06:19:30 AM
Deci am dovedit randament supraunitar deja la modelul electromecanic.
Te invit sa citezi dovezile despre care vorbesti, ca sa le vada toata lumea.


e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 06, 2014, 09:48:43 AM
Citat din: RaduH din August 06, 2014, 06:30:33 AM
Oricum am inteles ca nu raspundeti decat la eventuale greseli.
Ai inteles gresit. Daca tu crezi ca daca nu ti se raspunde la mesaje asta implicit inseamna ca ce ai scris in ele e corect, inseamna ca iti place sa te amagesti singur. Fiecare cu iluziile sale.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din August 06, 2014, 03:36:49 PM
Observ ca ai miezuri feromagnetice cu sectiune patrata, ai calculat disipatia campului electromagnetic pe "muchiile" miezului?Eu nu am calculat-o si nici nu am de gand sa fac asa ceva , mi se pare o munca inutila(au facut-o altii, mai destepti decat mine, inaintea mea).Dumneata esti cel care vrea sa demonstreze incalcare legii conservarii energiei.Pe langa asta, faci un "amalgam" intre ecuatiile lui Maxwell si formule ingineresti folosite doar in anumite cazuri(solenatie, reluctante, rezistente echivalente cu impedantele, etc.)
Cum ramane cu ideea mentinerii constante a intensitatii curentului electric in primar si secundar desi raportul de transformare este diferit?La drept vorbind, chiar ecuatiile lui Maxwell nu-ti dau voie la asa ceva.
Inca o problema:Nu observ un bilant energetic al transformatorului in cauza.
Indiferent de configuratia miezului, de numarul de primare si secundare, pierderile in fier si cupru sau orice material conductor folosesti exista, un lucru care nu-ti da voie nici macar la randament unitar.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 11, 2014, 05:44:49 PM
CitatTe invit sa citezi dovezile despre care vorbesti, ca sa le vada toata lumea.
Pai tocmai calculele de la modelul electromecanic dadeau randamentul cam de 1,3 dar mai putea fi facuta o discutie care a fost refuzata. De fapt in principiua aici discutia care incepe sa dovedeasaca ceva e refuzata. Se discuta numai daca pare sa se dovedeasca contrariul.
Citatai calculat disipatia campului electromagnetic pe "muchiile" miezului?Eu nu am calculat-o si nici nu am de gand sa fac asa ceva , mi se pare o munca inutila(au facut-o altii, mai destepti decat mine, inaintea mea)
Toate transformatoarele cu tole E+I sau U+I folosesc de preferat o sectiune patrata si pot avea si randamente de 0,96. Discutia mea era alta.
CitatLa drept vorbind, chiar ecuatiile lui Maxwell nu-ti dau voie la asa ceva.
Pai hai sa vedem:
Prin legea lui Faraday reformulata de Maxwell se explica transmiterea tensiunilor.
Prin legea lui Ampere completata de Maxwell se explica transmiterea intensitatilor.
Se vede clar ca a doua e functie de densitatile de curent nu tocmai simplu de intensitati.
Ca sa nu fie complicatii se poate interpreata prin solenatii si reluctante dar nu cand ai [tex]\frac{1}{4}[/tex]spire.
Tocmai asta sustin ca infasurarea de curent e prea putin solenatie pentru miezurile pe care sunt infasurate primarele. E adevarat ca nici eu nu stiu calcula cat.
CitatIndiferent de configuratia miezului, de numarul de primare si secundare, pierderile in fier si cupru sau orice material conductor folosesti exista, un lucru care nu-ti da voie nici macar la randament unitar.
Si totusi la un transformator prost avem randamente de 0,85 si cu sectiune probabil patrata.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 11, 2014, 06:23:20 PM
Citat din: RaduH din August 11, 2014, 05:44:49 PM
CitatTe invit sa citezi dovezile despre care vorbesti, ca sa le vada toata lumea.
Pai tocmai calculele de la modelul electromecanic dadeau randamentul cam de 1,3 [...]
Ia citeaza demonstratia, cap coada, in care obtii randamentul "cam de 1,3".

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 12, 2014, 03:27:37 PM
Citat din: Electron din August 11, 2014, 06:23:20 PM
Citat din: RaduH din August 11, 2014, 05:44:49 PM
CitatTe invit sa citezi dovezile despre care vorbesti, ca sa le vada toata lumea.
Pai tocmai calculele de la modelul electromecanic dadeau randamentul cam de 1,3 [...]
Ia citeaza demonstratia, cap coada, in care obtii randamentul "cam de 1,3".

e-

E aici pe topicul asta probabil in partea grafica.
Era si o greseala de calcule care nici n-a fost observata.
O sa reiau cu placere cu discutia care ar putea sa mareasca randamentul.
Calculul era facut pe baza fortelor pe care le produc electromagneti calculati de altii cu consumul de putere in curent continu dat tot de ei.
Chiar daca la modelul demonstrat de mine 0,3 pierderi pot aparea la o eventuala tentativa practica, modelul poate fii modificat cu comutatoare electronice si cu hidraulica si se poate obtine randament mult mai mare.
Ziceam ca renunt la model pentru ca rezulta ceva mult prea mare si prea scump, pentru cat poate produce.
Observatia era ca se genereaza forte foarte mari raportate la consumul de putere in curent continu. Eventualele comutatoare electronice pot mentine contactul timpi foarte surti si pot asigura multe cicluri pe secunda. Teoretic comparatia intre puterea mecanica si puterea electrica dadea 1,3, deci probabil practic randamentul da subunitar, dar poate fii mult marit chiar daca e mult mai complicat.
Cu siguranta se poate demonstra practic daca sunt fonduri.
Voi relua demonstratia cu placere.
Insa toate la timpul lor.
Prima data voi relua discutia de la "Laserul gros" cu profilul pe care il studiam in anul 2000.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 12, 2014, 05:16:04 PM
Citat din: RaduH din August 12, 2014, 03:27:37 PM
Calculul era facut pe baza fortelor pe care le produc electromagneti calculati de altii cu consumul de putere in curent continu dat tot de ei.
Deci nu era calculul tau si habar nu ai ce erori au putut face "ei" acolo. Halal demonstratie.

Cand o sa ai o demonstratie cu calculele tale, sa o prezinti.


e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 12, 2014, 05:52:51 PM
Poate oi fi eu prost si oi fii inteles gresit.
De fapt ce putea fii inteles gresit.
Aveau tensiunea in curent continu, aveau forta la distanta din datele lor de proiectare, obtineu ei bobina la care dadeau rezistenta dupa calculele lor.
Suficient sa poti calcula puterea.
Era discutabil cat e forta daca micsorezi intrefierul la care calculasera ei.
De fapt am intrebat despre o formula cat este de valabila, pentru calculul fortei pe care o dezvolta un electromagnet. De fapt am intrebat cat de mult pot sa scad intrefierul, si nu mi-ati raspuns. De fapt formula e valabila in anumite intervale pentru ca conteaza reluctanta intrefierului care e cu mult mai mare decat cea a fierului sa zicem asa. Bineinteles ca nu poti lua intrefierul zero ca ar da forta infinita. Cand reluctanta intrefierului e suficient de mica ramane reluctanta fierului. Dar in principiu daca forta la solenatia calculata de ei are o valoare la distanta din datele lor de proiectare, micsorand distanta aceea maresti forta pe care o exercita electromagnetul. Deci reducand intrefierul de N ori maresti forta de N^2 ori dar are o valabilitate limitata. Oricum in calculul lor se pot face inlocuirile sa recalculezi forta la ce intrefier vrei.

Electron e o mare greseala sa consideri si pe altii prosti nu numai pe mine, eu am dat linkul din care m-am inspirat, nu l-ati studiat, nu s-a dezbatut, il pun iarasi.

Oricum se vrea sa se traga concluzii pe refuzul dezbaterii.
De ce nu spuneti pur si simplu ca n-ai dreptate ca te consideram prost, iar daca demonstrezi ceva tu fiind prost nu luam la cunostinta si nu analizam.

Daca nici proiectarea asta nu e buna nu mai am nimica de zis:http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/PROIECTAREA-UNUI-ELECTROMAGNET83355.php (http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/PROIECTAREA-UNUI-ELECTROMAGNET83355.php)
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 12, 2014, 06:12:28 PM
Citat din: RaduH din August 12, 2014, 05:52:51 PMElectron e o mare greseala sa consideri si pe altii prosti nu numai pe mine, eu am dat linkul din care m-am inspirat, nu l-ati studiat, nu s-a dezbatut, il pun iarasi.
RaduH, e o mare greseala sa presupui ca altii te considera prost. Eu de nenumarate ori ti-am atras atentia ca nu te exprimi in mod coerent, iar asta e o problema foarte grava atunci cand vrei sa comunici cu ceilalti. Daca gasesti vreo instanta in care am afirmat ca ai fi prost, te invit sa o citezi. Daca nu, te invit sa nu mai faci presupuneri de acest fel.

CitatOricum se vrea sa se traga concluzii pe refuzul dezbaterii.
Vrei tu asa ceva? Sau acuzi pe altii ca vor sa faca asta? Fii mai clar.

CitatDe ce nu spuneti pur si simplu ca n-ai dreptate ca te consideram prost, iar daca demonstrezi ceva tu fiind prost nu luam la cunostinta si nu analizam.
Nu stiu cu ce grup crezi tu ca vorbesti, dar in ce ma priveste aceasta intrebare denota cat de putin pregatit esti pentru discutiile de acest fel. Faptul ca lumea nu iti da dreptate, dar nici nu sta la infinit sa-ti explice ce gresesti se poate explica foarte usor prin faptul a nu esti coerent si e foarte greu sa fii inteles de altii, cum e cazul meu. Cand nu pot sa inteleg ce vrei si pe ce iti bazezi afirmatiile bombastice, de cele mai multe ori renunt sa mai intervin. Am intrebat de destule ori si tot degeaba a fost. In loc sa ai grija cum iti prezinti ideile, iei orice replica si intrebare ca pe un afront personal. In felul asta iti pierzi complet vremea nu doar aici, dar in orice incercare de interactiune constructiva cu altii.

CitatDaca nici proiectarea asta nu e buna nu mai am nimica de zis:http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/PROIECTAREA-UNUI-ELECTROMAGNET83355.php (http://www.scrigroup.com/tehnologie/electronica-electricitate/PROIECTAREA-UNUI-ELECTROMAGNET83355.php)
Te asigur ca nu intru sa studiez "proiectarea asta", pentru ca nu e relevanta in aceasta discutie. Oricat de geniala ar fi, problema ta este ca o aplici fara sa o intelegi, pe domenii numerice fara nici o justificare si, cand obtii randament supraunitar, in loc sa te opresti si sa iti corectezi greselile de interpretare, tu vii pe aici si faci scandal ca nu luam in seama "demonstratiile" tale despre randamente supraunitare.

Pana nu ai o demonstratie completa, de la cap la coada, pe care sa o intelegi suficient de bine incat sa o poti explica clar la altii, despre cum poti tu obtine randament supraunitar, orice fabulatie despre proiectarile altora si calcule fanteziste cu sau fara figuri sunt inutile. In felul asta demonstrezi doar ca habar nu ai ce faci.

Trage tu ce concluzii vrei, dar eu nu pot sa dezbat cu tine subiecte pe care nu le intelegi suficient incat sa iti permita sa te exprimi clar si sa raspunzi la intrebari. Poate sunt altii care pot sa priceapa ce e in capul tau prin telepatie, dar eu nu pot si cu asta basta.


e-

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din August 13, 2014, 03:27:26 PM
Citat
Toate transformatoarele cu tole E+I sau U+I folosesc de preferat o sectiune patrata si pot avea si randamente de 0,96. Discutia mea era alta.
Intotdeauna discutia e alta , problema este ca folosesti diferite formule "ingineresti" fara a le cunoaste semnificatia fizica si domeniul de utilizare.
Citat
Pai hai sa vedem:
Prin legea lui Faraday reformulata de Maxwell se explica transmiterea tensiunilor.
Prin legea lui Ampere completata de Maxwell se explica transmiterea intensitatilor.
Se vede clar ca a doua e functie de densitatile de curent nu tocmai simplu de intensitati.
Ca sa nu fie complicatii se poate interpreata prin solenatii si reluctante dar nu cand ai [tex]\frac{1}{4}[/tex]spire.
Tocmai asta sustin ca infasurarea de curent e prea putin solenatie pentru miezurile pe care sunt infasurate primarele. E adevarat ca nici eu nu stiu calcula cat.
Legea lui Faraday si legea lui Ampere au fost descoperite experimental inainte de structurarea ecuatiilor campului electromagnetic de catre Maxwell, aceste legi reprezinta cazuri speciale ale campului electromagnetic "descris" prin ecuatiile lui Maxwell.
CitatIndiferent de configuratia miezului, de numarul de primare si secundare, pierderile in fier si cupru sau orice material conductor folosesti exista, un lucru care nu-ti da voie nici macar la randament unitar.
CitatSi totusi la un transformator prost avem randamente de 0,85 si cu sectiune probabil patrata.
Multe caracteristici ale unui transformator depind de materialul feromagnetic utilizat, ca exemplu, ai putea face un miez toroidal cu sectiune circulara pentru a scadea pierderile dar fiabilitatea unui astfel de miez(costuri de productie ridicate) este cam mica, nu s-ar amortiza "decent" decat la randament supraunitar :D, ceea ce nu exista decat in formulele tale.
P.S.Apropo de MP, a fost o gluma.As vrea sa ma plateasca cineva pt. convingerile mele stiintifice, poate as putea lucra si eu intr-un atelier mai bine echipat.In rest iti doresc toate cele bune si sa ne vedem la "Premiul Nobel" :D

[/quote]
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 13, 2014, 10:01:07 PM
Da chiar nu ne mai intelegem .
Deci transformatorul va oferii puterea pe care o poate transmite miezul( ridicatorul ) dar va aspira mai putina intensitate decat ar fii necesar sa se conserve energia.
Pentru ca infasurarea de curent e prea putin solenatie pentru miezurile pe care sunt infasurate primarele.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din August 14, 2014, 09:17:53 AM
Miezul "transmite" puterea pe care o primeste din primar.Nu exista miez feromagnetic care sa genereze energie "de capul lui".Atat timp cat ai tensiune in primar ai si curent de sarcina in secundar,  curentul in secundarul  unui transformator depinde de sarcina iar curentul in primar depinde de raportul de transformare si curentul prin secundar, ce o fi asa greu de inteles?Transformatorul tau nu va castiga nici macar o miliardime de Joule ba din contra datorita pierderilor existente in orice circuit magnetic sau electric va debita mai putina energie decat "extrage" din retea
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din August 14, 2014, 06:50:29 PM
Nu stiu daca mai are rost sa ne mai certam.
Nu transmite puterea din primar ca daca secundarul e deschis consuma o nimica toata.
Transmite tensiunile dupa legea lui Faraday si isi echilibreaza intensitatile dupa legea lui Ampere, ambele modificate sau completate de Maxwell.
Am aratat da se pare ca nu s-a observat si discutia despre transmiterea impedantelor daca pui primarele in paralel si secundarele in serie.
Tocmai ca nu sunt de acord cu varianta ca raportul tensiunilor e funtie de raportul numerelor de spire si raportul intensitatilor trebuie sa rezulte din faptul ca se transmite aceeasi putere. Raportul intensitatilor probabil e dat de raportul solenatiilor la aceeasi reluctanta a miezului.
Chiar daca are pierderi infasurarea de curent e prea putin solenatie pentru miezurile pe care sunt infasurate primarele. Asta deoarece "H" depinde de "J"  nu de "I" , infasurarea de curent e [tex]\frac{1}{4][/tex]spire pentru fiecare miez al primarelor, infasurarea de curent are sectiuni uriase deci prin ea vom avea densitati mici de curent. Dar primarele induc tensiune in secundarul de curent.
Deci transformatorul e coborator de la primare la infasurarea de curent si ridicator de la infasurarea de curent la secundar. Ridicatorul e un transformator obisnuit dar la coborator avem o asimetrie sa zic asa intre Faraday si Ampere. Adica ce ziceam e prea putin solenatie.
Ce nu stiu e daca ridicatorul impune sau nu rezistenta sau impedanta infasurarii de curent care in mod normal e un super scurt. Poate aici n-am dreptate in sensul ca poate curentul din infasurarea de curent nu depinde de curentul din secundar.
Da oricum discutam inutil daca nu se intelege partea grafica. La ce ma pricep eu n-ai ce face cu teoria daca nu vezi desen. Se pare ca eu nu ma prea pricep la teorie dar macar tot incerc sa invat, in schimb voi ignorati ce desenez. Am propus daca nu se intelege din poze sa comunicam sa vi le dau in 3D.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: valangjed din August 14, 2014, 09:51:48 PM
Ceea ce , cred eu, nu intelegi dumneata este faptul ca  "J"(densitatea de curent) reprezinta curentul maxim ce poate trece printr-un conductor , de sectiune "S", fara ca acesta sa fie "avariat" din punct de vedere termic, daca vorbim de conductori , cu o anumita sectiune, putem "reduce" "J" la "I".H(intensitatea campului magnetic), in circuitele magnetice mai e numit "Tensiune magnetica" depinde de curentul prin bobina si numarul de spire al bobinei adica ceea ce in mod uzual se numeste solenatie ,"marime" care , in cazul transformatoarelor, are doar rolul de a explica, cantitativ, fenomenul  de inductie electromagnetica.
Daca nici analogia eletromagnetic- mecanic nu te-a convins, ma dau batut d.p.d.v. educational si "fiecare cu ale lui".
Mai departe nu-ti pot ura decat:"Toate cele bune,multa sanatate, ca-i mai buna decat toate!Nu ne urî , pe noi, adeptii paradigmei stiintifice actuale, avem si noi o paradigma dar nu se potriveste cu a ta."De gustibus non disputandum."Nu e vorba de gusturi, doar de anumite "certitudini", in acest moment.

Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 14, 2014, 10:52:14 PM
Citat din: RaduH din August 14, 2014, 06:50:29 PM
Tocmai ca nu sunt de acord cu varianta ca raportul tensiunilor e funtie de raportul numerelor de spire si raportul intensitatilor trebuie sa rezulte din faptul ca se transmite aceeasi putere. Raportul intensitatilor probabil e dat de raportul solenatiilor la aceeasi reluctanta a miezului.
In stiinta nu conteaza cu ce esti si cu ce nu esti tu de acord, conteaza rezultatele experimentale. La cat de mult cunosti tu domeniile despre care fabulezi, ai putea sa nu te mai obosesti sa-ti dai aiurea cu parerea, nici sa iei contradictiile altora ca un afront. Pune frumos mana sa verifici experimental ca sa verifici si sa te convingi singur, pas cu pas, formula cu formula.
Povestile pseudostiintifice cu care insisti nu au nici o valoare, nici pentru tine nici pentru cei care inca mai au rabdare sa citeasca ce scrii.

Spor si sanatate sa ai.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 24, 2014, 06:51:05 PM
CitatCeea ce , cred eu, nu intelegi dumneata este faptul ca  "J"(densitatea de curent) reprezinta curentul maxim ce poate trece printr-un conductor , de sectiune "S", fara ca acesta sa fie "avariat" din punct de vedere termic, daca vorbim de conductori , cu o anumita sectiune, putem "reduce" "J" la "I".H(intensitatea campului magnetic), in circuitele magnetice mai e numit "Tensiune magnetica" depinde de curentul prin bobina si numarul de spire al bobinei adica ceea ce in mod uzual se numeste solenatie ,"marime" care , in cazul transformatoarelor, are doar rolul de a explica, cantitativ, fenomenul  de inductie electromagnetica.
Daca nici analogia eletromagnetic- mecanic nu te-a convins, ma dau batut d.p.d.v. educational si "fiecare cu ale lui".
Mai departe nu-ti pot ura decat:"Toate cele bune,multa sanatate, ca-i mai buna decat toate!Nu ne urî , pe noi, adeptii paradigmei stiintifice actuale, avem si noi o paradigma dar nu se potriveste cu a ta."De gustibus non disputandum."Nu e vorba de gusturi, doar de anumite "certitudini", in acest moment.
Deci chiar nu-i vaorba de gusturi. Oricum pe jumatate totdeauna am fost de al vostru. Ce fac astia de la pseudo sau de la teoria conspiratiei e chiar marsavie curata. Merg pana la demonstratii practice trucate sa atraga curente de opinie ale nepriceputilor.
Deci pana aici uite ca recunosc eu ca nu mi-a iesit. La ultimul model nici macar nu mi se transmite tensiunea. Pacat ca voi nu vreti sa intram in dezbatere si sa combatem la modul cel mai serios.
CitatIn stiinta nu conteaza cu ce esti si cu ce nu esti tu de acord, conteaza rezultatele experimentale. La cat de mult cunosti tu domeniile despre care fabulezi, ai putea sa nu te mai obosesti sa-ti dai aiurea cu parerea, nici sa iei contradictiile altora ca un afront. Pune frumos mana sa verifici experimental ca sa verifici si sa te convingi singur, pas cu pas, formula cu formula.
Povestile pseudostiintifice cu care insisti nu au nici o valoare, nici pentru tine nici pentru cei care inca mai au rabdare sa citeasca ce scrii.
Rezultate experimentale nu pot sa-ti ofer ca nu am banii sa experimentez. Oricum acuma e plin de experimente mincinoase. Cred ca nici Einstein n-a experimentat nimic. Si oricum voi ce-ati priceput din chestia cu bosonul Higs. Cum era cu replica " mai bine sa fi judecat pentru ideile pe care nu le ai " ? Cum era cu prietenia dintre noi doi canform carea eu ma riscam sa ma discreditez dand cu bota-n balta si tu ma corectai. Prietenie care s-a stricat cand am postat la Laserul Gros. Daca suntem plini de sinceritate hai sa ne batem iarasi acolo.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 24, 2014, 06:54:50 PM
Iarasi va solicit sa cititi poze.
Poate e ultima incercare.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 24, 2014, 06:59:53 PM
oricum numa cu faptul ca [tex]I^2R[/tex] reprezinta pierderi termice n-o sa fiu niciodata de acord. De exemplu la functionarea pistolului de lipit incalzire n-are nici o treaba cu rezistenta ci cu densitatea de curent.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Decembrie 24, 2014, 07:05:43 PM
Deci chiar am inteles foarte bine treaba cu tensiunea magnetica si cu reluctanta.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Ianuarie 15, 2015, 04:34:21 PM
Modelul 1
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Ianuarie 15, 2015, 04:35:57 PM
Modelul 2
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Februarie 15, 2015, 12:11:00 PM
In 3D
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 12:57:47 AM
oare si asta tot la categoria pseudo intra ?
http://www.theeventchronicle.com/science/breaking-news-over-unity-reactionless-generator-invented-in-india/ (http://www.theeventchronicle.com/science/breaking-news-over-unity-reactionless-generator-invented-in-india/)
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:01:47 AM
pentru ca nu se pot atasa decat fisiere mici ma voi face vinovat de postare multipla, ca o sinteza a ceea ce am sustinut si s-a refuzat aici
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:02:56 AM
2
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:05:36 AM
3
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:07:34 AM
deci nu se transmite o putere ci un raport de intensitati
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:09:52 AM
ar putea arata asa
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:11:59 AM
6
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:13:54 AM
inca o idee care nici macar n-a fost dezbatuta
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:16:13 AM
sau de mica putere
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:17:54 AM
9
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:19:27 AM
10
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:21:48 AM
ar rezulta cam asa ceva
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:24:08 AM
sau de foarte mica putere probabil ieftin de verificat experimental
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:27:06 AM
de aratat arata cam to asa
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:28:13 AM
14
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:31:37 AM
sau varianta care iarasi n-a fost dezbatuta, mai dificila, pentru inalta frecventa
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:36:50 AM
deci sustin ca se poate obtine randament supraunitar pe principiul separatiei solenatiei, cam in jur de 3 sau 300%, adica consumandu-se de 4 ori curentul in gol, adica unul poate alimenta altele 3, deci prin scheme de amplificare se pot obtine randamente foarte mari
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Iulie 15, 2015, 10:40:25 AM
Nu e suficient sa sustii, trebuie sa si demonstrezi. Iar in cazul fizicii aplicate, trebuie sa demonstrezi practic (tu sau cine are posibilitatile materiale).

Problema (ta) este ca te exprimi atat de confuz (prin desene si formule aruncate la gramada) incat sunt slabe sanse ca altcineva sa te poata urmari si sa realizeze practic ce propui tu, ca sa verifice in mod practic afirmatiile tale. Teoretic te contrazice toata fizica de pana acum, dar asta nu te impresioneaza. Asa ca doar practica te-ar mai putea convinge (in cazul in care esti onest intelectual, asa cum sper).

Ca atare, iti urez spor la demonstratiile practice, sau macar la exprimari coerente si inteligibile.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 18, 2015, 09:35:32 PM
CitatIar in cazul fizicii aplicate, trebuie sa demonstrezi practic (tu sau cine are posibilitatile materiale)
Asta e problema.
1- n-am bani
2- cred ca ati priceput cine are bani de demonstratii practice trucate pe tot Youtubeul
exceptand ce v-am adus eu in atentie, indianul cu RLG-ul.
CitatProblema (ta) este ca te exprimi atat de confuz (prin desene si formule aruncate la gramada) incat sunt slabe sanse ca altcineva sa te poata urmari si sa realizeze practic ce propui tu, ca sa verifice in mod practic afirmatiile tale. Teoretic te contrazice toata fizica de pana acum, dar asta nu te impresioneaza. Asa ca doar practica te-ar mai putea convinge (in cazul in care esti onest intelectual, asa cum sper).
Ca atare, iti urez spor la demonstratiile practice, sau macar la exprimari coerente si inteligibile.
1- aveti ceva impotriva partilor grafice
2- Va convine sa punctati cand gresesc ceva, dar la altele rezulta ca nici nu merita contrazis. Exact la ce nu prea puteti contrazice.
3- Io ma exprim confuz da nu se intra in dezbatere unde incepe sa rezulte ceva.
De cand am deschis topicul asta. Exact cu am mai spus. Se pare ca eu trebuie sa postez ceva eronat ca sa aveti si voi dreptul sa respundeti.
4- Unde e topicul in care erau explicatiile pentru foplosirea Latexului ?
5- De ce mai oferiti posibilitatea incarcarii unor fisiere daca nu pot fi incarcate decat asa de mici ?

deci inteleg ca nu va place formatul cu pose,text, formule
nu ma contrazice nici o fizica si nu contrazic nici o fizica
toata teoria de la termodinamica nu poate exclude un model exceptional
exact io nu zic ca vreau sa abolesc conservarea energiei, nici io nu mai stiu nimic din restul fizicii fara ia ; pe asta o zic anticonspirationistii care pun demonstratii practice mincinoase pe youtube.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din Iulie 20, 2015, 01:50:36 PM
Citat din: RaduH din Iulie 18, 2015, 09:35:32 PM
2- cred ca ati priceput cine are bani de demonstratii practice trucate pe tot Youtubeul
exceptand ce v-am adus eu in atentie, indianul cu RLG-ul.
Nu, nu am priceput. Si nu am priceput nici cum ai decis (adica demonstrat) tu ca toti ceilalti fac demonstratii trucate, exceptand pe cel preferat de tine.


Citat1- aveti ceva impotriva partilor grafice
Nu am nimic impotriva lor, dar incearca sa le faci inteligibile.

Citat2- Va convine sa punctati cand gresesc ceva, dar la altele rezulta ca nici nu merita contrazis. Exact la ce nu prea puteti contrazice.
Atitudinea asta nu iti foloseste la nimic. Ti-am mai repetat de nesfarsite ori ca in majoritatea cazurilor e atat de ininteligibil ce afirmi si scrii incat e imposibil sa fii "contrazis" in vreun fel. E de o naivitate imensa impresia ta ca daca nu esti contrazis, atunci automat ai dreptate.

Ca sa poti contrazice ceva, trebuie prima data sa fie inteles ceea ce vrei sa contrazici. Iar ca sa poti intelege ceva, acel ceva trebuie sa fie inteligibil. Daca intelegi ce iti spun, bine. Daca nu, pierderea (de timp si energie) e doar a ta.

Citat3- Io ma exprim confuz da nu se intra in dezbatere unde incepe sa rezulte ceva.
Daca esti constient ca te exprimi confuz, atunci remediaza acest lucru prima data, iar apoi vei vedea cum vin si dezbaterile. Nu poti dezbate ceva ininteligibil.

Citat4- Unde e topicul in care erau explicatiile pentru foplosirea Latexului ?
Este pe forum, nu trebuie decat sa-l cauti.

Citat5- De ce mai oferiti posibilitatea incarcarii unor fisiere daca nu pot fi incarcate decat asa de mici ?
Ca sa fie lumea cat mai concisa, uite de-aia!

Citatdeci inteleg ca nu va place formatul cu pose,text, formule
Intelegi gresit. Ce nu-mi place mie este exprimarea confuza si imposibil de urmarit, in orice format ar fi ea.

Citatnu ma contrazice nici o fizica si nu contrazic nici o fizica
Serios ? Cine a scris chestia asta:
Citat din: RaduH din Iunie 12, 2015, 01:36:50 AM
deci sustin ca se poate obtine randament supraunitar pe principiul separatiei solenatiei, cam in jur de 3 sau 300%, adica consumandu-se de 4 ori curentul in gol, adica unul poate alimenta altele 3, deci prin scheme de amplificare se pot obtine randamente foarte mari
Daca tu nu iti dai seama ca sustinand astfel de chestii te contrazice Fizica si tu contrazici Fizica, atunci dovedesti cat de putin stii ce inseamna Fizica. Cine crezi ca vrea sa isi piarda vremea dezbatand chestii confuze si imposibil de urmarit logic, cu cineva care are atat de putin respect pentru Fizica precum demonstrezi tu?

Citattoata teoria de la termodinamica nu poate exclude un model exceptional
Daca modelul acela pe care tu-l numesti "exceptional" pretinde ca are randament supraunitar, atunci te asigur eu ca teoria de la termodinamica il exclude fara echivoc. Citeste principiile termodinamicii, iar apoi mai incearca sa faci asemenea afirmatii. Sau mai bine construieste-l si dovedeste ca exista si cu asta arunca termodinamica la gunoi.

Citatexact io nu zic ca vreau sa abolesc conservarea energiei, nici io nu mai stiu nimic din restul fizicii fara ia ; pe asta o zic anticonspirationistii care pun demonstratii practice mincinoase pe youtube.
Cum anume crezi tu ca se conserva energia intr-un sistem cu randament de 300% ? Daca vrei sa raspunzi la ceva din acest mesaj, raspunde la asta, ca e important sa vad cum gandesti de poti emite asemenea afirmatii.

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: RaduH din Iulie 20, 2015, 04:08:16 PM
deci eu ma exprim confuz
deci a nu se dezbate nimic de pe pozele alea
sunteti stiinta pe intelesul tuturor, tocmai sa se inteleaga ca asa vrei tu
deci fisiere mici "de aia" ca sa trebuiasca sa rezulte ca ma exprim confuz, adica sa nu fie posibilitati de editare numai la unii
daca se muta un topic considerat important cred ca membrii trebuie anuntati
de ce prefer solutia indianului ?
de aia ca ala e probabil singurul care poate fi gasit in ideea sa se verifice daca reusita lui experimentala e valabila
deci sa-l fac practic stiind probabil ca prietenii care te platesc pe tine au grija de fapt sa n-am banii s-o fac
care te platesc pe tine de cand am postat despre laserul gros, sau care te-au convins pe tine
deci se va dovedii ca nu e adevarat un experiment din lipsa de bani
sa zicem ca ma ocup de droguri sau prostitutie si ca fac rost de bani
dupa aia ce sa fac ?
fac experimentul, iese si pe urma ce fac ?
probabil ca nu pot face decat sa-l pun pe youtube, unde se constata ca deja e plin de reusite pe care le vezi cu ochii tai
convenabil de ambele parti nu-i asa ?
e plin de trucaje deci pe baza asta pot fi refuzate si cele reale, cam sunt cazuri
cine totusi confirma azi o reusita experimentala ?
deci cred ca un experiment se dovedeste ca nu e adevarat tocmai daca e facut si se constata asta
mai degraba decat sa rezulte dovada din faptul ca se are grija sa nu poata fi facut

gata de acord
eu sunt un prost care nu putea sa inventeze nimic
nici in 2000 si sa foloseasca cineva
nici niciodata
era sa prezint propria mea teorie a conspiratiei
de fapt la mine e mai grav
oricum nu va convine sa se poata demonstra da treaca mearga daca totusi va trece, da in nici intr-un caz nu poata sa vina de la mine

pai atunci macar demontati reusita indianului cu RLG
merg la risc si pe asta o consider credibila

in mod normal nici Faraday nu trebuia lasat sa se ocupe de stinta, ca nu era nobil
probabil nimeni nu trebuie sa cam stie cine o descoperit fisiunea, pai daca nici n-o vrut sa lucreze la americani sa le faca bomba...

Imi explica cineva cum de au disparut conversatiile mele cu HarapAlb de la mesaje private ?
Deci din cauza probabil ca Stiintaazi a devenit Scientia...

Da e clar partile grafice nu sunt inteligibile. Probabil nu se precizeaza ordinea in care trebuie citit. La tehnic nu conteaza. Trebuie citit tot. Pai nu s-ar pune problema sa ne luam de ce scrie pe ele. Deci aveti functia cu care se dau citate si de pe poze nu se poate. Ce sa inteleg. Intr-un Word probabil se poate scrie mult mai mult da e prea mare sa poata fi incarcat la voi. "de aia"

deci chiar nu raspund la ce m-ai conjurat
de ce rezulta 300% "de aia"
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: Electron din August 06, 2015, 12:33:46 PM
Citat din: RaduH din Iulie 20, 2015, 04:08:16 PM
deci sa-l fac practic stiind probabil ca prietenii care te platesc pe tine au grija de fapt sa n-am banii s-o fac
care te platesc pe tine de cand am postat despre laserul gros, sau care te-au convins pe tine
[...]
era sa prezint propria mea teorie a conspiratiei
de fapt la mine e mai grav
oricum nu va convine sa se poata demonstra da treaca mearga daca totusi va trece, da in nici intr-un caz nu poata sa vina de la mine
Vei fi contactat intr-un timp relativ scurt. Sa nu spui ca nu ai fost prevenit. Sper sa nu ratezi ocazia care ti se va oferi.

Citatdeci chiar nu raspund la ce m-ai conjurat
de ce rezulta 300% "de aia"
Bun. Altceva decat a fi un stralucit model de pseudostiinta pe acest forum, vrei sa mai faci?

e-
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: puriu din August 10, 2015, 09:09:45 AM
Grafica nu dovedeste mai nimic, mai sigur este experimentul. Aici s-au blocat  toti ignorantii.
Titlu: Răspuns: Conservarea energiei
Scris de: scanteitudorel din Septembrie 18, 2015, 07:08:33 PM
Dl.  Radu  H,
Ca  sa  citesc de  la  inceput  tot  topicul  deschis de  dvs.  ma  apuca  iarna.  Cu  amabilitate  va  rog  sa  imi  scrieti  pe  scurt  ce  vreti  sa  realizati.  Folositi  va  rog  pentru scris  nr. 14.  Va  multumeste    anticipat  un  pasionat  al  energiilor   neconventionale.