Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de atanasu Ieri la 09:26:41 p.m. »
Raspuns: NU
2
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de atanasu Ieri la 06:28:46 p.m. »
Nu pricepi ca chestia cu constrangerea am introdus-o eu si anchetatorul  din tine a sarit pe ocazie. Explica clar ce doresti si ce pretinzi ca sti ca este asa si nu altfel si pe ce te bazezi.
3
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de atanasu Ieri la 06:26:13 p.m. »
Nu am nevoie sa demonstrez tot ce ti se nazare tie. Ai tu o demonstratie ca raza care se invarte in jurul cercului acopera toate unghiurile la centru in jurul cercului?
4
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de Electron Ieri la 04:47:43 p.m. »
Era un soi de constrangere mai degraba metaforica in sensul ca existenta unui punct pe o dreapta este o constrangere fata de aceiasi existenta oriunde in spatiu deci evident ca, virgula,  caruciorul pe sine la acel mecanism era in mod clar o constrangere dar si daca vrei cand invartesti o raza in jirul unui punct fix si capatul de pe circumferinta este constrans de lungimea sa constanta sa descrie un cerc adica repectiva circumferinta poti sa te referi la o constrangere sa-i zicem geometrica ailalta fiind mecanica dar de fapt tot geometrica Deci nu sunt niste constrangeri identice dar da-o naibii ca nu avea nici-o importanta .
Asta e la tine raspuns clar si explicit?

Am pus exemplul cu mecanismul ca sa fie mai plastic si mai intuitiv ca pot lasa dreapta AC cu capatul ei liber sa stea tot timpul pe d adica sa duc mental infnitatea de drepte AiA astfel ca intregul plan in care se produc acestea sa fie permanent ocupat de o dreapta AAi si daca urmele acesteia s-ar imprima pe plan ar fi o fata plana conexa complet acoperita de punctele dreptei.
Ai si o demonstratie pentru faptul ca, daca plimbi pe Ai pe d, acoperi cu dreapta AiA mobila tot planul?


Deci este o diferenta si nu am sustinut nicicand altceva decat poate scos din context dupa sistemul anchetatorilor sa para ceva astfel.
Din cate vad eu, tu sustii ca este doar o diferenta nesemnificativa, in timp ce eu sustin ca diferenta este fundamentala.

Te intreb: Fie O un punct fix si d o dreapta fixa care nu trece prin O. Daca luam o dreapta mobila m care trece prin O si se roteste liber si continuu (fara nicio constrangere) in jurul acestuia, dreapta mobila m va fi in continuu in contact (se va intersecta mereu) cu dreapta d?

Astept un raspuns clar (de preferinta monosilabic).


e-
5
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de atanasu Ieri la 04:19:07 p.m. »
Era un soi de constrangere mai degraba metaforica in sensul ca existenta unui punct pe o dreapta este o constrangere fata de aceiasi existenta oriunde in spatiu deci evident ca, virgula,  caruciorul pe sine la acel mecanism era in mod clar o constrangere dar si daca vrei cand invartesti o raza in jirul unui punct fix si capatul de pe circumferinta este constrans de lungimea sa constanta sa descrie un cerc adica repectiva circumferinta poti sa te referi la o constrangere sa-i zicem geometrica ailalta fiind mecanica dar de fapt tot geometrica Deci nu sunt niste constrangeri identice dar da-o naibii ca nu avea nici-o importanta . Am pus exemplul cu mecanismul ca sa fie mai plastic si mai intuitiv ca pot lasa dreapta AC cu capatul ei liber sa stea tot timpul pe d adica sa duc mental infnitatea de drepte AiA astfel ca intregul plan in care se produc acestea sa fie permanent ocupat de o dreapta AAi si daca urmele acesteia s-ar imprima pe plan ar fi o fata plana conexa complet acoperita de punctele dreptei . Gata cu chestia asta ca ma imbolnavesc  :)
Deci este o diferenta si nu am sustinut nicicand altceva decat poate scos din context dupa sistemul anchetatorilor sa para ceva astfel.
6
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de Electron Ieri la 02:54:50 p.m. »
Exemplul cel mai clar este discutia ocazionta de folosirea in contextul ocazionat de raspunsul de la 455 unde te refereai la libertatea sau nu a capatului C al unei drepte care se misca fata de un centru cred ca A  spunand ca daa C se misca pe d este una si alta decat daca AC se misca ca o raza a uui cerc adica in jurul unui centru O .
Spune clar si explicit: tu vezi vreo diferenta la nivel de constrangeri intre cele doua cazuri, sau nu?


e-
7
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de atanasu Ieri la 01:28:52 p.m. »
Vad ca subliniezi ca am ajuns la 450 de postari si-mi pui mie in sarcina asta. Nu ai decat dar chiar si asa multe si jumate cel putin nenecesare mie mi-au fost unele de folos dar :
Rastalmacirile si sofismele si diversiunea oricarei discutii la prima greseala gramaticala sau sintactica desi intre convivi de buna credinta peste asa ceva se trece si cautarea sansei sofismului sau paralogismului cu aparenta de silogism(Apropo cate slogisme cunosti?) eu le-am intalnit mai demult la niste baieti cu ochi verzi , dar asta evident ca nu inseamna nimic si ca si in operele de fictiune orice asemanare cu lucruri si mai ales cu persone existente este pur intamplatoare.
Exemplul cel mai clar este discutia ocazionta de folosirea in contextul ocazionat de raspunsul de la 455 unde te refereai la libertatea sau nu a capatului C al unei drepte care se misca fata de un centru cred ca A  spunand ca daa C se misca pe d este una si alta decat daca AC se misca ca o raza a uui cerc adica in jurul unui centru O . Adica C se misca cu constrangere sau liber Si ei ti-am raspuns imediat ca si capatul C are n soi de constrangere in masura  in care obligatia unui punct de ramane pe o dreapta de care apartine ar fi o constrangere,\. Asta era sensul si acum daca te vei lua de cuvintelemele exact de la 456 poate nu vei gasi identitate dar oricine este de bna credinta intelege ca tot timpul spun acelasi lucru. Desigur ca in fata unui anchetator de la siguranta  sau de la  politie -procuraura esti obligat sa nu clintesti nici-un cuvintel ca asta este o ocazie pentru ei sa te infunde ca asta este dorinta aproape legitima a anchetatorului sa-l infunde pe cel nchetat ori eu nu cred ca aici ne aflam careva in vreo astfel de pozitie  :)

2) Poate ai observa ca am mentionat si XI-7 si astea de la cap XI sunt interesant odata ca sunt in geometrie neutrala si deasemenea ca sunt in zona definitiei planului care cam scartaie la Euclid cum am lasat sa se inteleaga cu toate intrebarile mele ref la I-1 si la cap XI. Este posibil sa imi fie necesare si la aceasta disctutie asa cum mai demult mi s-a parut utila referirea la III-16.
8
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de Electron Ieri la 10:39:28 a.m. »
1)Nu am retras nimic la 456 ci am precizat ca sensul constrangerii lui C de a ramane pe dreapta, capat al dreptei (de fapt o raza) cand aceasta se roteste pe circumferinta in jurul centrului insemna ca punctul C ramane drept capat al razei , dar asta nu are nici-o importanta in discutia noastra. Si daca vrem sa ne jucam cu niste carucioare si aici o putem face punand raza sa fie legata de un caruciur care sa se roteasca pe circumferinta in jurul centrului. Nu o sa mai fie un mecanism C ramanand pe crcumferinta doar din constrngerea definitiei cercului.
Ok, hai sa clarificam asta totusi, ca se pare ca exprimarile tale in romaneste scartaie tot mai tare.

Iata postarea ta #391:
"Consideri ca in jurul unui punct oarecare ca centru, o raza a unui cerc cand parcurge in rotatie si in mod continuu o circumferinta completa , parcurge toate unghiurile aflate ca masura pe axa numerelor reale intre 0 si 2Pi?"

Si postarea ta #407:
Asadar si in jurul  unui punct oarecare ca centru, o raza a unui cerc cand parcurge in rotatie si in mod continuu o circumferinta completa , parcurge toate unghiurile aflate ca masura pe axa numerelor reale intre 0 si 2Pi. Deci orice unghi cu o masura in radiani  pe axa numerelor reale  intre [0,2Pi] se va afla printre unghiurile descrise de raza in rotatie din propozitia anterioara?
Asadar, te intreb direct si sper sa raspunzi clar si la obiect: era vorba in vreuna din cele doua postari citate aici, de vreo constrangere a capatului mobil al razei de a se situa mereu pe o anumita dreapta? Da sau nu?

Daca nu, atunci prima parte a postarii tale #456 trebuie sa o retragi:
Nu esti atent
La 391 era o alta rotire una in jurul unui punct capatul dreptei rotitoare fiind liber tinut doar de obligatia de a ramane pe dreapta si citez : "Consideri ca in jurul unui punct oarecare ca centru, o raza a unui cerc cand parcurge in rotatie si in mod continuu o circumferinta completa , parcurge toate unghiurile aflate ca masura pe axa numerelor reale intre 0 si 2Pi?"
Asadar, te invit sa clarifici, cu exprimari cat mai concise in romaneste.

e-
9
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de Electron Ieri la 10:13:00 a.m. »
Spun redactare multumitoare caci inteleg ca nu trebuie sa folosesc nici-un cuvant nenecesar ca sa nu ai ocazia sa diverionezi discutia cum fac politrucii abili in fata interlocutorilor adversari (poate si aliati ) politici, ei fiind scoliti la scoli speciale unde materia de baza este logica si diversionarea sofistica adica cu mijloace logice.
Este complet aberant sa faci astfel de remarci, cand eu sunt cel care insista mereu sa completezi demonstratiile afirmatiilor tale gratuite, adica incerc sa fac sa avanseze constructiv discutia, in timp ce tu aduci tangente aiurea la tot pasul. Dar in fine, daca tu esti multumit de prestatia ta si preferi sa imi califici raspunsurile drept "diversionare" n-ai decat.

PS. Poate ca trimiterea la XI-1 si XI-2 nu a fost chiar intamplatoare in contextul a ce discutam, asa ca tot in cautarea posibilelor tale obiectii logistice  te intreb daca la XI-2 nu ai nici-o obiectie?
Da, la XI-2 am niste obiectii, insa deocamdata nu le consider relevante in aceasta discutie. Prefer sa analizez si sa discut aici promisele tale demonstratii, decat sa tot lungim discutia cu obiectii tangentiale la demonstratiile altora.

Nu ma intreba daca am eu decat daca intai raspunzi tu in mod clar si distinct (Descartes)  adica fara proceduri de tipul celor din bancurile cu rabinul din Buhusi, pentru ca nu marshez decat daca raspunzi tu mai intai la ce intreb.
Daca ai ceva de spus, spune. Degeaba tot conditionezi "marsharea" ta de raspunsurile mele, ca nu eu ma laud aici ca am demonstratii pe care armate de matematicieni nu au fost in stare sa le faca, ci tu.


e-
10
Geometrie / Re: Postulatul sau Teorema lui Euclid?
« Ultimul mesaj de Electron Ieri la 09:33:09 a.m. »
Daca poti sa ma lamuresti ma ajuti sa redactez mai convenabil si sintetic raspunsul pe care-l astepti de la mine.
E nevoie de cateva precizari:
1) Singurul "raspuns" pe care il astept de la tine in acest topic este postarea demonstratiei promise cu atata laudarosenie inca de la inceput, adica demonstratia ta a faptului ca in geometria plana neutra, printr-un punct exterior unei drepte exista o singura paralela. Intrebarile mele recente se refera la demonstratia unicitatii (pentru ca existenta ai demonstrat-o deja).
2) Nu am crezut nicio clipa si nu cred nici acum faptul ca ai avut vreodata o demonstratie corecta (completa si valida) pentru asta, oricat te-ai laudat si te lauzi singur despre realizarile tale in domeniu (pretinzand ca ai "argumente de tip inductiv" si altele de genul, pe care nu le-ai prezentat niciodata explicit).
3) Daca tu crezi ca ti-ai gasit fraierul cu mine si ca ma duci cu zaharelul ca ai avea acea demonstratie, dar tot amani postarea ei pe diverse motive din ce in ce mai ridicole, te inseli. La peste 450 de postari in acest topic, singurul lucru care se vede este panoplia de erori de logica de care dispui si pe care le comiti in totala discrepanta cu laudarosenia ta dovedita cu varf si indesat a fi gratuita.

Acestea fiind spuse, voi raspunde si la restul postarilor tale, pentru ca ma intereseaza mai mult argumentele pe care le ai (daca le ai), decat caracterul tau ... :-X


e-
Pagini: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10