Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Semnificatia fizica a constantei gravitationale G

Creat de calahan, Septembrie 01, 2017, 09:32:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

Multumesc si uite iti promit ca voi face efortul sa ma mai uit pe articolele date de tine tinand cont de aceste lamuriri date acum de tine si daca mai am ceva de intrebat voi intreba, dar este neserioasa ideea ca tu esti un amator care ai gasit niste articole care ti-au placut. Doar un cunoscator de ceva fizica poate citi acele texte, asa ca daca am nevoie de lamuriri te rog sa i le ceri inginerului despre care, este dreptul meu sa cred, banuiesc ca este unul si acelasi cu tine si nu vrea sa vina el in fata stiind ce risca, dar la intrebarile pe care le voi pune eu, sa   raspunda dlui prin tine daca nu vrea sa apara, pentru ca  tu  care spui ca nu intelegi cine stie ce din ce ti-am trimis nu cred ca vei fi avizat suficient pentru a raspunde de unul singur. Cred ca traieste si nu are alzheimer :). De acord?
PS. Ai dat toate articolele care constituie elementelw teoriei  respectivului si pe care tu le-ai concluzionat ca mai sus?

calahan

#31
Dl. Atanasu.
In postarea anterioara am omis sa spun despre constanta lui Boltzman. Nu spune cum a dedus-o. Dar da relatia Kb=(Me*c)/(2*pi^2) Kg*m/s.  Adica ar fi impulsul  electronului la viteza  c/2*pi^2 m/s. Asta ar putea sa fie o viteza limita a electronului. Dar de unde sa apara viteza asta in fenomenele termice, cand viteza electronului pe prima orbita permisa este  c/137 m/s, care este de 7 ori mai mica.  Totusi formula da valoarea constantei lui Boltzman cu precizie pana la ultima zecimala. Asta nu poate sa fie o coincidenta. Iar formulele sunt usor de citit de oricine fiindca da intodeuna si semnificatia indicilor de la termenii din formule. Exemplu: Spune viteza luminii in vid Vlv sau a fotonului in vid Vfv. Si viteza luminii in atom  Vla sau Vfa. La fel frecventa fotonului de le anihilarea electronului Ffae sau a neutronului Ffan si tot asa. De asta cred ca daca am putut sa inteleg eu ar putea sa inteleaga oricine care are cel putin notiunile din liceu.

atanasu

Dragule,
Iti spun asa pentru ca m-ai starnit cu postarile astea si m-ai facut sa-mi aduc aminte de niste cercetari "simpatice si autodidacte" de ale mele de pe cand eram foarte, foarte tanar , prin anii 1981-1983 si cand pe cale pur teoretica si extraordinar de simpla, am ajuns la niste date care in gluma ma faceau sa spun ca as merita premiul Nobel.
Cei cu care am discutat pe atunci despre asta nu au inteles nimic si daca le spneam ca am cantarit UNIVRESUL DAR SI PE NEUTRINO PE CARE FIZICIENII STANDARD INCA IL CONSIDErAU FARA MASA, zambeau , dar azi avand mai multe date la dispozitie(SA TRAIASCA GOAGALUL) si eu fiind mai matur, inteleg ca acele lucruri   facute destul de anticipativ trebuiau publicate(inca nu este prea tarziu) si chiar si azi au ramas ca ceva original,  negasind  publicat nimic de aceasta natura.
Desigur ca dupa ce (in curand) le voi publica mai intai aici (i le voi trimite si lui Adi Buzatu care va intelege mai bine poate dlui Cristian Presura si poate un Harap Alb, un Electron vor intelege si ei , iar tu dle "inginer" las-o balta ca nu discutaseram deloc despre constante mai in amanunt ci doar asa despre o idee legate de "UNA" iar tu vii acum si cu Boltzman dar nu spui unde sunt acestea facute de parca am fi schimbat opinii consistente la acest capitol
O sa ma uit pana la sfarsitul acestui an pe aceste linkuri date  sa incerc sa inteleg ce revendici cu aceste teorii.

Si desi si amicul Mircea Hodor m-a provocat pe firul cu "Hibele..." laudandu-mi lucrarea de acolo ca fiind de nivel de teza de doctorat si atunci  ca intradevar sa ating acest nivel va trebuii sa introduc si elemente originale, totusi intai si intai pe acest fir le voi comunica si apoi voi face unul nou dedicat numai acelor contributii originale ca sa nu amestec borcanele de discutii, publicandu-le evident si pentru Mircea si cititorii firului pomenit-si sunt foarte multi(peste 82000 vizite in doi ani), pe respectivul fir

calahan

Dl Atanasu.
Ce m-a surprins pe mine a fost sa gasesc ideea adimensionalitatii lui G si k in scrierile lui Miles Mathis. Spune ca le-ar fi gasit in tratatul de electricitate al lui Maxwel. Si mai surprins am fost ca la descifrarea lui G pleaca la fel ca dl inginer de la interactiunea dintre doua sfere de mase egale. Numai ca Miles ajunge la concluzia ca G este raportul intre raza protonului si raza atomului. Rationamentul de acolo nu se intelege fiindca formulele sunt redactate gresit si sunt si incoerente de traducere.  Cred ca acele constante sunt date intr-un alt fisier unde apar ca si constante ale electronului pe care nu l-am postat, fiindca am crezut ca este doar un fisier cu parametri electronului.