Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Formula lui Fresnel de compunere a vitezelor

Creat de calahan, August 28, 2017, 10:16:27 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

#15
HarapAlb.
Aici eu am savarsit o eroare, fiindca mi-am imaginat ca ar fi vorba de campurile electrice ale moleculelor. Asta fiindaca mi-a ramas in minte niste idei de la un articol in care se pomenea de teoria electrica a materiei a lui Lorentz. Dupa cum arata formulele este vorba de adunarea densitati mediului cu densitatea fotonului. Si de aici mai departe ajunge la formula lui Fresnel. Deci campul intermolecular ar fi campul care genereaza densitatea masei si ar fi camp care pleaca din nucleele atomilor. Si venind din toate directiile cu aceeasi intensitate, trebuie sa fie izotrop. Asta findca zice pe undeva ca densitatea masei ar fi data de patratul inductiei magnetice de la nivelul nucleonilor. Nucleonii fiind vazuti (imaginati sau modelati) ca motoare rotative foarte multipolare, de turatie si putere foarte mari.
Am vazut pe undeva modelul neutronului unde se da formule pentru turatia si puterea neutronului, pentru inductia magnetica si forta electromagnetica a neutronului si inca multe alte formule din care se deduc inca alti parametri fizici ai neutronului. Vreau sa spun ca acesta imi pare singura teorie care incearca sa dea parametrii fizici ai neutronului explicati in termenii electromagnetismului.

ariel55

#16
CitatNucleonii fiind vazuti (imaginati sau modelati) ca motoare rotative foarte multipolare, de turatie si putere foarte mari.

Interesant este de aflat , ce rulmenti folosesc la lagare si cum sunt gresati nucleonii astia. La o asa putere si goneta circulara, problema este cat se poate de serioasa, se pot topi lagarele sau distruge colivia rulmentilor... >:(
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

HarapAlb

In ultimul meu mesaj am scris anizotropic in loc de izotropic:
Citat din: HarapAlb din Septembrie 19, 2017, 06:48:08 PM
Alea-s campuri electrice datorate variatiei dipolilor, apar urmatoarea problema: campurile astea locale intre molecule au orientare izotropica in ansamblu si sunt variabile in timp. Interactiunea cu astfel de campuri este per total zero la nivel macroscopic (experienta in Fizeau).

Citat din: calahan din Septembrie 20, 2017, 02:32:09 PM
Deci campul intermolecular ar fi campul care genereaza densitatea masei si ar fi camp care pleaca din nucleele atomilor. Si venind din toate directiile, trebuie sa fie izotrop.
N-are cum sa vina din toate directiile pentru ca sarcina nucleelor celorlalti atomi sunt ecranate de norii electronici.

Ramane intrebarea:
Citat
Cum interactioneaza doua campuri electromagnetice intre ele?
mult mai importanta decat orientarea locala sau in ansamblu a presupuselor campurilor intermoleculare.

HarapAlb

Citat din: ariel55 din Septembrie 20, 2017, 11:12:49 PM
Interesant este de aflat , ce rulmenti folosesc la lagare si cum sunt gresati nucleonii astia. La o asa putere si goneta circulara, problema este cat se poate de serioasa, se pot topi lagarele sau distruge colivia rulmentilor... >:(
Sunt niste rulmenti cuantici care functioneaza pe baza egalitatii adimensionale masa--sarcina electrica. Interactiunea gravito-electrica bazata pe egalitatea adimensionala masa--sarcina impiedica topirea lagarelor si asigura astfel o functionare optima a nucleonilor.

E foarte simplu si usor de inteles, roaga-l pe domnu' inginer sa-ti trimita calculele. Atentie, daca esti intoxicat cu stiinta occidentala nu vei putea accepta aceasta splendida contributie romaneasca care ne impinge vrand-nevrand pe noi culmi de progres si civilizatie.

:P

calahan

#19
HarapAlb.
Eu asa am inteles. Ca in mediul dens si transparent fotonul sufera o contractie si longitudinala si transversala. Si se arata ca presiunea fotonului in mediul dens este aceeasi ca in vid. Dar sectiunea transversala a fotonului in mediul dens fiind contractata proportional cu indicele de refractie al mediului, forta propulsoare ar fi mai mica si de aceea viteza fotonului ar fi mai mica decat in vid. Dar mai spune ca in volumul contractat al fotonului, la densitatea fotonului se aduna si densitatea mediului. Si de aici ar rezulta o masa a mediului aderenta la foton, masa care de asemena incetineste mersul luminii prin mediul dens.
Dar mai spune pe undeva ca densitatea mediului fiind mult mai mare decat densitatea fotonului, ar trebui ca impulsul mediului sa se transmita in intregime luminii. Daca apare termenul negativ din formula, ar insemna ca densitate mediului este compusa cu emanatia unui camp de densitate din scoarta terestra. Camp care fiind solidar cu scoarta terestra ar fi in repaus, ar avea viteza zero si cuplandu-se cu lumina ar aparea termenul negativ din formula.  Termen care ar duce la o viteza mai mica a luminii decat  la insumarea newtoniana a impulsurilor.

calahan

CitatSunt niste rulmenti cuantici care functioneaza pe baza egalitatii adimensionale masa--sarcina electrica. Interactiunea gravito-electrica bazata pe egalitatea adimensionala masa--sarcina impiedica topirea lagarelor si asigura astfel o functionare optima a nucleonilor.
Harap Alb.
Este clar ca pervertesti cu buna stiinta rationamentele din textul articolului.
Se vede de aici ca te straduiesti sa demonstrezi ca esti un membru plin de zel al echipei de anulatori si persiflatori, al carui lider incontestabil este cel ce se da drept universitarul MDionis. Echipa raliata la conspiratia mondiala a savantilor. Conspiratie care are ca unic scop desfiintarea oricaror teorii si modele noi ale fenomenelor naturale.

atanasu

Harap Alb,
Out of topic:
1) La multi ani!
2) Ti-am scris ceva in ultimul text la firul de care ma ocup in mod special

calahan

Doua campuri electromagnetice in interactiune produc ceeace se chiama interferenta.