Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Misterele Pamantului - versiunea Turbo

Creat de policolor, Iunie 27, 2008, 08:13:47 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Multumesc lui Ionut si Electron ca au confirmat calculele mele. Daca ne referim la raportul de lungimi pe fotografie intre ISS si Soare, atunci trebuie unghiuri plane, iar daca ne referim la raportul suprafeteler de pe fotografie, trebuie unghiuri solide.

Inca nu am inteles cum s-a estimat distanta pana la Soare la Mihai.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ionut

   In sfarsit un mesaj mai scurt de la oamenii astia. Oare sunt pe drumul cel bun? Hai sa vedem ... ;)
Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
"Ionut (poate ar trebui sa-ti schimbam numele in Ionustiu), tot mentionezi de la un timp incoace, cuvintele ""tampenii, tampeste", te referi la tine, nu-i asa? Pentru ca asta postezi de vreo cateva pagini incoace...
Poti sa-mi spui cum vrei, nu ma deranjeaza. Ce ma deranjeaza este ca te invarti mereu in jurul cozii si pierzi esentialul.
Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Eu am oferit diametrul de 5 km, pentru voi; dar asa cum se poate vedea clar, din acele poze cu transits, diametrul soarelui poate incepe de la aproximativ 2,5 km (maximum spre 5), pentru detalii, as avea nevoie de pozele lui Legault, executate la o scara foarte mare...eu inclin spre cifra de 2,5 km, mai ales dat fiind diametrul navetei Atlantis...nu te face ca nu intelegi...ca nu-ti merge cu mine...
Musiu Mihai sau cum te-o fi chemand, dumitale nu ai inteles despre ce e vorba aici. Marimea Soarelui nu este importanta. Atata timp cat voi spuneti ca Soarele se afla la doar 25 km deasupra tropicelor voi nu puteti explica de ce marimea lui este mereu aceeasi pe toata durata zilei. Fa o judecata logica ca sa usurezi situatia. In loc de diametru 2.5 km si inaltime 25 km, pune diametru de 2.5 m si inaltime de 25 m. Geometric schimbarea asta e perfect valabila pentru cazul calitativ care se discuta aici pentru ca am pastrat toate proportiile. Tu spui practic ca o bila de 2 metri jumate se vede la fel cand e la 25 m de tine ca atunci cand ea e la 1 km.
    Pe deasupra la chestia asta, va trebui sa iti mai revizuesti odata diametrul Soarelui pentru ca la dimensiunea de 2.5 km data de tine marimea lui pe cer e in continuare una imensa, dupa cum a zis si Electron (de ~120 de ori mai mare decat Luna). Dar uite, din imensa mea marinimie pentru tine, am facut cateva calcule. Ca sa va iasa si voua marimea aparenta a Soarelui corecta macar la amiaza si doar pe tropice, diametrul Soarelui din teoria voastra ar trebui sa fie undeva pe la 230 de metri.

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Nu intelegi ce postezi, ce spui...am explicat care este orbita soarelui, in limba engleza:
http://club.neogen.ro/aharddaysnight/discul-solar-sun-paradoxes/76839/2
Derulezi in jos, pana ajungi la: As well as orbiting the...pana la...The winter solstice occurs...
Cum sa explici daca nu esti in stare sa raspunzi la un argument atat de simplu precum cel ce il discutam aici. Mai e cineva pe forum care vede explicatia la dimensiunea aparenta a Soarelui? Daca da, rog sa mi se arate si mie.

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Daca postez linkuri, este pentru cultura ta generala, doctore, cam inexistenta la capitolul heliocosmologie...si nu te preface ca sti ceva...ca te cam faci de ras aici...trebuie sa-ti repet zilnic de argumentul cu traiectoria norilor/restoring forces paradox, de faptul ca soarele (sau orice stea) nu ar fi cum sa atinga o forma de sfera, si multe altele...deci cititorii pot vedea ca ignori toate astea, pentru ca iti arunca in aer teoria prosteasca a unui pamant care s-ar roti cu 29 km/s in jurul unei stele...un doctorand ADEVARAT nu se planga de linkuri sau de bibliografie, dar dumneata vad ca plangi tot timpul...
Multumesc pentru grija ce o porti pentru mine si pentru cultura mea generala. Dar nu prea imi vine sa primesc sfaturi de la cineva care pretinde ca stie heliocosmologie si totusi nu poate rezolva o problema de geometrie plana de clasa a 7-a.
  Argumentul cu traiectoria norilor si altele nu sunt ocolite de mine. Cel putin la asta cu norii trebuie sa fii idiot sa crezi in el. Norii se misca in sistemul de referinta al Pamantului. Sunt "legati" gravitational de Pamant adica ei nu simt miscarea relativa de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui. Ca sa iti demonstrezi asta sari putin in sus. Ei? Te-a lasat Pamantul in urma? Banuiesc ca nu, dar pana la urmatoarea stire de la tine nu o sa fim 100% siguri, asa ca grabeste-te sa ne scrii.
   De ce Soarele sau Pamntul nu pot atinge o forma de sfera? Pentru informatia matale, noi traim in 3 dimensiuni si sfera este forma geometrica cu cel mai inalt grad de simetrie (infinit). Cu alte cuvinte, nu exista nici o directie privilegiata la o sfera spre deosebire de un disc. Din nou cu alte cuvinte, intr-un spatiu tridimensionsl sfera este un obiect a priori mai probabil decat un disc. Vrei exemple? Sunt sumedenii, nu trebuie decat sa privesti in jurul tau: picaturile de ploaie, pepenii, capul tau, mingile de fotbal ...

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Deci, studiaza orbita Soarelui...descrierea o gasesti acolo...de asemenea in linkurile din cartea lui Rowbotham...si in cartea lui Enoh...ai accesat aceste lucruri inainte sa scuipi venin pe site? Si daca nu, sa inteleg ca nu cunosti limba engleza si nu vrei sa depui efortul sa gasesti o traducere adecvata?
Din pacate am intrat pe unele din linkurile puse la dispozitie cu atata generozitate de tine dar nu am gasit nimic inafara de prostii. Te-am rugat sa ne explici aici pe forum dar tu nu ai vrut ci ai continuat sa ne tot trimiti la aceleasi fragmente. Asa ca vina e a ta, nu a noastra. Cat despre cunoasterea limbii engleze, nu ma laud ca as fi expert, dar ma descurc. Eu pot sa dovedesc asta prin articole stiintifice si manuscrise care se afla disponibile pe internet, tu poti face asa ceva? Tu nu faci decat sa bagi la inaintare pe altii si sa ne zici ca daca cutare a zis asa atunci asa e. Tu nu iti folosesti creierul deloc, noi macar ne chinuim.

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Deci, la 2,5 km diametru, fara tampeniile pe care le-ai scris, avem o orbita perfect explicabila...
La asta ti-am raspuns mai sus. Ai dat gres din nou. Ma intreb daca tu ai dat vreodata examen de admitere la liceu. Daca ai dat, cred ca matematica si fizica nu au fost sigur printre materiile de examen.

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Apropo, nu ati adus un singur argument credibil, decat copilarii, pentru faptul ca Soarele se afla la doar 1-2 km in spatele navetei ISS/Atlantis...credeti sa puteti scapa cu idei ieftine, de faptul ca nu exista cei 149,000,000 km intre Soare-Iss?
Vrei sa iti indic unde sunt demonstrate toate astea? Vezi si tu prin postarile de mai sus. E limpede pentru toata lumea, numai pentru tine nu. Din nou iti ca ai probleme cu concentrarea sau cu memoria. Eu zic sa mergi la un control.

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Cum ramane doctore cu faptul ca nu exista nici un fel de curbura intre orasele Grimsby si Toronto, pe o distanta de 53 de km, unde ar fi trebuit, conform teoriilor tale, sa existe 55 de metri de curbura?
Intre orasele Grimsby si Toronto exista curbura si este vizibila. Poate ai vazut si tu pozele de la nivelul marii (sau aproape de nivelul marii) postate de Electron in care efectul curburii Pamntului este foarte frumos vizibil. Cred ca cine citeste acest topic a vazut ca pozele puse de voi sunt facute de la inaltimi foarte mari.

Citat din: Mihai din August 26, 2008, 09:16:20 PM
Atunci sa inteleg ca dumneata crezi in teoria evolutiei? In big bang sau in teoria corzilor?"
Frate da' greu te mai prinzi!!

P.S. Nu uita de experimentul cu saritul in sus. Sa ne dai vesti despre cum a iesit. A fugit Pamantul de sub tine cu 29 km/s?

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Mihai

#93
Raspunsul lui sandokhan poate fi gasit pe:

http://club.neogen.ro/saba/raspuns-101/195286/1

Primul comentariu se ocupa de orbita soarelui/lunii, traiectoria norilor, vom vedea falsitatea afirmatiilor lui Ionut...si multe altele...

Al doilea comentariu este mai scurt, si anume chestia cu raportul diametrelor solare/navetei atlantis...ca sa intelegi cum stau lucrurile...odata pentru totdeauna...

Al treilea comentariu este dedicat demonstratii complete a imposibilitatii formarii unui soare/planete de forma sferica...si alte cateva lucruri pentru voi...

Al patrulea comentariu explica totul (din nou, pentru a cata oara) re: pozele cu Grimsby/Toronto...mai multe detalii...

Al cincilea comentariu: zero curbura peste stramtoarea gibraltar...

Acum ajungem si la al saselea comentariu...unde voi prezenta o dovada noua, si extrem de interesanta a faptului ca nu exista curbura la suprafata pamantului...fiind mai scurt, il voi reda si aici pentru voi:

Tungusk, Siberia, 1908, Iunie 30, 7:14 am

Asa cum stim, si cum am explicat deja, N. Tesla a folosit doua fulgere globulare (yin si yang, slow and fast ball lightning waves) pentru a cauza explozia fenomenala de atunci.

Detalii pe: http://club.neogen.ro/aharddaysnight/nikola-tesla-teoria-aetherului-aether-theory/74593/2

Toti copacii aflati direct sub epicentrul exploziei au ramas in picioare, insa au fost impinsi in pamant la circa sapte metri adancime.

<FRAGMENT FARA TRADUCERE>

Explozia a avut loc la aproximativ sase (6) kilometri inaltime...deasupra raului Tungusk...

Curbura pentru 640 km = 8,025 km

Curbura pentru 1000 km = 19,5 km

NIMENI NU AR FI CUM SA VADA EXPLOZIA DE LA 1000 KM DEPARTARE, DATA FIIND CURBURA DE 19,5 KM. ACEST LUCRU FIIND POSIBIL DOAR PE UN PAMANT DE FORMA PLATA.

Explozia a fost vazuta din Irkutsk si de la lacul Baikal, 1000 km departare de la locul exploziei, deci cu o curbura (absolut inexistenta) de 19,5 km...

Iata si harta:





LUMINA DE PE CER A FOST ATAT DE PUTERNICA, INCAT MULTI EUROPENI, SI DIN LONDRA, AU PUTUT CITI ZIARELE DE SEARA IN AER LIBER, FARA AJUTORUL FELINARELOR.

Sa vedem relatarile facute la Londra:

http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/esp_ciencia_tunguska02.htm

http://www.nuforc.org/GNTungus.html

Textul in limba engleza pe acel link, adica pe


http://club.neogen.ro/saba/raspuns-101/195286/1
(comenariul #6)

Distanta Londra - Tungusk = 7.500 km

Curbura de 1070 km

<FRAGMENT FARA TRADUCERE>

Lumina exploziei NU AR FI AVUT CUM SA FIE VAZUTA DIN LONDRA, DATA FIIND CURBURA DE 1070 KM...inaltimea exploziei fiind de 6 km...chiar si cu o oglinda magica, aflata la 2140 de km (inaltimea minima pt. vizionare, data fiind curbura) in spatiul cosmic, nu s-ar fi putut vedea nimic de genul relatarilor...

Electron

Citat din: Mihai din August 28, 2008, 06:45:40 PM
Raspunsul lui sandokhan poate fi gasit pe: [...]
Aha ... deci "avalon" si cele 12 conturi ale sale era de fapt "sandokhan"  :o Ce sa mai zic dupa cat s-a laudat de pe un cont pe altul, cred ca nici un comentariu nu mai e necesar!  ::)

CitatCurbura pentru 640 km = 8,025 km

Curbura pentru 1000 km = 19,5 km

NIMENI NU AR FI CUM SA VADA EXPLOZIA DE LA 1000 KM DEPARTARE, DATA FIIND CURBURA DE 19,5 KM. ACEST LUCRU FIIND POSIBIL DOAR PE UN PAMANT DE FORMA PLATA.

Explozia a fost vazuta din Irkutsk si de la lacul Baikal, 1000 km departare de la locul exploziei, deci cu o curbura (absolut inexistenta) de 19,5 km...
Mihai, cu ce formula s-au obtinut "curburile" astea? Inca de pe vremea "maestrului" sandokhan, s-a aratat aici ca a folosi formule aiurea nu constituie vreun argument, ci arata doar incompetenta celui care nu le stie folosi. Tu stii de unde scoti valorile astea?

CitatLumina exploziei NU AR FI AVUT CUM SA FIE VAZUTA DIN LONDRA, DATA FIIND CURBURA DE 1070 KM...inaltimea exploziei fiind de 6 km...chiar si cu o oglinda magica, aflata la 2140 de km (inaltimea minima pt. vizionare, data fiind curbura) in spatiul cosmic, nu s-ar fi putut vedea nimic de genul relatarilor...
Daca continui sa te bazezi pe anecdote de acum un secol, vei ramane la aceeasi credibilitate, sau poate mai corect spus, lipsa de credibilitate. Ceva dovezi documentate mai recente nu ai? Cum se face ca in zilele noastre se poate face ocolul Polului Sud in 26.000 km, asa cum se vede in topicul alaturat?

e-
Don't believe everything you think.

Mihai

#95
Stergeti mesajul anterior....

<SPAM>

The inhabitants of Central Siberia saw the fall and explosion of the meteorite over an area with a radius of 600-1000 km.
[traducere]
Locuitorii Siberiei centrale au vazut prabusirea si explozia meteoritului  pe o distanta  cu raza de  600-1000 km.
[/traducere]

<SPAM>

Question 1:  If the meteorological effects were, in fact, caused by the explosion at Tunguska in the heart of Siberia, how could the dust cloud generated by the explosion, and the one presumed by the writers to have been the cause of the meteorological anomalies,  have reached Europe, apparently within hours, or perhaps even minutes?
[traducere]
Intrebare 1: Daca efectele meteorologice erau,de fapt,cauzate de catre explozia din Tunguska in inima Siberiei,cum putea norul de praf generat de catre explozie,si cel presupus de catre scriitori ca fiind cauzatorul anomaliilor meteorologice,sa atinga Europa,aparent in cateva ore,sau poate chiar minute?
[/traducere]

<SPAM>

Electron

De pe paginile (nesfarsite) propuse ca raspuns de la sandokhan citire:
CitatCineva a scris, ca la gradinita:

Diametru Soare / Distanta Soare Pamant da aproximativ 1/100, deci cam sub acest unghi in radiani se vede pe cer.

Pentru ISS, cu un diametru estimat la 40 de m si la o distanta fata de Pamant la 400 de km, da un raport de 1/10.000.

Adica daca vedem pe ambele impreuna in o fotografie, atunci lungimea sub care apare ISS trebuie sa fie cam 1/100 din diametrul Soarelui pe fotografie.

Ori, exact asta vedem pe poza! Desigur, totul ca ordine de marime ...

Voua chiar va arde de glume proaste? Nu domnule...

Diametru Soare: 1,4 milioane km

Diametru Atlantis: 50 de metri

Deci un raport DE 1:28000000!!!

Chiar nu va e rusine?
Aceasta perla e inestimabila!!

Adica, in initiaticile cunostinte ale lui sandokhan, se ia marimea Soarelui, si se compara cu cea a statiei ISS, asa, direct! Ce conteaza ca ele sunt la distante diferite de Pamant? In poza, pentru el si restul grupuli sau, e nevoie sa se vada cu raportul de 1:28000000!!!

Va rog sa puneti un smiley din acela care se pravaleste pe jos de ras... Ca "LOL" sau "ROLF" nu are acelasi efect!

LOL! LOL! LOL!

e-
Don't believe everything you think.

Electron

Wow, vad eu bine, sau a inceput Mihai sa traduca in Romaneste ?!?  Am ajuns sa o traiesc si pe asta ...  8)

e-
Don't believe everything you think.

ionut

#98
Citat din: Mihai din August 28, 2008, 09:49:54 PM
Stergeti mesajul anterior....
<SPAM>
The inhabitants of Central Siberia saw the fall and explosion of the meteorite over an area with a radius of 600-1000 km.
[traducere]
Locuitorii Siberiei centrale au vazut prabusirea si explozia meteoritului  pe o distanta  cu raza de  600-1000 km.
[/traducere]
<SPAM>
Question 1:  If the meteorological effects were, in fact, caused by the explosion at Tunguska in the heart of Siberia, how could the dust cloud generated by the explosion, and the one presumed by the writers to have been the cause of the meteorological anomalies,  have reached Europe, apparently within hours, or perhaps even minutes?
[traducere]
Intrebare 1: Daca efectele meteorologice erau,de fapt,cauzate de catre explozia din Tunguska in inima Siberiei,cum putea norul de praf generat de catre explozie,si cel presupus de catre scriitori ca fiind cauzatorul anomaliilor meteorologice,sa atinga Europa,aparent in cateva ore,sau poate chiar minute?
[/traducere]
<SPAM>

     Salut,
  Vad ca acum ne iei cu meteorologia. Faptul ca norii de praf sau undele de soc se propaga in atmosfera unei planete sferice nu este un mister sau ceva anormal. Puteai sa citezi chiar exploziile vulcanice uriase gen Krakatoa din Indonezia a caror urmari au generat nori de praf ce au inconjurat planeta. Chestiile astea sunt perfect explicabile. Dar banuiesc ca tu nu ai auzit niciodata de difuzia in fluide sau de circuitul global al vanturilor de pe Pamant.



<M1: reparat tag quote.>

m00nkiller

Eu nu am inteles o chestie. Doar Terra este plata sau toate planetele sunt plate?

Electron

Conform proponentilor Pamantului plat, Pamantul nu e o planeta, fiind in cenrul Universului. Planetele si Soarele si Luna sunt considerate de cei mai multi sferice, dar nu e consens general. Apoi, stelele (in afara de Soare) sunt mici aglomerari chimice situate putin deasupra Soarelui si a Lunii.


e-
Don't believe everything you think.

Mihai

"Formula clasica pentru curbura la suprafata:

C = R (1 - cos(@/2)), @ = s/R, s distanta in cauza, masurata in km
R = 6378.164 km, @ masurat in radiani

Pentru distanta mai mici de 630 km, putem simplifica cu:

C = s^2/8R

Cand vine vorba de cifre, formule, ecuatii, stiu extrem de bine ce spun si ce postez...aveti incredere...

Ionut nu te voi taxa asa cum o meriti pentru ce ai scris...tu tot incerci mici inovatii de moment care nu folosesc in direct cu mine...sa-ti explic...

Ceea ce ai mentionat tu, si anume difuzia in fluide sau de circuitul global al vanturilor pe Pamant, se aplica BINEINTELES, la un interval de ore, sau zile...ai oferit un exemplu, Krakatoa, mai este si Tambora, si altele...avem pentru asta relatarile din 2-5 Iulie 1908...nu asta amintesc eu aici...

Noi vorbim aici, Ionut, de efectele imediate, de minute...acum pentru tine dovada suprema: relatarile din Londra, Antwerp (Belgia), si Stockholm (Suedia) din noaptea de 30 Iunie...lumina exploziei de la Tungusk vazuta in Europa, citeste cu atentie:

http://club.neogen.ro/aharddaysnight/tungusk-1908-zero-curbura-1000-km/83197/2

comentariul #2, am postat relatarile in limba engleza, veti vedea cum explozia a fost vazuta tocmai de la Londra, Antwerp, si Stockholm...aici nu vorbim de circuitul vanturilor Ionut...vorbim de dovezi clare care iti arata ca nu exista curbura la suprafata pamantului...

Londra - Tungusk 7500 km - curbura de 1070 km

Antwerp - Tungusk 7000 km - curbura de 936,5 km

Stockholm - Tungusk 6500 km - curbura de 810 km

Deci, aveti dovada senzationala si extraordinara, explozia de la Tungusk observata tocmai din Europa...

Ca sa nu mai vb de relatarile martorilor din Irkutsk si lacul Baikal, aflate la 1000 km departare de epicentrul exploziei, cu o curbura, in cazul unui pamant de forma sferica, de 19,5 km, absolut inexistenta..."

Electron

Citat din: Mihai din August 29, 2008, 09:52:18 PM
"Formula clasica pentru curbura la suprafata:

C = R (1 - cos(@/2)), @ = s/R, s distanta in cauza, masurata in km
R = 6378.164 km, @ masurat in radiani

Pentru distanta mai mici de 630 km, putem simplifica cu:

C = s^2/8R

Cand vine vorba de cifre, formule, ecuatii, stiu extrem de bine ce spun si ce postez...aveti incredere...
Ai uitat sa precizezi ca esti si mult mai inteligent decat noi... Incepi sa-ti pierzi din trufie ... :(

Transmite-i maestrului sandokhan ca problema nu e cu formulele, ci cu modul in care le foloseste. Conteaza si altitudinea observatorului si a evenimentului observat, nu doar ce iese din formula de calcul a lui C.

La fel cum conteaza si distanta de la Pamant atunci cand compari marimi aparente, lucru pe care stimabilul sandokhan nu l-a inteles (vezi perla sa de mai sus!), si se pare ca nici tu. Poate mai vorbim dupa ce invatati ceva mai multa geometrie. :)

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Salut! Cateva comentarii.

1. M-am prapadit si eu de ras cum am vazut cum Sandokhan a comparat pur si simplu diametrele Soarelelui si ale ISS, fara sa tina cont ca sunt la distante diferite fata de Pamant. Asta e un exemplu clar de cat de non-fizic gandesc ei.

2. Relativ la Tunkuska, vad ca Mihai zice ca a avut loc explozia la 6 km inaltime si nu putea fi vazut de la Londra, datorita curburii Pamantului. Inainte de a calcula pana la ce distanta se poate vedea ceva ce este la 6 km inaltime, pun intrebarea de unde se stie ca ca avut loc explozia la aceasta inaltime. Din cate stiu eu, explicatia cea mai probabila pare sa fie cea a unui meteorit mai marisor, care atunci vine de sus, sus din atmosfera si care arzand e normal sa se vada la distante mari, precum Europa de Nord-Vest. 
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

m00nkiller

Eu de ce nu am vazut din Romania exploziile nucleare din atmosfera efectuate de americani, francezi si rusi? Ca au fost zeci pana acum ceva timp in urma. Hai ca eu poate am dormit dar restul....
Intrebare capcana: Cum arata tubul digestiv al unui caine intr-un spatiu bidimensional?
Nu va suparati ca aberez dar este legea actiunii-reactiunii de la "mincinosul" Newton...