Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Conservarea energiei

Creat de RaduH, Septembrie 06, 2011, 04:56:13 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anatol

Procesele termo nucleare de pe soare practic este o energie conservata, acolo doar nucleele in afara ca emit energii colosale mai activeaza urmatoarele nuclee in repetare!?  ... Dupa cum se stie aceste procese perpetum mobile de pe soare se cauta de oamenii de stiinta sa fie realizate in laborator. 

Dupa cum inteleg RaduH  vrea sa faca un perpetum mobile din camp magnetic!? 

Vreau sa zic ca la nimeni nimic nu o sa se primeasca, de pilda la soare presiunea e mare in interiorul sau, pe pamant presiunea e mica si totul se respinge in spatiu si nuclee si camp magnetic nu poate deveni perpetum mobile!!!

Dar daca sa se foreze mai in adancul planetei unde presiunea intre atomi este mai mare atunci lucrurile pot lua cale intoarsa :D

ariel55

Si zi asa Anatoale, in mintea ta , procesele din Soare tin de zona perpetuumului mobile.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D!

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Bethe
8)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

RaduH

Stati ca am gresit la conversie.
Ramanem la ideia ca in anumite suprafete se propaga mai mult decat puterea aparenta a semnalului sinusoidal care cu care se alimenteaza.

Am intrebari:
1- la frecvente inalte conductia are loc pelicular pe suprafata conductorului ; cine ma poate ajuta sa gasesc documentatie pentru calculul rezistentei fizice in aceasta situatie.

valangjed

Calculul adancimii de patrundere si a pierderilor prin efect pelicular il gasesti in orice curs de "Bazele electrotehnicii", de ex. cel al profesorului C.Mocanu, Editura Tehnica , 1991 sau pe siteul cartiaz.ro
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

RaduH


puriu

Perpetuum mobile vedem peste tot, electronii pe orbite si in supraconductori, moleculele intr-un gaz, planetele, cometele, meteoritii, etc. Totusi, conservarea energiei ramane in picioare. Efectul pelicular se manifesta in conductorii grosi si la 50 Hz. La frecvente inalte curenul se manifesta si in afara conductorului, iar peste o anumita frecventa nici nu mai este nevoie de conductor (ghiduri de unda). Nici in aceste cazuri nu apare vre-o forma de energie suplimentara.

valangjed

Citat din: puriu din Iulie 04, 2013, 11:57:18 AM
Perpetuum mobile vedem peste tot, electronii pe orbite si in supraconductori, moleculele intr-un gaz, planetele, cometele, meteoritii, etc.
Asta , daca luam ideea mot-a-mot, miscare eterna, adica mai "lunga" decat viata noastra."Electronii pe orbite" ,este o imagine intuitiva.

CitatTotusi, conservarea energiei ramane in picioare. Efectul pelicular se manifesta in conductorii grosi si la 50 Hz. La frecvente inalte curenul se manifesta si in afara conductorului, iar peste o anumita frecventa nici nu mai este nevoie de conductor (ghiduri de unda). Nici in aceste cazuri nu apare vre-o forma de energie suplimentara.
Lasati oamenii sa "viseze".Legea conservarii energiei are "prostul obicei" de a fi rezistat la trei mari revolutii in fizica.Este un "principiu" care poate "cadea" la primul experiment care il contrazice dar , rezista de 400 de ani.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

RaduH

CitatAoleu! Si electrodinamica, Maxwell, ce parere au?
Giga Wati? Frumos!
Pana la urma, cu cine te certi? Oricum, daca nimeni nu te contrazice, poti sa continui. Grozav
Conservarea energie? O gluma radule in zilele noastre! Esti in punctul de rascruce in care Ioan Sabau nu face doua parale! E momentul tau baiete!
Nobelul nu asteapta! BAFTA MON CHER!

P.S. doamne, ce frumos arata!

  Am spus ca nu am inca o conversie. Puterea pe care o calculez se propaga in dielectric si nu produce nici un efect.
Deci in anumite zone cum ar fii intre placile paralele sau in interiorul solenoidului ; in aer sau vid ; [tex]S_m*suprafata in cauza pentru simplitatea calculului[/tex] da mult mai mult decat puterea aparenta a semnalului sinusoidal de curent cu crae s-ar genera campurile.
  Nu zic ca si radiaza ci doar ca intr-un areal anumit se propaga o perturbatie care o interpretez de putere mult mai mare decat puterea care o genereaza.
  Rezistenta radiativa ar trebuii sa se manifeste aberant de puternic la orice rezonanta RLC- serie ; sau daca avem cat de cat amperaj si autoinductanta am avea rezistente radiative incomparabil mai mari decat reactanta inductiva care ar putea fii compensata.

Citatiar peste o anumita frecventa nici nu mai este nevoie de conductor (ghiduri de unda). Nici in aceste cazuri nu apare vre-o forma de energie suplimentara.
Eu nu fac un bilant energetic ci un bilant de puteri.

CitatLasati oamenii sa "viseze".Legea conservarii energiei are "prostul obicei" de a fi rezistat la trei mari revolutii in fizica.Este un "principiu" care poate "cadea" la primul experiment care il contrazice dar , rezista de 400 de ani.
greu de imaginat un experiment, insa vad ca nu vreti sa comentati nici cum comparatia mea de puteri

puriu

 Afirmatia "Eu nu fac un bilant energetic ci un bilant de puteri" e ciudata. Puterea este o marime fizica intensiva (are valori instantanee). Pentru un bilant puterea P (W) trebuie integrata in timp, iar integrala P*t este o marime fizica extensiva numita energie (J. kWh, Gcal, eV, etc.).


RaduH

Bine de acord. Dupa un anumit timp rezulta aberatia ca nu se mai respecta conservarea energiei, sau ca undeva un sistem a rulat mai multa putere decat am introdus.

valangjed

Citat...sau ca undeva un sistem a rulat mai multa putere decat am introdus.
"Undeva un sistem a rulat mai multa putere"?Nu inteleg ideea.Termenul rulaj , in inginerie apare , doar, la miscarea plan- paralela(rotatie-translatie), nu ma pricep la mecanica, dar parca asa am invatat eu in anul I de facultate(am  reusit sa iau un "amarat de 6").
Parca si dumneavoastra sunteti inginer mecanic?Ma insel?Corectati-ma!P.S.Ingineria mecanica nu este ca cea electrica sau un  Maxwell nu poate fi egal cu un Newton!Ma refer la unitatile de masura :D
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

RaduH

#56
Bine e o exprimare gresita.
Comparatia pe care o fac e intre:

[tex]S_m*suprafata in cauza[/tex] unde:

[tex]S_m=\frac{1}{2}*E*H[/tex] unde:

[tex]E=377*H[/tex] deci :

[tex]S_m=\frac{1}{2}*377*H^2[/tex]

[tex]S_[/tex] se masoara in [tex]\frac{W}{m^2}[/tex] deci inmultit cu suprafata in cauza da [W]

Se va compara cu :

[tex]P=\frac{1}{2}*U*I[/tex] puterea aparenta a semnalului sinusoidal de curent

Bine n-am mai mentionat ca formulele sunt obtinute prin integrarea marimilor instantanee.
Ciudat este ca discutam discutii dar la subiect nu mi s-a raspuns de vre-o 2 ani.
Deja e de banuit faptul ca in loc sa demontati observatia mea cand intru in subiect imi oferiti un ignor de neinteles.
Cred ca are dreptul sa descopere ceva si unul care nu simpatizeaza americanii.

RaduH

Citat"Undeva un sistem a rulat mai multa putere"?
m-am exprimat gresit.
eu constat matematic doar ca se propaga o perturbatie electromagnetica in anumite zone
ar fi diferit de ideea de a radia realmente putere, de radiat cu siguranta radiaza mult mai putin
calculul imi iese in aer sau vid deci puterea perturbatiei nu produce nici un efect
totusi e de pus in cumpana conservarea energiei
caut solutii practice, dar nu inteleg de ce pana acum nu mi-ati comentat observatia sau comparatia, de paraca as fi dat de inchizitie

daca cineva ma considera asa de tampit de nu merit nici macar atentie, cu toate ca numeric decalajul de puteri e evident, sa ne explice ce inseamna vectorul Poyntning

puriu

Vectorul Poynting este o marime fizica artificiala cu semnificatie fizica inca incomplet definita. Descrie propagarea in spatiu a energiei undei electromagnetice, fara a fi o masura a energiei (energia nu este o marime vectoriala).

RaduH

Citat din: puriu din Octombrie 31, 2013, 11:37:47 AM
Vectorul Poynting este o marime fizica artificiala cu semnificatie fizica inca incomplet definita. Descrie propagarea in spatiu a energiei undei electromagnetice, fara a fi o masura a energiei (energia nu este o marime vectoriala).

Si nu se obtine putere daca inmultesti cu suprafata in cauza ?
La modelele mele simple unde nu sut necesare alte integrari...

deci se propaga energie electromagnetica, mai multa decat energia electrica...
sau ceva modifica drastic rezistenta