Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Despre conversia caldurii in lucru mecanic

Creat de georgeM, Noiembrie 30, 2009, 11:19:48 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

georgeM

    Sa privim mai intai ce se intampla in transformarea adiabatica,e mai simplu;in aceasta transformare sistemul nu schimba caldura cu exteriorul,lucru mecanic e produs prin scaderea energiei interne a sistemului ,deci prin racirea agentului termic.Intrucat avem frecare,aceasta genereaza caldura. Aceasta caldura reprezinta doar o mica parte din lucrul mecanic produs prin destindere si nu poate dezechilibra procesul in asa masura incat sa nu se deruleze spre o racire continua.Comparand o destindere adiabatica in care exista frecare cu una unde frecarea e neglijata,in primul caz,vom avea nevoie de o presiune mai mare pentru a destinde pana la trmperatura sursei reci.
   La destinderea izoterma lucrurile se complica putin;nu exista transformare izoterma perfecta si trebuie s-o intelegem ca pe o succesiune alternanta de o destindere adiabatica urmata de o incalzire izobara.Cu cat aceste transformari sunt mai scurte,trenul alternantelor va fi mai lung si transformarea mai aproape de cea izoterma.In cazul destinderii cu frecare,in timpul incalzirii izobare sistemul primeste mai putina caldura intrucat are o cantitate generata prin frecare.S-a inteles acum?

georgeM

Mulţi ani în urmă, un mare producător American de încăltăminte a trimis reprezentanţii săi comerciali în  Australia pentru a cerceta posibilitatea extinderii vînzărilor în rîndurile aborigenilor. După o perioadă de timp, administraţia companiei, primeşte 2 telegrame de
la trimişii săi. Primul scrie:
"Imposibil de a extinde vînzările aici. Aborigenii nu poartă încălţăminte".
Cel de-al doilea scrie:

"Evrika!.. Oportunităţi enorme aici de extindere. Aborigenii nu au încălţăminte".

Electron

A fost o data ca niciodata un Imparat Rosu care era in razboi cu Imparatul Verde. Restul povestii il stiti ...


e-
Don't believe everything you think.

georgeM

     Pentru cei ce n-au inteles povestea,va trebui s-o rescriu si in locul producatorului de incaltaminte sa pun o companie producatoare de electricitate care-si doreste sa produca energie din caldura oferita de mediul ambiant...
   
    Pentru ziua de Azi,doar un calduros La Multi Ani,sanatate voua si apropiatilor!

    georgeM

Electron

#79
Citat din: georgeM din Decembrie 25, 2009, 06:18:43 PM
     Pentru cei ce n-au inteles povestea,va trebui s-o rescriu si in locul producatorului de incaltaminte sa pun o companie producatoare de electricitate care-si doreste sa produca energie din caldura oferita de mediul ambiant...
Mda, dar sa nu uiti ca in versiunea ta, "producatorul de incaltaminte" nu a produs inca nimic, decat povesti fabulistice prin care contrazice gratuit si incorect (intentionat sau doar din ignoranta) stiinta actuala. Cand o sa produci un sistem care produce energie din caldura oferita de mediul ambiant, sa ne anunti si pe noi. In mod ironic insa, o asemenea realizare nu ar confirma absolut deloc pretentiile tale ridicole despre incalcarea principiilor termodinamicii, sau randamentul ciclului Carnot.

Oricum, important e sa realizezi ceva practic, iar apoi vom putea vedea daca ea, realizarea, incalca vreo lege a fizicii asa cum pretinzi tu pe aici.

Succes!

e-

PS: Pentru urarile de sezon am deschis un topic dedicat. Nu de alta dar daca fiecare face urari doar in discutiile la care participa, foarte putini vor primi aceste urari.
Don't believe everything you think.

georgeM

    Ceea ce vreau eu sa realizez e in deplin acord cu legile fizicii.Daca anumite formulari ale principiului II cad in fata a ceea ce eu vreau sa fac,inseamna ca sunt doar niste concluzii ce trebuiesc revizuite.Atrag atentia ca intre principiu si lege e o diferenta.Personal,consider principiul II doar un paravan in spatele caruia omenirea isi ascunde neputinta.Drept urmare,impusibilitatile pe care el le declara le consider doar provocari si extragerea de energie ordonata din caldura mediului ambiant,o imensa oportunitate.Mediul ambiant acumuleaza toata energia solara primita in timpul unei zile si este groapa de gunoi in care regasim toate formele de energieconsumate in activitatile umane.Ce vreau sa fac,forteaza un pic granitele cunoasterii dar nu aduce nici un prejudiciu nivelului actual de cunoastere;incerc doar sa -i largesc orizontul.
  O materializare a tut ceea ce declar voi face cand voi avea toate conditiile indeplinite.Una din conditii e sa nu fiu singurul care crede in asa ceva...,acum sunt doar "un glas in pustiu"...

Electron

Citat din: georgeM din Decembrie 26, 2009, 07:27:53 PM
    Ceea ce vreau eu sa realizez e in deplin acord cu legile fizicii.
Daca pot sa aleg, prefer sa te cred cand spui asta, nu cand afirmi contrariul. Cel mai bine ar fi daca nu te-ai mai contrazice atat de des pe tema asta, deoarece incep sa nu mai cred nimic din ce spui. Ba e alba, ba e neagra, ba e iar alba, ba era tot timpul neagra, tot asa si iar asa. Auto-contradictiile iti scad foarte mult din credibilitate. Daca retii macar asta de pe acest forum, tot e un pas inainte.

CitatDaca anumite formulari ale principiului II cad in fata a ceea ce eu vreau sa fac,inseamna ca sunt doar niste concluzii ce trebuiesc revizuite.
Sau inseamna ca nu ai prea inteles ce contin si la ce se refera acele formulari. Cam cum ai facut cand ai afirmat aberatiile acelea despre ciclul Carnot de la inceputul acestei discutii, erori pe care nu ti le-ai retras inca.

Cand vei incalca vreo formulare a vreunui principiu al fizicii, in esenta a ceea ce el afirma, nu in interpretarile tale fabulistice, sa faci un anunt mare pe undeva. Pana atunci, invata corect fizica si principiile ei, ca sa nu mai vorbesti in nestire. Iti spun si tie ce tot repet la sectiunea asta: critica (stiintei oficiale) din ignoranta e doar ridicola si inutila. Arata putin respect pentru cei care au muncit atat de mult pentru ca noi sa fim azi aici din punct de vedere stiintific, si fa un efort sa intelegi munca lor inainte sa afirmi la modul gratuit ca au gresit. Iar pana nu aduci ceva probe in acest sens, iti scazi doar credibilitatea cu fiecare insitenta in ignoranta.

CitatAtrag atentia ca intre principiu si lege e o diferenta.
Desigur ca este o diferenta. Pana acum nu ai demonstrat ca o cunosti, nici ca ai fi inteles macar rolul principiilor in stiinta si mai ales in fizica. Daca tu afirmi sus si tare ca exista o diferenta, incepe prin a o prezenta aici sa vedem si noi ca o cunosti, si apoi comporta-te ca atare si nu mai face afirmatii atat de lejere (si eronate) despre incalcarea principiilor termodinamicii. Ia sa vedem, poti?

CitatPersonal,consider principiul II doar un paravan in spatele caruia omenirea isi ascunde neputinta.
Iar eu, personal, consider ca habar nu ai ce spui cand faci o asemena afirmatie. Ca in multe puncte din aceasta discutie. Cand o sa inveti ce este acela un principiu si la ce foloseste el in stiinta, poate o sa iti retragi aceste consideratii atat de penibile. Repet, este parerea mea personala.

CitatDrept urmare,impusibilitatile pe care el le declara le consider doar provocari
Bravo tie! Chiar iti doresc mult succes in incercarile de a face "imposibilul". Ar fi extraordinar daca ai prezenta aici de fiecare data rezultatele incercarilor tale, chiar si atunci cand rezultatele nu sunt cele pe care le speri. Pentru asta e nevoie insa de integritate intelectuala, dar mai ales o intelegere a importantei integritatii in stiinta. M-am cam saturat de ignoranta si lasitate la "marii revolutionari" ai stiintei actuale, prezenti la sectiunea asta.

Citatsi extragerea de energie ordonata din caldura mediului ambiant,o imensa oportunitate.
Perfect, dar inca nu ai explicat ce are una (asta cu extragerea energiei din caldura mediului ambiant) cu cealalta (cea cu imposibilitatile exprimate prin al doilea principiu al termodinamicii). Ai cumva impresia ca al doilea principiu al termodinamicii, in vreuna din formularile sale, "interzice" extragerea "energiei ordonate" (presupun ca te referi la lucru mecanic) din caldura mediului ambiant? Daca atat de putin ai inteles principiul pe care vrei sa-l "incalci", cum poti sa mai ai pretentia sa fii luat in serios? Chiar asa greu e de inteles ca a critica si vorbi din ignoranta nu e ceva de apreciat?

CitatMediul ambiant acumuleaza toata energia solara primita in timpul unei zile si este groapa de gunoi in care regasim toate formele de energieconsumate in activitatile umane.
Si cam ce relevanta crezi tu ca are aceasta fraza in stiinta? Sau treci mai nou si tu pe filozofia sterila?

CitatCe vreau sa fac,forteaza un pic granitele cunoasterii dar nu aduce nici un prejudiciu nivelului actual de cunoastere;incerc doar sa -i largesc orizontul.
Ce-ar fi sa formulezi altfel: Ceea ce vrei sa faci, forteaza un pic granitele cunoasterii tale personale, dar nu aduce nici un prejudiciu nivelului actual de cunoastere (din stiinta); incerci doar sa-ti largesti putin orizontul.
Nu de alta, dar pana nu cunosti orizonturile stiintei actuale, esti complet lipsit de credibilitate (si foarte ridicol) in pretentiile tale de a largi orizonturile stiintei.

Cel mult iti vei largi orizonturile cunoasterii tale, lucru care este desigur laudabil, dar e de preferat sa renunti la pretentiile ridicole despre orizonturile pe care nu le cunosti.

CitatO materializare a tut ceea ce declar voi face cand voi avea toate conditiile indeplinite.Una din conditii e sa nu fiu singurul care crede in asa ceva...,acum sunt doar "un glas in pustiu"...
Din pacate, pretentiile tale sunt complet incredibile. Atentie, ma refer la ceea ce scrii pe aici. Ca tu ai de fapt alte intentii, dar prezinti pe aici aberatii despre incalcarea principiilor termodinamicii, sau despre ciclul Carnot, este regretabil, si de aceea inca de la inceput ti s-a recomandat sa inveti sa te exprimi corect, pentru ca altfel nu prea ai cum sa primesti sprijin in incercarile tale practice. Daca tu crezi ca a fi "poet pe taramul stiintei" este o calitate in acest sens, ei bine, te inseli amarnic.

Pentru a putea spera sa poti face ceva constructiv stiintific, o conditie esentiala este sa stii ce vorbesti, adica sa fii coerent in exprimarile stiintifice. Pana una alta aberezi din ignoranta, si din cauza asta ai toate sansele sa ramai doar "un glas in pustiu". Dar retine ca e doar vina ta, nu a celor care nu pot sa-ti inteleaga exprimarile aberante. E datoria ta sa te exprimi corect, nu a altora sa ghiceasca ce genialitate e in spatele unor aberatii complet ridicole.

Din partea mea, mult succes in continuare, si sper sa elimini complet aberatiile din discursul tau pe viitor. Stiu ca sunt sanse minime, dar fiecare are dreptul la speranta, nu?

e-
Don't believe everything you think.

georgeM

   Ca sa ma fac credibil,singura mea sansa e sa realizez ceva din ce mi -am propus.Dupa sarbatori sper sa primesc acceptul sa experimentez intr-un laborator de termo-hidro-pneumatica.Proiectul final va fi si lucrarea mea de licenta.
   Mai astept de la voi o parere despre frecarea in mediul cu temperatura sursei calde....

Electron

Citat din: georgeM din Decembrie 27, 2009, 05:23:50 PM
   Ca sa ma fac credibil,singura mea sansa e sa realizez ceva din ce mi -am propus.Dupa sarbatori sper sa primesc acceptul sa experimentez intr-un laborator de termo-hidro-pneumatica.Proiectul final va fi si lucrarea mea de licenta.
Iti doresc mult succes in realizarile practice. Sa ne prezinti si noua ce realizezi, si sa ne spui care parte din ceea ce faci confirma pretentiile tale aberante de pana acum.

CitatMai astept de la voi o parere despre frecarea in mediul cu temperatura sursei calde....
Ce anume nu ai inteles din raspunsurile primite pana acum despre frecare?

e-
Don't believe everything you think.

georgeM


   " Sa privim mai intai ce se intampla in transformarea adiabatica,e mai simplu;in aceasta transformare sistemul nu schimba caldura cu exteriorul,lucru mecanic e produs prin scaderea energiei interne a sistemului ,deci prin racirea agentului termic.Intrucat avem frecare,aceasta genereaza caldura. Aceasta caldura reprezinta doar o mica parte din lucrul mecanic produs prin destindere si nu poate dezechilibra procesul in asa masura incat sa nu se deruleze spre o racire continua.Comparand o destindere adiabatica in care exista frecare cu una unde frecarea e neglijata,in primul caz,vom avea nevoie de o presiune mai mare pentru a destinde pana la trmperatura sursei reci.
   La destinderea izoterma lucrurile se complica putin;nu exista transformare izoterma perfecta si trebuie s-o intelegem ca pe o succesiune alternanta de o destindere adiabatica urmata de o incalzire izobara.Cu cat aceste transformari sunt mai scurte,trenul alternantelor va fi mai lung si transformarea mai aproape de cea izoterma.In cazul destinderii cu frecare,in timpul incalzirii izobare sistemul primeste mai putina caldura intrucat are o cantitate generata prin frecare.S-a inteles acum?"
Aceasta postare nu are nici un raspuns!

Electron

Citat din: georgeM din Decembrie 27, 2009, 07:13:25 PM
[...]S-a inteles acum?"
Aceasta postare nu are nici un raspuns!
Am izolat intrebarea din postarea cu pricina. Dar nu am detectat ce anume trebuia inteles. Daca nu stabilesi clar ce anume doresti sa demonstrezi sau sa argumentezi, si faci doar o insiruire de fraze aiurea, cine vrei sa te inteleaga?

Ca raspuns la postarea de mai sus eu iti pun tot o intrebare: Ce anume trebuia inteles din ea?

e-
Don't believe everything you think.

georgeM

    Reciteste pag.5;sunt acolo niste chestii destepte...

Electron

Citat din: georgeM din Decembrie 27, 2009, 09:31:15 PM
    Reciteste pag.5;sunt acolo niste chestii destepte...
georgeM, si tu incepi sa refuzi sa raspunzi la intrebarile directe? Nu te-am intrebat despre "chestiile" pe care tu le consideri "destepte" si unde se afla ele, ci te-am intrebat direct ce trebuia sa se inteleaga din postarea pe care ai citat-o.

Esti in stare sa raspunzi, sau nu?

e-
Don't believe everything you think.

georgeM

   "Transformarea lucrului mecanic in caldura prin frecare este ireversibila."Aceasta e o forma de enuntare a principiului al doilea,rezultata din observatii experimentale.
    Prin ce am postat incerc sa demonstrez ca aceasta enuntare e lovita de nulitate...

Electron

Citat din: georgeM din Decembrie 27, 2009, 11:40:21 PM
   "Transformarea lucrului mecanic in caldura prin frecare este ireversibila."Aceasta e o forma de enuntare a principiului al doilea,rezultata din observatii experimentale.
    Prin ce am postat incerc sa demonstrez ca aceasta enuntare e lovita de nulitate...
1) Tu intelegi prin ce fenomen fizic lucrul mecanic se transforma in caldura, prin frecare? La nivel microscopic, ai idee ce se intampla? Ia prezinta aici sa vedem ce stii tu despre asta. Nu de alta, dar mi-e teama ca nu prea intelegi despre ce vorbesti.

2) Ca sa demonstrezi ceva trebuie sa ai argumente, si sa precizezi clar care este rationamentul folosit. De la ce pleci, la ce ajungi, si cu ce infirma rezultatele tale formularea citata a celui de-al doilea principiu al termodinamicii. In postarea ta nu se gaseste asa ceva. Esti rugat sa prezinti rationamentul complet, daca ai asa ceva.

Astept.

e-
Don't believe everything you think.