Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Tuneluri ale Atlantilor sub Bucegi?

Creat de Adi, Iunie 11, 2009, 07:28:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Salut, am primit pe mail urmatorul document care prezinta ceva ce pare o teorie a conspiratiei cum ca niste sateliti americani care studiau structura scoartei terestre ar fi descoperit in muntii Bucegi in Romania niste tuneluri a caror geometrie sugera ca erau construite de fiinte extraterestre, iar apoi ar fi sapat acolo si ar fi gasit ramasite de niste oameni giganti (Altanti?). Iar cand guvernul Romaniei se pregatise sa faca declaratia publica, SUA, temandu-se ca si-ar putea pierde puterea mondiala atunci (nu inteleg de ce niste schelete din trecut le-ar pierde lor puterea de azi), americanii ar fi santajat Romania cu multe si apoi povestea s-a musamalizat. Nu am timp acum sa o studiez atent, dar poate aveti voi timp si putati verifica povestea, gasindu-i hibele sau sursele.

Vedeti fisierul atasat. Mersi.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

edif

#1
 salut
este un text - reusit - are cel putin doi ani - de atunci il stiu eu - si care este,  probabil, un scenariu pentru  un filmulet...mai sf. D in punct de vedere stiintific nu contine nicio informatie. Imaginile atasate sunt cunoscute pe net ca fiind niste falsuri...are farmec fiindca ne gadila pseudopatriotismul...dar nimic mai mult..


ps. a aparut in editura DAKASA, in 2006, in cartea Viitor cu cap de mort, Radu Cinamar...

Adi

Salut! Bine ai venit pe forumul nostru. Incredibil, de fapt este un text dintr-un roman? Ehe ...

Cand il citisem rapid, intrebarile ce le aveam in minte erau:
- chiar se poate cu tehnologia actuala sa se descopere din sateliti tuneluri in munti? Stiu ca poti studia cam la jumatate de metru sub solul martian sa vezi ce substante sunt, dar asta in conditiile in care Marte nu are vegetatie, atmosfera rarefiata si oricum era la doar juma de metru, nu sute de metri, prin munti.
- de ce ar pierde SUA suprematia mondiala daca s-ar descoperi ca ar fi existat o alta civilizatie umanoida pe Terra (precum acesti giganti carora lumea le zice atlanti?)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

edif

bine v-am gasit!
am descoperit forumul si am citit de cateva zile. Intentia mea a fost sa nu se declanseze o discutie pornind de la textul asta, desi am putea vorbi despre stramosi...numai ca nu avem date serioase, iar netul e plin de intoxicari..si noi, purtati de bune intentii, putem ajunge sa ne si certam pe imaginatia altora...

-despre tehnologii se pot spune multe, dar exista tehnici de explorare geologica, pe baza imaginilor din satelit, care pot - coroborand multe date - sa identifice structuri sub nivelul solului. E remarcabil, si se folosesc tot felul de tehnici ce pot pune in evidenta distorsiuni (magnetice, electrice, seismice,etc).
- despre chestiunea cu suprematia, nu stiu sa fomulez un raspuns...dar nu pot sa nu imi amintesc un mic banc:
'despre un mic nobil francez ce se lauda cu stramosii sai, cineva a spus: seamana cu cartoful, pentru ca ce e mai bun, e in pamant". Putem sa speculam la nesfarsit, insa, ca daca a existat o civilizatie super desteapta, care era mai avansata TEHNOLOGIC decat cea actuala, e posibil ca drumul actual al omenirii sa fie o fundatura, etc etc...Dar nici piramida lui Hufu nu prea poate fi reprodusa acum, si nimeni nu se simte inferior - pana la depresie - fata de egiptenii antici...

Adi

Asa este. Ma bucura completarea ta si ca ne-ai descoperit. Totusi, intrebarea de tehnologia din ziua de azi de a explora interiorul pamantului este interesanta (chiar asta ne propunem la Stiinta Azi - sa aratam ce inseamna stiinta astazi), asa ca voi intreba pe un prieten ce studiaza domeniul asta. Poate ne poate raspunde.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

acspot

Salut Adi si edif,

Articolul despre misterele din Bucegi se anuleaza pe alocuri prin persoanele care sunt chemate sa depuna marturie, ca si prin pregatierea tehnica pe care o au.

Mai bine sa vorbim despre geofizica.

Desigur ca nu sunt la curent cu evolutia tehnica a tuturor sculelor de investigatie geofizica, cu atat mai  putin a proiectelor secrete utilizate in scop militar. Insa pot dezvolta niste principii si pot vorbi despre posilitatile tehnice din zona comerciala avand drept scop identificarea golurilor subterane.

O privire de ansablu asupra acestui subiect o gasiti la adresa: http://geofizica-ambientala.ro/blog/2008/11/05/identificarea-golurilor-subterane/

In cazul de fata – tuneluri ingropate la 70-80 metri adancime - cautam in subsol niste anomalii de ordin fizic.

Un gol subteram inseamna:
- un deficit de masa,
- conductivitate electrica aproape 0 in zona golului (acolo se afla aer)
- un punct de reflexive si refractive a undelor sesimice.

Daca rocile in care se afla golul au proprietati magnetice, de asemenea zona respectiva va fi o zona de minin magnetic.

Toate aceste investigatii: gravimetrice, magnetice, seismice si electometrice se fac de la suprafata solului, adica aproape de zona de investigat. Nu am auzit de sateliti care pot vedea la 80 metrii adancime. Nu stiu cum ar fi posibil tehnic acest lucru.

In cazul de fata, un gol in conglomeratul platoului muntilor Bucegi, ar merge foarte bine electrometria (conglomeratul fisurat al Bucegilor fiind un conducator electric foarte bun, iar tunelul ingropat actionand ca o zona puternic rezistiva).

Desi nu sunt un expert in micro-seismica (lucrez in seismica marina de mare adancime) cred ca merita incercat ca principiu de functionare si aceasta metoda geofizica. Ea ne poate oferi informatii despre structura stratelor, implicit forma golului subteran.

O prospectare gravimetrica de detaliu poate completa foarte bine analiza electrometrica, punand in evident zona de minim gravimetric corespondenta tunelului.

Combinarea mai multor metode geofizice reduce erorile si oferra o imagine mult mai clara asupra zonei de investigat.

Concluzie: geofizic este posibil "sa vedem" goluri subterane mari la 80 de metrii adancime. Nu stiu insa daca avem ce investiga in lumina articolului de mai sus.

Adi

Multumesc mult pentru completari si link, acspot, este mai clar acum.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro