Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet

Creat de Abel Cavaşi, Septembrie 28, 2011, 09:25:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Abel Cavaşi

Am găsit ceva interesant: http://arxiv-web3.library.cornell.edu/pdf/1404.7369.pdf ! Se pare că, copăcel-copăcel, vin şi alţii pe urmele mele. Se apropie şi ei de teorema de recurenţă. Felicitările mele cercetătorilor din Turcia!

ion adrian

 Hristos a inviat!

Eu imi declin competenta ceea ce nu prea obisnuiesc  spcialistii nostri in pseudostiinta, dar daca ai dreptate si poate ca ai si nu ai comunicat undeva in scris aceste contributii te sfatuiesc sa printezi textele ,in capul lor sa scrii data si linkurile unde le-ai mai comunicat(asa ca sa fie) si sa iei data certa la notar pentru ele. Nu cred ca este nevoie sa explic dece. Poate ca turcii respectivi te-au citit , tu esti cel mai in masura sa evaluezi acest aspect.
Numai bine

Abel Cavaşi

Mulţumesc de sfat!

Într-adevăr, ar fi necesar un asemenea demers pentru cineva care ar ţine morţiş la paternitatea acestei idei. Din fericire, eu mă bazez pe voi, cei care m-aţi citit deja. Şi-mi ajunge. Mie îmi ajunge să mă consideraţi voi părintele acestei teoreme. Pentru mine, alţi oameni, fără probitate intelectuală, care ar încerca să abuzeze de acest aspect, nu există.

De altfel, pregătesc şi eu, cu chiu, cu vai, printre rânduri, un articol cu teorema de recurenţă în LaTeX, pe care intenţionez să-l trimit unei publicaţii cu al cărei editor am luat deja legătura.

ion adrian

Te inteleg, caci nici eu nu m-am ostenit in sensul asta  desi am conceput  de cca 25 ani postlatele celei de a treia cai de dezvoltare a omenirii, cand nici maxcar nu stiam ca ar exista cautari in domeniu si poate ca inca nici nu aparusera acestea si recunosc ca nu eu am introdus sintagma "Calea a treia" si nu nu am publicat decat putin pe bloguri decand  blogaresc, adica din 2007, adica doar  niste flashuri mai mult pentru a sonda reactia la asa ceva caci nu sunt in dmeniul stiintelor exacte ci in domeniul social-uman. Acum un an pe blogul meu am publicat cele publicate si la firul deschis de mine aici cu acelasi nume si la care nu cred ca ai intrat, dta fiind doar matematician.
Dupa ce acum poate mai mult de 7 ani i-am solicitat lui Tismaneanu fara sa-i spun si care ar fi solutia, ca in calitate de critic si istoric al totalitarismului comunist sa faca legatura cu marxismul,  lucru de care mi se parea ca se fereste si i-am sugerat  daca ar putea sa reduca la absurd concluziile acestuia ca fiind realmente produs al unei  stiinte adevarate, lasandu-l astfel in domeniul pseudostiintei si utopiei inaplicabile sustinerile apoi  preluate si aplicate de marxism-leninism ca ideologie a modului de productie socialist , adica sa faca astfel ca aceasta teorie sa fie asemeni perpetuumului mobile, considerat ca fiind demonstrat stiintific ca este imposibil , astfel incat sa nu avem doar critica rezultatelor practice devastatoare pe care alde Iliescu le pun in seama erorii umane si nu a celei continute intrinsec in teoria si modelul pus in practica in mod fortat .
Dl Tismaneanu nu a facut sau nu a reusit asta dar a inglobat si marxismul in criica sa, lucru ce-l indrazneste abia azi si Gabriel Liiceanu.
In consecinta acolo unde dl Liiceanu a relansat discutia dorita de mine (nu mai stiu daca nu i-am cerut pe atunci si dlui aceasta) am intervenit cu intentia de a-mi publica teoria pe care insa abia acum o redactez intr-o forma publicabila ( o prezint si pe acest forum) si voi aplica si pentru mine sfatul pe care vi l-am dat, nu pentru ca as tine cine stie ce la prioritai si de altfel in domeniul asta nu se acorda la acest nivel premii. Va lua Nobelul cel care va construi bazat pe mine stiinta economica anexa acestor principii la fel cum nici un Riemann nu poate lua Nobelul, ci doar cei care vor face inventii si realizari efective in lumea materiala pornind de la teza sa de 8 pagini si cu doar  doua formule: media aritmetica si teorema lui Pitagora pentru arcul infinitezimal de cerc (ds^2=dx^2 + dy^2)
Am vazut la bibliografia articolului turc citat si un articol din 2013?
Succes

Abel Cavaşi

Mersi! Succes şi ţie! Da, e un articol destul de recent.

Abel Cavaşi

Am bucuria să vă anunț apariția articolului meu privind teorema de recurență a formulelor lui Frenet într-o revistă peer review.

http://creative-mathematics.ubm.ro/?m=past_issues

HarapAlb

Editura UBM e afiliata la vreo editura/organizatie (IEEE, Science Direct, Elsevier, APS etc) mai mare sau trebuie sa platim ca sa avem acces la articol?

Abel Cavaşi

Se pare că doar abstractul este disponibil fără plată. Dacă aș fi plătit eu pentru Open Access, ar fi fost accesul liber, din câte am înțeles. Dar n-am avut posibilitatea. În schimb, versiunea tipărită va fi disponibilă în peste 100 de universități din țară și din lume.

Articolul conține aceeași versiune a teoremei pe care o găsiți deja pe internet, cu aceeași demonstrație. Doar că am adăugat niște corolare suplimentare ce arată câteva dintre consecințele teoremei.

HarapAlb

L-am intrebat pe un prieten de la Oxford sa-mi trimita articolul tau insa nu au acces la "Creative mathematics". N-ai gasit pe nimeni sa te sponsorizeze ca sa fie acesul gratuit la articol ?

Abel Cavaşi

Din păcate, nu m-a preocupat asigurarea accesului gratuit la articol. Nici nu știam că va fi chiar atât de inaccesibil, dacă este. Nici nu știu cât costă. Am sperat ca asta să nu fie o problemă atât de mare în fața celorlalți. Mă gândesc că versiunea online a articolului este mult mai ieftină decât revista însăși. Nu cred că-i o lume...

Oricum, încă nu a apărut versiunea tipărită a revistei. Când apare, vă pot anunța.

HarapAlb

 Daca n-ai acces de la universitatile astea mari e putin probabil sa ai de la cele mici unde bugetul este mai mic. Nu cheltuie nimeni banii special pentru a avea acces la o revista obscura. Pretul revistei tiparite e mai mare decat cel in format electronic.
Sunt mai multe cai de acces sau promovare: afiliere la o editura mai mare care vinde accesul pe grupuri de reviste, revista sa devina "open access" sau imprumuturi/cereri interuniversitare.
Ai cont la ResearchGate sau Mendeley ?

Abel Cavaşi

Revista este din categoria B+. Nu știu la ce Universități ajunge revista, dar am speranța că unde va ajunge să întâlnească minți deschise.

Nu am încă un cont pe ResearchGate sau pe Mendeley.